www.dulcegarii-culinare.ro trafic.ro

31 ianuarie 2011

Ciorbita de pui

Consultandu-mi proviziile, am realizat ca aveam prea multe legume in frigider si nu foarte multi meseni la masa....Asa ca m-am pus pe treaba si am inceput sa curat, sa tai, sa dau pe razatoare...morcovi, telina, ardei...Am facut vreo 10 pungute si le-am inghesuit in congelator...Intre timp am pus la fiert niste pui de tara, saru'mana mami, mai exact 2 pulpite, o aripa si pipota, in vreo 2 l de apa, si 2 lingurite cu sare. Am scos spuma ofc, si un strat de grasime, dar cu cat scoteam, parca la loc se forma alta.... diferenta intre puiul hormonat si cel de tara e vizibila intotdeauna...
A fiert puiutul asta vreo ora la foc linistit, sa nu-l deranjeze bulbucii si aburul, apoi am pus un morcov mic, jumatate ardei, o mana de telina data pe razotoare, un dovlecel taiat cubulete...si o ceapa verde...si le-am lasat sa petreaca impreuna inca 30 de minute. Dupa, am imprastiat prin ciorba 2 maini de fidea, 2 linguri zeama de lamaie, un praf de piper si am mai lasat oala pe foc pentru 10 minute. Ca sa scapati de grija kg-lor in plus, omiteti fideaua (Monti)......si papati la greu, fara frica..

La final am adaugat niste patrunjel proaspat tocat si voila, ciorbita de pui...Am pregatit-o rapid. Si cand tocmai ma preagateam sa o blitzuiesc nitel, au venit baietii, ca soriceii dupa miros.. Aveam si un ardei iute pregatit langa ciorbita asta, next to botlle of palinca de tara...dar cum cel mare mi-a stricat puzzle-ul piesa cu piesa, pregatindu-si masa, a disparut subit din imagine...


Enjoy !

5 comentarii:

  1. Delicios,imi lasa gura apa deja si la ciorbita si la palinca:))!

    RăspundețiȘtergere
  2. Next time, o sa aduc cratita la munca si botlle-ul ofc...

    RăspundețiȘtergere
  3. Anto tocmai m-am "pricopsit" si eu cu un puiutz de tara si m-am legat de ciorbita ta de pui.Am si niste taietei de casa. Pot sa ii pun in loc de fidea :D?

    RăspundețiȘtergere
  4. multumesc penru reteta. foarte bun!

    RăspundețiȘtergere