29 iunie 2011

Panna cotta cu menta si dulceata de cirese

Un text scurt, dar o reteta cocheta. Nu de alta dar ma / ne  asteapta o postare impresionanta maine, iar pe asta nu vreau in nici un chip s-o elimin din lista.. ;))  Se regaseste printre cele mai simple deserturi de preparat dar si cele mai cochete ever, sau cel putin asa percep eu dulcegaria asta cu care m-am alintat, nu alinat .. aseara  ;)) sory love..  mai e si pentru tine cireasa de pe tort.. ;) adicatelea eu !


Notati asa: 500 grame frisca lichida se pun intr-un vas pe foc mic cu 250 grame lapte teoretic gras. Eu am trantit in amestec si 3 ramurele de menta proaspata din jardiniera proprie ;), plus 40 g chips-uri de ciocolata..  iar voi.. pentru acelasi gust divin procedati la fel ;). 



Inainte sa fiarba - luati vasul de pe foc - urgentati in situatie 100 grame zahar, puneti iar vasul pe foc si amestecati usor sa se topeasca zaharul si ciocolata .. inainte sa atinga punctul de fierbere si finally nu mai frecati menta si stingeti gazul. Eu am atarnat menta de furculita si am scos-o asa brut, dar voi sa treceti compozitia prin sita.. sa iasa mai cremoasa si delicata.. eu n-am avut chef si nici nu mi-a pasat, la ce pofte m-au posedat :) ..Adaugati immediately 15 grame praf de gelatina in compozitie, amestecati pana e data uitarii pudra, innobilati-o cu 15 ml esenta de menta, o picatura mica mica de Wilton si apoi turnati-o in cupe.. Ofc, eu am dosit una in congelator ca sa ma rasfat cu ea rapid, dar voi sa o lasati la frigider.. ;)
Et voila, o dulcegarie divina cu care te tratezi cand esti singura acasa ;)) in compania unor linguri pline cu dulceata de cirese ;)!



Dragul meu, promit sa-ti pregatesc si tie cand te intorci.. Nu trebuie sa-ti urgentezi venirea doar ca sa savurezi panna cotta, ca oricum o mananc pe toata pan'ajungi :)) ofc, i'm stupidly joking... Mi-e frica, mi-e frica sa dorm singurica.. hai acasa love, ca-ti dau panna cotta si bla, bla, bla  .. ce mai vrei tu ;)




14 comentarii:

  1. Hmmmmm, Antonina salivez pe tastatura! puup!

    RăspundețiȘtergere
  2. O dulcegarie plina de savoare si arome!...Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  3. Super tare si reteta , dar si invitatia

    RăspundețiȘtergere
  4. Anto si eu care credeam ca pana nu iti trece gripa, nu mai vedem noi bunatati, dar se pare ca iti prieste gripa (asta ca sa fiu un pic sadica, pentru ca mi-ai facut pofta) =)).

    RăspundețiȘtergere
  5. Imaginile spun totul....yammy, yammy!
    seara placuta!

    RăspundețiȘtergere
  6. Adela, iti trimit virtual o portie.. sa-ti satisfaci pofta.. Pupici multi

    Licuta multumesc tare ! pup

    Ileana.. sper s-o citeasca, ca are Kindle-ul la el ;)) Pup

    Ralu am bagat 3 plicuri de coldrex azi.. ca ma asteapta o noapte lunga ;)) Pupici

    Violette multumesc de vizita.. E tare buna .. O seara faina!

    RăspundețiȘtergere
  7. Antonina, nu stiu cum ar putea sa-ti refuze, esti asa scumpa :)) imi place panna cotta asta, si imi place ca a iesit verde :) cred ca pe asta o fac si eu ca am tot ocolit panna cotta pana acum

    RăspundețiȘtergere
  8. Multumesc tare Mihaela.. Am uitat sa scriu ca am pus o picatura mica mica de colorant ;))) pupici

    RăspundețiȘtergere
  9. wow..... sunt innebunita dupa reteta asta a ta! dar de unde gasesc sirop de menta??

    RăspundețiȘtergere
  10. Ce propunere indecenta ii faci sotului tau Antonina! eu sa fiu in locul lui nu as ezita deloc sa ma afisez acasa cu viteza luminii :)) Pupici, arata absolut superb panna cotta ta! abia astept sa vad finalul provocarii!

    RăspundețiȘtergere
  11. foarte buna.un desert simplu de facut si delicios.am facut-o si eu ...de doua ori.prima data a iesit foarte faina atat la gust cat si la textura dar a doua oara am pus prea mult gelatina si textura. ... avea iz de cauciuc dar tot gustoasa a fost:)) un cauciuc dulce.ce pregatita de catre tine arata divin.pupicei

    RăspundețiȘtergere
  12. Off, cata menta zilele astea, trebuie neaparat sa fac si eu un sirop, ca sa incerc macar una din minunatiile tale :))

    RăspundețiȘtergere
  13. Anto ce chips-uri sunt astea?

    RăspundețiȘtergere
  14. Scuze, abia acum am vazut mesajele..
    Elena siropul de menta eu il cumpar din carrefour.. dar cum nu ti-e la indemana de Londra nu-i la o aruncatura de bat.. iti propun sa intri la Sarah in vizita ca a pregatit un minunat sirop de menta.. Pupici

    Alina pai sa stii ca n-a durat decat inca o zi si a sosit ;)) Multumesc tare ! Pup

    Sarah iti multumesc frumos ! cu siguranta si cea pregatita de tine arata minunat!!! Pupici

    Vasi, cu mare drag te invit sa prepari tot ce-ti doreste inimioara... in lista provocarii sunt numai retete minunate.. Pupici

    Ralu sunt niste chips-uri cumparate din carrefour la borcanel de plastic... de la raionul cu praf de copt, alea alea.. sigur le-ai vazut.. numai ca nu ti-au captat atentia.. Pup

    RăspundețiȘtergere