21 decembrie 2011

Inghetata cu dovleac copt

Da stiu ca vine Craciunul! Pe bune ca nu mi-a luat nimeni mintile astfel incat sa incurc anotimpurile ;) Chiar daca I had an obsession, gen: m-am indragostit, in tacere, de Ken, il vedeti colea pe feisbuk, dinainte sa-l am, sa-l simt, sa vad ce poate face ! ;) Si acum cand deja e proprietate, stau si ma uit minute-n sir la el;) pan' ne-om cunoaste! Dar nu despre el vreau sa vorbesc acum, ci despre inghetata asta minunata cu dovleac copt, grozava in serile de iarna cand sta sa ninga cate-un fulg p'afara, in timp ce vinul fiert duduie prin casa cu al lui parfum, iar cuptorul parca-si cerseste jertfa: stiti voi .. dovleacul asta, da mai ! Si oricum iarna, inghetata aluneca mai bine pe gat !;)


Noi chiar suntem fani inghetata nu ne jucam, da da ! ;) 


Pe repede 'nainte cateva vorbe. Un dovleac despartit de samburi si coaja, mai precis 2,2 kg daca vreti sa-l aveti pregatit si pentru cheesecake-ul de mai jos (vin cel tarziu maine cu reteta), altfel daca vreti sa faceti doar inghetata, puneti la copt doar 800 grame dovleac.. e suficient !



.. se taie in bucati potrivite si se da la copt, la foc potrivit - cam 180 grade, timp de 50 - 55 minute


Apoi intra in schema blenderul / mixerul / care cum vreti. Se face beta-carotenul asta pasta, se cantareste pentru inghetata asta fix 400 grame crema de dovleac,  apoi se adauga 1 cutie cu lapte condensat, adica 397 grame.. Daca ati fost pe faza la promotia DeLatte acum aveti in casa 12 cutii in loc de 5 .. asa ca puteti sa va rupeti de la gura si sa folositi una ! Va amintiti de cheesecake-ul in care am prefacut laptele asta condensat in dulce de leche, da? Promotia din cate vad mai e valabila si cum laptele asta e un must have..  nu va sfiiti  ;)


Amestecati bine, apoi turnati 1 cutie cu lapte de cocos - 200 grame. In Auchan gasiti exact cutia asta, in rest aceeasi Marie cu alta palarie, va orientati voi, deci nu-l ocoliti!.


Iar amestecati cu lingura de silicon, nu va deranjati cu mixerul ca sta deoparte baiatul in treaba asta si in sfarsit turnati 200 ml lapte gras, 1 lingura plina cu esenta de vanilie sau rom si gataaa inghetata ;)  Lactatele astea fiind reci nu mai e nevoie sa dati compozitia la congelator si abia dupa 30 minute sa o turnati in cuva de inghetata. O turnati direct.. si-n 40 minute o sa vi se rasfete in fata ochilor o minunatie dulce, parfumata, tocmai buna de pus in cupe, daca nu sunteti frati de cruce cu rabdarea ;)


Cum e aroma asta ?? Criminala !;) Daca aveti amigdalele scoase, nu va feriti, lingeti lingurita plina cu-nghetata, pana se-ndoaie ;) Laptele ala condensat... e atat de cremos si dulce, incat nu mai e nevoie de nici un adaos de zahar, iar combinatia dovleac copt si lapte de cocos - e mai mult decat o impreunare delectabila a unor arome complementare!





Reteta imi apartine, in case u wonder ;)

23 de comentarii:

  1. Antooooo, da-mi si mie o mingiuta din aia, te roooooog! Bine ma, lasa, ca imi fac si eu, ca am 3 calesti ale Cenusaresei acasa :) si am fost pe faza si la promotie sa stii, asa ca ... am cu ce ma, am cu ce :P. Pupicei

    RăspundețiȘtergere
  2. nebunie curata inghetata ta!!!!pupici

    RăspundețiȘtergere
  3. Minunata inghetata ta!! Vreau si eu!! Mai dat gata cu tarta , astept reteta! Pupicei!

    RăspundețiȘtergere
  4. ce bine arataaa...nu stiam ca se poate si din dovleac !

    RăspundețiȘtergere
  5. O cupa vreau si eu, ca tare bine arata!

    RăspundețiȘtergere
  6. hahaha tare...cica...lingeti lingura pana se indoaie!!!!!super mai arata si cum eu sunt amatoare de dovleac....placinta copt...etc imi imaginez cum este inghetata.vad ca deja te-a cadorisit mosul din timp.de fapt tu si edutu sunteti doi norocosi ,,,,vine mosul des la voi!poi...se vede cine a fost cuminte si ascultator!sanatate si sarbatori fericite!!!!

    RăspundețiȘtergere
  7. mama mia ce bine arata si ce delicioasa combinatie ai ales ... uffffff ce pofta mi-ai facut :)) pupici si imprietenire placuta cu Ken dragutul :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Mamaaa, trimite si la mine vreo citeva bilute de inghetata... Pacat ca s-a stricat masinuta mea de facut inghetata, ca altfel iti furam reteta si ma dadeam la dovleacul din gradina... Te-am pupat !!!

    RăspundețiȘtergere
  9. Arata de-ti vine sa mergi acasa de la serviciu, si sa te apuci de reteta :))))
    Ingredientele spun totul, nu poate decat sa fie o inghetata bestiala. Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  10. Doamne cum arata!!!!!!super prezentare, ca de obicei, te pup :*

    RăspundețiȘtergere
  11. si eu,si eu sunt fan inghetata!!!oricand in orice anotimp!!cred ca e delicioasa!!!Pupici!!

    RăspundețiȘtergere
  12. Eu mananc tot anul inghetata,asa ca servesc.Arata foarte bine.

    RăspundețiȘtergere
  13. Ce combinatie excelenta! Imi imaginez ca e mega delicioasa:) Si eu mananc cu placere inghetata in orice anotimp:) Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  14. Ce-mi faci!?Am probleme cu gatul de cateva zile, dar tot as infuleca pe loc o cupa plina cu minunatia asta!!Pup dulce!

    RăspundețiȘtergere
  15. La cum arata si daca as fi racit tot as incerca ingheta ta.

    RăspundețiȘtergere
  16. Zgandariciule ce-ti veni sa ne faci pofta de inghetata?Acum o sa facem si noi de vreun fel!dar lasa asta,voiam sa iti spun ca iti doresc sa va gaseasca aceste sarbatori fericiti,cu un Edut sanatos alaturi!
    la multi ai si va pup!

    RăspundețiȘtergere
  17. Vai de mine cum arataaaaaaaaaaa! Chestia e ca-mi si place portocaliul:)) Pup

    RăspundețiȘtergere
  18. Da da si eu prezent cand vine vb de inghetata!!!!Craciun fericit si linistit draga Antonia!!

    RăspundețiȘtergere
  19. Mai conteaza ce anotimp este la cum arata inghetata ta ? Felicitari Anto si Craciun fericit iit doresc din suflet !!!

    RăspundețiȘtergere
  20. si reteta de cheesecake? please ;) Arata prea bine ca sa nu ne-o spui :p

    RăspundețiȘtergere
  21. Sarbatori fericite si un calduros: La multi ani!

    RăspundețiȘtergere
  22. Va multumesc frumos!! Ma bucur tare ca nu v-a speriat vremea de afara;) Noi avem mai tot timpul inghetata in casa, daca nu-i preparata e cumparata, deci e mai mereu ;) Poliana.. am postat si reteta de cheesecake!

    Va imbratisez cu drag!! Sarbatori minunate in continuare!

    RăspundețiȘtergere
  23. Anto, daca mai faci cantitati din astea de liliputani, nu stiu ce fac cu tine ... Pai se poate ... Acum cred ca ti-am mai zis, te acuz pe tine de cantitati mici, ca sa nu recunosc ca de fapt mananc eu mult :P. Oricum una peste alta e o minunatie inghetata asta. Coco a zis daca ii mai pun niscaiva nuci caramelizate e Nirvana in toata regula :P. Pup

    RăspundețiȘtergere