19 octombrie 2011

Let's meet la Kika

Undeva pe la inceputul saptamanii trecute 'rasfoiesc pe e-mail', invitatia Roxanei, despre Kika event. Ii transmit ca abia astept sa ajung, iar printr-o stranie intamplare, intre inceputul si sfarsitul saptamanii, spiritul imi devine atat de liber, ca pana si timpului ii este greu sa ma urmareasca: 13 octombrie, adica joi, devine in cateva clipe 15, imi arunc trupul in masina, le zic alor mei preteni ca plec la Kika si pornesc la drum.

Pe la Unirii pauza mare, de rezervor ofc! Ma abat putin sa-i fac nesatulului plinul si o iau sper Cotroceni! Ma gandesc in sinea mea, ca o carcotasa cu carnet deja, ca aici e locul unde toti trebuie sa-si dea permisul si sa-si rumege clipele alea cu piciorul pe acceleratie si mana pe schimbator! Traficul devine insuportabil. Ii ''transmit'' lui Oprescu ca musai ne mai trebuie o pasarela, un pod, ceva.. ca doar mai erau cateva minute, sa tot fie vreo 15 si teoretic eu trebuia sa ajung la Kika. Da nu cedez usor, desi totul imi era potrivnic, pana si drumul ma tintuia pe loc, spunandu-mi parca  'hei Anto, 13 nu e 15, stai !' ;)

Pe drum vorbesc cu my friend, Ioana. Ma astepta deja la Apaca de vreo 10 minute, timp in care eu imi fumasem toti nervi stand bara la bara.. O ajung din urma, o claxonez, ii tai fata, o sun si-i spun ca-i dau blana la pedala si musai sa ma urmareasca, ca-ncepe eventul' fara noi;)). Ajungem in apropiere de pod si-i cedez intaiul loc, ca nu mai tin minte care curba, prima, a doua??

Mda si uite ca ajungem aproape la timp.. iar Kika ne astepta.. :) Linistita, cu spatiile ei vaste incorporate perfect in designul architectonic. O luam grabite pe scara interioara ce permite accesul catre toate etajele, iar in zona unde urma sa se intretina – ba bine ca da - peste 2 zile - evenimentul Let’s meet for cooking, isi gaseau odihna bucatarii fel de fel, pentru toate gusturile si buzunarele. Clar am comis-o intr-o mod caracteristic mie, dandu-mi intalnire cu doua zile inainte, cu Kika, si Ioana cu care mi-am beut gandurile timp de ora in restaurantul Vienna House, de la etaj.

Si tare faina seara am avut, cu shooping inclus, cu chicoteli despre desuurile cu care am asorta lingura intr-o astfel de bucatarie din gama Nolte... si cu ochii deschisi ne imaginam lucruri, dle' !



Cum sa nu pretuiesti si mai mult ‚locul de joaca’ si sa nu sfintesti lacasul cu-n pahar de vin rosu si torturi culinare fel de fel daca ai detine asa ceva?? Indrazneste careva sa spuna ca n-ar simtii un ceva in stomac daca ar avea acasa o astfel de jucarie, in toata splendoarea ei, dotata-n fel si chip cu plite high tech, cuptoare incastrabile, masini de spalat vase pentru divete si o modalitate originala de a valorifica maxim spatiul de depozitare? Pe bune ca-i incape si lui cravata intr-unul din spatiile alea si musai l-as pune sa stea asa cocotat pe insula din bucatarie, doar ca sa ma uit la ea si sa-i admir potentialul.. vorbesc de bucatarie acum, da??



Si cate si mai cate accesorii si idei atractive pentru casa, de-ti vine sa pui de-un copil numai ca el capitano sa stea tolanit / sa se joace-n patul ala cool cu volan? Mergeti de-l vedeti la etaj ;) Ehei, si ne caram noi trupurile-ntr-un final spre casa.. Eu cu torba plina cu accesorii, Ioana cu niste ganduri mai mult decat indecente starnite de focarul de excitatie puternica...marcat de bucatariile Kika, ofc :)

Stapanita si io de feeling-ul asta, mi-am luat cavalerii la brat, in ziua de sambata, si-am plecat la event-ul Kika... "Let’s meet, de data asta, for cooking" !!;)  Mai si acolo, timp de 3 ore bune, 37 persoane, pasionate de gatit si dornice sa socializeze, au ocupat cinci dintre cele mai moderne bucatarii, din gama Nolte si Vonderstedt - ce le găsiţi doar acolo.

Si uite asa ghidati cu atentie de bucatarii profi ai restaurantului Vienna House: Florea Ilie si Catalin Carp, au trecut oamenii aia la platane, iar amosfera a prins o culoare si un parfum de neimaginat..


Si daca n-as fi mers acolo cu doua zile inainte si n-as fi absorbit din timp conceptul Kika, in seara cu pricina n-as fi stiut unde si ce sa surprind mai intai..  Ideea Kika de a „testa pe viu” aranjamentele de mobilier, a prins contur in acea seara, iar intregul magazin, invadat de arome ispititoare, s-a transformat intr-un veritabil camin functional, ce ne-a permis sa savuram atmosfera si adevarata esenta.

Iar noi, 6 muschetari food bloggeri invitati la eveniment: Lavinia, Cristina, Carmen, Cristina, Andi si eu, am perceput... parfumul somonului acompaniat de legumele trase in tigaie intr-un mare fel de amatorii bucatari...



... aromele salatei de fructe - ademenitoare, dominata sau nu de cupa de inghetata ce i-a tinut companie la final..


... si mi-as permite sa zic nelipsita Caprese..  Chiar si la dieta fiind, poti sa mananci pana zici piua ;) Absolut savuroasa! Spuneti si voi, nu-i asa?


Let's meet for cooking a fost o adevarata provocare pentru toti cei prezenti, ce a prins contur, s-a transformat firesc intr-o cina cocheta, de invidiat la final, ce sper eu ca o sa prinda roade..

Da, cadrul era mult prea placut ca sa ne dam plecati curand, dar batu ceasu-n 22, si cu toate ca as fi vrut sa mi se lipeasca mainile de tot ce mi-a iesit in cale, m-au tras de maneca o cafetiera si-un set de cesti.. ca de, alea de le aveam acasa, erau vechi, ori s-au spart, ori sigur se vor sparge, singure ofc!!  Asta in timp ce Edutu s-a lipit de-un scaun cu vibro masaj, de nu se mai dadea dezlipit de acolo, pentru care musai trebuie sa invete 5 volume cu poezii si vreo 15 dvd-uri muzicale.. ;)


Iar intr-un final, am plecat spre casa parca mai proaspeti de cum am venit. Si-mi vin asa razlet in minte niste ganduri de reamenajare... iar daca timpul o ia dara putin inainte sau ramane in umbra, dati de stire .. let's meet la kika for cooking, shopping and fun.. and i came again!! Sau mergeti singuri, ca sunteti fete mari si baieti descurcareti!!  I double dare u ! ;)



17 comentarii:

  1. Ce frumos!!!Imi plac mult intalnirile voastre:):)Pup si o seara buna!

    RăspundețiȘtergere
  2. Anto citesc si rad, ca parca te si vad =)). Asa mi se lipesc si mie toate de maini si nu ma crede nimeni :D. Edutu, daca robot-gandac nu ti-a gasit mami, poate te alegi cu un scaun magic... :P Pupici Anto

    RăspundețiȘtergere
  3. Licuta te pup cu drag!

    Ralu pai na, tu stii ca doar vorbiram la fel ;)) Sunt zapa rau, dar foarte misto a fost!! in ambele dati, pupici

    RăspundețiȘtergere
  4. Super! Misto întîlnirile voastre! Papa bun, imagini frumoase, Edut frumos confundat în tehnica. Toate bune si frumoase :*

    RăspundețiȘtergere
  5. Bravo, minunate aceste intalniri. Cunostinte noi, schimb de idei. Pup!

    RăspundețiȘtergere
  6. Pai de aia ma si umfla Anto rasul, ca stiam patania =)) si acum o rememoram. Oricum stii tu, doua batai strica, doua intalniri, nu. Cat despre bucatariile alea, ca eu acum m-am dezmeticit, ce sa mai zic, decat ca-s, cred, cat juma' din casa mea =)), dar tac din gura, nu mai zic nimic, ca ma trimite B. la Crys in cusca :P.

    RăspundețiȘtergere
  7. Adica ai fost la intalnirea asta!Si nu doar tu:)Ma gandeam eu ca nu puteti lipsi!Va pup frumosilor(sa nu ti-o iei in cap:))

    RăspundețiȘtergere
  8. super intalnire...somonu ala...m-a dat pe spate :)))

    RăspundețiȘtergere
  9. intamplator am trecut si eu pe acolo :)) pupici si sa stii ca am fost foarte incantata sa te cunosc!!!O zi frumoasa in continuare!!!

    RăspundețiȘtergere
  10. Uf, ce am pierdut! Superbe pozele. Si mancarea. Pup Anto.

    RăspundețiȘtergere
  11. Anto te invidiez pentru intalnirile de genul!Te invidiez ca stai in capitala :( si ai altfel de oportunitati ca food blogger.
    Super frumos ce ati gatit acolo!Felicitari!Ai un copil minunat!

    RăspundețiȘtergere
  12. Foarte frumos totul,esti o fericita ca poti participa mereu la astfel de intalniri.Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  13. Exact ce zicea Flory, vroiam si eu zic sa scriu.
    Trebuie sa fie super intersant,distractiv etc etc sa participi la intalniri de acest gen.
    Si...Edutu tau, stie el ce stie :))
    Pupici si o zi de vineri frumoasa sa ai maine!

    RăspundețiȘtergere
  14. noua ne place Kika. mda, si din patriotism, ce sa zic... :). dincolo de asta chiar au mobila foarte faina si accesorii la fel :)

    RăspundețiȘtergere
  15. haha,am patit si eu sa incurc datele si sa ma trezesc ca ajung ori inainte ori dupa o intalnire.bucatariile sunt super.oare exista cineva sa nu isi doreasca o astfel de bucatarie???pupici

    RăspundețiȘtergere
  16. Licuta, Maya, Sara sunt atat de frumoase.. ne cunoastem, legam prietenii, e minunat totul! Tuturor va doresc sa aveti parte de clipe din aceastea.. Pupici


    Ralu asa e.. abia la a doua 'felie' simti gustul ;) Spune-i lui B. ca sunt super misto bucatariile si numai in compania lor iti vine cheful de dulcegarii ;)) Pupici


    Teo si noi te pupacim!

    Coco da arata super misto.. si mirosea atat de bineeee..


    Fantezie ma bucur tare ca ne-am intalnit!! Te pup si mai ales pe cei doi muschetari!! sa-ti traiasca baietii.. sunt superbi!! de cel mic m-am indragostit!!


    Brandusa multumim frumos.. Pupici si sper sa ne revedem curand!


    Alina pe lumearetetelor.. are Ioana o postare cu Belmondo... orice se poate inscrie pt participare.. deci cand ai drum prin bucuresti, ii scrii si mergeti sa gatiti impreuna! pupici


    Flory cand vi in bucuresti punem de-o placintuta noi doua! Pupici

    RăspundețiȘtergere
  17. Natalia sa stii ca e foarte frumos! Da, Edutu e prezent oriunde.. atunci n-am tinut mortis sa-l iau, dar i-am zis ca merg la servici.. si el de colo.. pai azi e sambata ;))) Mi-a invatat programul.. asa ca n-am scapat!;'') Pupici


    Zazu da e super acolo.. gasesti de toate pentru toti. Singurul incovenient pt mine e ca-i departe, dar asa o data la ceva timp merg cu cardul ful, si torbele la mine ;)


    Sarah mie mi se intampla des ;)) bucatariile sunt superbe!! si eu imi doresc ') Pupici

    RăspundețiȘtergere