26 iunie 2011

Inghetata cu sirop de menta si afine

Edi : "Eu m-am nascut pe planeta gandacilor.. Imparatul gandac mi-a dat o busola si eu am ajuns cu un avion robot in casa voastra ! "  Maica-sa surogat, pamanteanca, adica je: "Si cum ti se pare la noi Eduard ?? " Edi: "Imi place, dar cand prietenul meu (adica taica-su ;)) nu-mi pune jocul .. nu-mi mai place  !!  Si atunci il astept pe gandacul robot, sa ma intorc pe planeta mea acasa !! "
Ce pot sa zic: sunt intr-o permanenta competitie cu o planeta intreaga de gandaci.. oare cum poti sa faci fata la asa ceva? De fiecare data cand vede un gandac.. parca-si vede rudele ;)) Asa ca taica-su musai trebuie sa-i puna jocul ala 10 minute ... de 3 ori pe zi .. ca sa nu suferim in curand o deceptie ;)), iar eu fara doar si poate trebuie sa-i cumpar sau sa-i pregatesc inghetata, sa o ling pe aproximativ toata, iar lui sa-i las cosuletul ala cu urme de inghetata pe el ;)) 
Tare mult ii plac aromele de vara, desi-i tremura dintii-n barba cand uit eu sa strig..."Ediii.. nu musca din ea!!" ... Si cum m-am procopsit cu aparatul minune de inghetata, pentru care mi-a trebuit un avizat sa mi-o adune toata laolalta, le-am pregatit baietilor mei inainte sa plece in vacanta...  o inghetata cu afine de padure si sirop de menta, amintind totodata si de Provocarea lunii Iunie


Pentru aromele astea imbietoare si parfumate de vara... notati asa: Se mixeaza 4 galbenusuri cu 200 grame zahar. Se pun pe foc 200 ml lapte, avand grija sa nu atinga punctul de fierbere.  Apoi se adauga laptele caldut peste galbenusurile mixate strasnic si toata compozitia asta se repune pe foc.. pana incepe sa se lege.. Separat se bat 300 ml frisca si cand s-a racit laptele se adauga usurel frisca in compozitie, alaturi de 100 ml sirop concentrat de menta.. preparat din menta proaspata sau cumparat de la market...


Cei care au aparat de inghetata, urmeaza intocmai instructiunile.. iar in caz ca inca nu aveti (desi isi merita toti banii si io una va indemn sa o puneti pe lista de shopping)... varsati compozitia intr-un recipient, adaugand si 100 g afine de padure si o dositi in congelator. Iar din 30 in 30 minute mixati-o bine, cam de 3 ori, pentru a evita formarea cristalelor de gheata... desi eu le-am lasat de multe ori virgine.. N-am imagini premergatoare acestui rezultat, am preferat timpul petrecut cu Edi, dar aceasta inghetata promite sa nu dezamageasca garantat !



Cu o asa arma la-ndemana sa tot gaseasca Eduard gandacul ala robot... ca nu mi-e ciuda.. Ii pica si busola, uita si de planeta minune! Nu-mi ramane decat sa ma-narmez cu albastru de metil si tantum roza... in timp ce el ma lauda la fiecare limbuta lipita pe-nghetata si-mi spune intr-una ... "hmmm..  imi place mult aici.. imi place la voi ! " .. in timp ce eu ma topesc .. !


18 comentarii:

  1. Ce simpatic gandacelul :)) si ce bine arata inghetata! Sa stapanesti sanatoasa masina, sunt sigura ca se anunta o vara plina de inghetata!

    RăspundețiȘtergere
  2. Mihaela multumesc tare ! sa stii ca urmeaza toate inghetatele din lista ta !! pupici

    RăspundețiȘtergere
  3. miam miam...nu mai conteaza ca e friggg...

    RăspundețiȘtergere
  4. Si tu ai facut inghetata de menta ???:)) eu am amenintat-o pe mama ca daca nu imi face rost de menta de la colege nu ii mai dau sa manance seara :)) buna tare

    RăspundețiȘtergere
  5. Imi place foarte tare Andreea ! nici nu stiu care ar fi preferata mea... dar asta sigur se numara printre ele.. Acum ca am masina de inghetata... sigur urmeaza o lista lunga.. pe care nu as fi pus-o altfel in aplicare.. Te pup

    RăspundețiȘtergere
  6. hahaha, ce tare! despre ce joc e vorba? imi pare rau, dar restul e pus in umbra de conversatia spumoasa. si ps: vezi ca ti-am dat un mail ;)

    RăspundețiȘtergere
  7. Zazu e innebunit dupa Mario Cars si Sonic Colors... apoi urmeaza tenis, madagascar 2 .. pe wii... De dimineata cand se trezeste... primele cuvinte sunt .. "vreau jocul 10 minute ! ".. si daca nu-i pui, se pune pe un plaaaanss ;)) merci de mail.

    RăspundețiȘtergere
  8. oohhh ce deliciu!mi-am facut si eu un sirop de menta..urmeza inghetata care cred ca e super.pot imprumuta reteta ta?
    PS:foarte,foarte nostim fiul tau,sa va traiasca ,sa se faca mare si frumos.

    RăspundețiȘtergere
  9. Multumesc de vizita Sara. E super daca l-ai facut in casa.. eu il aveam deja cumparat.. dar al tau sigur e mai grozav.. Cu mare drag poti sa o imprumuti .. Sper sa-ti placa.. Te pup si -ti multumesc tare !

    RăspundețiȘtergere
  10. O combinatie care ma tenteaza!pupici si-o saptamana frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  11. Neatza! E frig:(.Da-mi dai cand se incalzeste,da?:))

    RăspundețiȘtergere
  12. Ce imaginatie are bobocelul tau ! Planeta gindacilor ? Roboti ? Busole ? Cum sa ne inchipuim noi, ce-i in capsorul lor ? O lume fermecata ....
    Ca sa nu mai spun de retetele tale - sint si ele fermecate, atit de pline de sentiment si imaginatie. Se vede, ca le pregatesti cu muuuulta dragoste. Baietii tai, sint super norocosi !!!

    RăspundețiȘtergere
  13. O bunaciune racoritoare!...vorbesc din experienta...stii doar. Pup!

    RăspundețiȘtergere
  14. Înghetata e de vis,iar Edi e un dulce!
    Ce ar fi sa construiti împreuna un hotel pentru tot felul de insecte?Daca stai la casa,poti face chiar un hotel generos.Daca nu dispui de mult loc,sau stai la bloc,poti face si în balcom un mini hotel :)
    Fiica-mea detesta insectele,dar eu m-am gîndit ca în viitorul apropiat sa construiesc unu,asa de una singura =))

    RăspundețiȘtergere
  15. Flory e grozava.. sa o incerci ! pupici

    Gabyta dau sigur... pup

    Dani .. suntem supusii gandacilor ;)) Nu stiu de unde..si cum .. dar e innebunit dupa roboti si gandaci ;)) Multumesc tare ! pupici

    Licuta... da suntem in ton ;)) Pup

    Maya multumesc tare..! sa stii ca e interesanta ideea.. numai ca stau la bloc si atunci spatiul destinat hotelului insectar as vrea eu se rezuma la un spatiu mai mic ;) Ca un hotel asa plin de viata eu sigur n-as vrea ;)) Pup

    RăspundețiȘtergere
  16. Antonina,daca te uiti dupa idei pe net,sigur vei gasi ceva satisfacator.
    O casuta mica de lemn cu o caramida gaurita,un bat subtirel de bambus taiat bucati mici,o felie de lemn gaurita...ajunge.Asa puteti sa oferiti adapost gîndacilor calatori :)

    RăspundețiȘtergere