27 mai 2011

Batoane de musli cu fructe

Ce poate fi mai bun decat un baton de cereale? Da stiu.. tortura de ciocolata, salata de fructe si hmm mii de alte lucruri .. dar batonul asta, pe langa faptul ca-ti aduce un aport absolut necesar de carbohidrati, e plin de fructe uscate, iar paharul de lapte companie, e oaza de liniste in care dulcegaria asta se poate scalda.. Unde mai pui ca ti le prepari singura, evitand o gaura considerabila in buget (calculata la o tava de batoane) atunci nu pot decat sa zic: pam, pam... batoane de musli cu fructe ... la tava :))



Pentru dulcegaria asta notati asa:



Intr-un vas incapator (pus la bain marine) puneti 200 g zahar, 75 ml frisca lichida (Hulala am folosit eu), 160 g margarina sau unt, 40 g marshmallows si amestecati acolo cu lingura de lemn, pana se topeste zaharul, untul, incorporandu-se aromele... intre 5 - 8 minute...



Cand s-au topit toate cele, veti vedea ca bucatile de marshmallows plutesc fara nici o intentie de a se lasa pacalite de foc. Atunci dati putin vasul de pe foc, luati pisatorul de cartofi (pentru piure) si pasati in zama aia bucatile de marshmallows.. Mai puneti 2 minute pe foc (dar fara a ajunge vreodata la punctul de fierbere), apoi dati vasul de pe foc.. si veti avea exact asa... mici bucati plutitoare de marshmallows..  yammmyy..



Acu e timpul sa dati drumul in vas la cele 500 g musli cu fructe (Sanovita) + 60 g stafide aurii, amestecandu-le in sosul cu pricina timp de 1 - 2 minute. Tapetati cu hartie de copt - unsa cu putin ulei - o tava cu dimensiuni 35 cm pe 25 cm (sau chiar putin mai mica, daca vi le doriti mai grasane) si varsati compozitia, intinzand-o pe toata suprafata tavii.  


Dati tava la cuptor pentru 30 minute, la 180 - 200 grade (impartiti timpul la jumatate pentru variatia de temperatura) si dupa ce scoateti tava din cuptor o sa aveti parte de asa ceva...


In momentul imediat urmator puneti peste cereale o foaie de copt, apoi o greutate (un fund de lemn peste care puneti ceva si mai greu) ... timp de 5 minute. Apoi taiati batoanele de cereale dupa plac (eu le-am facut dreptunghiulare si patrate) le mai presati langa taietura cutitului, ca sa nu zboare vreo stafida si gata... le puteti scoate din tava...


Le lasati apoi sa se raceasca si le adapostiti in frigider... Sunt si mai grozave a doua zi (pastrate ofc la rece),  avand un gust mai pronuntat.. dulce, acrisor (de la stafide)..  Sunt teribil de crispy si absolut delectabile..




Sa aveti pofta ! 
Si un inceput de week-end minunat !

30 de comentarii:

  1. Anto eu astept tortul ala :D. Ti-am trimis pe mail reteta de lapte evaporat :P. Poate, poate

    RăspundețiȘtergere
  2. :)) Merci Ralu.. o stiu, dar nu-mi place ideea de e sta 2 -3 ore in asteptare dupa o cana de lapte..:)) asa ca prefer sa-l cumpar.. Sper sa gasesc la Mega. Pupici

    RăspundețiȘtergere
  3. Simt cum trosnesc intre dinti. Imi plac, pup!

    RăspundețiȘtergere
  4. o dulcegarie sanatoasa !!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Ooffff. Banuiam eu ca o stiai, ca ... le stii pe toate, dar vroiam sa subliniez ca astept tortul :D. O sa mai arunc si eu un ochi pe unde ma duc eu la cumparaturi. Pupici

    RăspundețiȘtergere
  6. Parca mi-ai citit gandurile ! Aseara am cautat o reteta de granola bars si azi vad aici batoanele acestea delicioase . Le voi face si eu.

    RăspundețiȘtergere
  7. Ralu... orice reteta e binevenita.. Nici eu nu le stiu pe toate.. si chiar nu le stiu (subliniez asta) dar din intamplare stiu reteta pentru lapte evaporat.. ca de multe ori, m-am lovit de lipsa lui.. si atunci a trebuit sa o fac eu.. Asa ca multumesc mult.. si mai astept retete :) Pupici Ralu.. daca vezi ceva anunta-ma te rog. mercic

    Sandrina... sper sa fie pe placul tau. Sa aveti pofta ... Cum ziceam acolo, dupa ce le ti la frigider sunt si mai grozave.. ;)) un week-end dulce..

    RăspundețiȘtergere
  8. Sara eu le simt pe bune.. :)) Te invit la un baton de musli..:) Pupici

    Catkitchen... chiar daca are zahar.. macar n-are e-uri nu?? Pupici

    RăspundețiȘtergere
  9. Salutici. Seara nu merg? ba da :)))
    Fain mai arata. Si-mi plac si pozele ;)

    RăspundețiȘtergere
  10. Si eu am facut batoane de cereale,asemanatoare.
    Sînt super ale tale.Cu marshmallows nu m-as fi gîndit sa le fac!

    Prezentarea este absolut impecabila!
    Un weekend minunat îti doresc! :*

    RăspundețiȘtergere
  11. Gabyta.. .din pacate merg si seara .. deja ma doare burta ... toata ziua am mancat batoane, rulada, cosulete cu branza si cascaval :)))))))))))))) daca o mai tin inca putin.. ma rostogolesc direct in pat :)) Pupici

    Multumesc frumos Maya... Un week-end placut si tie !

    RăspundețiȘtergere
  12. Nu prea mananc eu batoanele de muesli, desi aici sunt foarte accesibile la pret, dar ma gandesc ca poate fac si eu o data reteta aceasta, caci arata mega delicios! Ma gandesc ca se poate inlocui zaharul cu miere, nu? Pupici si un weekend placut!

    RăspundețiȘtergere
  13. Ahhhh, cum arata !!! Pozele tale sunt intr-un mare fel ...:-))
    Vreau sa-ti spun ca ai fost foarte inspirata cu aceste batoane de cereale pentru care iti multumesc ca le-ai postat. O sa le incerc cu siguranta cu atat mai mult cu cat fiind la dieta vreau ceva dulceeeeeee :-))

    RăspundețiȘtergere
  14. Super reteta! Si pozezele sunt superbe. Un weekend la fel de frumos ca si reteta ta.

    RăspundețiȘtergere
  15. Ce bune trebuie sa fie.As vrea sa le fac pt. nepotica mea si vreau sa inlocuiesc marshmallows cu miere.Se poate face cu miere? Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  16. Ruxi multumesc frumos.. Imi pare taaare rau ca n-am lumina buna.. stau la 1 si imi imobilizeaza oaza de lumina un maaare copac !! :)) acu, asta e... le fac cum pot :) Sa ai pofta Ruxi.. Pupici

    Licuta multumesc frumos. Un week-end minunat si tie !


    Anonim da merge.. eu in loc de marshmallows as pune 2 linguri pline cu miere...dar atunci trebuie sa reduci din cantitatea de zahar... si cred ca 100 - 120 g ajung. Ideea e ca marshmallows-ul nu e dulce... ci doar ajuta putin la inchegare (si atunci pot pulsa cu zaharul )... Inlocuind cu mierea.. clar reduci cantitatea de zahar.. Sa aveti pofta. Pupici

    RăspundețiȘtergere
  17. Nu stiu de ce dar pe mine genul asta de batoane ma deranjeaza la fiere, ma rog, cele din comert, ce stii ce-or mai pune in ele. Oricum batoanele tale arata foarte bine.

    RăspundețiȘtergere
  18. Le-am facut aseara. Nu sunt asa aratoase ca ale tale, dar sunt delicioase ! Multumesc pentru reteta.

    RăspundețiȘtergere
  19. Laura... si pe mine ma deranjeaza cele din comert.. de asta prefer sa fac in casa.. Multumesc frumos de vizita. O zi frumoasa in continuare..

    Sandrina.. ma bucur ca-ti plac. Nu-ti trebuie decat putina rabdare... sa le presezi cu fundul ala si apoi cu mana pe taietura cutitului... ca sa nu se desfaca.. fiind tari ai vazut ca se ridica putin acolo unde tai.. Daca presezi putin .. apoi cand le scoti din tava arata foarte bine.. Oricum nu aspectul conteaza ci calitatea.. nu?? Pupici si te mai poftesc in 'casuta' mea .. O zi frumoasa..

    RăspundețiȘtergere
  20. Imi place si mie,dar tare as vrea sa gasesc o varianta cu calorii mai putine. Dar probabil nu se mai leaga asa bine cu unt mai putin...cu ce as putea inlocui? Ca la zahar nu-s probleme,mi-ar ajunge ce obtin din fructe uscate.

    RăspundețiȘtergere
  21. Numai ce am facut si eu niste traznai d-astea. Eu am pus miere si unt si ca sa le fac mai afurisite am mai amestecat pe acolo si migdale. Mmmm...am rontzait la ele de am crezut ca o sa-mi pice dintzii! :))))))))))) Pup draga Anto!

    RăspundețiȘtergere
  22. Miti buna intrebare... Sa stii ca in afara de un gem de la Arovit (fara zahar) de ex de fructe de padure ... nu am alta solutie.. pentru ca toate implica zahar, miere, unt.... Dar daca vine vorba de dieta adevarata... atunci clar gemul ala fara zahar cu cereale si o cana de lapte o,1% grasime ramane baza micului dejun...si cam atat.... dar hmmm... nu mai au nici un farmec... nu??

    Andreea... sa-ti fie de bine si tie... ca si eu m-am tot indopat cu dulciuri... deja ma gandesc la ce zice Miti.... o varianta cu calorii mai putine.... si daca ma gandesc si mai bine la prietena mea... saptamana asta nu mai mananc nimic !! :)))) Te pup Andreea !

    RăspundețiȘtergere
  23. Eu am o reteta fara zahar sau unt... batoanele isi iau dulceata de la fructe confiate si atat. Asta-i buna pentru atunci cand esti la regim :)

    RăspundețiȘtergere
  24. Bogdan.. pai sa ne dai si noua reteta ;) ca uite si Miti cauta ceva light ! multumim .. pupici

    RăspundețiȘtergere
  25. Imi place...da imi place ,rau de tot!!!si sa zicem ca am incerca sa inlocuim untul cu nitel lapte iar zaharul cu ceva miere de albine lipicioasa;)sau sirop de artar sau sirop de porumb care sa le adune tot un crontzi bun ar iesi...pup o saptamana linistita!!

    RăspundețiȘtergere
  26. Aziz e o nebunie si propunerea ta!! m-ai pierdut si cucerit de la siropul de artar.. Eu sunt innebunita dupa el ! pupici

    RăspundețiȘtergere
  27. Ce bine arata !! Abia astept sa fac si eu batoane de cereale. :)) Le ador! Minunate poze, btw. Pupicei !! xoxoxoxo

    RăspundețiȘtergere
  28. de azi (luni)am hotarat sa-mi modific dieta (am vreo 90 si ceva de kile),am fost ieri in kaufland si am luat 2 pungi cu musli , si astazi am papat dim. cu lapte,tre sa-i pui putin zahar sau miere,oricum am sa incerc sa fac reteta asta ,pare ok, este mult mai rapid de mancat dim., dar cred ca o sa fac cu miere, desi tratata termic la peste 40 grade devine putin toxica,dar am sa vad ce este mai toxic, mierea sau zaharul....Multumim pt. reteta!

    RăspundețiȘtergere
  29. Vye cred ca mierea e mai toxica. Sunt foarte bune, dar nu stiu daca merg la dieta. Iti recomand in schimb astea.. poti sa mananci fara griji.. http://www.dulcegarii-culinare.ro/2011/11/ratatouille-musaca.html

    http://www.dulcegarii-culinare.ro/2011/06/vanata-vorbareata-in-pachetel-asteapta.html

    http://www.dulcegarii-culinare.ro/2011/03/plachie-de-crap.html

    http://www.dulcegarii-culinare.ro/2011/03/platica-la-cuptor.html


    http://www.dulcegarii-culinare.ro/2011/04/scumbie-la-gratar.html

    http://www.dulcegarii-culinare.ro/2011/02/ardei-umpluti-monti.html

    http://www.dulcegarii-culinare.ro/2012/01/pui-umplut-cu-struguri-si-mere.html


    http://www.dulcegarii-culinare.ro/2011/05/frittata-cu-sparanghel.html

    http://www.dulcegarii-culinare.ro/2011/01/omleta-de-duminica.html


    http://www.dulcegarii-culinare.ro/2011/03/omleta-cu-fructe-de-mare.html

    http://www.dulcegarii-culinare.ro/2011/04/salata-de-fructe.html


    http://www.dulcegarii-culinare.ro/2011/04/vitamine-intr-o-paine-farfurie.html

    http://www.dulcegarii-culinare.ro/2011/05/salata-de-ridiche-alba-si-telina.html

    http://www.dulcegarii-culinare.ro/2011/06/ceapa-coapta-umpluta-cu-sos-de-tomate.html


    Sper sa-ti fie de folos si bafta! Zi faina!

    RăspundețiȘtergere