23 august 2011

Biscotti cu nuci si curmale




Ca o good wife ce sunt, m-am trezit duminica cu gandul la biscotti.. ca ma’ man lesina dupa ei;) Asta asa ca sa-mi scot parleala usor pentru that thing that made me happy.. stiti voi ..


Nu stiu altii cum sunt, dar noi suntem in love de biscotti!! Se prefac teribil de simplu si sunt copti de doua ori - ca doar e bis'ul pe ei ! Asta-i regula si moama ce buni sunt! Crocanti, aromati, plini cu nuci si curmale uscate in persoana acestora. Avand cacao din belsug doar chocheteaza cu ideea 'teribil de dulci' si-atunci sunt maxim de buni pentru za' man of your dreams, dar sa nu uitam de noi!


Notati etapele facerii lor:

Prajiti 150 grame nuci in cuptor (pe o foaie de copt) sau intr-un wok .. Stati langa ele nu cumva sa se arda si apoi sa va lingeti pe botic de pareri de rau. Lasati-le apoi la racit si taiati-le cu un cutit.. asta-i pentru cei cu dispozitie. Pentru cei cu timpul-n pioneze le ajunge si o miscare de facalet trecut o data peste ele... Nu e greu de ghicit cum am procedat eu.

Pudrati un vas cu 420 grame faina, 100 grame cacao de buna calitate, 350 grame zahar, 1 plic praf de copt, 1 praf de sare si impletiti ingredientele cu lingura...



Apoi adaugati nucile (150 grame), 150 grame curmale uscate taiate marunt si iar amestecati putin cat sa se cunoasca mai bine intre ele.. Curmalele sunt ca o pastila magica ce-l rasfata, indulceste si vrajeste pe za' man !! Voi le stiti demult farmecul, asa ca fiti cu bagare de seama si retineti curmale, nu stafide, ca va mor laudatorii instantaneu!


La urma incorporati 7 oua marimea M, 25 ml esenta de vanilie, punandu-va in functiune membrul superior drept.. Cand mana se prezinta asa..


... puteti face ce vreti !?..  speria copiii, iubitul, sau trece la fapte pana incorporati ingredintele, consistenta aluatului fiind legata si totusi sticky... dovada o aveti deja.. ;)

Eu am impartit aluatul in 3 (ca sa fie mai mari.. voi il puteti impartii si-n patru bucati, dupa plac). Puteti sa modelati batoanele pe masa de lucru pudrata cu faina, desi in locul ei ca pont - va suflu - zahar tos.. ii da o savoare tare faina cand biscotti e copt. Dar eu nu va recomand ca-i prea messy si n-are sens la cat sunt de usor de rulat in aer cu mainile usor umezite-n apa rece, mai ales ca imaginatia o poate lua razna si-i puteti preface cum vreti.. Nu bagati aluatul la frigider ca sa scapati de murdaria asta.. ;) ca nu striga dupa rece consistenta! E perfecta fara frigii, zau asa ! Sa va araaat?.. sa nu va araaat poza..?  ete, na : 


Odata asezati pe tava mare de cuptor, tapetata cu hartie de copt si pudrata cu faina, ii bagati in cuptorul preincalzit timp de 20 minute la 190 grade

Dupa timpul asta scurs, scoateti tava si luati cu o paleta fiecare bagheta magica ce va urma sa fie the lovely biscotti .. Le puneti rapid pe un fund de lemn si cu stanga inmanusata bine (ca frig al naibii de tare //  puteti sa le lasati sa se raceasca putin.. pentru cine are timp), le potriviti taietura usor pe diagonala intr-o grosime de 1 -2 cm  si-i asezati iar pe tava predand din nou cuptorului stafeta pentru inca 10 -15 minute. Depinde de cati dinti dispune bebe si cat de crocantzi ii vreti! Da' chiar si-un stirb de-a 2-a poate sa-i molfaie inmuiati in lapticul pudrat cu cacao!


In rest merg de minune cu-n pahar de vin rosu dulce, in compania caruia se cer rontzaiti continuu.. ;) Sunt de milioane (desi ies in formatie de 50 - 60 .. depinde cum manuiti cutitul) si se preteaza de minune in multe variante.. mai ales de Craciun.. Le luam pe rand si mai vorbim noi, dar pana atunci...  look at my precioussss ;)


Astia sunt preferatii lu za' man of my dreams... love u !;)




46 de comentarii:

  1. Oaaaa, oaaaaa. Anto e frumos ce faci? Iti dai seama, da, ca acum toata noaptea o sa visez numai biscotti? Iar pozele arata intr-un mare fel. Super super. La canutza nici nu mai ma uit, ca deja simt asa un junghi la inima ... O saptamana frumosa si tie Anto. Pupici

    RăspundețiȘtergere
  2. Oh, ce prezentare! Parca ar fi un "tea party" si eu ma consider deja invitata! :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce-mi place mie la tine, este ca ai umor muuuult, ai feminitate, ai romantism cu caru' si, cred ca, dupa cafeaua asta,........ te-as lua acasa :)))))
    O sapatamana frumoasa iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  4. Vreau si eu ca am cutiuta goala si mi-e frica sa aprind cuptorul... Pupici si-o saptamina biscotoasa...

    RăspundețiȘtergere
  5. Dupa ce ne faci o prezentare asa de frumoasa, acum ne lasi cu gandul la ea... Pupici si o saptamana frumoasa

    RăspundețiȘtergere
  6. ah, ti-ai luat si cani de la magazinul ala? le-am vazut pe net! superbe!

    RăspundețiȘtergere
  7. Waw ce prezentare !!
    Anto ma lasi cu gura cascata si fara cuvinte !
    Pupici si astept reteta !!

    RăspundețiȘtergere
  8. O saptamana buna iti doresc. Si cu spor!

    RăspundețiȘtergere
  9. O saptamana frumoasa si tie! Prezentarea minunata, pup!

    RăspundețiȘtergere
  10. Waw, chiar ca sunt imagini desprinse dintr-un 'tea party' :)
    Si eu vreau :)

    RăspundețiȘtergere
  11. yummy---
    super...
    adica doar ni-i arati si gata, fuji????

    RăspundețiȘtergere
  12. Reteta !!! Neaparat !!! Dupa cite vad, e tot din cartea aia cu minuni ...

    RăspundețiȘtergere
  13. La ora asta cred ca nu mai e nici o firimitura!Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  14. Ce bine arataaaaa!Si chiar se fac usor :). Pupici

    RăspundețiȘtergere
  15. Superba prezentarea! Cu siguranta salvez reteta! Pupici

    RăspundețiȘtergere
  16. dumnezeule , cum arata !!!!!!!!!!!! .... nu poti sta departe de bucatarie !!!!

    RăspundețiȘtergere
  17. Minunati ,arata demential biscotti tai,asa ciocolatosi cum imi place mie!pupici!

    RăspundețiȘtergere
  18. Fataa, cat poti sa ma 'nervezi cu pozele tale!! Asa cevaaa...sunt perfecte, la fel ca biscotti, arunca si la mine vreo 10 ca si io-s moarta dupa ei! :*

    RăspundețiȘtergere
  19. extraordinari biscotti dar si pozeleeeeeeeee, dementiale :)

    RăspundețiȘtergere
  20. Vai, ce pofta mi-ai facut. De ce mereu mi s-a parut complicata pregatirea lor? Cred ca intra si baietii mei in echipaj daca vad poza cu mana in "actiune" :) O zi frumoasa. Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  21. Minunat arata! Pot sa ma servesc cu 1-2?:)

    RăspundețiȘtergere
  22. Minunati biscotti! Arata super, si au o textura excelenta! Mîna "înglodata" da kickul! :D
    Pupici :*

    RăspundețiȘtergere
  23. Arata super!!! Ciocolatoase rau si prezentate superb! Vreau si eu! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  24. Arata grozav de bine, eu i-as papa cu o cioco calda, daca tot suntem in tema :d! puup!

    RăspundețiȘtergere
  25. Raluca multumesc tare! sunt minunati.. sa-mi spui daca ii plac lui Bogdan ;) Canuta e dulcica rau ;) dar las ca vine octombrie ;)) Pupici


    Mihaela multumesc frumos! bineinteles ca esti invitata!! pupici


    Vasi multumesc frumos! Esti o scumpa!! pupici


    Daniela te servesc cu mare drag! te pup


    Cristina a venit si reteta... ;) o intarziere de o zi. Pupici


    Zazu mi-au placut tare.. Nu sunt cine stie ce in realitate, sunt usurele, dar sunt dragute,nu?


    Mimmi multumesc frumos! reteta e prezenta ;) pup


    Miha multumesc! si tie la fel!

    RăspundețiȘtergere
  26. Sara multumesc! pupici


    Anki simte-te ca acasa! pupici


    Alice m-am prezentat cu reteta la apel! pup


    Dani a venit si reteta. Nu e din carticica, inca n-am avut timp de dulcegariile alea... dar le vine randul. Asta e reteta pe care am mesterit-o in timp si care il da pe spate pe M ;) Pupici


    Teo inca mai sunt 3 ;) pup

    Raluca se fac tare usor.. Nu-ti iau din timp si sunt super!


    Cristina multumesc tare! sa-mi spui impresiile. Pup


    Cat multumesc!! ma bucura vorbele tale!


    Flory ma bucur ca-ti plac! pupici


    Liana m-ai facut sa rad! 10 nu mai am.. dar 3 pot ;)


    Ana multumesc mult! pup


    Delicioasa cu siguranta picii vor aprecia toata treaba asta ;) Le merge ca o manusa.. ;) Pupici

    Danuta cu mare drag!


    Maya ma bucur ca-ti plac! asa e ;)

    Licuta multumesc frumos! sa te servesti , te rog ;) pupici

    Adela o da.. ce bine merge.. ;) pupici

    O saptamana perfecta va doresc!

    RăspundețiȘtergere
  27. Prezentarea imi incanta privirea iar biscotti papilele gustative.EXCELENT totul!

    RăspundețiȘtergere
  28. Niciodata nu m-am incumetat sa fac biscotti, insa e musai sa incerc! Arata incredibil de bine si gustul sunt sigura ca e (sau cu siguranta a fost) pe masura!

    RăspundețiȘtergere
  29. se putea sa intru la tine si sa nu mi se faca pofta? noa! Trebuie sa faca Anto ceva sa nu mai pot dormi la noapte :)))) Pup si zile racoroase. (sunt in Buc definitiv, asa ca daca mai esti interesata de laptic, si ai timp, suna-ma)

    RăspundețiȘtergere
  30. si canile astea sunt tot de la magazinul ala? :p

    RăspundețiȘtergere
  31. minunate prezentarile tale! unde mai pui ca-s mare amatoare de biscotti :)

    RăspundețiȘtergere
  32. Maria iti multumesc frumos ! pupici


    Diana dupa cum vezi sunt tare usor de preparat... iar gustul. da, a fost minunat ;)


    Brandusa bine ai venit! Ma bucur ca-ti place ce vezi! cum sa nu fiu interesanta.. n-am gasit nicaieri!


    Mazi da, tot de acolo.


    Andreea multumesc tare!

    RăspundețiȘtergere
  33. Arata bine si pozele sunt artistice.Bravo! Iar faza cu mana e funny tare. ;))
    Spor in continuare!

    RăspundețiȘtergere
  34. Exact la faza cu mana ranjeam si eu acum :))
    Faci niste poze foarte frumoase,sunt tare incantata de ce iasa din aparatul tau.Si din cuptorul tau, de asemenea :)

    RăspundețiȘtergere
  35. Oana muultumesc frumos! spor si tie in tot ce ti-ai propus! o zi faina!


    Bucate apetisante multumesc mult! ma bucur ca-ti place.. pupici

    RăspundețiȘtergere
  36. Azi le fac, m-am hotarat! Aveam in cap o prajitura cu bezea si crema de lamaie, dar biscotti astia m-au dat peste cap. :X Fara curmale insa, nici n-am, nici nu suntem fani.

    RăspundețiȘtergere
  37. Bucatarisme ma bucur ca ti-au captat atentia! multumesc. Daca nu pui curmale, ti-as recomanda cirese confiate, sau chiar caise / capsuni deshidratate.. merg foarte foarte bine.. tot asa taiate marunt.. Le da o aroma aparte si un gust dulceag ce se simte pe alocuri.. Iti astept impresiile.. ;) Te pup si o zi buna!

    RăspundețiȘtergere
  38. Inca putin si gata! I-am bagat acum in cuptor pentru a doua tura, n-am pus nimic confiat, frigiderul meu e sarac saptamana asta, insa iti pot spune sigur, dupa ce am furat o mini-felie, ca sunt absolut fenomali si asa. Deja am comenzi de la colegii de serviciu ai prietenului meu! Felicitari pentru reteta!

    RăspundețiȘtergere
  39. Ma bucur tare ca iti plac! Sa aveti spor si pofta! multumesc frumos!

    RăspundețiȘtergere
  40. Am ras de m-am prapdit la faza cu mana!! Vazusem pozutele (minunate!) pana sa pui reteta si abia acum am vazut mana! Tareee :))
    Pup!

    RăspundețiȘtergere
  41. Edith pai stii ce greu mi-a iesit aia? :)) ca ma tot miscam cu telecomanda sa-mi fac poza la mana si nu prindeam bine pozitia.. si cand a venit Marius eram deja atat de ofticata ca n-a raspuns la chemare de la inceput ca am sarit cu mana la el.. povestea are haz in spate.. aici se vede doar asa nitel... finalul e ca mana aia a ajuns exact unde trebuie ;)) dar nu mai zic nika! doar c-am avut niste pantaloni de spalat! pupici

    RăspundețiȘtergere
  42. biscotti sunt extraordinari....la fel ca celelalte retete...avem cam aceleasi gusturi;;)
    sunt absolut innebunita dupa ceasca si farfurioara din poza....de unde sunt?!?! Aly

    RăspundețiȘtergere
  43. Aly ma bucur ca-ti plac. Ceasca si farfurioara sunt de la Bonsai - unirea et.3. Sper sa-ti mai fie de folos informatia.

    RăspundețiȘtergere
  44. minuuuuunatii! acum stau la rumenit in cuptor! :D

    RăspundețiȘtergere
  45. Biscotti devin mai uscati/crocanti cu cat coacerea a doua e mai indelungata, da?

    RăspundețiȘtergere