10 iulie 2012

Mousse de ciocolata


Spuma de ciocolata/ sau mousse-ul de ciocolata na, e una din dulcegariile care-mi inghenuncheaza trairile cand vine vorba de drogul asta pacatos. Si desi n-o sa cititi aici cuvinte precum clocot & fire, o combustie tot o sa se petreaca in sufletul stomacului vostru de n-o s-o uitati pe vecii vecilor.. fiori de raceala si-o patima nebuna dupa spuma asta.. Daca o veti pune in aplicare veti vedea ca ce-mi turuie mie gura nu-i gluma nicicăcum dom'le, o nuu! Arome, culoare cu non-culori, parfumuri complementare si-o pata aprinsa, dulce acrisoara, de roze..

Notati asa:
100 grame ciocolata alba (nu folositi de menaj),
100 grame ciocolata neagra (de buna calitate),
300 grame frisca lichida,
2 albusuri + optional 2 galbenusuri,
60 grame zahar,
1 lingurita esenta de menta,
1 lingurita esenta de vanilie
100 grame coacaze - ale mele au fost usor congelate ;)


Topiti la microunde timp de 1 minut - in vase separate - ciocolata alba / neagra, apoi lasati-le putin la racit. Mixati frisca lichida (Hulala am folosit eu). Am discutat ieri principiile acestei miscari.. da le reiau ;) Ca regula generala, frisca se tine in frigider, nu congelator, nu camara. Nu aveti nevoie de intaritor de frisca, de la sine putere se lasa batuta de mixer, parol! Daca o mixati prea mult - nu se taie dom'le, ci pur si simplu consistenta i se transforma intr-un fel de burete din ala sponge din cauza aerului prea mult incorporat. Ok, da? Frisca se mixeaza de regula pe aceeasi putere - de la inceput pana la sfarsit - si in aceeasi directie.. suficient cat sa obtineti din partea ei un varf usor indoit la vedere atunci cand scoateti telul sau paletele mixerului din ea. Sa fie o idee mai batoasa decat spuma de barbierit ;)

Intr-un alt vas - mixati foarte bine albusurile de ou cu zaharul si daca nu aveti oaresce greturi adaugati si galbenusurile si mai mixati putin cat sa le incorporati.. eu n-am greturi, deci le-am pus ;) Turnati ouale mixate cu zaharul in vasul ce contine frisca batuta, incorporati doar putin cu spatula ingredientele, avand grija ca sa nu-i permiteti aerului sa patrunda prea mult in compozitie, apoi impartiti in doua vase amestecul obtinut

Intr-unul turnati ciocolata neagra + esenta de vanilie si incorporati usor cu spatula.. iar in celalalt ciocolata alba, esenta de menta si incorporati. Apoi construiti puzzle-ul.. in pahare, sau cescute Emile Henry, sau ce vreti voi - o lingura cu mousse de ciocolata alba, o alta cu mousse de ciocolata neagra si tot asa... iar printre ele bobite de coacaze - aroma mai complementara nu exista parol, iar deasupra un motz de ciocolata rasa, coacaze  si cam gata, tadam! O dati la rece si o serviti dupa o ora - doua asa.. E nebunie curata! Spumoasa, fina, dulce si parfumata de numa!

Ralu, esti pe faza, da? Maine revin c-o chestiune existentiala; v-as zice azi da trebuie sa onorez o invitatie in parc cu rolele ;), da musai dupa ce ma dreg c-un smoothie si sparg intre dinti o galeata cu gheata!



19 comentarii:

  1. Cum au auzit de mousse cum am si venit!!! Delicios, cum ar putea sa fie altfel!! Pozele sunt lovely ca de obicei, stiu eu lingurita aia de undeva ;) Cu ciocolata alba eu am patit-o de multe ori, si nu mai cumpar de menaj, mereu caut una care sa aiba in compozitie si unt de cacao...ca sa ne putem intelege bine in bucatarie, altfel iese cu scandal :)) Te pup si o seara frumoasa iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  2. Evident ca sunt pe faza!!! Unde-i rost de niste cioco, hop si eu! Pup

    RăspundețiȘtergere
  3. Arata atat de bine, toate dulciurile pregatite de tine sunt speciale si de vis, demne de un chef adevarat!

    RăspundețiȘtergere
  4. Aratã minunat si trebuie sã aibã si gustul pe mãsurã! ador linguritele tale...

    RăspundețiȘtergere
  5. Este de o finete rara !:)

    Poli, m-a amuzat mesajul tau pentru ca si eu sunt destul de certata cu ciocolata alba:) care mi s-a imbranzit tocmai la finalul unui preparat!

    RăspundețiȘtergere
  6. Uite cum ma ispitesti tu cu o alta dulcegarie marca Antonina!!
    Ma servesc cu o cupa virtuala!
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  7. Asa deci, vrei musai sa mor??? De doua saptamâni sunt la dieta si deschid blogul si ce vad....inghetata, tort, inghetata, mousse.....Oricum încă sunt nehotarata care va fi desertul de weekendul acesta, mousse sau tort ( inghetata mă tentează dar încă nu am aparat si vreau sa o fac profesionist:). Astept cu nerăbdare postarea de mâine.

    RăspundețiȘtergere
  8. Vreau si eu, cu tot cu coacaze, ca la congelator n-am decit vreo citeva pungute cu cirese si ceva zmeura... Pupici !

    RăspundețiȘtergere
  9. Ca sa spun ca mousse-ul este printre preferatele mele ... ar fi un understatement. Minunatie!!

    RăspundețiȘtergere
  10. Pai daca e vorba de ciocolata, nu pot lipsi!!! Ghici ce am mancat aseara??? O portie dubla de mousse! Pup

    RăspundețiȘtergere
  11. :) vaaai, nici nu ma intereseaza reteta asta :P Oare, ma crezi?
    Da' dincolo de asta, de ce numai 2 fotografii, de ce, de ce? Tare tare imi plac, sa stii ! Sincer iti spun, ca, aici la tine, artista incepe sa depaseasca bucatarul!
    'pup iu

    RăspundețiȘtergere
  12. aloooo doamna, vrei sa ma killeresti? Mousse, ciocolata..... bine accept si putina menta, cu conditia sa bagi o tona de coacaze :P
    Pups.

    RăspundețiȘtergere
  13. Nebunie! Si mie imi place combinatia de cioco si menta !

    RăspundețiȘtergere
  14. Va multumesc tare mult!! Ma bucur ca va place, e si preferatul meu, plus ca-i tare versatil, poti sa adaugi sau sa scoti ce vrei ;)
    Va pup
    week-end fain sa aveti!

    RăspundețiȘtergere
  15. Eu nu am mancat niciodata mousse. E chiar atat de bun?

    RăspundețiȘtergere
  16. poftesc de muuuult la un mousse de ciocolată, iar ăsta jur că arată incredibil :O totusi, nu stiu ce caut aici ca se presupune ca's la dieta. dar tot o sa il incerc :D

    intrebare: as putea sa inlocuiesc esenta de menta cu altceva?

    RăspundețiȘtergere
  17. Multumesc frumos. Da, poti folosi orice aroma preferi. E delicios oricum :)

    RăspundețiȘtergere
  18. Dupa cum arata in poze, sigur e delicios.

    RăspundețiȘtergere
  19. Mersi pentru reteta, tocmai ce am terminat-o si vreau sa va spun ca a iesit dementiala :D

    RăspundețiȘtergere