15 iulie 2011

Garden Party Electrolux

Intr-una din zilele lunii mai, cand ma impiedicam de toate usile si luam peretii dupa mine, s-a intamplat si pour moi povestea unui lovely cooking session cu Electrolux si altii ca mine, pasionati de gatit si papa buna - invariabil. Atunci aflasem ca multe mese s-au desfasurat inaintea noastra si multi dintre bloggerii din marea familie foodie au trecut pragul Clubului Cortina. Saptamana trecuta, cand zaceam cu pistolul de Klabax la nas am primit o alta invitatie de gen si mooama ce ciuda m-a cuprins ca o s-o ratez ;). Ca stiti vorba aia cu norocul, pe care nu trebuie sa-l astepti niciodata ca prinde el personalul si te suna doar sa vi sa-l iei din gara,  si na-ti-o buna tu esti cu perfuzia in vena si nu stii ce sa faci.. Hai pe bune acum, scoti acul din vena si pleci ;))


Mi se facuse asa un dor nebun de my fellows bloggerii, de cina aia in sine cand ne-am delectat cu toate cele, de care v-am povestit pa indelete AICI, obviously de agreabila companie a celor de la Electrolux, incat am pus in balanta aspirina, klabaxul vs echipa asta minunata de oameni ce imbratiseaza, ca si mine, cu o deosebita placere toate cele considerate vicii (de catre platistii de lamaie –apa) si ofc the lovely papica si am cantarit bine lucrurile.. Ei na.. ca sa fiu sincera, va cam mint.. Nu am mai cantarit nimicuta si-am zis clar da, moarta coapta, here I come ..;)


Si uite asa ieri seara cand soarele mai avea putin si atipea deasupra blocului nostru.. mai mai sa-mi spuna ca la Corbeanca e o umbra deasa, piscina umeda, o limonada misto langa cristalele de gheata, mi-am luat soarta de mana, ne-am aruncat cu nikonu’n masina si-am accelerat..

Mah iar acolo s-au intamplat niste treburi minunate in frunte cu Blog culinar, Bucatar sub acoperire, Chez mazilique, Easy peasy, Gurmandino, Le blog piquant, Placeri simple, Raftul bunicii, Retete de suflet, Retete istete.. si jumatatile lor,  "strigati" de mine aici ca la catalog, nu de alta dar ii indragesc pe toti in egala masura.. mult mult !!


Ne-am pus pe treaba aproape de cum am ajuns (?;), nu inainte de a savura din limonada aia minunata de care va ziceam. Carmen de la Electrolux a facut oficiile de gazda si uite asa prezentandu-ne am aflat cine/care/cum se ascunde in spatele unei clandestinitati princiare, iar apoi ne-am apucat de vase, cutite, carnuri grave, fructe, legume, verdeturi, gratare .. povesti ce mai, ni se intamplau lucruri, dle ;)

Eu am apucat pestele de piele si l-am despielitat, somon si cod-dezbracat mai exact si l-am pus la marinat fix dupa reteta prezentata ieri, sa evit intrebari unde-i reteta dle”? .. asta fiind varianta prajita.. tot la fel de buna ;)


Cu bagare de seama, cred c-am terminat toti repede treaba.. Aschiile de flacari pocneau in gratarele de afara, carnea sfaraia, pestele inota, fructele dansau pe mese, apa clocotea-n piscina indemnandu-ne sa ne scufundam de la trambulina. Altii au facut-o :) ferice de ei.. ca doar dejtu mic de la unul din picioarele mele, nu mai stiu care a simtit caldura ei..

S-apoi sa te tii dle.. A urmat that thing that brought us together la masa aia intinsa ca pentru nunta... mancarea!! Iar viitorul cinei care necesita mai mult decat infranare...  nu ne-a fost doar prevestit.. ci l-am pregatit cu mana noastra...:)  Electrolux l-a numit Garden Party.. si pe buna dreptate fu Garden - Grand Party si fu tare bine .. A se consemna de p’acum ca mai vreau ;)

V-am spus mai multe data trecuta despre aparatura SF si ustensile... Am ramas blocata cand am vazut-o tot la locul ei ;)) nu si-a miscat nici una trupul spre alta casa, a mea de exemplu e tare usor de nimerit ! - retine bine M. ;)) N-am putut sa mananc din toate.. mi-as fi dorit tare, dar ar fi insemnat sa nu ma dau plecata si sa ma rostogolesc direct la Cortina-n pat.. eventual cu o buba ugly in my tummy ;) Dar cum mi-am luat man-ul cu mine, va desfasor aici ce-am mancat noi doi impreuna ;) si ofc toti ceilalti co-mancatori:

Pe un „prieten” cu niste yummy 'vitamine' – porcul - in persoana lui porc teriyaki,























o minunata salata  de vara - coleslaw,


iar un porc de data asta condimentat si aromat cu portocale si cuscus de vara – lovely cuscus


niste burgari misto de curcan, suculenti si tare buni



souvlaki si o salsa cu ananas la gratar .. hmm sexy food

porumb la gratar cu unt aromat si baghete cu mozzarella - bune ca nici n-au mai ajuns in cadru



vinete la gratar cu branza, rosii si masline..


salata greceasca si diva serii - bagheta magica cu usturoi si patrunjel – nu s-a lasat pozata.. a ajuns ea direct unde trebuie;) dar sigur o vedeti voi undeva..



cartofi Hasselback..  hmm ..cui nu-i plac cartofii noi aromati, intr-o seara de vara?


cartofi cu seminte care mi-au trezit niste ganduri salbatice inca de cand sareau semintele-n tigaie si salata tzatziki

ciupercile la gratar cochete si istete rau


Pai inainte si dupa asa festin se mai dadea cineva plecat spre casa rapid ? Am stat la pahare de vorba, bere si suc pana spre dupa miezul noptii si ne-am simtit bine!

Multumiri si imbratisari cu drag tuturor!!!

Dar cum cea mai buna revansa dupa o fapta d’asta minunata e somnul ;)) ne-am indreptat care / cum am putut spre casele noastre.. Si asa ca la confesionul de dupa: am visat tare frumos.... Eu una mai vreau niste picaturi magice din realitatea asta pink, musai cu gasca de co-mancatori.. Parol Electrolux draga..!


23 de comentarii:

  1. Lovely to meet u! Hope to c each other soon!

    RăspundețiȘtergere
  2. Frumos ai povestit tu aici, Antonina. Si maaare placere mi-a facut intalnirea cu tine si cu toti ceilalti. Acum stiu si eu cu cine vorbesc de fiecare data cand las un mesaj :) Pup.

    RăspundețiȘtergere
  3. super!foarte bune bucate si foart draguta petrecere.pupicei

    RăspundețiȘtergere
  4. Super...ce fain de voi astia din capitala :))
    pupici

    RăspundețiȘtergere
  5. Ma bucur ca ne-am cunoscut si sper sa ne mai intalnim si cu alte multe si minunate ocazii!

    RăspundețiȘtergere
  6. Eu cred ca tu ai ajuns intr-un colt de rai, ca prea frumos ai descris totul ...si apetisant :D. Vreau si eu :((

    RăspundețiȘtergere
  7. Ari ai dreptate ! am papat pe cinste .. cado din parte Electro ;) Pupici

    Mishu si pe mine m-a bucurat tare mult intalnirea!! La cat mai multe ;))

    Brindusa multumesc frumos! Placerea a fost si de partea mea ! Te imbratisez cu drag!

    Sarah a fost minunat... si mai vreaaaau ;)) Pupici

    Alice fu taare bine ..pai hai aici ;)) Te pup

    Lavinia placerea a fost si de partea mea.. am vazut mesteri mari in actiune ;)) Pupici multi

    Ralu sa stii ca da! Doamne ajuta pentru toata lumea.. un moment din asta e minunat!! Pupici

    Zazuza multumim tare.. a fost frumos.. offf deja mi-e dor ;))

    RăspundețiȘtergere
  8. Bolnava,bolnava da' tot te-ai destrabalat a?Ma bucur pentru tine,si eu mi-as fi dorit sa fiu acolo,a fost prea frumos!Te pupic!

    RăspundețiȘtergere
  9. wow , ce frumos , meniul , petrecere! cool! xxxx

    RăspundețiȘtergere
  10. Un meniu super, o distractie pe cinste! Puup!

    RăspundețiȘtergere
  11. Ma faci un pic geloasa! :P Dar na....ti-am povestit cum sta treaba ;). Da' un pic de peste d-ala de la tine as fi papat si eu, si parca si niste porumb, si salate d-alea bune, si parca si fripturica...hmmm...inghit in sec singura. :((

    RăspundețiȘtergere
  12. Asa da, meniu...asa da, distractie!!!...Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  13. vai ce frumos! V-ati distrat nu gluma.
    super preparate! pupici!

    RăspundețiȘtergere
  14. Vorba lui FLORY... bolnavioara... bolnavioara, dar la chef ai uitat de tot. Lasand gluma, felicitari organizatorilor, minunata ideea de a chema blogeri culinari. Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  15. Super party si super meniu!!!Sincer n-as fi stiut ce sa mananc inconjurata de atatea bunatati!!! E minunat sa va puteti cunoaste intre voi si asta datorita organizatorilor!Iar apoi distractia si piscina...si voia buna...ce mai,totul perfect!!
    Pupici si o seara placuta!!!

    RăspundețiȘtergere
  16. vai ce de bunatati , acuma le vad si eu !!!!!

    RăspundețiȘtergere
  17. Ce vis! Data viitoare, te leg de pat, ma deghizez eu in Anto si merg eu in locul tau, desi cred ca rupi lanturile, numai sa nu lipsesti din acel paradis =)). Pupici

    RăspundețiȘtergere
  18. Buna, Antonina foarte bine ca te-ai destrabalat ai uitat de pistolul cu Klabax, nu?Ce bunatati, cred ca un sfert din stomac ati pastrat pentru fiecare fel , nu?Cel mai tare mi-a placut porumbul copt.....ca deh eu m-am nascut cu el...asa de tare il iubesc....cand imi cumpara ai mei un kg il mananc tot in seara aceea....Of, ce pacat ca eu nu am cum sa particip la intalnirile voastre pentru ca am alt tip de blog... unde am inceput sa scriu la greu iarasi caci am atatea noutati si nu le-am postat...Mai ales ca sunt libera....inca 1 sapt jumatate.Super intalnirea!Bravo....

    RăspundețiȘtergere
  19. Flory sa stii ca da! e foarte frumos si interesant sa-i vezi pe ceilalti in carne si oase! Te pup

    Modniza a fost minunat! multumesc .pup

    Adela meniul a fost excelent! ca la o nunta ;) Pupici

    Andreea... da musai pentru tine gaganel mic ;)) da lasa ca te faci tu mare;) Pupici

    Licuta multumesc frumos! pup

    Gaby sa stii ca da! preparate unu si unu! pup

    Sara asa e! multumiri organizatorilor ca altfel nu ne-am fi vazut! pup

    Petronela as fi sarit in piscina aia... da na..;)) Pupici

    Coco rai nu gluma! pup

    Cat numai minunatii ;)) pupici

    Raluca se merita sa mergi chiar si deghizata! pupici

    Mara cine stie peste ce ocazii vei da tu! multumesc. Pup

    RăspundețiȘtergere
  20. Imi pare asa de rau ca nu am putut veni si eu... tocmai imi venise cumnatul si nepotii din America, mergeam cu ei la Brasov! Sper ca va mai fi o data viitoare!

    RăspundețiȘtergere