30 martie 2011

Muffins cu visine

Mi s-a facut dor de silicoanele alea colorate, asa ca m-am decis sa le refolosesc.. Retetele pentru muffins nu mi se par deloc complicate, atata timp cat gasesc prin casa ceva care-mi sare'n ochi. Azi, m-au ochit niste visine din compot si de ciuda am aruncat vreo 4 linguri ochi cu visine in 50 g alcohool'.. Dar pana si-au gasit ele utilitatea, a precedat o alta operatiune... mixerul bagat pana-n gat in oua si pudra de zahar.

Compozitia pentru cele 15 muffins-uri, am pregatit-o mixand spuma 3 albusuri cu 7 linguri zahar pudra, apoi am incorporat galbenusurile batute cu 2 linguri unt. Dupa etapa asta, stiti deja: mixerul se arunca unde pica si se foloseste lingura, ca sa nu 'cada' oul. Le-au urmat apoi 160 g faina, jumatate pachet praf de copt1 lingura cu varf cacao, niste rotocoale prin compozitie, imbatand-o la urma cu alcoolul si visina.

Am turnat in forme compozitia si am predat cuptorului stafeta pentru 30 minute la 180 grade.

Nu m-am complicat cu nici o glazura fancy trendy. Am topit simplu niste ciocolata alba, am picurat-o cu un strop de colorant Wilton si gata. Despre colorantul asta nu pot sa zic decat de bine.. e ca o replica 'originala'  Louis Vuitton....intelegeti voi ce vreau sa zic. Io, atata timp cat vad pe eticheta unui produs 'naturel' maltodextrina, dextroza, titan, propilen si alte d'alea ...nu mi se mai pare fresh deloc.. So, traiasca replica ! Si aia are...xxx, dar macar nu se proclama safe si yammy.. Oricum, eu inca n-am murit !!!

Acum c-am trecut prin periplul colorantului, despre muffins-urile asta nu-mi mai ramane decat sa zic:  nu va delectati doar din priviri.  Testati-le simplu ca mine si sigur mai vorbim si maine :))  Si chiar daca au niste alcool, sigur veti fi in stare sa  'drink and drive' ... cu spor :))

Later edit ! sunt bune rau, pa bune ! :))

Reteta imi apartine !

7 comentarii:

  1. :)))
    Dulceata mica ce esti :))))
    Hahaha,vezi cum iti zic,nu? [blush]
    No, hai sa revin LA LAude: scrii super haios de-ti vine sa testezi si glumele:)); mie-mi iese mereu cea cu mixerul aruncat unde pica:)))
    Arata super bine roscatele tale...dar...dar..eu mi-am intrebat sotul in seara asta:
    -mai, eu cand mai slabesc?:D:))
    Noapte buna!

    RăspundețiȘtergere
  2. :))) No, nu stiu d'astea... Si io-mi mai pun problema asta intr-un moment de ratiune provocata de burta plina cu dulcegarii... dar amu e bine ca ratiunea asta dureaza nu mai mult de un minut...si-mi revin :))
    Pupici Gabytza

    RăspundețiȘtergere
  3. vezi ca am venit si aici,nici nu stiam ca sunt asa rosii si frumoase! formele de muffins sunt de silicon? vreau sa-mi iau si eu si ma intrebam cum se comporta,parca imi e frica sa nu dea pe afara compozitia. Si trebuie sa imi spui de unde ti-ai luat Wiltonul!!! Am si eu probleme cu colorantii,cei din comert sunt apa de ploaie. M-am uitat eu la Wilton pe site si mi-a ramas gandul la multe produse...pacat ca nu se gasesc si la noi. Te pup

    RăspundețiȘtergere
  4. :))) Deci, formele de silicion le-am comandat de aici www.pentrugatit.ro Au o gramada de produse frumoase si utile. Nu-ti face griji in privinta silicoanelor....sunt absolut geniale...numai ca nu se spala singure..in rest..doar le pudrezi cu putina faina...nu le ungi cu nimic (ulei, unt) si torni compozitia...cam pana acolo unde am pus-o eu...Mai sunt geniale dintr-un punct de vedere...daca cumva pui mai multa compozitie...atunci n-o sa-ti curga din muffins in tava ci se umfla si putin se preling pe silicon..oprindu-se tot la baza de sus...formandu-se ca o ciuperca....uita-te la muffins cu ciocolata...acolo se vede mai bine. Cat despre colorant e cumparat de la www.lumeabasmelor.ro. Sunt cei mai buni. Au produse proaspete, bune si ff convenabile la pret. Pui un strop...sau un varf cutit si-i super colorata pasta. Colorantul il pui si-n prajituri..cum am pus eu la cake cu unt de arahide de ex... Sau in pasta de zahar sau martipan ..la tort aniversar... Merge in orice...Tot de la lumea basmelor imi comand si martipanul..e absolut delicios.. Multumesc de vizita, Mitinita ... Sper ca raspunsurile sa-ti fie de folos. Te pup

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu am tranzitat granita cu o tava de silicon (aia mare care-am folosit-o la omleta cu fructe de mare) si inca una in forma de steluta (n-am folosit-o inca...probabil in we) :)) De bomboane imi doresc si eu.. ca sunt innebunita dupa ciocolata, dar ajung s-o pun in tava sau s-o mananc cu lingura cand fac. Nu stiam de bucataras.. cum nu stiu inca multe....Multumesc frumos ca imi impartasesti din cunostintele tale, nu multi indraznesc :)) Apreciez.

    RăspundețiȘtergere
  6. :)))) si eu m-am incapatanat sa-mi inghesui in bagaj siliconate...a meritat....mai vrem retete cu muffins-uri...nu de alta da e frig afara, si nu facem altceva decat sa stam si sa mancam dulciuri(asta pana la prima raza de soare) Ana

    RăspundețiȘtergere
  7. Extrem de bune..o reteta care merita incercata cu siguranta.

    RăspundețiȘtergere