www.dulcegarii-culinare.ro trafic.ro

29 octombrie 2011

Inghetata cu piure de castane si cafea

Esentele tari se regasesc in lucrurile marunte si aparent lipsite de importanta... Cam asa e si cu inghetata asta, care dovedeste cu prisosinta acest lucru.. Daca va plac castanele si obisnuiti sa va delectati cu cafeaua de dimineata, cu siguranta ii veti aprecia insemnatatea.. Sunt multe combinatii cu care puteti intregii periplul aromei piurelui de castane, iar asta de fata nuanteaza foarte bine gustul amandinei.. O sa vedeti cum, daca o gustati din lingurita voastra.. 




Descongelati 2 pachete cu piure de castane, de 250 grame fiecare. Puneti pe foc 450 ml lapte, iar in timpul asta mixati 230 grame zahar cu 4 galbenusuri si o lingurita rasa cu scortisoara.. Ea e responsabila pentru replica gustului de amandina.. Da stiu nu o folositi la prajitura, dar o sa vedeti de ce-i in stare piureul de castane in combinatie cu scortisoara si cafeaua! 

Dupa ce s-a incalzit laptele, il turnati peste ouale batute cu zaharul .. mixand ingredientele. Turnati iar pe foc mic acest lichid si amestecati pana se ingroasa compozitia cat de cat.. fara sa o aduceti la punctul de fierbere.. Apoi lasati-o la racit. 

Dupa ce s-a racit compozitia si avand deja piureul de castane descongelat (- din Cora l-am cumparat - de provenienta Ungaria - il regasiti alaturi de pungile cu fructe de padure congelate - ).. maruntiti piureul de castane peste crema de lapte, adaugati si 150 ml cafea tare si mixati compozitia. Acolo in spate se vede unul din pachetele cu piureul de castane.. Dupa cum vedeti are o consistenta solida.


Apoi, ori intra in schema aparatul de inghetata.. sau turnati compozitia intr-un recipient si aratati-i drumul spre congelator.. 


Zdrobiti o data (dupa vreo 40 minute) - ca-i suficient - cristalele de gheata, lasati compozitia in congelator pentru o inghetare completa.. et voila... 


O consistenta nici prea fina, nici prea densa.. stiti voi, ca fata babei.. nici imbracata, nici dezbracata.. dar rau de buna !! Parol ca da ! Si daca nu va place scortisoara.. inlocuiti-o cu 25 ml esenta de vanilie.. si o sa fie aceeasi Marie, cu alta palarie.. una mai buna ca cealalta!! Ta-da-mm!



Reteta imi apartine.

29 de comentarii:

  1. Cetit, poftit, notat. Cat de usor se face ... :). Multumesc pentru detaliile legate de piureul de castane :P. Pupici

    RăspundețiȘtergere
  2. Am dat si eu tarcoale la piureul asta de castane de cateva ori, dar nu l-am cumparat niciodata. Poate ar fi cazul sa o fac acum. Pana una-alta, arunca si la mine o lingurita cu bunatate d-asta, repede pana nu se face frig!

    RăspundețiȘtergere
  3. Doamne ce pofta mi-ai facut! Daca piticul meu nu ar fi racit cobza, cu frebra 39, ce i-as da si lui... Pupici si weekend minunat!

    RăspundețiȘtergere
  4. Minunat de delicioasa:) E cea mai misto combinatie, as manca 10 portii:)) Nici eu n-am luat pana acum piure de castane, dar dupa cat de apetisant arata inghetata sigur voi testa! Weekend frumos!

    RăspundețiȘtergere
  5. Ralu sper sa-ti fie de folos.. cu siguranta il vei gasi. Pupici


    Andreea pai sa nu te intorci cu spatele cand il mai vezi ;) Pupici


    Cristina sanatate multa piticului!! las ca papa dupa .. Pupici


    Danutza ma bucur ca-ti place. E delicioasa.. sa o incerci. Pupici


    Multumesc frumos si un week-end minunat sa aveti!

    RăspundețiȘtergere
  6. minunata arata! imi place tare mult piureul de castane! :*

    RăspundețiȘtergere
  7. Eu am luat un borcan de piure de castane, e 7 lei. Pachetul ala cat costa?

    RăspundețiȘtergere
  8. nu am mancat piure de castane niciodata...chiar sunt curioasa !

    RăspundețiȘtergere
  9. piureul de castane este extraordinar de bun , acum mi-l imaginez alaturi de niste clatite , dar si in superba inghetata pe care ai facut-o sunt sigura ca e mai mult decat delicios ;)...

    RăspundețiȘtergere
  10. Am venit! Sper ca mai e ceva inghetata si pentru mine...

    RăspundețiȘtergere
  11. Ehe,ce nostalgii calde imi trezesti,Anto!As manca ingetata asa undeva la soare:)

    RăspundețiȘtergere
  12. Interesan! dar in Iasi sigur nu gasesc piure de castane...hmmmm

    RăspundețiȘtergere
  13. esti nemaipomenita fata draga mie..........ce idee minunata cu vasele.............de inghetata ce sa mai zic?...............salivez si plec repede.
    Seara frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  14. Chiar daca stau cu paturoiul pe mine, fiindca stau la mila sistemului si astept caldura, tot as infuleca o cupa din dulcegaria asta minunata:)!!!Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  15. O combinatie cu adevarat delicioasa. Felicitari.

    RăspundețiȘtergere
  16. Mihaela pachetul e 8 lei.. E diferenta de consistenta intre pasta de castane din borcan.. si piureul de castane din pachet.. Cel pe care il ai tu e mai moale, mai fin... l-am folosit si eu la inghetata.. e foarte bun. Doar ca va fi putin diferita inghetata ta fata de asta.. care e putin mai densa.. Dar tot buna e . pup


    Coco e super. Sa-l incerci. Am mai postat tiramisu in care am pus pasta de castane .. din borcan cum are Miha acum..


    Cat da ai dreptate.. merge de minune, cu putina cioco langa.. hmm ..


    Ana, Alexandrina mai juma de kg ;) deci va astept!


    Teo si euuu... abia astept primavara.. vara nu prea-mi plac ;((


    Alice cu siguranta gasesti la kaufland ;)


    Maria ma bucur ca-ti place! pupici


    Licuta nu au dat drumul?? cred ca-i super frig.. sa bei niste vin fiert! noi avem de vreo 2 saptamani deja. pupici


    Dan sa stii ca da.


    Multumesc frumos tuturor! O seara frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  17. Ma omori cu retetele de inghetata! De cateva zile salivez cu ochii lipiti de pozele tale, si cu durerea de gat ce persista de vreo doua saptamani in nici un caz nu voi putea manca inghetata, dar tu fa-ti damblaua... o faci excelent!
    Te pup, sa ai o saptamana superba!

    RăspundețiȘtergere
  18. Aratã bine....chiar am mâncat atâtea castane coapte, încã nu am gãtit nimic special cu ele :)

    RăspundețiȘtergere
  19. taaa damm,ta damm dar de unde iau eu pure de castane???oricum ma declar fan al inghetatei tale.pup

    RăspundețiȘtergere
  20. Ador amandina, detest castana, dar la cum arata înghetata ta, macar as gusta!
    O prezentare superba!

    RăspundețiȘtergere
  21. Arata tare bine inghetata, dar ai grija sa nu racesti :)

    RăspundețiȘtergere
  22. Am si eu un pachet de pireu de castane prin congelator, chiar ma intrebam ce sa fac cu el..acum stiu! si fug sa mai cumpar inca unu', am inteles, sa traiti! puup

    RăspundețiȘtergere
  23. Diana am asa o strangere de inima ca mi se strica aparatul ;))) Aproape de sfarsitul programului am auzit un zgomot ciudat si l-am oprit.. sper eu sa n-am surprize data viitoare.. ca noi mancam inghetata tot timpul anului, asa ca vor mai fi cu siguranta retete si-n miezul iernii ;)) Multumesc frumos. pup


    Zazu o da.. ai dreptate..


    Ramona si eu sunt fan castane coapte ;)


    Sarah hmmmm iti trimit prin posta, sau vin eu ;)) pupici


    Maya te-as servi cu mare drag.. macar sa vezi ce buna e;) pup


    Haplea o nu.. am amigdalele scoase ;))


    Sara, Mihaela chiar e grozava. Pupici


    Liana sper sa-ti placa ! pupici


    Multumesc frumos tuturor!! un week-end minunat !! Si fiti pe faza ca urmeaza un concurs ! pupici

    RăspundețiȘtergere
  24. Nu mai vorbesc cu tine! Nu pot intra aici dom'le, ca mor de pofta! :)) PUP

    RăspundețiȘtergere