5 mai 2011

Cornulete fragede cu ciocolata

Cand cineva isi doreste croissante ... zic repede: "fac niste cornulete mai ceva ca frantuzii". Asta pana cand m-oi intarata singura si o sa pun mana pe facalet sa dau in aluatul ala frantuzesc din 10 in 10 minute pana o ceda unul din noi. Pana atunci simplitatea e la mine acasa, o gazduiesc cu mare drag.. si se pare ca sunt gazda ideala de vreme ce inca nu vrea sa treaca pragul dincolo... In fine, e o adoratie mai mult decat reciporca...:) mai ales ca pana acum nu ne-am dezamagit una pe cealalta si impreuna pe ceilalti :))


Ofc, azi iar simplu dar absolut delicios.. Cei care au gustat pana acum aceste cornutele au ramas intotdeauna incantati de fragezimea aluatului....Ti se topesc pur si simplu in gura numai sa inghiti :) Mai ales ca ciocolata se face partasa acestui capriciu si atunci nu-ti ramane decat sa papi pana simti ca nu mai poti sa te ridici :). Va sunt necesare: 330 g faina, 280 g smanatana (24 % grasime), 250 g unt (64 % grasime), un praf de sare si 15 ml esenta de vanilie.





Amestecam toate ingredientele pana incorporam aromele si apoi formam o bila pe care o dam la frigider pentru 5 -6 ore... 


Dureaza mult ai? Da, dar pana atunci mai iesi in parc cu piciul, mai mergi la un shopping...si aluatul ala isi vede de cap si se face mai mult singur. Cand te intorci il scoti de la rece, pudrezi masa de lucru cu faina, intinzi aluatul intr-o foaie mai groasa (dimensiuni 40cm /40 cm), apoi il impaturesti o data cam ca la aluatul frantuzesc si-l mai dai o data la rece, de data asta doar pentru 10 minute.


E musai sa-l lucrezi rapid si la temperaturi cat mai joase, pentru ca e destul de pretentios.. So, scoti aluatul de la frigider dupa alea 10 minute si il intinzi rapid... Il tai in ce forme iti doresti, pui ce combinatii iti nutreste instinctul (eu am facut cornulete cu nutella ...o minunatie) si asezi cornuletele pe o tava tapetata cu foaie de copt si pudrata cu faina. Apoi dai drumul la cuptor sa se incalzeaza pentru vreo 5 minute, cornuletele sunt deja pregatite pe tava, deci nu-ti mai faci griji ca se lipeste ceva... Si dupa ce s-a incalzit cuptorul, bagi tava cam 20 - 25 minute la 190 grade... Poti deschide cuptorul si te orientezi dupa colorit. Dupa ce le scoti de la caldurica le pudrezi putin cu pudra de zahar, ca atunci se lipeste cel mai bine de ele, apoi le lasi la racit.... Dupa, mai poti pulsa cu niste zahar pudra, daca te lasa constiinta :))) Pe mine ma lasa, ca eu am o problema... I'm an addict of sweets :))



Sunt din ce in ce mai bune, mai fragede si mai apetisante pe zi ce trece. Sunt absolut remarcabile.. Iar gustul de nutela amplifica fragezimea aluatului. Sunt absolut delicioase si mai grozave decat croissantele fratuzesti :))... Na c-am spus-o si p'asta...O sa-mi musc singura limba cand o sa vi le prezint pe celelalte....


Intre timp, sa aveti pofta la cornulete capricios de simplu de facut :))

























20 de comentarii:

  1. cornulete...mai bine zis cornuloaie mari si fragede si apetisante si mai ales cu...cioco my love!a mai ramas si unul pt mine???
    super! felicitari.

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc frumos Alison !

    :)) Ai dreptate Dana..le-am facut putin mai mari..ca sa scap repede de treaba... cat despre cioco.. e dementiala combinatia.

    Va multumesc. O seara placuta si somn usor. Pupici

    RăspundețiȘtergere
  3. Numai de-as avea rabdare sa le fac, ca arata atat de pufoase! mama mea face niste cornulete dementiale, eu in schimb mai bine fac un tort decat cornulete :))

    RăspundețiȘtergere
  4. Alina dupa cum vezi s-au facut singure ;)) in alea 5 ore de stat la rece.... Chiar nu-i de lucru la ele, amesteci - pauza la frigider - intinzi - invelesti - iar pauza la frigider - intinzi - tai forme - cuptor :))) Dar sunt atat de bune si atat de fragede incat nu te poti opri. Marius a mancat jumatate de tava din prima.. A trebuit sa-i dau peste degete sa se abtina :)) Ti se topesc in gura... sunt delicioase.. O zi frumoasa Alina..

    RăspundețiȘtergere
  5. Anto, iar m-a impins necuratul sa intru dis de dimineata sa vad ce bunataturi ai mai facut si acum bazai pe aici dupa dulce :(. Sunt asemeni tie, dependenta de dulciuri :D. O reteta de ciocolata perfuzabila nu ai, ca sa imi fac cate o perfuzie dimineata? :P.

    RăspundețiȘtergere
  6. Pai Ralu... cum ajungi acasa baga de o tava plina ochi cu minatiile astea cu cioco...:)) o perfuzie adorabila pentru simturi...

    RăspundețiȘtergere
  7. Yummmyyy, super cornuletele! Merita asteptarea, mai ales ca se fac repede, mai mult stai dupa aluat :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Arata tare bine cornuletele astea.Sînt convinsa ca sînt chiar mai bune decît croisantele(nu ma dau în vînt dupa ele :D ).

    RăspundețiȘtergere
  9. Ai dreptate Carmen, merita orice asteptare.. Eu il lasasem o data peste noapte, efectiv uitasem de el :)) si a fost grozav.. Poti sa-l pastrezi la frigider pana a doua zi, sau il poti pune chiar in congelator pentru o folosire ulterioara. Multumesc frumos Carmen..

    Maya fac destul de rar croissante... nu ca nu mi-ar place dar mi se pare munca migaloasa la aluatul ala.... Oricum imi voi face timp si de ele, dar pana atunci nu trece saptamana fara sa fac o portie de cornulete din astea, cu variatii la umplutura si chiar esenta din componenta aluatului.... Multumesc frumos Maya.

    Va doresc un week-end placut si plin de surprize frumoase :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Minunat arata.
    O seara frumoasa iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  11. Multumesc frumos Maria.. Iti doresc un week-end minunat !

    RăspundețiȘtergere
  12. Anto mi-au iesit niste cornulete delicioase. Nu le-am facut poze pentru ca le-am facut cand deja ma plictisisem de gatit si n-au iesit asa aspectuase ca ale tale, dar ... delicioase :P

    RăspundețiȘtergere
  13. :)) Ma faci sa rad Ralu.. ma bucur ca v-au placut

    Anonim multumesc frumos. Sunt foooarte bune si usor de facut ... Daca sunt pentru aceeasi fetita.. sigur o sa le aprecieze ;) Pupici

    RăspundețiȘtergere
  14. le-am facut si eu, sant delicioase,fragede si aromate, multumesc pentru reteta o sa le pun pe blog maine!

    RăspundețiȘtergere
  15. Mandala ma bucur ca v-au placut... noi suntem fani.. sa vezi ce bine se mentin a doua, a treia zi.. daca mai rezista ;) pupici

    RăspundețiȘtergere
  16. Ina sunt minunate... simple de facut, ciocolatoase... fragede.. hmmm bune rau! pup

    RăspundețiȘtergere
  17. yammy-yammy....o sa le fac si eu cu siguranta....azi am alta reteta in plan...dar data viitore o voi incerca pe asta.....arata bine,felicitari!!!

    RăspundețiȘtergere