27 octombrie 2011

Suflet pentru oameni si hrana pentru suflet

Nu scriu aceste randuri dominata de orgoliul de a fi redescoperit lumea printr-un simplu gest, ci va conjur, cu piosenie, la complicitate in trairi si instincte.. Acordati-mi aceste randuri, simtiti legatura si haideti sa raspundem DA unei vieti, unui strigat de ajutor !

O sa-mi permit sa scriu despre ziua de luni in care desi mi-am hranit sufletul, am luat-o prea personal si am pastrat doar pentru mine, in tacere, eliberarea. Mergand la vernisajul expozitiei de grafica Imaginarium, am descoperit o lume  in care aparentele nu-si gasesc rostul, o lume pura asa cum e ea / este / sau nu ar trebui sa fie, in care artistul Bogdan Constantin si-a pastrat lucida coordonata creativitatii si nu s-a lasat speriat de interpretari...

In acelasi timp, de cateva zile incercam cu totii sa raspundem, cum putem fiecare, unui strigat visceral de ajutor, dar nu stiam cum sa fac legatura in acest spatiu virtual..  Si vorbesc despre Catalin Sandu ! Un tanar medic capabil sa salveze vieti, aflat acum intr-un impas - sarcom intraabdominal - tumora desmoplazica!! Suna al naibii de complicat si chiar e fatal!!

Si pentru ca adevarul nu cunoaste mila, toate sperantele lui sunt puse intr-un tratament pe care trebuie sa il urmeze intr-o clinica din Germania, costul acestui tratament ridicandu-se la 200.000 euro. O suma imensa pentru un student, pentru un om obisnuit, dar care cu participarea fiecaruia dintre noi poate fi stransa in timp util ! Si sper, din suflet, ca nimeni sa nu ramana indiferent la acest apel !


Iar gusturile, ca si gandurile, desi nu se discuta prea mult, se educa, se interpreteaza in linii personale apropiindu-se, sper eu, de adevar.  

Si fac apel la voi, la Viata..  in care vreau sa redescopar o lume in care iubirea e semanata de cei care-si daruiesc gandurile, mai presus de trup...  



Si as vrea sa cred cu ardoare ca viata nu face din noi niste prizonieri ai unei mentalitati, ai unor lipsuri, ai unor slabiciuni, astfel incat doar Alegoria deznadejdii  sa ne redea spiritualitatea !























 Timpul nu trece pentru toata lumea la fel!!

Haideti sa-i dam o mana de ajutor lui Catalin !

VA MULTUMESC !!


7 comentarii:

  1. Stiu povestea si da, sta in puterea noastra sa ajutam, trebuie doar sa VREM. Bravo Anto! Pupici

    RăspundețiȘtergere
  2. Un gest frumos. Sa dea Dumnezeu sa reuseasca sa stranga acesti bani si mai presus de toate sa ii reuseasca tratamentul.

    RăspundețiȘtergere
  3. E trist, dar viata e crunta cateodata. Sa-l ajute Dumnezeu sa reuseasca si sa vindece apoi multe alte vieti.

    RăspundețiȘtergere
  4. Frumos apel Anto!Minunile se intampla,am credinta asta pentru ca la noi a functionat.Ne-am rugat si am fost ajutati.Si Catalin trebuie sa reuseasca!

    RăspundețiȘtergere
  5. Foarte frumos sprijin ai oferit , bravooo!!! Trebuie sa credem ca cineva totusi ne ajuta in momentele grele !!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  6. imi pare rau pentru Catalin... ohhh ce durere pentru parinti, familie, prieteni ...
    sper sa se stranga suma necesara.
    Dumnezeu sa-l apere de rele!

    RăspundețiȘtergere
  7. Doamne ajuta sa-i fie bine.. sa fie ajutat in timp util.

    RăspundețiȘtergere