4 iunie 2012

Cina la Palatul Elisabeta

Foto: Catalin Voicu - www.catalinvoicu.com

M-am tot codit cum sa incep postarea asta. Am vrut sa asimilez si mai bine noutatea si savoarea chestiunii ce mi s-a petrecut in fata ochilor acum o saptamana, fara sa va prezint un amestec de trairi si motive neprelucrate. Căci neprelucrat ar fi sunat cam asa: "omg! a fost cel mai impozant eveniment la care am participat ;)). hey mamii, tatii.. moţata din imagine, uda de emotii, cu mana intinsa timid la vazul celeilalte maini intinse, sunt eu, sunt eu ;)" si atat! scurt si la obiect ;).

Dar, dupa ce am incercat si mi-am consumat in minte cele mai adecvate formule inainte de o gasi pe cea care sa impuna, mi-au rasunat in minte fix cuvintele astea, incarcate de starile emotionale care sa rezume totul fix asa: "OMG, a fost cel mai impozant eveniment la care am participat!! ;)" Da stiu, same thought, dar altul n-am! Acea mana, intinsa mie, m-a tintuit intr-o stare emotionala, atat de perceptibila si expresiva, in care complexele trairile si-au marcat deja un vast teritoriu in inima mea din acea clipa - pana acum si pentru forever and ever..


Foto: Catalin Voicu - www.catalinvoicu.com

Si acum o iau de la inceput ca asa-i frumos, nu? Totul a prins contur o data cu aplicabilitatea la nivel national a proiectului Electrolux Passion4Cooking, in care m-am numarat printre cei 5 finalisti, dovedindu-ne creativitatea prin maniera unica si personala, punandu-ne amprenta asupra unor retete de gala, alese din cartea publicata de Alteţa Sa Regală Principesa Moştenitoare Margareta.. omg, cum suna!

Nu cred ca va intereseaza detaliile tehnice legate despre cum am reusit sa ajung pe vremea aia plangacioasa la Palat si nici despre tocurile mele de 10 - uitate intr-un colt sub etajera - care mi-au scos efectiv nuiaua de undeva si m-au cocosat de hmm as zice durere, participand parca tacit si ridicand stacheta evenimentului.. si cu emotii cat intregul Palat si cu picioarele in pioneze, dar cu un ranjet venit asa din adancurile sufletului meu, bucurandu-ma mai ceva ca un copil la vederea unui pretios si aproape imposibil de atins bibelou!


Foto: Catalin Voicu - www.catalinvoicu.com

Totul a decurs cat se poate de firesc in bucataria Casei Regale: oua fierte, creveti trasi la tigaie, somon in flacari intr-o mare de lapte, avocado despielitat si facut bucati ca o vedeata (in persoana spumei de ou, creveti si avocado), capere taiate pe jumatate.. pana cand bucataria s-a transformat intr-un mic platou de filmare. Deci gata cu linistea si orientarea in spatiu. In toata miscarea aia, cu zeci de mii de ganduri in cap, nu-mi doream decat sa mi se inchege gelatina bat-o-ar frigu din frigider s-o bata, sa-i omit pe aaaa, bla bla si etc! Si m-am emotionat asa pe jumatate, iar caperele s-au facut disparute din vocabularul meu la intrebarea.. "care sunt ingredientele ce dau o nota persoanala preparatului?" ;)..


Material video preluat de pe AcasaTv.

Imi venea sa-i raspund domnului din videoul de mai sus printr-o imagine.. 'iata fix aici lista cu minunatiile de ingrediente cu toata savoarea ce deriva din, iar pe splaiul www.dulcegarii-culinare- la linkul cutare - gasiti o abordare personala si creativa a acestei retete de gala.' Pam, pam! Da n-a fost chip ;)


Si uite asa in fata camerelor de filmat atintite asupra bolului ala imens cu o compozitie pentru aproximativ 20 persoane,  imaginar a dat somonul ala afumat din coada, caperele s-au imperecheat despartite fiind de lama si crema mascarpone cu toata delicatetea ei.. strigara intr-un glas.. "helllooo suntem aici, noi ingredientele astea toate / absolut de senzatie / suntem aici!! ;) Deci da!"

Foto: Catalin Voicu - www.catalinvoicu.com

Si mi-a lipsit maxim Eduard ;) In momentele alea mi-am dat seama ca el ar fi facut cel mai bine fata situatiei, si ar fi tratat cu respectul cuvenit caperele ;) si ar fi imbratisat-o pe Alteţa Sa Regală fix ca un copil inocent. Dac-as fi fost eu copil.. ;))


Foto: Catalin Voicu - www.catalinvoicu.com

Si dupa cateva ore de trebaluit prin bucataria Regala, ne-am prezentat pe ordinea numerelor de pe tricou in salonul oficial, facand turul de onoare al preparatelor princiare.. Anca (cu Cenci cu crema de mascarpone), Andreea (Sos de mango si rodii cu somon la cuptor), eu (Spuma de ou, creveti si avocado), Brandusa (Salata mexicana cu paine de porumb) si Mihai (Gâteau au chocolat)..

Foto: Catalin Voicu - www.catalinvoicu.com

Si by the way foile de gelatina rules, s-a intarit spuma exact cat trebuie, la fix. ;) Toate preparatele au fost senzationale.. imi permit sa adaug, iar partenerii mei de cooking minunati.

Foto: Catalin Voicu - www.catalinvoicu.com

Au fost momente de neimaginat pana acum cateva zile, innobilate de cuvinte calde, pline de disponibilitate si gratie si o strangere delicata de mana din partea Alteţei Sale Regale, care mi-au coplesit fiinta!

Cu o participare fara echivoc din partea minunatei Carmen si a echipei Golin Harris... fara de care acest proiect impozant nu s-ar fi imaginat si intamplat. Si pentru ca-i spuneam atunci lui Carmen ceva legat de sentimente, o sa strig in gura mare, ca altfel n-o sa ma mai rabd.. love u fetelor! Pe toate cu o singura si mare inima! A fost sublim.

Foto: Catalin Voicu - www.catalinvoicu.com

36 de comentarii:

  1. Felicitari pentru participarea la "cel mai impozant eveniment"! Ma bucur ca i-ati dat gata pe destinsii invitati! :)
    Pupici dulci, printesa dulcegareasa!! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Felicitari si la cat mai multe evenimente care sa te faca sa spui, omg!!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Esti o frumoasa,o finuta ,delicata demna de asa intalnire somptuoasa !!!!!o saptamana faina iti doresc!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Postarea ta am asteptat-o cel mai mult! ceva imi spune ca esti inca sub efectul OMG si cred ca oricare dintre noi ar fi ,dar te mai tragem noi de limba .oh,arati tare la locul tau acolo,chiar nu stiu despre ce emotii vorbesti,nu se vad deloc.Pup

    RăspundețiȘtergere
  5. Am cautat sa ma transpun in locul tau si sa simt trairile tale. Cred ca a fost o experienta pe care e greu sa o transmiti prim cuvinte. Nu pot decat sa te felicit pentru reusita ta. Esti o fata minunata si ceea ce ai realizat pana acum te reprezinta. Te sarut!

    RăspundețiȘtergere
  6. Superbe trairi !!!!! Un alt eveniment unic la care ai luat parte !! ;) Ma bucur enorm ptr tine si nu am decat sa te felicit !!!
    O saptamana senina Anto !!!

    RăspundețiȘtergere
  7. Hey! Felicitari...
    Sunt impresionat rau de tot. Hai sa mai zic inca o data... Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  8. Meritai sa ajungi acolo si mai departe de emoti imi dau seama si sa lasi gaura covrigului la alti ca tu nu ai de ce esti o scumpica pupici Gabriela.

    RăspundețiȘtergere
  9. mamaaa...ce mandra sunt de tine Antooooo...!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  10. Ma bucur ca ai ajuns acolo! Sper ca evenimentul asta ti-a ridicat moralul :)

    In alta ordine de idei, am vazut pe undeva ca esti in cautare de cornete de inghetata. Iti trimit eu, dar da-mi te rog un mail cu adresa :)

    RăspundețiȘtergere
  11. Va multumesc din suflet pentru cuvintele frumoase!
    Acum ceva vreme, un anomim imi scria asa cu rautate.. ca pe blogul imi comenteaza numai prietenii si rudele ;) Si daca pentru rude ii dau un 4 (nu si-a facut bine temele), pentru prieteni ii dau 10 cu + ;)) Va imbratisez cu drag ! Si va doresc din suflet sa aveti parte de clipe memorabile!

    Anki, esti dulce ca mierea. nu pot sa cred. Da am vazut ceva cu Germania...cum? omg, lasa ca ma descurc. caut in stanga dreapta pana gasesc. multumesc tare mult oricum!!

    O saptamana faina va doresc!! Si sa ne tineti pumnii pls, ca ne operam saptamana asta de polipi ;(( Sunt stresata rau!

    love u all!!

    RăspundețiȘtergere
  12. pupici draga mea si tot binele din lume.
    bafta cu polipii..tinem pumnii!

    RăspundețiȘtergere
  13. Cu placere, zau ca iti trimit, imi face placere; nu e nimic complicat, si apoi nu stau chiar asa departe :) Numai sa-mi lasi o adresa, te rog.

    RăspundețiȘtergere
  14. Anto, ai fost la mare inaltime si ma bucur ca am impartit bucataria regala :).
    Si pentru ca tot vorbeai de o intalnire intre Edy si Miruna, iata ca ti s-a indeplinit dorinta, gratie tot prietenilor de la Electrolux. Asa ca ne vedem cu totii joi, la Club Cortina!
    Pupici.

    RăspundețiȘtergere
  15. Mihai, pe tocurile alea cred si eu ;))) Si eu ma bucur enorm! Abia asteapta Eduard ziua de joi;) Pupici la toti 3!

    RăspundețiȘtergere
  16. Felicitari, Anto, ma bucur pentru tine! Ce frumos eveniment, imi place si cum ti-ai prezentat trairile, emotiile...
    Felicitari!!

    RăspundețiȘtergere
  17. OMG ,Antonina , :)
    Nu pot sa spun decat ,

    Felicitari maxime !

    RăspundețiȘtergere
  18. Felicitari Anto!!!!!
    Ma bucur mult pentru tine, meriti pentru ca esti super talentata!!!!!

    Ai un premiu de ridicat: http://gatimimpreuna.blogspot.ro/2012/06/one-lovely-blog-award.html, cu mare drag!

    RăspundețiȘtergere
  19. O experienta minunata!Felicitari!Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  20. Felicitari Anto, este o experienta minunata pt tine. Eu ma mandresc cu toti bloggerii care ati trait acele momente.
    Daca iti face placere ai un premiu de la mine.

    RăspundețiȘtergere
  21. felicitari pentru tot ce faci!!!

    RăspundețiȘtergere
  22. ce frumosssssss
    bravo draga mea, asa da!

    RăspundețiȘtergere
  23. Sincere felicitari Antonina!!
    Sa va fie memorabila experienta asta.
    Te pup.

    RăspundețiȘtergere
  24. Felicitari Antonina!Foarte frumos!!!

    RăspundețiȘtergere
  25. Foarte frumos,felicitari din toata inima!Pupici

    RăspundețiȘtergere
  26. Bravo Anto!!Ma bucur din suflet pentru tine!!Pupici!!

    RăspundețiȘtergere
  27. O ocazie unica in viata!Principesa Margareta este o persoana deosebita si intalnirea cu AS este una remarcabila!cred ca te-ai descurcat admirabil!Felicitari!Cred ca este o incununare a muncii si talentului tau!Cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  28. Felicitari iubita, ma bucur mult si te imbratisez cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  29. BUNA, ANTONINA SI BRAVO DE 100 DE ORI, E UN EVENIMENT SA STRANGI MANA PRICIPESEI MARGARETA....VEZI CA REUSESTI ??PUPICI.

    RăspundețiȘtergere