22 aprilie 2012

Inghetata cu lemon curd


Nu stiu altii cum sunt, dar eu as manca inghetata 24 din 24. Iar cuvintele astea desi suna amenintator la adresa unei siluete siluita de niste calorii a naibii de mari si pe moment invizibile, nu raman niciodata la stadiu de gand nesatisfacut, va asigur. Dar cum inghetata e aproape o ingamfare ce merita recompensata intocmai..;) ma dadau bratelor ei invizibile si-o savurez cu loialitate, dom'le !! 

Totul incepe cu lemon curd-ul. Mergeti c-un click pe link si-o sa vi se destainuie in fata ochilor cea mai cremoasa primejdie dulce acrisoara, ce-o sa va de-a tarcoale zile-n sir, daca o ocoliti! Deci, lemon curd first, done! 


Apoi urmeaza in sir indian urmatoarele: 250 ml lapte gras, 200 grame zahar, 3 galbenusuri, 400 grame smantana, coaja rasa si sucul de la o lamaie, coaja rasa si sucul de la o portocala, 200 grame lemon curd.

Puneti laptele si zaharul intr-un vas, pe foc moderat si amestecati pana se topesc cristalele de zahar, fara sa dati laptele in fiert. Apoi turnati laptele usor caldut peste galbenusurile mixate intr-un alt vas, sau efectiv puteti incorpora galbenusurile direct in vasul deja patat de lapte - cu un tel. Vasul cu toate ingredientele astea se intoarce iar pe foc - unul potrivit sa fie, amestecandu-le continuu cu o lingura de silicon sau tel pana compozitia capata o usoara consistenta, avand grija sa nu se imbranzeasca. Eu am adus-o pana la punctul de fierbere si totul a fost perfect! Apoi lasati compozitia asta la racit. Cam 30 minute ii dati bilet de voie vasului pe gresia rece si garantez ca e suficient ;). Urmeaza lemon curdul, coaja rasa de porto si lamaie, sucul astora, smantana grasa mixata putin inainte.. toate ingredientele astea le impartasiti compozitiei formata anterior.

Amestecati, cu o lingura de silicon si cu grija, savoarea care va imbata simturile inca din etapa asta, varsati amestecul format intr-un recipient pe care il predati congelatorului pentru 30 minute... conform instructiunilor aparatului de inghetata. Apoi scoateti cuva aparatului de inghetata de la rece, varsati continutul recipientului in ea, si lasati masinuta de inghetata sa-si faca treaba pentru 30 minute... e voila !! Cei care nu au masinuta, e musai sa scoata inghetata din 30 in 30 minute (de 2 ori e suficient) pentru a sparge cristalele de inghetata...si apoi gata!


Nu stiu cum sunteti voi cand vine vorba de inghetata, dar eu n-as putea ever sa ma dezic prefacerii ei in nimic ;) Si tare incomod mi-ar fi, da chiar si asa, as vrea s-aud cum / daca rezistati voi.. ;). Hai ziceti, ziceti, va ascult!!



41 de comentarii:

  1. Mie un lucru-mi place tare la cum mananci tu inghetata: in portie mare si neaparat cu varf! (cel putin asa imi pare mie in poza). Asa se mananca inghetata, "dom`le"! :) ♥♥♥

    RăspundețiȘtergere
  2. ha, de mult vreau sa incerc si eu lemon curd, am o reteta de scones delicioasa care cica se preteaza perfect cu aceasta cremosenie dar ma abtin eroic s-o fac pana nu termin cu dieta. Cat despre inghetata - total in asentimentul tau - anytime, anywhere. Numa` acum am voie numa inghetata cu iaurt degresat. Arata super-tare inghetata ta, cand or da caldurile mari....asta va fi micul dejun, pranzul, cina si...ca gustari,inghetata de cafea. Miam.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Laura, lasa-ma ca te-am vazut cu minunatiile alea Dukan acolo de-mi ploua in gura de fiecare data cand iti trec pragul. Pai vreau si eu sa mananc si sa nu ma ingras ;)))) Da da vreau!

      Ștergere
  3. Anto , eu pot trece anul fara sa mananc deloc inghetata :))))) , stiu , unora li se pare imposibila treaba asta , dar ptr mine e ceva normal :)))) , insa postarile tale mai ca ma fac sa ma apuc si eu , de papat :) , ca de facut mai fac , am si eu doritorii mei ;) ... iar acum , tre sa zic si ceva despre prima poza :) , imi place TARE MULT , si stii de ce ? .... mi se pare ca e foarte greu de ajuns la inghetata ;) , scandurica pare suspendata undeva sus , cat mai sus :))) , nu de alta , dar sa-ti fie imposibil de ajuns la minunatia aia calorica , nu ? ;
    O zi superba iti doresc !!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu pot sa cred.. cum reusesti?? eu sufar daca nu am inghetata in casa. Nu e saptamana sa nu mananc ;) Mi-e oleaca rusine sa zic ca nu-i zi ;)) Pupici .. a da e suspendata pe suportul de joaca al pisicii ;)) Ce sa mai .. antrenament nu gluma ;)

      Ștergere
    2. Cum reusesc ? :):) Nu ma atrage deloc , nu sunt eu fan inghetata , dar daca lasi o ceapa si o bucata de sunca pe-aproape , mor daca nu pap !!!! :)))))..... ce sa fac , am si eu placerile mele , recunosc !!!!:)))

      Ștergere
  4. Anto, poate tu reusesti sa chemi vara mai repede cu inghetata!
    Prea se lasa asteptata!
    Buna tare trebuie sa fie :)! Brava!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Any tare buna mai e. Ai dreptate cu vara, dar asa de tare imi place vremea asta, ca mi-ar place sa fie o primavara permanenta.. Pupici

      Ștergere
  5. Foarte buna ideea cu lemon curd, cred ca e incredibil de aromata inghetata!

    RăspundețiȘtergere
  6. Ma enervezi... eu as minca inghetata non-stop, mai ales iarna... deh, sint asa mai ciudata... Acuma tu esti norocoasa ca nu se cunoaste, dar la mine se cunoaste, doar daca ma uit la pozele astea ale tale... Las` c-am vazut un aparat de facut inghetata, mai acceptabil ca pret,ca din ala la 400 de euroi, sa manince inghetata cei care l-au inventat... Iar saptamina viitoare, daca ma scapa barbatul prin vreun magazin, sigur vin cu ustensila acasa, ca sa-ti pot face in ciuda cu inghetata mea... Te-am pupat din zbor...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daniela si eu mananc iarna inghetata.. imi place de mor. Apropo de aparat al meu a fost 120 ron, atat. Unde ai vazut cu 400 euroi? ca in cazul asta as mixa la ea pana ar zice piua. Mi se pare colosala suma. Pupici

      Ștergere
  7. Ti-am mai spus eu,pentru asa deliciosenii merita sa ma fac sluga congelatorului :).Place maxim,bacioni!

    RăspundețiȘtergere
  8. Eu nu zic nimic, ca daca as zice ca nu-mi place si nu pap as fi nevasta lui Pinocchio :D, ba chiar l-as intrece. Lemon curd-ul asteapta, asa ca ... inghetatica sa fie! :P

    RăspundețiȘtergere
  9. si eu tot 24 din 24 :)) si arata nemaipomenit inghetata ta! Ador si bolul..... vreau si eu :)) si inghe si bol!

    RăspundețiȘtergere
  10. Mi se pare o idee minunata. Am facut lemon curd, grapefruit curd, orange curd si tangerine curd. Merita toata transformate in inghetata. :)) Te imbratisez cu mult drag, Yolanda (Lemon Love Notes) xx

    RăspundețiȘtergere
  11. sa stai la soare pe un sezlong , sub o umbreluta , cu o maxi inghetata din asta...sa bata briza marii...gataaa...trezireaaa :)

    RăspundețiȘtergere
  12. As manca inghetata oricand si vara si iarna...nu conteaza. renunta la orice prajitura pt o inghetata cremoasa si delicioasa. Si acum ma duc la frigi ca mi-ai deschis apetitul ca bunatatea ta. pupici

    RăspundețiȘtergere
  13. Nu refuz asa o dulcegarie, ador inghetata. Pup!

    RăspundețiȘtergere
  14. Sa se deschda sezonul la inghetata!Abia asteptam sa ne apucam de asa bunatati.Imi place cum arata!

    RăspundețiȘtergere
  15. Mdea... pai trebuie sa-mi faci tu pofta iar la oara asta tarzie...
    Lasa ca mai beau niste apa... plata!!! :))
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  16. Si eu as mânca la dulciuri, dar cresc maare :(( ca urmare m-am autopedepsit pânã în iunie...pânã atunci inghit în sec, abia astept sã încerc înghetata ta, e super:)

    RăspundețiȘtergere
  17. Superba, si se potriveste tare bine cu scandura.
    Te pup cu mukt drag.

    RăspundețiȘtergere
  18. Anto, eu care nu sunt fan inghetata si tot am poftit :))
    arata super mega delicios :*
    O saptamana minunata scumpa mea! Pupici

    RăspundețiȘtergere
  19. Liliacul e favoritul meu , iar inghetata aia ...ce sa spun ?Ca vreau si eu :)

    RăspundețiȘtergere
  20. Si mie imi place foarte mult inghetata!!!Dar privind la pozele tale, cred ca acum ma duc sa fac inghetata!!!

    RăspundețiȘtergere
  21. Mmm, ca de obicei, delicioasa la maxim!!!Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  22. Inghetata este la loc de cinste in congelatorul meu.Iarna sau vara,permanent am.Pupici!

    RăspundețiȘtergere