17 aprilie 2011

Burritos

E timpul sa va arat o reteta excelenta, pe care o recomand oricui vrea sa vada partea plina a paharului de bere sau Tequilla, care cum prefera. Nu e deloc migaloasa, iar rezultatul e absolut delectabil. Sosul "salsa" e ca drobul de sare pentru Europa sau soia for Asia. Cu fiecare imbucatura din minunea care-i percepe sosului atingerea - adik tortilla cu variatiuni de pui sau vita si enspe legume -  iti revine pofta de alta bucata si tot asa..

Salsa, tortilla si fasolea ii confera burrito-ului individualitatea. Gresesc sau ba? Va puteti imagina cum ar arata un burrito fara fasole? Ca un martie fara primavara, ca un Marte fara martieni !! Asa ca burrito fara fasole - NO way!  Amu, ca am terminat introducerea, trec la reteta, nu dieta, ca nu's deloc best friends.  
So, intai de toate trebuie sa va faceti un drum pana la market, asta daca nu faceti tortilla in casa si atunci eu ma inclin pana'n pamant .. si nu de la Tequilla ca d'asta azi n-am beut ! :))  Pana sa va inclinati si voi in fata mea (cand voi avea niste timp voi presta, si atunci sa va vaz care cum sariti cu plecaciunile :)), eu va zic de drumul meu la market. Am luat un pachet de tortillas de blé souples (8 la numar), o conserva cu fasole rosie de 400 g, una cu mexico mix tot 400 g (contine: porumb, mazare, morcov, ardei), o punga de tortilla chips asa de fun, alte nebunii pentru un minunat tort (vin cu reteta curand) si cam atat.   
Acasa, am taiat dupa clepsidra (ca ma asteptau my friends cu gura-ntinsa) un piept de pui de 400 grame - fasiute, pe care l-am calit in 4 linguri ulei. Cand mi-a facut gaina cu ochiu' mi-am zis: amu ii gata! (cred ca vrajeala asta s-a intamplat dupa vreo 10 minute la foc potrivit).  Apoi am varsat continutul conservelor (scurs de apa evident) peste puiul din wok, adaugand si o lingurita rasa cu sare si niste prafuri de piper.

Legumele la conserva sunt deja fierte (stiti asta, dar eu am un har sa ma incurc aiurea in detalii :), asa ca nu le-am tinut prea mult pe foc, ci doar vreo 3 - 4 minute cat sa se invaluie fiecare cu aroma celeilalte, apoi am luat wok-ul de pe foc si am mai pus: 1 ceapa mica taiata julien, jumate avocado taiat si asta fasiute - feliute, dupa ochi (NU pasat), 200 g sos salsa (il faceti sau il cumparati) - home made - na ca ma laud (vin cu reteta curand, n-am avut timp de prea multe poze, ca musafirii mei nu-nteleg ca io am o treaba serioasa - shoooting la mancare, loool :))) si o salata iceberg rupta in bucati potrivite... Sunt super explicita nu? - - ideea e urmatoarea: fiecare poate jongla dupa dorinta: daca preferati bucati mari de salata - asa o faceti, daca nu - invers, daca nu va place in nici un fel - o aruncati in cos - ala din frigider / sau puneti de-o salata cu cherry si v-ati scos !:) Fazanul e unul: ala care nu pune salata :))  E absolut dementiala combinatia !!! Sa revin: am dat niste ture prin wok, ca sa combin aromele si mai ca-mi venea sa raman langa el cu o asa mexico - nebunie ! Am pus iar wok-ul pe foc, amestecand pentru vreo 2 minute cat sa se incalzeasca toata minunatia si gata. Reminder: nu omiteti fasolea, nu caliti ceapa, nu pasati avocado-ul, don't skip the iceberg salad.  Dupa, ori incalziti tortillas la microunde, ori le caliti pe rand intr-o tigaie lipsita de ulei sau unt si imbracati burrito-ul. Eu le-am bagat simplu pentru 8 minute la microunde... 

Am imbracat burrito-ul, l-am funditat asa de fason :)) si gata.. Cu ce va scaldati setea?? Mai la-ndemana e o bere blonda sau bruna, dar merge si-o Tequilla.  Daca n-aveti antrenament, tintuiti-va de pat dupa ce dati shot-ul peste cap :)))

In rest, numai de bine despre aceasta minunatie. E o mancare pe care o poti prepara in doi timpi si trei miscari, mai ales cand vrei sa eviti gustul fad al pieptului de pui - luat separat evident ! Savoarea puternica a sosului in combinatie cu prospetimea legumelor si coloritul lor te indeamna sa-ti imaginezi ca esti parte din Mexic ! Daca mai dai si niste shot-uri peste cap.. deja esti acolo..:)) Enjoy !



9 comentarii:

  1. Am crezut ca dai si tequilla:)) arata super delicios!

    RăspundețiȘtergere
  2. Deja imi ploua in gura. Arata foarte bine.
    Si din pacate eu am frigiderul gol. Paaaaaa, trebuie sa plec la cumparaturi!

    RăspundețiȘtergere
  3. :)) Mitinita cu Tequilla mai usor pentru mine. Am beut o data 2 shot-uri si m-am scos cu mersu-n bratele cuiva pana acasa.. Asa ca voi imaginati-va ca e acolo.. Eu m-am drink-uit cu bere :))) Multumesc frumos.

    Ruxi ma bucur ca iti place... e absolut delicios. Sa stii ca m-am gandit la tine cand am pregatit-o...am pus si o tona de suflet...et voila !

    Va pup si va doresc o sarbatoare linistita alaturi de cei dragi voua ! Sa fiti iubite

    RăspundețiȘtergere
  4. Anto eu acum vad postarea. tu ce naiba faci? n-aveai somn la ora aia? ai innebunit ! data viitoare dublezi cantitatea. tot burritos clar !!

    RăspundețiȘtergere
  5. Anto, te-am adaugat la blogroll...ca sa-mi fi mai usor de cautat :) Ca de acum sunt cu ochii pe tine

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu pot decat sa ma bucur Betty ! si la mine esti cu mare drag! Pupici

    RăspundețiȘtergere
  7. mi-am impresionat azi my future mother-in-law cu chestiile astea!!:))) so, thnxs!!

    RăspundețiȘtergere
  8. Super. Ma bucur tare!! Sunt convinsa ca o vei fermeca de fiecare data!

    RăspundețiȘtergere