4 aprilie 2012

Inghetata de ciocolata, capsune si lime


Deliciosenia asta poate fi lipsita de codul vestimentar pe care il dicteaza capsunele. La lime n-as renunta ever in combinatia asta, in schimb capsuna as mai da-o si pe fructe de padure. Poate fi in egala masura inocenta, plecand de la albul asta 'cald' (hapciu!) sau diabolic de colorata, dedata unui miraj atragator al fructelor de padure blenduite sub furia mixerului (sau taiate fin) / sau capsunelor in cazul de fata.



Da-i umilitoare, credeti-ma! Va ingenuncheaza din start orice dieta! Punct ! Va face sa cutreierati cu gandul beyond the borders, doar doar va mintiti oleaca singuri.. nu ingrasa mah, o lingurita-n plus nu-ngrasa! Ete scartz, ce mai conteaza!! E buna rau, se contopesc aromele intr-un asa fel incat stai cu o mana pe lingurita, cu ailalta lipita de cupa si cu limba scoasa d'un cot atingand dulcegaria c-o placere nebuna! Si nu mai vorbim de pofta, ca-i prea mult deja, zic eu!

Si luati aminte ca esentele tari se tin in cutiute mici cu 397 grame esenta Delatte, lapte condensat, aha! Suficient de indeajuns insa, ca sa pecetluiti o masa copioasa sau nu, cu un desert somptuos, fructat, dulce acrisor!


Simplu, iara simplu, cu o structura din: 397 grame lapte condensat, 250 grame ciocolata alba, 400 grame smantana grasa de gatit/ sau frisca lichida, 200 grame capsune/ sau fructe de padure (taiate in bucati sau mixate), 2 linguri cu esenta de vanilie si zeama de la 2 lime XL ;)! 

Topiti intr-un vas la bain marine ciocolata alba, iar dupa ce s-a prefacut in valuri dense lipsite de cioturi, luati vasul de pe foc! Si o lasati asa deoparte cat mixati voi bine smantana aia de gatit cu 32 % grasime / sau frisca  lichida... cam 7- 8 minute pe puterea mare (pentru un mixer obisnuit). Apoi turnati peste ciocolata topita - laptele condensat, (toata cutia aia de 397 grame), incorporati apoi cu o spatula frisca / sau smantana mixata bine, adaugati zeama de la cele 2 lime, esenta de vanilie, capsunele blenduite sau taiate bucati / sau fructele de padure... care cum vreti.

Da in etapa asta musai trebuie cantarita situatia in felul urmator.. a fi sau a nu fi trantita-n aparatu de-nghetata cu fructele taiate bucati cu tot? Deci nu.. daca aveti aparat de inghetata, fructele le adaugati la sfarsit.. dupa ce aparatul 'framanta' inghetata pusa la 'dospit' in cuva pentru 30 minute sau mai mult! Daca fructele sunt blenduite in schimb, n-aveti treaba, le puneti la gramada! Iar daca nu aveti aparat de inghetata.. atunci valabil ramane a fi trantita capsuna / capsunele direct in inghetata si la congelator cu ea! Fara mixat din 30 in 30 minute, ca n-are nevoie de trebsoara asta, parol ca da!

Cand o pregatiti in cupe pulsati cu inghetata, decorand-o cu fructe si ciocolata alba - pe care o scoateti din timp la temperatura camerei si o 'razuiti' cu un peeler de legume! Daca ciocolata e rece, atunci se rupe pe traseu; la temperatura camerei fiind e tare usor de patruns si modelat cu peeler-ul. Sau topiti o cantitate mica de cioco la bain marine, o intindeti apoi pe o suprafata marmorata si cu un cutit indreptat la 45 grade razuiti ciocolata de pe suprafata intinsa, incercand sa creati un con.. ascutit acolo unde cutitul sta aproape nemiscat pe ciocolata si plin, franjurat acolo unde cutitul s-a plimbat ca un compas. Eu le-am facut cu peeleru de data asta. E voila !


Si cam atat! Merg sa trag un pui de somn, ca de maine iar am o treaba serioasa, ca tot e primavara.. sa ma plimb cu rolele prin parc cu piciul.. no bine, io asa pe burta.. ca pot, el nu !! Sic !!! Da voi?? Dansul din buric pe role se da in Parcul Tineretului.. ne vedem maine, ok? ;)


Reteta imi apartine.

21 de comentarii:

  1. super inghetata! as manca chiar si acum din inghetata ta. pup si somn usor

    RăspundețiȘtergere
  2. ai simtit ca asta e ora la care mananc tonele de dulciuri si ti-ai spus sa-mi deschizi apetitul cu minunatia asta, nu??? of.... VREAU!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. aham, vad ca s-a dat startul la inghetata la tine. vara, in avanpremiera ;))! capsuna aia jumi-juma parca ar fi marul lu' alba-ca-inghetata, ce zici? :))))

    RăspundețiȘtergere
  4. Ioooi! Ai vacsit scandurica in alb?? Pai sa stii ca arata meserias rau! Dar ceea ce ma framanta cel mai tare si nu ma lasa sa dorm este... cum ai facut mami rotocoalele alea de ciocolata alba (ca eu cred ca asta sunt!)??? TU stii de cand vreau si eu sa fac pentru cupcakes?? Anto, toarna tot! :))
    Te pup, ma duc ca sunt putin high :)))

    RăspundețiȘtergere
  5. Ne vedem doar daca-mi aduci mie cupa aia de inghetata :P. Uffff inghetatica buna :P

    RăspundețiȘtergere
  6. Inghetata este desertul meu preferat,asa ca servesc si eu.Te pup si plimbare placuta prin parc!

    RăspundețiȘtergere
  7. Inghetata este cuvantul magic!!! Cu el il fac pe piticul meu sa zambeasca instant, cu gura pana la urechi... Noi nu mergem la plimbare azi, dar recuperam saptamana viitoare, caci suntem in vacanta!

    RăspundețiȘtergere
  8. o minunatie...stai pe plajaaa...sub umbreluta...cu o inghetata de-asta masura big...mmmmmmmmm...ce zici ? te astept cu ea si cu zacusca aia ?????mai incolo , ca inghetam acum :)))

    RăspundețiȘtergere
  9. Oare cineva poate sa te critice ?
    Minunata.As manca dimineata, la pranz si seara.

    RăspundețiȘtergere
  10. Wow, ce pofta mi-ai facut! Ador combinatia .... super delicioasa!!!

    RăspundețiȘtergere
  11. Ce mult imi place inghetata!O voi incerca cu siguranta!

    RăspundețiȘtergere
  12. Of.. sper ca n-am intarziat prea tare si am mai prins si eu o portie! Pupici

    RăspundețiȘtergere
  13. E grav! :-) Mama - mama cat de bine arata! Ziceam ca ma potolesc cu dulciurile. Tre' sa trec pe lista mea si inghetata asta.

    RăspundețiȘtergere
  14. Imi place mult reteta,mai ales ca nu tre' sa te faci sluga congelatorului.Pup si felicitari pentru poze,superbe!

    RăspundețiȘtergere
  15. yammy......o minunatie inghetata ta:X!!!!!!!Pupici

    RăspundețiȘtergere
  16. Doua portii si pt. mine, te rooog!! puup

    RăspundețiȘtergere
  17. wow!!!! arata superb!!!!!

    imi place blogul tau si ador stilul umoristic de a scrie :)

    xoxo
    www,kalancea.com

    RăspundețiȘtergere
  18. Sunã tentant, dacã are si lapte condensat e preferatul meu, atunci :)

    RăspundețiȘtergere
  19. Mmm, trebuie sa fac neaparat inghetata:)Mi-ai facut o pofta!Arata grozav de bine!Pupici!

    RăspundețiȘtergere