22 octombrie 2011

Banana bread & chocolate

Adica pa romaneste chec cu banane si ciocolata.. atat de buuuun ;) Si pentru ca Edutu ma trage de maneca, tasu striga ca-i foame, lupu mai lipseste sa urle la geam ... o sa fiu scurta, asa ca notati va rog tipsuri pentru cea mai reusita banana bread.. Fiti copii cuminti si ascultati ..


Preincaziti cuptorul la 180 grade si imbracati doar cu hartie de copt o forma de chec cu dimensiunile de 28 /10 cm. Mixati intr-un vas 100 grame unt la temperatura camerei cu 175 grame zahar. Adaugati in compozitie 2 oua....


 ....3 linguri pline cu lapte, 2 banane mari bine coapte - pasate cu furculita inainte, sau 2 si 1/2 banane mai mici.. Eu am aici din astea mititici, cum le zice Edu... 


Stiti care-i faza cu ele, da? Nu se pastreaza ever la frigider si-s bune rau pentru toate: te ingrasa, te slabesc, iti redau vederea cand le mananci in stare naturala, apoi orbesti cand vezi dulcegaria si nu te mai opresti pana n-o termini pe toata pe principiu: nu stiu nika, n-am vazut ce si cat!;) A, si musai fierul.. e ca si cand ai manca o bata de baseball din fier daca mananci un ''ciorchine'' cu banane. Si atunci nu mai vorbim de nici o anemie, decat daca tineti mortis sa va dati loviti.. ;)


Apoi adaugati 230 grame faina, un varf cutit sare si amestecati ingredientele cu mixerul pana incorporati cat de cat faina, apoi imediat dupa faza asta folositi o spatula din silicon.. uitati de mixer, eu l-am aruncat direct la gunoi! Adio prajituri pana imi iau altul ;) Ala avea vreo 190 de ani ... 

So, amestecati lejer cu spatula urmele de faina ... apoi adaugati o lingurita plina cu cacao, 2 linguri cu esenta de vanilie si 90 grame ciocolata ciopartita in bucati cat mai mici... da' merg si asa brute ca ale mele.. se topesc fain oricum.. Eu am folosit ciocolata de menaj ca n-am avut alta in casa, si daca n-am batut-o cu facaletul pana i-au sarit fulgii si mi-am trezit vecinii.. optati si voi pentru orice alta ciocolata cu lapte.. sa nu va chinuiti asa ca mine.. !;) Sau .. sa aveti spor!;)


De retinut: Nu puneti chipsuri de ciocolata ca da esecul peste voi!! Alea din poza erau asa de fason, folosite in varianta de aruncat la cos de care va vorbesc aici ;) Nu se topesc, raman pe loc, iar banana bread capata cel mai dubios gust ever.. Si musai: nu tapetati foaia de copt cu nimic, da??  Numai sa puneti unt, ulei sau faina si v-ati lins pe botic, o luati de la capat, ca bucata aia de banana bread..  la cos cu ea! Si daca nu ma credeti pa cuvant si aveti timp si ingrediente de pierdut.. o sa vedeti voi !;)  So, TAPET, chips-uri de cioco NU! Asta-i banana bread cu chips-uri de cioco, fara praful de cacao si foaie de copt unsa cu unt.. E o greseala fatala pentru aceasta dulcegarie. Are o consistenta mult prea grasa, untul de pe hartia de copt e deja prea mult pentru aceasta consistenta, ramanand o parte si pe marginile prajiturii, iar chipsurile raman exact la locul lor, aromele nu se intrepatrund si nu se topesc nicicum. Prajitura devine tare, lipicioasa, grasa, tocmai buna de aruncat la gunoi!!.. Deci asa NU!
























Sa continui de unde am ramas cu reteta, varianta best of banana bread.. deci ati aruncat in compozitie ciocolata maruntita, cacaua, si acum amestecati usor cu spatula.. nu mai stati pe ganduri.. Dar nu prea mult, pentru a nu permite aerului sa deranjeze in toata treaba.. 

Turnati compozitia in tava de chec, tapetata doar cu hartie de copt - neunsa cu nimic (repetitia e mama invataturii ;) si pulsati cu inca 30 - 40 grame ciocolata facuta bucati.. pe care o adanciti putin in compozitie.. doar putin.. exact cum am eu in imagine..


Predati tava cuptorului incins pentru 45 - 55 minute la 180 grade.. testul cu scobitoarea rules!! Et voila... banana bread.. cea mai buna ever..  Edutu e topit dupa ea! 


Ce-i mai trebuie?? O canuta cu lapte companie gustului dulce fructat ciocolatos si cam atat! E delicioasa, pa cuvant de cercetas! Si se desprinde atat de usor de pe hartia de copt.. ca n-ai nevoie decat de o manusa sa ridici checul - asa cald - din tavita, si sa-l tai acolo direct ! E buna rau! O sa vedeti voi!





64 de comentarii:

  1. Anto s-o iau in ordinea numerelor de pe tricou: 1. Sper ca ai glumit ca nu mai vedem praji... M., ai te rog, mila de noi si da-i accept fetei pentru un mixer super :P!
    2. Unde gasesc si eu cioco cu fulgi, ca vad ca a ta e cu fulgi =)), sa-i sara si la a mea fulgii ;))?
    3. Eu una nu te cred pe cuvant ca-i delicioasa, deci trebuie sa o preparez eu ca sa ma conving, mai ales ca acum am canutze =)). Pupici Anto

    RăspundețiȘtergere
  2. la asa fotografii, asa articol ... mi s-a facut tare pofta de ceva dulce!

    RăspundețiȘtergere
  3. minunata la micul dejun langa o cana de lapte!week-end placut sa aveti!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ralu !!!!!!!!!! citeste bine.. fara fulgi de cioco!!!! si fara sa ungi hartia de copt cu nimic.. Fulgii aia erau pt edutu.. i-am pus acolo de foson pe platou sa iasa poza misto :)) Dar nu-i folosesti ever pt banana bread... iese groaznic cu ei!! e pe incercate.. asa ca stiu ce zic... Ever sa nu-i folosesti pentru compozitia asta.. Pune cioco de menaj sfaramata, sau si mai bine cioco cu lapte.. e mai usor de maruntit.. Capisi?? ;)) Pupici Ralu


    Andreea ma bucur ca-ti place. Pupici


    Mihaela asa am terminat-o noi ;) Pupici

    Un week-end minunat sa aveti!

    RăspundețiȘtergere
  5. Anto am inteles ca decorul n-are ce cauta in reteta =)), ca am citit reteta de multe ori :D. Eu glumeam cu fulgii. Ai zis tu ca ai batut la cioco sa o maruntesti pana i-au sarit fulgii =)) si ma gandeam ca a aparut vreo cioco cu fulgi, adica cu pene =)). Am si cioco de menaj si cioco cu lapte si cioco amaruie si cioco cu cocos si cioco cu martipan ... E la mine in casa ca la ciocolaterie :P, dar azi e pe lista tortul cu menta si portocale, ca tare bun e si deja l-am invitat pe cumnatul meu la un tort si deci nu mai pot da inapoi =)). Pupici si un week-end minunat si tie!

    RăspundețiȘtergere
  6. Da mai Ralu ai dreptate!! sunt dusa rau ;)) te refereai la fulgii aia ..mda sunt zapa! ;;)) Pupici si pofta mare la tort!

    RăspundețiȘtergere
  7. Da' te trag si eu de maneca nu numai Edutu,pentru o feliuta mititica.Eu sunt fan ciocolata.Arata super.Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  8. Frumoase poze ai facut la ingredientul de baza:)
    Arata excelent checul tau,stie Edu ce stie!

    RăspundețiȘtergere
  9. DiaMar ma las trasa ;)) Si eu sunt mare fan.. e tare buna .pupici


    Teo multumesc frumos. Pupici multi

    RăspundețiȘtergere
  10. chec caldddddd .daaaa extaz nu alta.asa cum ti-am zis n-am cuptor.iti dau adresa sa imi timit niste chec????(stii tu ca glumesc dar chiar ca ar merge o feliuta langa o cafea).pupici

    RăspundețiȘtergere
  11. Sarah ce adresa iubita? ca unde esti tu acum... lasa posta.. ca vin eu si-l livrez personal! ;) pupici

    RăspundețiȘtergere
  12. Imi place cum arata prajitura si pare usor de procesat :)
    Mi-ar fi placut sa scrii toate ingredientele la inceput, asa isi da seama omul ce are prin casa si ce-ar mai trebui sa cumpere.......si apoi purcede la citit reteta :)

    RăspundețiȘtergere
  13. Hapi sory.. trage asa cu ochiul.. si daca ti se pare ok.. da-i un print si urmareste pasii.. E super simpla si ingredientele sunt la indemana oricui.. O zi faina!

    RăspundețiȘtergere
  14. Pai o asa dulcegarie cred ca fac si eu maine; faci ce faci si ma lasi sa poftesc in fata monitorului... eu cred ca ma invit la tine,dar nu inante sa iti spun ce vreau sa pap bun!

    RăspundețiȘtergere
  15. In sectiune dau asa de bine bucatile de ciocolata, de poze nu mai vorbesc. Prezentarea minunata. Si eu in week-endul asta tot banane am in plan. Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  16. M-ai convins, asa ca trebuie sa o execut!
    Super poze, super banana bread ;)
    Claudia V

    RăspundețiȘtergere
  17. Waw ce bine arata,am facut si eu mai demult niste muffinsi cu banane deci stiu ce aroma minunata are !Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  18. O sa le scriu intr-o agenda :)
    Crezi ca se prinde de tava daca nu pun hartia de copt? Nu ma prea descurc cu ea
    Am cateva tavi de teflon, cuptorul e foarte bun, nu mi s-a intamplat sa se "lege" coca .........

    RăspundețiȘtergere
  19. I-o m-am asezat cuminte in bancuta si am citit reteta cap-coada .
    Si nu pun fulgi si nici "tapet" .
    Acuma astept o felie da ? :)

    RăspundețiȘtergere
  20. Minunat desert! Delicios chiar! ;)

    RăspundețiȘtergere
  21. Erata . :)

    Io ,(adica eu) , se scrie impreuna.

    RăspundețiȘtergere
  22. Antonina, imi place checul si imi plac pozele tale foarte mult. Inteleg de ce zici de tapetat tava cu hartie, dar nu am inteles de ce zici fara chipsuri de ciocolata, din cauza gustului sau din cauza texturii?

    RăspundețiȘtergere
  23. Yummmiii....ce frumos arata! Eu n-am incercat pana acum banana bread dar am auzit ca-i buuuna rau, iar cu cioco....e deja mega deliciu:)

    RăspundețiȘtergere
  24. Data viitoare si eu fac banana bread cu ciocolata, m-a convins Edutu ca e buuuuuna rau :P! Pupicei, duminica frumoasa :*

    RăspundețiȘtergere
  25. Cristina e minunata .. dar facuta exact la modul asta. Cu mare drag te astept. pupici


    Sara e ff buna. Ma bucur ca-ti place. Pupici


    Claudia musai '') E buna rau! Pup


    Mimmi da e dementiala.. fara chipsuri ;) pup


    Hapi2233 sincera sa fiu ti-as recomanda hartia de copt.. poti sa o sifonezi in maini si sa o adaugi apoi. Nu ti-as recomanda fara... Are destul de consistenta, teoretic nu s-ar prinde.. dar mai bine nu te risti.. Asa cand o scoti din tava direct cu hartia de copt.. se desprinde fff usor de pe hartie.. E foarte buna. Pup


    Lia, Mihaela.. multumesc de intrebare.. Am pus in reteta si poza cu chipsuri si unt pe hartia de copt ;) Ca va dati seama ca am facut-o in toate modurile ;)) ca sa am ce zice da sau nu ;)) E ingrozitoare.. si am dat acolo si explicatiile de ce.. Pupici multi!


    Miha multumesc frumos. pup


    Danutza e foarte buna.. mai ales daca nu vrei sa vezi pe pielea ta ce am incercat sa fac eu pe pielea mea ;) Deci daca o faci asa .. iese perfect ;) pupici


    Licuta multumesc. pup


    Ramona sa stii ca nu! dar mai fac o tura si te astept cu drag.. Am in minte o alta combinatia cu ea.. dar sunt inca in teste ;) pupici


    Diana e dementiala cu ciocolata.. Asa fara.. cu chipsurile alea stand drepti ca-n armata n-are nici un farmec.. Pupici

    O duminica minunata va doresc!

    RăspundețiȘtergere
  26. ce-mi place poza cu banana in 'picioare' :)

    RăspundețiȘtergere
  27. Arata delicios. Pentru mine, un mare iubitor de ciocolata, este toata "painea" de care am nevoie.

    RăspundețiȘtergere
  28. Wow Anto, ai din nou nota 10 de la mine pentru poze.
    Cat despre Banana Bread, nu am facut niciodata.Dar buna trebuie sa fie, asta o demonstreaza Banana bread ta :)

    RăspundețiȘtergere
  29. o sa ma chinui si eu...daca nu-mi iese , vin la tine !

    RăspundețiȘtergere
  30. Arata minunat banana bread-ul tau. E una dintre prajiturile preferate, dar inca pe lista de asteptare, cand vine vorba de facut prajituri. Sunt atatea minunatii de retete pe care vreau sa le incerc, asa ca le fac prioritate in functie de starea de spirit din ziua respectiva. Cum toamna a venit, sigur voi avea timp si de un banana bread :)!

    RăspundețiȘtergere
  31. Deci sa nu cumpar chipsuri de ciocolata in Romania? :|

    RăspundețiȘtergere
  32. banana.........cioco.............un deliciu.
    o zi si o saptamana frumoasa ,fata frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  33. Deci, stim cum arata si rebutul si reusita .
    Tre'sa fie un chec minunat si umed si asta inseamna, ca e ceva ce voi incerca . Ce zici, daca pun si putin cocos, stric reteta ? Copiilor le place la nebunie banana cu ciocolata si cocos ...

    RăspundețiȘtergere
  34. Dani daca le place combinatia cocos - banane, nu cred c-ar strica un 50 grame cocos.. daca pui mai mult, gen 100 grame .. cred c-ar merge 3 banane mici, in loc de 2 juma. si musai ciocolata. Sa aveti pofta..

    RăspundețiȘtergere
  35. nu pot sa zic decat a arata tare apetisant!

    RăspundețiȘtergere
  36. pe cat de simplu pe atat de delicios !!!

    RăspundețiȘtergere
  37. Banana si ciocolata ? Atunci spun "prezent" si eu. Si ...pentru canuta aia iei un punct minus ...mor de ciuda ca nu am si eu . :))

    RăspundețiȘtergere
  38. Imi place mult cum arata textura! uff! unde erai acum 4 zile cand aveam vreo 3 banane super-coapte cu care nu stiam ce sa fac? :) Oricum, de-a dreptul terifianta combinatia. Letala si distrugatoare de papile. Extaz pana la inconstienta.....:-))

    RăspundețiȘtergere
  39. Ari m-a ajutat Edutu la design ;)


    Dan si Ionela ma bucur ca va place.. Multumesc


    Natalia sarumana! e minunata.. sa o faci. pupici


    Coco te astept cu mare drag!! sper sa se intample.. sa nu-ti iasa ;)))) pup


    Gabriela ma bucur ca-ti place si multumesc de vizita! asa cred ca facem toti... lista mea de asteptare e asa de lungaaaa ;)))


    Mihaela nu.. ca-s grasi si nu se topesc deloc ;)


    Maria sarumana !! ma bucur ca-ti place! pupici


    Zazu multumesc.


    Pansy, Cat, Alexandrina ma bucur ca va place! pupici


    Dorina sa-mi spui unde trimit canuta... !!! vreau 10 :))) pup


    Ruxi e minunata... poate se mai iveste ocazia! subscriu la extaz ;)


    Va multumesc frumos tuturor!! o seara faina!!

    RăspundețiȘtergere
  40. Nu am gasit in lista de ingrediente praf de copt sau bicarbonat. Nu are nevoie de agenti de crestere?
    Mersi
    Claudia

    RăspundețiȘtergere
  41. Claudia nu are nevoie!! Sper sa-ti placa tare! pupici

    RăspundețiȘtergere
  42. Anto, zici tu bine chec cu banane si ciocolata, pentru ca asta este si nu banana bread. Seamana, insa nu-i acelasi lucru. Probabil din cauza asta ai avut probleme cu fulgii de ciocolata si cu unsul tavii. Banana bread este mai bruta, asa, pe langa finutul de chec, cu mai multe gauri de aer.
    Fulgii de ciocolata folositi in compozitie nu se topesc cat sa se imprastie prin aluat, iar untul cu care mazgalesti tava (direct tava, fara hartie) iti scoate painica cu banane perfecta, niciun colt lipit sau ars.

    RăspundețiȘtergere
  43. Pai Elena ai precizat cam tot ce am zis eu sus la asa nu.. Probleme cu fulgii sunt.. pentru ca nu sunt buni pentru compozitia asta.. si da, nu se imprastie in aluat.. Iar banana bread n-are nevoie de unt pentru mazgalit tava.. si n-are nici un colt ars sau lipit fara unt.. Si da e bruta in ambele situatii.. cu fulgi sau cioco.. numai ca la fulgi e mai uleioasa din cauza fulgilor care-s grasi rau la noi. Incearca sa faci aceasta compozitie fara cioco, cacao sau fulgi.. si ai sa vezi o banana bread ca la mama ei, originala, bruta, fara gropite.. Zi faina!

    RăspundețiȘtergere
  44. There's no such thing as banana bread originală :-). Exista diverse variante de compozitie si probabil de aici diferentele - dat fiind ca mie mi-a iesit perfecta fara cacao, cu fulgi si cu tava unsa cu unt.
    Anyway, pot sa zic ca doamnele thailandeze fac acasa banana bread (in restaurante nu o gasesti, poate doar pe la standuri pe strada, de la vreo batranica) si nu pun niciodata ciocolata. Arata si are gust exact de paine facuta in casa aromata cu banane. Si este maronie din cauza atzelor din banane.

    RăspundețiȘtergere
  45. Da iubita ai dreptate.. nu exista originala.. ';)) Fiecare o face dupa plac. Incearca sa faci combinatia aia cu asa NU (pentru aceasta varianta neoriginala), adica sa-i pui unt si fulgi si daca tu o mananci asa eu ma inclin in fata ta! Eu una nu pot sa o inghit in varianta aia.. dar fiecare e liber sa incerce ce si cum. E ca o painica unsuroasa.. dar probabil ca tu ai stomacul mai puternic, tu stii.

    RăspundețiȘtergere
  46. :-) Nu e pâinică unsuroasă, asta zic. Depinde şi de restul de ingrediente şi de cum le amesteci, nu doar untul de pe tavă şi fulgii de ciocolată.
    În combinaţia mea au mers foarte bine, fără greţuri. Dimpotrivă. Uite aici poza, că zice mai multe: http://sufletpentruhrana.blogspot.com/2011/08/banana-bread-first-shot-firt-success.html.

    RăspundețiȘtergere
  47. Elena se pare ca ne pierdem timpul ;) Incepi sa te contrazici singura si eu deja imi pierd timpul dand explicatii. Te citez: nu exista varianta originala!! Da??? In varianta ta.. o fi altceva, in varianta ingredientelor folosite de mine, nu merg chipsurile si nici tava unsa cu unt! Eu ma opresc aici, pentru ca vad ca tie iti place sa te porti in discutii inutile fara rost, fara sa stii despre ce e vorba! Ai incercat reteta mea in ambele variante?? Atunci hai sa punem punct discutiei.. si vorbim dupa ce o incerci. zi faina!

    RăspundețiȘtergere
  48. Draga Antonina,
    Dupa ce m-ai dat gata, pe mine, mama, tata si bunici cu reteta de cartofi taranesti cu prune, iata ca mai ai o reduta castigata in inima mea cu aceasta banana bread. Dupa ce am vazut pozele senzationale nu am rezistat sa nu o fac, asa ca am dat o fuga la supermarket, cumparat banane, si miscat ca un titirez in prepararea prajiturii, ei bine rezultatul e unul peste asteptari, a iesit super aromata, si ciocolatoasa. I love it! ♥ Dupa aproximarile mele, nu are viata lunga in tava, cel tarziu pe joi se va evapora. Te pup si iti doresc o seara faina :)
    P.S. Copilasul tau e adorabil :D

    RăspundețiȘtergere
  49. Anca ma bucur tare ca v-a placut! sa va fie de bine! Si la noi tot asa repede se termina de fiecare data ;) Cat despre cartofi musai sa-i incerci pe aceia cu cimbru si busuioc
    http://www.dulcegarii-culinare.ro/2011/07/cartofi-noi-la-cuptor-cu-busuioc-si.html

    .. si cealalta varianta cu lapte de cocos si coaste dulci picante

    http://www.dulcegarii-culinare.ro/2011/09/cartofi-la-cuptor-imbatati-in-lapte-de.html

    !! Sunt o nebunie ;) Te pup si multumesc frumos

    RăspundețiȘtergere
  50. pfff..am Banana bread in cuptor si parca colcaie in unt :( parca mai mult se prajeste decat se coace..iar cand bag scobitoarea, pare facuta si nu prea :( oare sa fie untul de vina?? sau ciocolata mea cu lapte a fost prea grasa? sau asa e normal..sa fie grasime pe marginea checului?? si deja imi ascutisem coltii :) Oricum ar fi, ai retete delicioase aici, am mai incercat vreo cateva si iti multumesc ca impartasesti cu noi bunataturi :)

    RăspundețiȘtergere
  51. Anonim daca ai pus unt pe foaia de copt.. atunci colcaie cum ii zici tu. Altfel nu are cum. Banana bread are oricum o consistenta destul de legata... dar ii colcaie untul in ea doar daca ai urmat asa nu... in loc sa ocolesti Nu-ul respectiv ;) Zi faina!

    RăspundețiȘtergere
  52. daca folosesc margarnina in loc de unt este vreo problema?

    RăspundețiȘtergere
  53. Eu una nu ti-as recomanda. Dar daca nu ai unt la indemana, macar foloseste Rama pentru gatit.

    RăspundețiȘtergere
  54. acum l-am taiat si nu este asa ca al tau. este putin cam lipicios cu toate ca am respectat reteta. poate daca se raceste ? (nu am avut rabdare si l-am taiat cald), dar are un gust f. bun.

    RăspundețiȘtergere
  55. E perfect daca e putin lipicios. Daca te uiti atent pe poze, vei vedea ca nu arata ca un chec, dimpotriva. Ma bucur ca ai incercat-o. Zi faina si multa pofta ;) pup

    RăspundețiȘtergere
  56. Multumesc pentru raspunsurile de astazi(la tortul de ciocolata si la banana bread).
    Cu siguranta ca am sa incerc cat mai multe retete de la tine si de fiecare data o sa-ti dau de veste. Multa sanatate la intreaga familie si toate cele bune!!! Anonim= Teodora

    RăspundețiȘtergere
  57. I relish, cause I found exactly what I was taking a look for.

    You've ended my four day lengthy hunt! God Bless you man. Have a great day. Bye

    Stop by my web page http://hemocylwebsite.com/what-are-hemorrhoids

    RăspundețiȘtergere
  58. Very energetic blog, I liked that a lot. Will there be a part 2?


    Here is my website toenail treatment fungus

    RăspundețiȘtergere
  59. My family members every time say that I am wasting my time here at net, but I
    know I am getting experience every day by reading thes good
    articles.

    my webpage message.diigo.com

    RăspundețiȘtergere