2 februarie 2011

Stiuca la cuptor, cu garnitura de cartofi dulci

Proviziile de peste sunt mereu binevenite, asa ca-ncerc sa profit la maxim de prospetimea lor (multumesc tata)... Si cum nimeni nu mi-a zambit gales in dupa amiaza asta, ca sa-l pot manca si sa ramana totusi intact, am cedat unei stiuci de vreun kg jumate care mi-a facut cu ochiul....asa c-am decapitat-o.


Am trecut prin burta ei o ceapa verde si am feliat-o cu mila. Si pentru ca mi-a fost prea teama de frigul din balcon unde-mi adapostesc cartofii, am taiat jumatate cartof dulce luat din frigider si l-am feliat cu pretiozitate...;)) Ador culoarea; cat despre incursiunea pe care o face gustul, prin aromele de dovleac si morcov, raman neindoios devotata bizarei combinatii....
Stiuca a fost pe deplin mangaiata de sare si piper, iar peste toate astea, patrunjelul verde a pus punctul pe I. Am bagat vasul la cuptor pentru o ora - la 170 grade, cu o folie de aluminiu peste, in prima jumatate.


Am facut si un mujdei de usturoi, asa ca la tara, si gata-i stiuca....la propriu si la figurat...


10 comentarii:

  1. Mama.... e 22:30 si m-ai terminat cu stiuca asta a ta... Frate ... ce bine arata... Brusc mi s-a facut foame...(mai degraba pofta). Noroc ca n-am mai nik in frigider. Acu' zi drept, a fost buna rau, nu-i asa?
    Si... de unde iti vin ideile astea bestiale? Cum te taie pe tine capul sa faci minunatiile astea?

    RăspundețiȘtergere
  2. Rau de buna :)) De unde-mi vin ideile? Nu stiu, nu stiu de-astea!!! toate ideile din lume sa vina la mine...

    RăspundețiȘtergere
  3. Da o reteta pe care o voi incerca cat mai curand, pestele este o carne care trebuie gatita mai des, la noi e gatit mai putin ne indopam cu porc si pui si uitam o carne foarte buna care este pestele.(Moses)

    RăspundețiȘtergere
  4. :))) Ma faci sa rad Moses. E bun pestele, e bun rau...si sigur o sa vedeti retete cu pestisul de aur pe blog, dar cum ziceam intr-o postare, "vitaminele din purcelus" sunt si ele la mare cautare.. Mai cu seama ca e printre putinele animale care nu-i atat de indopat cu hormoni. Ofc pestele e the King in toata povestea asta... ala de Dunare tata...
    Sa ai pofta Moses. Sa incerci reteta..si sa-mi trimiti poze cu dovada. ;))

    RăspundețiȘtergere
  5. Buna Antonia, ieri am incercat Plachia de crap de la tine si vreau sa-ti spun ca a fost atat de buna incat ma uitam in farfuria celor dragi ca nu cumva sa indrazneasca sa-si mai puna ca sa-mi ramana cat mai mult :)) Glumesc, bineinteles. Cert e ca a avut un succes fantastic drept pentru care-ti multumesc mult. Prin urmare cum sunt un mare fan peste si mai nou si al tau ;) am sa incerc si aceasta reteta pe stiuca care face sa-mi saliveze gura intr-un hal de nedrescris. In schimb, de data asta am nevoie de o precizare la reteta. Spune-mi, te rog, ai pus apa pe lunga uleiul din tava sau ai lasat doar ulei? Multumesc si .... am sa te anunt cum a fost.

    RăspundețiȘtergere
  6. Corina ma bucur tare ca v-a placut plachia de crap! Sa va fie de bine. Ai dreptate, am omis acel aspect la reteta asta (deh inceputul de drum ;), multumesc ca mi-ai atras atentia. Am pus un pahar plin cu apa si am turnat ulei deasupra pestelui.. asa dupa ochi. Sare nu mai e nevoie sa pui in apa, pentru ca sarezi pestele inainte. Si daca tot iti place pestele, iti recomand cu drag si celelalte retete ce-l contin..
    Cartoful dulce e total diferit ca gust fata de cel cu care suntem obisnuiti.. are un gust de morcov - cartof .. ceva in genul asta. Sper sa va placa. Astept sa-mi spui parerea ta. Te pup

    RăspundețiȘtergere
  7. Multumesc mult pentru raspuns, Antonia. Am luat stiuca si am luat si cartofi dulci. E prima data cand iau asa ceva asa ca nu am nici cea mai vaga idee cum sunt, ce gust au si cum se comporta intr-o reteta. Erau de doua feluri: rosii si maro (de culoarea unui cartof normal)si nestiind care e diferenta dintre ei am luat din amandoua felurile. Tu de care ai folosit?

    RăspundețiȘtergere
  8. Am folosit maro. Sunt curioasa cum o sa ti se para .. Mie imi plac tare. Sunt usor dulci. Cu mujdei merg de minune. Sa-i tai in bucati groase, pentru ca se fac tare repede.

    RăspundețiȘtergere
  9. Buna Antonia, gata si cu stiuca, e deja de domeniul trecutului insa cu amintiri foarte placute. Vreau sa-ti spun ca a iesit un deliciu...hmmm si acum salivez doar la gandul ei :) Si am sa-ti mai dezvalui un secret. Sotului meu nu-i place pestele aproape deloc. Deci, drept urmare pentru el am gatit si altceva, in cazul in care va stramba din nas la pestele meu. Insa, din politete pentru munca mea, a vrut si el o portie mica de peste. Dupa care inca una si inca una :))) Cred ca datorita tie am sa fac mai des peste la masa. Iar cartofii au fost o alta surpriza dar de data asta pentru toata familia si o surpriza foarte placuta. La gust sunt ca si dovlecii la cuptor, dulci si foarte gustosi si au mers excelent cu pestele, am sa-i mai folosesc si alta data. Am incercat ambele culori fara ca sa-mi dau seama de o diferenta la gust.
    Multumesc inca o data pentru retetele tale. O seara buna.

    RăspundețiȘtergere
  10. Ma bucur tare Corina !! Sa va fie de bine ! Iti recomand stiuca umpluta acum ;) Sper sa va placa la fel de mult! Si sa nu uit.. incearca si acei cartofi cu cimbru si busuioc.. sunt o nebunie ! pupici

    RăspundețiȘtergere