2 mai 2011

Chec cu arome de lamaie, menta verde si ciocolata

Acum o saptamana am fost cu Eduard in vizita la prietena lui Maria, cu prietena lui Bianca :)) suna bine, nu? :)) au fost sub supraveghere so... no comment ! Initial mi-am dorit sa fac un tortulet, dar nu am facut casa buna cu timpul, asa ca mi-am rezervat momentele disponibile unei dulcegarii usor de preparat si taare gustoasa...  Eduard a fost la aparate, asa ca Simo ... din cauza asta a iesit si mai grozav... ma intrebai atunci cum de-i asa pufos :))


Pentru inceput: se 'prepara' un copil, il mai lasati sa creasca vreo 3 ani si apoi ii puneti mixerul in brate (la cerere ofc !) si ii dati intructiuni :)) de genul:
- mixezi strasnic 7 albusuri cu 9 linguri cu varf de zahar ;
- cele 7 galbenusuri batute cu 5 linguri ulei, le adaugi peste spuma de albus.
Apoi ii dai o pauza sa-si inceapa repriza de footbal si continui tu operatiunea... Oricum pana aici s-a descurcat de minune, asa ca ma inclin in fata lui :)) bravo Edi !!






















Adaugi treptat 200 g faina (cam 6 linguri cu varf) amestecata cu 1 praf de copt si un varf de lingurita cu bicarbonat si la final 60 ml esenta de lamaie (2 sticlute) - Dr. Otker si amesteci usurel cu lingura de lemn. Pregatesti o tava cu dimensiuni 30cm / 12cm, tapetata cu foaie de copt, unsa cu ulei si pudrata cu faina si torni acolo jumatate din compozitie.. In jumatatea ramasa, pui 1 lingura cu menta verde (la plic - Kotanyi - my best friend), 2 linguri crema de castane (l-am folosit si la Tiramisu), si 100 g ciocolata de menaj rasa... Trebuia sa mai dau si cu sutu-n minge.. si am uitat de poze dupa ce am adaugat ciocolata rasa... imi intrase un gol in poarta si a navalit depresia peste mine :))  


Asa ca le-am amestecat bine si le-am turnat peste compozitia deja existenta in tava, amestecand culorile cu o tepusa. Am lasat chec-ul 50 minute la 180 grade (sau testul cu scobitoarea) ... et voila... chec-ul la Maria acasa... pudrat cu zahar vanilat.. O minunatie...























Copiii si-au lins degetelele si au papat jumate chec dintr-o lovitura :))























Este foarte pufos si plin de arome.























Sa aveti pofta !

14 comentarii:

  1. Anto imi citesti gandurile. Am vazut pozele cu Edi (am lasat si acolo un comentariu :D)si vroiam sa te intreb de reteta de chec si mai ales sa imi spui care e secretul sa nu se lase :P. Toate checurile pe care le fac sunt frumoase doar cat sunt in cuptor, dupa ce le scot se lasa :(. Pupici

    RăspundețiȘtergere
  2. Hai mai Ralu... inseamna ca ceva e in neregula la ce puneai.. Fa reteta asta si o sa-ti iasa negresit. Plus ca saptamana asta o sa va terorizez cu inca un chec....the base.. asa ca sigur o sa-ti iasa... Ideea e sa mixexi bine albusurile alea intai separat apoi cu zaharul...si urmarind restul etapelor n-are cum sa nu-ti iasa perfect. te pup

    RăspundețiȘtergere
  3. Pai asa fac Anto si degeaba :D. Cred ca trebuie sa mi-l imprumuti pe Edi, asta daca nu ti-l rapesc :), ca-i tare scump.

    RăspundețiȘtergere
  4. Ralu... incearca reteta asta intocmai si apoi imi dai in cap !:)))) sau ti-l imprumut pe Edi :)) negociem ! :)) Timp de 30 minute nu deschizi cuptorul..ok? tinand cont ca ai multe oua (eu am folosit tava de la cozonac) poti sa nu-l deschizi vreo 40 minute.. apoi faci testul cu scobitoarea. Un varf de lingurita bicarbonat inseamna cam o lingurita rasa... Dupa ce scoti tava de la cuptor o pui intr-un loc ferit de curent si nu o scoti imediat din tava. ok? hai spor la treaba :) te pup

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce aromat suna checul asta, cred ca e super la gust, si ce ajutor dragut ai in bucatarie! ce scump e, trimitemi-l si mie :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Checul e parfumat, dar nu atat de intens incat sa te deranjeze una din arome.. e tare pufos si gustos.
    Cat despre Edi, cica nu merge singur. Sa vin si eu. :)) Te pup Alina

    RăspundețiȘtergere
  7. Vezi Anto ca toata lumea solicita cele doua manutze magice ale lui Edi :D?

    RăspundețiȘtergere
  8. Super frumos arata checul, vreau neaparat sa-l incerc pentru fetita mea mai ales! Dar am o mica intrebare: unde gasesc crema de castane? gasesc prin real sau metro?

    RăspundețiȘtergere
  9. Anonim, eu l-am cumparat din Carrefour. Cred ca am mai vazut si prin Cora. Nu prea am drum spre Real sau Metro... asa ca nu stiu daca le gasesti acolo, dar tot ce e posibil. La tiramisu am pus o poza cu pasta pe care o folosesc eu, te poti orienta dupa ea.. Sa aveti pofta. E tare buna crema... si o poti folosi la orice prajiturica.
    O zi frumoasa.

    RăspundețiȘtergere
  10. Buna dimineata! Mmmmm...iau si eu o feliuta...pentru cafeaua de dimineata! Ce pofta mi-ai facut! Tare mult imi place gustul de lamaie in prajituri, de menta nu mai vorbesc (am vreo 2 ghivece cu menta proaspata pe balcon) iar ciocolata ….preferata mea! Asa ca am de treaba spre seara :-)))

    RăspundețiȘtergere
  11. Multumesc frumos! Eu sunt din Bacau si mai aproape am Real si Metro. Multumesc frumos pentru raspuns, abia astept sa incerc checul! O zi superba!

    RăspundețiȘtergere
  12. Buna dimineata Ruxi ! Serveste te rog ;) Si eu ador menta si aroma de lamaie... in fine, ciocolata e deja obsesie.. asa ca nu mai vorbesc despre ea :)) Sa ai pofta!

    Anonim... da imi amintesc ca prin Bacau e mai la indemana Realul.. trecem pe acolo in drum spre Piatra.. Dar sa stii ca la fel de bine il poti evita din acest chec, sau si mai si.. poti pune 2 linguri cu unt de arahide... sunt minunate ambele combinatii... O zi frumoasa !

    RăspundețiȘtergere
  13. 2 sau chiar 3 linguri :))) nu strica nicicum. Compozitia dupa cum se vede din poza e destul de moale... asa ca musai nu trebuie deschis cuptorul decat dupa 30 -40 minute... Sa aveti pofta !

    RăspundețiȘtergere
  14. Ralu... poti face ca la cozonac.. daca ai de regula probleme cu lasatul checului.... dupa ce scoti tavita din cuptor (musai lasi checul in tava) o lasi putin pe o parte...dupa vreo 10 minute intorci tavita si pe cealalta parte... :)) incearca si asa.. Mie nu mi s-a lasat niciodata nici un chec.. Fa reteta mea si vezi ce se intampla. Daca ti se lasa vin cu vergica sa-ti dau la fund :)) Te pup Ralu

    RăspundețiȘtergere