20 iulie 2012

Trufe raw


Postarea asta e din gama raw da bun ;) Si nu, nu cred c-o sa vedeti aici o desfasurare nedesfasurata de forte raw vegane prea curand! E scump dom'le ! Sa traiesti raw vegan, sa bei din licoarea tineretii - a se citi lapte de migdale - nu-i chilipir deloc! Asta nu inseamna ca nu veti primi in dar deserturi raw incercate si gandite dupa capu' meu.  Si cum o poza face mai mult decat o mie de cuvinte, luati de aici si interpretati-i parfumul, consistenta si deliciosenia..


Cum ziceam ieri, imi mustaceste prea mult gandul la chestiuni profane si simt asa apasat si rece o fractura imaginara a intelepciunii mele raw vegane, deci o sa le iau treptat, soltac soltac pe toate.. salate, porc, dulcegarii culinare, chestii raw fix pe limba mea pe care-i aplicata din nascare o anumita marja de perceptie a chestiunilor dulci si sarate, fix ca-ntr-un perpetuum mobile compus dintr-o spirala a contradictiilor .. porc vs raw! Deci asa, da!


Reteta e simpla, basca poate fi folosita drept blat de tort raw. Daca nu va iubiti ca mine cu avocado-ul, atunci il puteti elimina si pulsa cu apa.. functioneaza la fel de bine pe principiul.. care cum vreti ;)

150 grame curmale
150 grame migdale / sau caju / sau alune
1 avocado mare - bine copt
3 -4 lingurite cu pudra de cacao + cacao pentru tavalit trufele
2 -3 linguri pline cu miere de albine
apa - cat sa obtineti consistenta dorita  (sau lapte de migdale pentru cunoscatori)

Taiati avocado-ul pe din doua, dati-i una in cap samburelui, pe care il eliminati cu cutitul bine infipt intr-insul, apoi scoateti miezul cu lingurita, si puneti-l in blender alaturi de toate celelalte ingrediente, exceptand apa. Adaugati cate o lingura doua cu apa - pana atingeti consistenta dorita a trufelor. Depinde si de marimea avocado-ului - daca e cumva destul de mare, si fara sa adaugati apa consistenta e mult prea moale pentru simtul vostru (desi e aproape imposibil), atunci adaugati cateva migdale sau nuci, altfel daca nu e nevoie de apa, nu mai adaugati deloc. Eu de exemplu am adaugat destula apa, cam 50 - 60 ml.. da' na, asa e pe fix gustul meu ;). Trufele nu-s tari, ba au chiar si o migdala incorporata in centru, tocmai bune de muscat.. daca vrei o adaugati si voi, daca nu ba! La fel de bine puteti folosi cirese deshidratate, nuca de cocos deshidratata. Repet.. consistenta si umplutura o decideti voi. Lasati amestecul in frigider timp de 1 ora, apoi formati trufele. E mult mai usor de lucrat cu ea, rece fiind.


Luati in palme o cantitate mica de compozitie, prefaceti-o intr-o chestie rotunda pe care o infasati in pudra de cacao (eventual bio ca sa fim vegani in toata regula) si gata. Sa va mai zic ca, deloc raw - puteti folosi umplutura asta + cirese + putina esenta de migdale - rulata intre niste foi de placinta, bagata mai apoi la cuptor? omg, e nebunie, incercati va rog ;)


Le tineti la frigider, asta daca nu le terminati in cateva minute ;) Sunt absolut grozave, jur! As putea trai cu un asemenea desert o zi intreaga si inca o zi, doua, peste prima ;)



91 de comentarii:

  1. sa stii ca si eu ma gandeam ca a trai raw este chiar scump, deci acest stil de viata nu poate fi imbratisat de oricine (din ratiuni financiare, in primul rand), dar cateodata mai cochetez si eu cu retete de acest gen, care sunt bune rau si nu mi-as fi imaginat. la cat mai multe postari!( a nu se intelege ca mi-am schimbat orientarile alimentare...dimpotriva, dar ce e sanatos, e sanatos + gustos)!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, Adnia, fix asa. Sa faci branza din caju si sa mai incerci sa mananci ca omu, nu ca o furnicuta 2 grame deja e complicat. Dar asa din cand in cand mai merge. Sigur le vor veni randul, pentru ca am mai dezvoltat alte dulcegarii raw, fix pe gustul meu, asa ca vor ajunge si pe blog. Sper sa placa tuturor! Pupici

      Ștergere
  2. Anto ,am sa incerc si eu acest desert , numa sa ma mai eliberez putin ca tare prinsa sunt !!
    PS.Suna bine si varianta cu cirese sau visine !!! ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tare m-am bucura! Sunt dementiale! Daaa aia cu cirese si putina esenta de migdale intre foi de placinta (eventual din alea frantuzesti) e grozava. Sau... fix compozitia asta,plus o cutie cu lapte condensat + 3 oua + cirese cam 200 grame + esenta de vanilie (sau pastai de vanilie mai bine)- pe un blat de tarta .. la cuptor + bezea deasupra.. e criminala ;) pupici

      Ștergere
  3. Chiar merge avocado cu dulcegarii? Ca ma facusi curios :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Moamaa mia, merge in draci! cum ii ziceam si lui Carol, avocadoul nu inspira prea mult gust decat in combinatie cu alte ingrediente. Ai vazut ca mancandu-l separat ii simti cremosenia mai mult - e tare versatil merge si in dulcegarii si in dulcegarii cu porc . Tare sunt curioasa daca iti vor place. Eu am folosit un avocado mare si bine copt la cantitatea de 150 din cele doua, Daca ai un avocado mai micut, 100 grame curmale si 100 grame migdale sunt suficiente + foarte putina apa.. cam 20 ml.. dar acum depinde cat de mult le vrei mai dure la pipait.. desi nu prea le pot numi dure, ca nu au cum sa fie. in fine. cacao + miere dupa gust. week-end fain!

      Ștergere
  4. Deci... nu-s eu mare fan raw, dar la asa ceva nu pot rezista! Pozele sunt de nota 20! Da` am si eu o intrebare... da` ziaru?! De unde ai doamna ziaru?! :))
    Pup cu drag, weekend placut

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Simona. ;) Ziaru e unu financiar ;)) - cel de jos intins; iar deasupra e un stergar luat de la bamboo anu trecut, dar sigur se mai gaseste si acum. Si mie imi place la nebunie ziaru ;))) Te pupic

      Ștergere
  5. Arata tentant. Dar de ce ai pus avocado? Sincer nu prea imi place :(
    In rest .... Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Carol, e demential avocadoul in compozitie. Devine usor untoasa, plus ca avocadoul nu are musai gust proeminent, ci mai cu seama proprietati si consistenta grasa. Le-am facut si cu si fara avocado, si de departe varianta cu avocado mi-a placut fantastic de mult! incearca, ai sa ramai surprinsa de rezultat. Daca totusi nu si nu, atunci scoate-l si pulseaza cu apa, cum am scris acolo, dar macar o data te conjur sa incerci. e suppeeeer!! pupici

      Ștergere
  6. Absolut senzationale aceste trufe si unde mai pui ca sunt si raw!!!!

    RăspundețiȘtergere
  7. Raw, ne-raw ...arata bine si sigur sunt bune , asta e important

    RăspundețiȘtergere
  8. Toate ingredientele imi plac, deci nu are de ce sa nu fie bun. E chisr indrazneata combinatia, e de incercat. Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  9. Tu prepara ca eu maninc, da ?! Raw, ne-raw, ma servesti nu refuz ca sigur e ceva delicios... Pupici !!!

    RăspundețiȘtergere
  10. Daca vorbim de avocado,sunt prezenta!:)
    Trufele sunt grozave!

    RăspundețiȘtergere
  11. Cu asa ingrediente trebuie sa fie mai mult decat bunaciune,adica super-bunaciune.Imi plac la nebunie trufele.
    Pup si seara minunata!

    RăspundețiȘtergere
  12. supoer bune ...si faine tare...
    bai...da' farfuria aia e super..tabla? daca da...esti foarte tare...pup iu! <3

    RăspundețiȘtergere
  13. Vaaaiiii Anto, ce dragut din partea ta ca te-ai gandit sa ma astepti cu papa buuuuunnnn!!! Avocado, a zis cineva avocado?! Un vagon si la fata, va rog!Yammy yammy. Eu cred ca stiu de ce ai folosit ziarul ... Sa te apuci de citit si sa te faci ca pierzi sirul trufelor pe care le papi,nu? Hai pupicei raw! :P

    RăspundețiȘtergere
  14. Cat de minunat arata! Ca de altfel tot ce iasa din manutele tale!

    RăspundețiȘtergere
  15. buna, ai la mine o leapsa,daca te intereseaza,mie mi-ar placea sa o citesc la tine!

    RăspundețiȘtergere
  16. Excelente! Am si eu o reteta, abia astept sa o incerc!

    RăspundețiȘtergere
  17. oh ce bine arataaaa is ce bune trebuie sa fie! Ador avocado iar combinat cu cioco e divin!
    Te pup scumpa mea! Sa ai o zi minunata!

    RăspundețiȘtergere
  18. pai daca sunt sanatoase...vreau si eu..vre-o..100...si daca nu sunt...tot asa :)

    RăspundețiȘtergere
  19. Mortale si trufele si pozele! Iti dai seama ca ma bate si pe mine gandul sa le incerc, nu au cum sa nu-mi place la ce minunatii ai pus tu acolo. Cred ca nici nu sunt greu de facut. Pup Anto!

    RăspundețiȘtergere
  20. Trufele ca trufele, dar ce fotografii... senzationale!

    RăspundețiȘtergere
  21. Suna atat de delicios si pozele ma fac sa salivez!!! O sa incerc cu desavarsire aceasta minunata reteta. Ai un blog minunat!

    RăspundețiȘtergere
  22. Super! De poze nu mai vorbesc. Nici in 100 de ani n-am sa pot face asemenea poze.

    RăspundețiȘtergere
  23. Prea multa cacaua pentru mine, insa stiu pe cineva care in mod sigur va iubi aceasta reteta, multumesc frumos publicarea acesteia...

    RăspundețiȘtergere
  24. Cata energie intr-o trufa! Arata senzational! Antonina, ti-au iesit super!

    RăspundețiȘtergere
  25. Heloooo!!! Antonina!!! Ce faci? Esti ok? Verific zilnic blogul dar nu ai mai postat nimic. Sper din tot sufletul ca esti bine! Te astept cu postari noi!

    RăspundețiȘtergere
  26. Buna Anto! Unde ia fugit?? Sper ca toate sunt ok la tine.. Te astept cu noi bunatati, ca tare-mi e dor de tine..
    Pup cu drag!!

    RăspundețiȘtergere
  27. Buna..si eu..ca si multi altii...verific blogul tau zilnic..desi nu am postat nicioadata vreun comentariu pe blog..trebuie sa iti spun ca iti simt lipsa in viata mea..a postarilor frecvente dupa care sa ma inspir si care imi fac ziua mai frumoasa..in concediu am gatit prietenilor minunata ta reteta de cartofi la cuptor cu cimbru si busuioc..vreau sa-ti zic ca desi prietenii mei nu iti vizitasera blogul inca..te-au pomenit toata seara..si pot spune ca ne-ai facut seara minunata..nu stiu daca realizezi dar chiar influentezi si marchezi viata celor care iti citesc povestile culinare...pentruca odata cu urmarea retetei practic intri in viata fiecarei familii care iti gusta creatia..prin perioade grele trecem cu toti la un moment dat..dar viata ne invata sa mergem mai departe..si sa nu uitam ceea ce iubim sa facem..in cazul tau cred ca este si gatitul pentruca nu imi imaginez cum poti povesti atat de frumos despre gatit daca nu iubesti asta..eu voi continua sa-ti vizitez blogul in speranta unor noi postari cu retete delicioase :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anto se va intoarce cand se va simti pregatita.
      Iar 'datoria' noastra,a celor pe care ne-a tot bucurat de-a lungul timpului,este sa o 'asteptam' fara nici un fel de presiuni si fara a pune la indoiala dragostea cu care e pregatit fiecare post de pe acest blog.
      Pana atunci avem,slava domnului,destule posturi minunate de parcurs si pregatit.
      Anto,fii tare.Gandurile noastre,ale tuturor,se intreapta catre tine.

      Ștergere
  28. ce faci,esti bine,sper din suflet!!! Iti duc dorul!!!

    RăspundețiȘtergere
  29. Un gand bun si de la mine! Iti doresc multa putere si te astept cu drag oricand vei fi pregatita!

    RăspundețiȘtergere
  30. cred ca au fost delicioaseee, arata criminallll

    RăspundețiȘtergere
  31. Buna ziua!
    Cristina's world si eLady.ro va invita la concurs! Pentru mai multe detalii, va rugam sa accesati acest link: http://cristina-cristinasworld.blogspot.ro/2012/10/concurs.html
    Mult succes!

    RăspundețiȘtergere
  32. Buna, draga mea....cred cu putere ca vei fi bine si te vei reintoarce..te cunosc un om puternic, deosebit, demn de admiratia mea.Niciodata cand ti-a fost greu nu te-ai plans si asta iubesc mult la tine.Stii ca sunt cu tine alaturi aici, pe blog, in viata de zi cu zi.Conteaza intensitatea cu care te gandesti la cineva si nu cat timp il vezi in fata ochilor, cat timp il porti in gand si inima.Te pup .Si te imbratisez cu drag.

    RăspundețiȘtergere
  33. May I simply say what a relief to uncover somebody who genuinely knows what they are discussing on the web.
    You definitely realize how to bring a problem to light and make it
    important. More and more people must look at this and understand this side
    of the story. I was surprised that you're not more popular because you surely have the gift.
    My site : nfl jerseys outlet

    RăspundețiȘtergere
  34. Touche. Outstanding arguments. Keep up the amazing work.
    Take a look at my blog post ... cheap nfl jerseys

    RăspundețiȘtergere
  35. Having read this I believed it was very informative. I appreciate you spending
    some time and effort to put this content together. I once again
    find myself spending a lot of time both reading and posting comments.

    But so what, it was still worthwhile!
    Take a look at my web blog ... http://www.nfljerseyswholesale49.com/

    RăspundețiȘtergere
  36. Bellas y ricas trufas me encantan,las prepararé pronto.... felicitaciones por sus fotos,cariños desde Chile ,abrazos y abrazos.

    RăspundețiȘtergere
  37. Vai de mine da bine arata :) sa stii ca ai lasat toata echipa de la magazinul online http://www.fancumparaturi.ro/ cu gura apa :))

    RăspundețiȘtergere
  38. Salut!
    Ai un blog interesant. Te astept pe la mine http://filmandotherstories.blogspot.se/
    :) Un an nou fericit iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  39. Cred ca cea mai frumoasa parte de aici sunt lingura si zirul de sub farfurie :). Nu ca trufele nu ar fi interesante, dar aceste doua elemente sunt foarte originale, fantastice. Felicitari pentru fotografii!

    RăspundețiȘtergere
  40. Oriunde viata te-a dus sau orice cruce ti-a fost dat sa cari, sa stii ca ne e tare dor de tine... unora care in tacere te-am urmarit si ne-am bucurat de retetele tale!
    Multa sanatate si liniste in suflet iti doresc, tie si copilului tau. Si saptamanal intru sperand ca te vei intoarce candva... cand vei putea.

    RăspundețiȘtergere
  41. Antonina unde esti ??? Tot binele din lume iai doresc !!!
    Superbe !

    RăspundețiȘtergere
  42. Tu ai fost prima care mi-ai urat la multi ani de ziua mea, asa ca si eu iti doresc numai bine !!!

    RăspundețiȘtergere
  43. Chiar daca nu am comentat, te urmaresc de foarte mult timp. Ai niste retete minunate. Sper ca esti bine si te asteptam cu mult drag. Dumnezeu sa va dea multa sanatate tie si copilului si multa putere.te imbratisez si te pup.

    RăspundețiȘtergere
  44. Antonina, m-am rasfatat cu trufele tale... sunt minunate, la fel de minunate ca si cuvintele si fiinta care stau in spatele acestei retete.
    Te imbratisez cu drag si sper ca viata sa iti arate doar partea ei buna, sa mergi in fiecare seara la culcare cu zambetul pe buze si fiecare zi sa fie doar prilej de fericire.

    RăspundețiȘtergere
  45. Foarte bun articolul ! Intotdeauna aveti articole interesante si suntem siguri ca asa va fi tot timpul.Echipa de la http://www.autorentoradea.ro/ va sustine si iti va va sustine blog-ul intotdeauna ! Va multumim !

    RăspundețiȘtergere
  46. Am mancat truffe si nu sunt tocmai preferatele mele, insa e dragut articolul si pozele, chiar fac cat o mie de cuvinte. Si eu am tacamuri din cele pe care le ai in imagini, de la stramatusa mea. Sunt frumoase pozele.

    RăspundețiȘtergere
  47. Interasanta reteta , o voi incerca..

    RăspundețiȘtergere
  48. O reteta interesanta, arata delicios. Trebuie neaparat incercata.

    RăspundețiȘtergere
  49. Arata destul de bine,prezentare super...desii nu mi-au placut niciodata!

    RăspundețiȘtergere
  50. Numai cat ma uit la imagini si spun tot,bravo

    RăspundețiȘtergere
  51. Arata criminal pozele, cred ca iti fur una :) Par a fi in sepia plus alb negru ! Criminal !

    RăspundețiȘtergere
  52. mi-ar placea sa te mai vad aici, Anto :).

    RăspundețiȘtergere
  53. mama draga, tu, cu atatea minunatii pe aici... pai ce mi faci ? unde esti? ai pus lacatul? desi ne lasi sa intram... da nu i frumos sa stii, noi intram in casa si tu nu esti acasa, ne lasi sa murim de foame? chiar asa? niici macaqr n ai lasat si tu un bilet, asaaa, am plecat dar ma intorc...mmm? cand?
    bine, eu, recunosc, nu sunt din bransa ta de bloggeritze, doar o simpla visitanta, uite, ma spovedesc, am pacatuit la dulcegariile tale culinare, acuma, asta e, o sa tin post ...si daca mai intarzii mult o sa trec la post negru sa stii :)))
    cozia

    RăspundețiȘtergere
  54. sunt super apetisante
    bine ca ajuta la asta si modul profesionist in care s-au facut pozele
    bv bv

    RăspundețiȘtergere
  55. arata foarte bine... voi incerca sa pregatesc si eu pentru fetita mea

    RăspundețiȘtergere
  56. Ce simplu se face si cat de bine arata! Si daca vrei sa cumperi asa ceva, costa o groaza de bani cele de calitate si tot nu sunt cu ingrediente naturale. Cel si cel mai bine ti le faci in casa. Asa o sa procedez eu de acum, mai ales ca am gasit reteta. Si, chiar de sarbatori...voi incerca.

    RăspundețiȘtergere
  57. Am incercat si eu o reteta asemanatoare. Sunt superr delicioaseeee :x

    RăspundețiȘtergere
  58. Sarbatori fericite! Un Craciun cu pace in suflet, cu ganduri pozitive si un an 2014 mai bun!

    Miss you...

    RăspundețiȘtergere
  59. Am dat de blog-ul acesta intamplator, caut ocazional retete. Sunt mare amator de poze, iar daca despre retete nu ma pot pronunta, pot spune ca fotografiile sunt foarte bune. Felicitari, sunt de parere ca ajuta foarte mult sa ai imagini bune. Compozitii echilibrate, geometric si cromatic, si care descriu vizual excelent experienta retetei in discutie.
    Am sa revin pe aici!

    RăspundețiȘtergere
  60. Creaza dependenta :))) Sunt delicioase rau :)

    RăspundețiȘtergere
  61. Eu nu am mancat niciodata trufe. Nici nu prea stiam cum trebuie facute, dar cred ca o sa fac si eu dupa reteta ta.

    RăspundețiȘtergere
  62. Hmm, par delicioase, nu am incercat niciodata...

    RăspundețiȘtergere
  63. Pur si simplu arata ca o opera de arta!!!

    RăspundețiȘtergere
  64. Salutare dragilor. Am incercat reteta mai mereu. O recomand fara ezitare,este pur si simplu delicios.

    RăspundețiȘtergere
  65. Cel mai sanatos dulce.
    P.S. Pozele sunt bestiale!

    RăspundețiȘtergere
  66. Mi-au atras atentia fotografiile/decorul. Sunt de revista!

    RăspundețiȘtergere
  67. Superb, what a website it is! This blog presents helpful
    data to us, keep it up.

    RăspundețiȘtergere