15 ianuarie 2011

Ciorbita de porc

Am pregatit o bucata de carne de porc, mai precis vreo 400 g.  Am cantarit-o cu gandul ca, if someone, o sa culmineze cu intrebarea ce-nseamna o bucatica, am sa dau din cap si-am sa zic ca nu stiu de-astea....  So, m-am gandit sa fac o ciorba.. Am pus vreo 2 l de apa si carnea taiata bucati, la fiert.  Nu i-am mai facut poze, va rog sa ma credeti pe cuvant. A fiert, asa, incet dar sigur. Am adunat spuma si-am aruncat prima apa, sa mai scapam de toxine, apoi am repus-o la fiert, la foc mic, aproape potrivit (v-ati lamurit, da?)...Dupa ora in care si-a facut de cap porcul prin oala, am curatat si taiat o ceapa potrivita, 2 morcovi, 2 cartofi, jumatate ardei rosu (are mai multa vitamina C) si niste telina.


Si le-am pus la fiert..Am presarat si un praf de leustean uscat in oala si mai mai sa-mi cedeze simturile..Ma innebuneste leusteanul asta..suntem in love de-o viata...si ne iubim mai mult ca-n prima zi.. Dupa ce-au fiert bine toate legumele, am pus cam 100 g de paste, tubulare am gasit eu..nu conteaza de care, dar n-as pune ever fidea, la porc..Apa trebuie adaugata, daca a mai scazut intre timp, cam vreo 2 l jumate aveam eu la finalul operatiunii..cu rigoarea completarii.
Cand am sporit consistenta ciorbei cu pastele, am turnat si un pahar de bors proaspat...si inca un firicel de leustean uscat.... Ce dezmat de arome era la mine in bucatarie...In fine, dupa ce mi-am revenit emotionat, pastele erau deja fierte (8 minute le-a trebuit si lor si mie). Am scos un polonic de ciorba intr-o farfurie si am pus fara mila 2 linguri mari de smantana de tara (grasa si frumoasa). Am amestecat bine si apoi am turnat zama in cratita, amestecand pentru 2 -3 secunde.


Am presarat si o legatura de patrunjel proaspat, tocat aproape marunt...si gataaa !..
Voila, ciorbita cu carne de porc ! :)


Later edit.. Sunt umflata-n pene de la prima lingurita de ciorba, din a doua portie, pe care a solicitat-o fi'miu pe la 23 noaptea..Si credeti-ma pe cuvant, ca-i tare mofturos... Asa ca ignor orice critica... nu vad, nu cunoasc, nu stiu de-astea....!! ;)))

5 comentarii:

  1. Imi curg balutele numai cand ma uit la poze...

    RăspundețiȘtergere
  2. Anto am facut varianta ta de ciorbita. Stie el Edutu ce stie :) O "bunaciune" a iesit, numai ca eu in loc de patrunjel am pus leustean, ca din ala aveam si oricum mor dupa el :D.

    RăspundețiȘtergere
  3. Da.. asta, borsul de manzat, de perisoare sunt preferatele lui. De 1 sapt tot execut o ciorba de perisoare.. ba cu vita, ba cu porc.. si tot nu a renuntat la idee.. Din pacate n-am avut timp sa-i mai fac si poze.. dar oricum o sa ma incumet iar, ca la cate ciorbe fac pe luna.. ma sa umplu vreo 10 pagini virtuale ;)) Te pup si sa va fie de bine

    RăspundețiȘtergere
  4. Pai Ralu.. bine ai facut cu leusteanu.. Ca si eu tot leustean as fi pus .. sunt in mare love cu el.. dar atunci n-aveam in casa.. si d-aia am pus leustean uscat.. si apoi am trantit niste patrunjel asa de ciuda .. dar clar leustean as fi pus.. :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Anto ti-am zis eu ca visez si noaptea retete. Azi noapte am visat ca postasei special pentru mine o ciorbitza de porc, dar nu o gateai tu, ci Tom si Jerry. Sunt dusa, nu?

    RăspundețiȘtergere