8 martie 2011

Ciorbita de pui cu mazare

Ce faci daca te trezesti la 5 dimineata si nu mai ai somn? Te apuci de o maneca, te dai jos din pat si-ti faci de lucru. Apoi te uiti prin frigider si impovarata de gandul ca n-o s-aveti nimic de papa, cand va-ntoarceti de la job, pui o cratita cu apa pe foc, in care trantesti doua piepturi si doua copane de pui, de tara (scoase cu inspiratie din congelator cu vreo 7 - 8 ore inainte), s-apoi te uiti la televizor sau te maimutaresti prin oglinda, sa nu sperii the Beast, tu Beauty fiind..
Dupa ce ai certitudinea ca notiunea atinge perceptia, asta fiind cam dupa o ora jumate asa,  fara sa fii totusi exemplar de circ, iti manjesti putin manutele delicate cu praful de pe  o ceapa, 1 morcov potrivit si o bucata de telina.
Le cureti bine, le speli, le tai marunt sau cum preferi, si le lasi sa alunece in cratita. Evident ca n-ai uitat sarea si piperul dupa gust, nu? Si cu putinul testosteron pe care-l detii, te faci ca deschizi un borcan cu mazare (400 g), sau de ce nu... il pui pe 'el' sa ti-l deschida, asa in somn, musai pe la un 6.30 a.m.... si pe fundalul unor sunete neelucidate, ramase in urma ta ... culci mazarea-n ciorba si zeama de la o lamaie. Ai grija sa nu scapi si borcanul, e totusi prea devreme pentru atata dibacie; sa iei in calcul si acest risc..;)
Apoi fugi fuguta-n living si-ti faci retusurile la french, ca de, incepe o noua zi de munca..   Iar dupa vreo 30 minute,  arunci in cratita o manuta de marar uscat, iei ciorba de pe foc,
s-o-ntinzi pe usa, c-ai intarziat  !






2 comentarii:

  1. Multumim pentru aceasta reteta minunata!! Suna atat de original incat suntem tentati sa o facem in fiecare zi de Luni, Marti, Miercuri, Joi, Vineri, Sambata, Duminica, Luni, Martie, Aprilie, etc .. fara sa ne plictisim. Borshul de mazare cu pui ne-a deschis ochii catre o noua culinosfera; pana acum ramanind inerti in fata insemnatatii vietatilor din ograda, atat de ocrotite in lipsa unei retete originale si complexe precum aceasta. Mori Vasile, cocoshu' gainilor care ciuguleste(culmea !!) boabe de mazare de pe moshia bio din imprejurimea cotetului... Sa te faca blogo-cheffii mazare aruncata in oala cu pui (ce-ai fost tu odata cocosh si-acu' esti piece of meat !). Multumim, si poate mai scrii retetele tale superbe de lasata dreqului, dezlegare la .. Meste (pardon peste) si cine stie.. poate vedem si un eseu despre cum sa supravietuim cu putine retete dar foarte multe ingrediente !
    Te pup si eu ... rau !

    RăspundețiȘtergere
  2. Imi place faza cu ...rau! ;) (N)-as vrea sa fiu prost inteleasa, dar ma dau in vant dupa pupici, chiar daca-s virtuali intre necunoscuti..:)) Am dat drequ meat-ul azi, dar nu promit c-o sa ma tina si maine. Nu de alta, dar ar fi pacat de Vasilica, sa moara a doua oara, de frig, in congelator. Vine si 'Mestele'... asa imi tot face semne tacticoase din coada, dar pana acum n-am avut ochi pentru el.
    'Necamuflata' in spatiul internautic, te pup si eu .. rau de tot !

    RăspundețiȘtergere