4 februarie 2011

Ardei umpluti - Monti -

Avertisment !!!
Aceasta postare nu este recomandata bolnavilor de inima si/sau persoanelor caracterizate prin neliniste continua, obsedate de kilele-n plus...:)))
Toata lumea trebe sa manance, chiar si Montignacii...


Pentru asta, aveti nevoie de: 200 grame carne de porc, 1 morcov ras, o ceapa mica, 400 grame ciuperci din conserva, taiate bucati, patrunjel proaspat, 1 ou, sare si piper dupa gust...


Reteta se executa asa: se amesteca bine toate, pana se formeaza o pasta omogena, ca-n poza asta...


Se spala 4 ardei grasi si se umplu cu aceasta compozitie. Totul se poate opri aici, sau pentru tupeisti, asa ca mine, se spala niste acordeoane afumate de porc, se taie pe lung si se aseaza in cratita langa ardeii umpluti...
Se completeaza apa si bulion, asa pana la jumatate si se da la foc mic pe aragaz (sau la cuptor) cam vreo ora jumatate...cu un capac deasupra, ofc.


Stiu ca vi se zbat neuronii, ca stresati de vestea unui nou razboi mondial, cand priviti imaginea asta, dar jur pe rosu ca nu-ngrasa-n veci..


Cu o pasta de hrean langa si o tuicuta de tara, merg direct la inima...asta-i pentru cei care n-au tinut cont de avertisment...glumesc, evident ....sau nu :))


Montignacii stiu ca teama de kg-le in plus n-are ce cauta in reteta asta. Restul lumii nu aruncati cu pietre, ca arunc si eu cu ciolanul dupa voi....
Si cum spunea prietena mea Roxana, cand voi renunta eu la "vitaminele" din purcelus, o sa ma vedeti tarandu-ma pe jos strigand Ajutoooooor !! Pana atunci....

Enjoy if you dare !!!

Later edit : Regulile sunt facute pentru a fi incalcate, nu? ...asa ca avertismentul cu pricina, nu are decat un singur scop : sa credeti // sa testati pe pielea voastra ca puteti mananca aproape orice, fara sa va fie teama de kg-le in plus !! Asa ca lasati obsesiile pentru altii.....si puneti boticul la "vitaminele din porcusor"...


Reteta imi apartine !

9 comentarii:

  1. MMM...yamy,yamy,yamy...au fost foarte gustosi,testati astazi..si pe deasupra nu ingrasa!Bv Anto,cu siguranta o sa folosesc si eu reteta ta!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma bucur tare Simo ca ti-a placut...
    Merita din plin sa o faci si tu...

    RăspundețiȘtergere
  3. la cat de bine arati poti sa ai cat tupeu vrei...foarte frumoase si retele dar si prezentarea lor...

    RăspundețiȘtergere
  4. :))) evident te-ai referit la retete ! o zi faina

    RăspundețiȘtergere
  5. Anto, morcovii fierti sunt ocoliti de cei care tin dieta MM :) Nu sunt conformi.
    Si eu am facut ardei umpluti, dar am pus doar carne, ciuperci si ceapa :) Inca nu am postat pe blog, dar urmeaza :)
    Te-ai apucat si tu de dieta? :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cristina da da stiu ;) prin fierbere le creste IG-ul ;). Dar garantez eu pe barba mea ca nu ingrasa ;) mai ales daca nu faci abateri prea mari in rest ;) Inca nu, dar e musai sa ma apuc de regim ;)) Te pup

      Ștergere
  6. Tare gustosi! egal ca ingrasa sau nu morcovii :)) . pup

    RăspundețiȘtergere
  7. o reteta exceptionala...am incercat-o si eu si mi-au iesit extrem de gustosi

    RăspundețiȘtergere
  8. Minunata reteta! O ador, imi place foarte mult ardei umpluti si sarmalele cu smantana. Insa, nu am preparat niciodata reteta si cu ciuperci. Cred ca ii da un gust delicios! Data viitoare, care va fi curand, asa voi proceda! Mai ales ca suntem mari consumatori de ciuperci!

    RăspundețiȘtergere