11 mai 2011

Soufflé de branza cu porumb

Nino, nino, nino...!! Azi .. soufflé de branza dulce... healthy and yammy ! Parerea mea despre aceasta recuzita cu care-mi persiflez martienii modestiei o stiti deja de la soufflé-ul de cartofi.. Asa ca, skip to this recipe..




























Totul a pornit sambata de la un breakfast, dorit a fi pe fuga, dietetic si cu eliberarea pachetului de branza dulce intr-o baza de ou. Apoi a urmat mixerul. Pretenu' asta isi cam face de cap de la o vreme si vrea musai sa-si puna amprenta asupra capriciilor mele stafidite. Asa ca l-am lasat sa-si vada de treaba pana a mixat spuma 5 albusuri cu un pachet praf de copt (trecut si el prin euforia mixerului, dupa ce au stat albusurile bat ). Separat, intr-un pahar, am batut cele 5 galbenusuri cu 3 linguri ulei si 1 lingurita plina cu sare de mare... ii da o aroma aparte. Daca folositi branza proaspata sarata, atunci adaugati sarea dupa gust..


In spuma de albus am eliberat 250 grame porumb (din conserva) si cele 390 grame branza dulce. Atata branza, cascaval ioc !....c-as fi pus macar deasupra... Voi musai sa razuiti putin ca sa incoronati soufflé-ul,  ca-i da un super luciu si implicit clasa martienilor. Am amestecat usor cu lingura de lemn, apoi am adaugat pasta de galbenus, 120 grame smantana grasa si invariabil pentru branza o legatura de marar fin tocat.



Compozitia astfel formata am turnat-o intr-o tava de tarta (unsa cu unt si pudrata cu malai) si am predat-o cuptorului..



Usa a ramas baricadata, m-am implicat doar spionand si mixand la platane...focul .. Pentru cantitatea asta, cam 10 minute la 180 grade, apoi  vreo 200 grade pentru 15 minute, et voila..







E dietetic, n-are nici o lingurita cu faina (inchideti ochii la praful de copt) asa ca va puteti delecta in liniste si fara grija kg-lor in plus.. Se preteaza oricaror aprecieri estetice - mici vase ramequin, dar tot la fel de geniala e si o tava mare de tarta (diametru 26 cm). Se lasa in vreo 10 minute - am calculat eu, dar jur ca nu se observa.. Asa ca aveti grija sa nu-l expuneti la socuri termice sau mecanice.. Oricum in prima faza, expus fomistilor, se prezinta ca un veritabil soufflé.



 „ Regula o stiti deja: musafirii asteapta soufflé-ul si nu invers..! „  .. iar in cazul asta nu veti intampina nici o problema... dupa 10 minute e deja pierdut din farfurie :))).... E absolut delicios, si poate fi trecut lejer in meniul oricarei diete ! Il puteti servi in compania unui fresh de portocale.. Sa aveti pofta !

15 comentarii:

  1. intreb, felia aceasta e pentru mine? as dori sa o pap, la cat de bine arata...;)

    RăspundețiȘtergere
  2. O bunatate!!!
    Asta o s-o fac si eu!
    Arata de milioane si pozele bestiale!!!
    pupici,Anto drag.

    RăspundețiȘtergere
  3. M-am intooooooors! Felicitari pentru...stii tu ce :))
    Da-i inainte!
    Mancarea pe balcon si...:)))))

    RăspundețiȘtergere
  4. :)) Ti-am zis eu ca te iubi !! :)) Sarumana !!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Adela cu mare drag te servesc... si nu numai din asta.. din toate !! Pupici

    RăspundețiȘtergere
  6. Yammy yammy. Eu aseara am facut budinca cu branza dulce :D.

    RăspundețiȘtergere
  7. Foarte apetisanta reteta! Ma bucur ca ne delectezi cu aceata reteta care contine branza dulce. La mai muuulte retete cu branza, pentru ca imi place tot ceea ce contine branza, fie ea dulce sau sarata. N-ai sughiţat azi? Te-am pomenit în două reprize. Mă laud cu retele de la tine la toate prietenele :-)

    RăspundețiȘtergere
  8. deci mie-mi place orice e cu mult porumb, m-ai terminat ..ce bine arata!

    RăspundețiȘtergere
  9. Arata superb :) Nu am idee ce gust are, dar daca e la fel de bun cum arata... :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Multumesc frumos Ruxi.. ! Hmmm ieri nu, dar acu ma innec cu sughitul in lipsa... de placere :)) Multumesc tare mult Ruxi.. eu sper sa le testezi si sa-ti faca placere degustarea lor... O zi cat mai frumoasa! Pupici

    Ari... si eu ador porumbul.. facusem o pizza cu porumb si alte trasnai cu o seara in urma...si asta imi ramasese, ca era o conserva mare... asa ca nu arunc nimic.. .totul se transforma... din fericire o transformare absolut delicioasa ! :))) Multumesc frumos Ari.. O zi cat mai buna si linistita..

    Mihaela.. e taaare buna. E light and yammmy.. E un souffle fin, exceptand boabele de porumb care te trezesc putin la realitate. Poti inlocui si cu branza proaspata mai sarata, dar nu foarte sarata (si atunci nu mai adaugi sarea).. E delicios ! Cu putin cascaval ras deasupra ....inainte de a fi bagat la cuptor... hmmm... ti se lipeste de inima :)) Pupici si o zi frumoasa..

    RăspundețiȘtergere
  11. Foarte bun! iar prezentarea...de revista!!! Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  12. Multumesc frumos pentru vizita Nely ! si pentru compliment asemenea, desi nu-l merit ! :) Pupici si te mai astept in casuta mea .. O zi frumoasa

    RăspundețiȘtergere
  13. Buna, mi-am facut deja un caiet de retete facute de tine.Le printez de cand ai pus butonul de print.Pup

    RăspundețiȘtergere
  14. L-am notat si o sa ii vin de hac cat de curand :P

    RăspundețiȘtergere