16 februarie 2011

Cartofi la cuptor cu ceva...

Our minds must be fed.... si dupa deliciul de ieri, simteam nevoia de ceva mai putin insemnat, usor de facut, dar yammy... Si chinuindu-ma sa impac si capra si varza, nu ma intrebati 'cine e ... care', mi-am folosit neuronul care tocmai se desfatase cu o tableta de cioco si mi-a venit ideea... cartofi la cuptor. Helllooou... mi-am zis, eschivata de simplitatea cu care-mi hranesc capriciile... no chocolate for u, from now on...
Asa ca speriata de limitele ce mi le impun, am dat iama prin frigider si am tot scos...
Am incadrat cartofii, pudrati cu sare (vreo 5 - 6 la numar, feliati) intr-o tava de tort :)))  bine unsa cu unt. 


A urmat un rand de bacon, altul cu ciuperci taiate marunt si rondele de rosii. Am turnat 100 ml vin alb, 2 linguri cu ulei, un praf de sare si piper, am pus o folie de aluminiu peste si am dat tava la cuptor pentru 45 minute, la 160 grade.  


Dupa minutele astea, timp in care-mi semnalam ca pot mai mult de atat, am premiat amestecul cu niste linguri cu smantana si fara folia de aluminiu, am pus iar tava in cuptor pentru 15 minute.
S-au bucurat toti 'pretenii' din vecinatatea aluia indopat cu ciocolata degeaba... Am asezat portiile pe niste foi de salata, am presarat putin marar uscat deasupra si mi-am zis ... va tenteaza dragilor? (cu neuronii vorbeam ofc :)). Restul, stiu ca sunteti speriati de 'capriciile mele'.... si de faptul ca mai vorbesc singura sometimes :)))



Oricum.. primesc iar ciocolata !! <  chiar si pentru capriciul asta stafidit??? - veti spune >.. 
DA!  Pentru ca e yammy, yammmy !!!

4 comentarii:

  1. Super reteta! tocmai am facut-o dar fara smantana; ca sa mai reducem din calorii :)) oricum sunt sigura ca e buna si cu smantana

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma bucur ca ti-a placut.. simpla si buna, nu? O zi faina!

    RăspundețiȘtergere
  3. daa, dar fara folia de aluminiu care emana f multe toxine!

    RăspundețiȘtergere
  4. reteta perfecta pentru o zi de sambata...chiar ma gandeam ce as putea manca nou:D multumesc de idee

    RăspundețiȘtergere