29 aprilie 2011

Paste cu pui - strikes again

Carnea de pui este cea mai usor de 'coafat' dintre 'batoanele proteice', fiind o sursa importanta de vitamine, minerale, proteine si una dintre cele mai gustoase - atunci cand vorbim despre un gratar de pui imbibat cu arome. Cand vine vorba de simplul piept de pui,  primul gust care-mi vine in minte e ...hmm? unul fad ! si atunci e musai sa ne jocam cu diverse ierburi si ingrediente. Din cotcodacul  asta am ales 300 g piept, fiind partea cea mai slaba in grasimi. Nu c-as tine cont de aspectul asta, atunci cand imi danseaza prin fata ochilor o pielita de pui rumenita in sosuri de vin si parlita strasnic... dar, nu va mai zic voua de visele mele.. trec la reteta :))
























300 g piept de pui taiat cubulete se pune la calit, intr-un wok, cu 3 linguri ulei de floarea soarelui. Cand capata culoarea aceea albicioasa, specific carnii patrunse cel putin la suprafata, aruncati in wok 1 ardei mare proaspat, feliat dupa plac (cel rosu are un continut bogat in vitamine - in special vitamina C), 2 fire de ceapa verde si cateva frunze bune de tarhon. Protejati cu o lingura de lemn puiul si restul ingredientelor - de flacara si dupa vreo 5 minute, de cuibarit la foc potrivit, turnati 70 ml vin alb demisec si 50 ml apa, plus o lingurita rasa de sare, una cu zahar si putin piper. 























Invartiti lingura de lemn prin wok pana scade sosul (dar nu complet, mai lasati si pentru voi) si adaugati 4 linguri cu varf de cilli souce.. Am vorbit de el in reteta asta. Combinatia din borcanasul asta nu-i nici iute, nici prea dulce, e cel mai potrivit sos ce poate evidentia aroma duplicitara a tarhonului, combinand gustul dulce patrunzator cu cel dulce piperat. 























Si, unde mai pui ca sosul asta are si niste boabe de fasole rosie, atunci deja totul e trecut la rang de moft :)) Lasati wok-ul pe foc inca 1 minut, adagati pastele deja fierte, (eu am pus cam 250 g paste fierte in apa cu sare si putin ulei), amestecati aromele, iar la urma pulsati cu o coronita din frunze de patrunjel .. et voila.

 Sa aveti pofta si un inceput placut de week-end !
























2 comentarii:

  1. Oooooo, m-ai lovit frontal si stii de ce? pentru ca ai folosit tarhon. Ne place tarhonul foarte mult si asta pentru ca avem radacini ardelenesti. Mi-ai dat o idee cu folosirea tarhonului si la paste. O sa incerc reteta negresit.

    RăspundețiȘtergere
  2. Si eu ador tarhonul Ruxi. Combinatia paste, carne de pui si tarhon mi se pare dintre cele mai reusite...si sa nu uiti de sosul de cilli (dar repet nu e ff iute, are doar o tenta).. asta contureaza gustul. Te poti juca la nesfarsit cu ingredientele si cu modul de lucru..

    RăspundețiȘtergere