21 februarie 2011

Ciorba de burta

Ciorba asta e cu dedicatie pentru "veve" - se stie ea.  Am pus 1 kg de burta feliata si prefiarta pentru o ora la fiert.. Am schimbat vreo cateva ape, nu prea multe, cam vreo doua - trei asa, sa mai ramana gustul ala specific de burta. Dupa ora aia, am trantit in oala un ciolan cu "vitamine de purcelus" si l-am lasat acolo sa gadile burta pentru inca 1 ora si.. Am completat apa, sa fie cam vreo 2 - 3 l, sa am ce manca :))
Am dat pe razatoarea mica un morcovel, am taiat o ceapa marunt marunt si le-am turnat peste animalele din cratita, cu o lingura de sare si piper alb dupa gust. Dupa ce a fiert nebunia asta de ciorba, dupa care ma dau in vant rau de tot, am dat oala de pe foc, si separat am batut 2 galbenusuri & 5 linguri cu smantana cu un polonic de zeama, pe care le-am turnat in ciorba. Veve probabil ca are spume la gura deja, daca n-a dat shut down si a continuat sa-mi citeasca post-ul. Hai nu te ascunde dupa perdea acuma. Stiu ca-i si ciorba ta preferata :))) Nu pun ever foaie de dafin, usturoi, ardei sau alte prostii direct in cratita. Asa-mi place mie... simpla si halucinant de buna.
Daca-mi permit niste zile de concediu, fac si niste mujdei de usturoi,  bag vreo 2 linguri in farfurie si o savurez cu pofta. Apoi zac la pat 2 zile, cu ranitidina langa nas, dar macar stiu ca mi-am satisfacut 'setea' de mujdei, pe care by the way l-as manca pe paine, daca n-as sti ce urmeaza dupa...
Altfel, o dreg in farfurie doar cu otet, si mai bag niste ardei iute, ca face bine la digestie.. Apoi plec la servici, ca de.. o mananc dis de dimi, veve...


Acum n-aruncati cu pietre.. Asa o prepar eu.. Am in cap o comparatie destul de tampa, dar o zic, ca-mi sta pe degete. Functionez dupa modelul pisicii ce se-nvarte-n jurul cozii... pana la urma o prinde sau nu.  Mai dau si rateuri la retete (nu la asta!:))), ma joc cu ingredientele de fiecare data, dar asa invat...
Ideea e ca fiecare 'pisica' are 'coada' ei, si nu-s doua 'pisici' la fel, ever.
Asta-i ciorba mea de burta si n-o dau la 'nimenea'!



9 comentarii:

  1. Si mie-mi place ciorba de burta la neboonie :X
    dar preparata altfel...(cand pun smantana cu ouale, pun si otetul; nu pun morcovul in ciorba; dupa ce-l calesc in putin ulei pun "zeama" aia in ciorba; iar cand opresc focul la ciorba adaug feliute de gogosar )...
    Fiecare cu gusturile ei..nuh? :P
    Oricum o sa ma inspir din retetele tale delicioase si pufoooase :p ( noroc ca ti-am vazut o reteta in Libertatea...e buna reclama la ceva :x ).
    O seara placuta iti doresc... si putere de a gati :p

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc frumos de vizita Laura! Ai perfecta dreptate cu gusturile... de asta am si scris in postare.. asta-i ciorba mea de burta ;)) Si felul in care o pregatesti tu nu poate fi decat maxim de atragator. Am mancat ciorba de burta preparata la modul asta si clar nu zic nu.. doar ca mie imi place asa.. mai simplu ;)) Cat despre articolul din Libertatea nu pot decat sa ma bucur ca m-ai gasit acolo.. asa te-am aflat si eu ;) Am ramas socata la citirea comentariilor de pe site, dar in fine, nu ma cobor la nivelul ala sa raspund ;)) Te mai astept cu mare drag! o zi minunata!

    RăspundețiȘtergere
  3. Nici nu trebuia sa citesti comentariile alea rautacioase...cei care le-au scris sigur sunt niste frustrati...Mie-mi place felul tau de a scrie...funny...
    Pop

    RăspundețiȘtergere
  4. esti spumoasa in detalii si imi place

    RăspundețiȘtergere
  5. Anto, cum am vazut o gramada de strachini, oale si ulcele, pe care nu prea le pot cara singura, tre'sa ma dau bine pe langa "sef", asa ca ii voi prepara si ciorbitza asta, in varianta ta, poate ma scot si de un wok ceva =)). Cat despre mujdei, sa stii ca si eu l-as manca pe paine, dar ... ca si tine dupa zac 2 zile :(. Cand e usturoi la masa, sta B. cu ochii pe mine ca pe butelie, ca eu prefer sa zac, da' sa imi fac nene pofta. :D. Asa ca revin cu impresii ... burtoase :P. Pupici

    RăspundețiȘtergere
  6. Laura multumesc frumos ! te pup


    Anonim ma bucur ca-ti place.


    Ralu ma faci sa rad ;)) Apropo de oale, m-am dat pe rochii ;)) A plecat Marius la Drift grand prix parca se cheama nu? asta ieri... si eu ma jefuit Unirea ;)) mi-am luat vreo 10 ;)) Mi-am umplut casa cu cratiti ;)) nu mai vreau!! Cat despre ciorba asta.. asa o prefer eu, dar se poate face si mai consistenta;) Tinand cont ca o mananc singura.. ca lui nu-i place de nici o culoare in orice combinatie.. o fac mai light ;) Pupici

    RăspundețiȘtergere
  7. Da, da drift grand prix, din cauza caruia am facut eu n ore pe drum, ca a fost inchisa circulatia pe partea aia :P. Anto nici eu nu mananc de nicio culoare, da' de, ce nu fac pentru o cratita =)) si tinand cont ca m-am scos si de tuci si de wok :D pe langa muuulte altele, ca am carat vreo 3 sacose, inseamna ca a placut sefului :P. Am fost la kitchenshop si imi venea sa plec cu tot magazinul :P. Pupici

    RăspundețiȘtergere
  8. Imi place ciorba de burta la nebunie. Dar singura ciorba de burta pe care o mananc e cea facuta de mama, nu mananc din alta parte.

    RăspundețiȘtergere
  9. Antonina...si Raluca...ma faceti sa rid de numa' numa' ...abia m-am intors din Ro unde am cumparat una din cartile mele preferate 'Elevul Dima dintr-a saptea" (cred ca asa se numeste?) O cumparasem doar pentru "romantismul" limbii ...gee, am uitat-o in hotel si-mi plingea sufletul in avion dupa ea:( ...dar acum c-am descoperit blogul tau, ce sa-ti spun Antonina, ma ungi la suflet cu stilul tau 'liber" de scris: romaneasca piperata cu putintica Engleza si mult umor- nu mai pling dupa M.Drumes; acuma te "citesc" pe tine ;)PA

    RăspundețiȘtergere