26 februarie 2011

Muffins cu ciocolata si marshmallows de mere

Mi-am luat silicoane pentru muffins acum vreo 2 luni si le tot 'auzeam' vaicarindu-se in dulap ca nu le folosesc.  Asa ca aseara le-am pus la bataie. Cantitatile au fost fix pentru cei 12 muschetari.

Intai de toate am mixat 3 albusuri spuma cu 3 linguri zahar pudra. Dupa ce spuma a fost indeajuns de viteaza, am turnat cele 3 galbenusuri batute si ele in prealabil, pe care le-am incorporat cu lingura de lemn (uitati de mixer dupa ce albusurile devin batz). Au urmat succesiv 3 linguri cu varf de faina, 1 plic cu praf de copt si 100 grame unt topit.


Fiind deja mult prea inaintata ora, ca sa ma joc cu facaletul dupa bunul plac, am zdrobit din 3-4 lovituri de batz 100 g ciocolata neagra, pe care am turnat-o in compozitie, plus 2 linguri esenta rom, 1 lingura cu varf unt de arahide si o 1 lingurita rasa cu scortisoara. 


Compozitia astfel obtinuta le-am facut-o partasa formelor, pe care le-am pudrat inainte cu putina faina; le-am bagat la cuptor pentru 25 minute la 180 grade si m-am apucat de glazura.



Cele 100 g marshmallows de mere, care i-au scapat lui Edi, le-am pus la topit impreuna cu 80 g ciocolata alba si 20 ml sirop de mere, amestecand continuu, nu care cumva sa se arda minunea. 


Asa arata frumusetile astea siliconate, ce se desprind lejer de pe prajiturici. 


Dupa ce s-au racit putin 'ciupercutele', le-am imbracat cu glazura si bombonele aurii.... in timp ce aromele de scortisoara si mere, te forteaza sa musti din aschiile de ciocolata, ce-ti trosnesc printre dinti.


Reteta imi apartine !


2 comentarii:

  1. Buna treaba ai facut! De unde ai achizitionat ''silicoancele''?
    Nu ca n-as avea ... Am vreo 20 buc. da's triunghiulare...si... cand m-a intrebat sotul la ce -mi mai trebuie rotunde ca tot am vreo 3 tavi teflonate speciale pentru muffins i-am zis ca fi-miu : da eu n-am din alea ca la reclama...

    RăspundețiȘtergere
  2. :)))))))))))))
    Genial... asa e!!! Le-am comandat de aici Flik-Flak ... http://www.pentrugatit.ro/

    Sa ai spor la cumparaturi si gatit. Pupici

    RăspundețiȘtergere