29 iunie 2011

Prajitura 'dementa' cu branza dulce si afine

Ai mei sunt innebuniti dupa prajiturile cu branza dulce.. Si cum dulcegaria asta poate fi pregatita in doi timpi si trei miscari, chiar si de cea mai neexperimentata mana - ca orice i-ai face nu dai gres, vin mai la vale cu ingredientele, nu inainte de a-i sublinia aroma, savoarea, trasatura marcanta data de iz-ul puternic de menta.. ca tot e Provocarea lunii Iunie. O pregatisem sambata, deci e deja amintire.. Eu m-am alintat aseara cu o panna cotta cu menta si dulceata de cirese si-un fresh de Coldrex, ca tot sunt singura..  dar asta-i deja alta poveste.. :)

E genul ala de dulcegarie, in care adaugi, mixezi, amesteci, cuptoresti si o mananci pudrata cu un praf de stele.. Unde mai pui ca nu murdaresti decat un singur vas, pe care-l razui rapid de urme iar mai apoi stai linistit pe canapea, cu stimabila lene langa tine... e musai sa o mesteresti.. So, pentru inceput mixati bine 4 oua mari cu  180 grame zahar.

Adaugati 250 grame branza dulce, 70 grame unt si mixati.

Turnati 100 ml sirop concentrat de menta, in care eu am pus de data asta o picatura de colorant Wilton si ma repet numindu-l o replica 'originala' Louis Vuitton....va amintiti voi ce-am vrut sa zic aici..

Incorporati 250 grame faina (amestecata anterior cu 10 grame praf de copt) si 50 grame chips-uri de ciocolata. Preincalziti cuptorul la 180 grade, tapetati cu foaie de copt o tava de tort cu inel detasabil (de 26 cm diametru am folosit eu), unsa cu unt si rasturnati compozitia.

Dar branza e mai placuta in compania unor fructe, si cum eu aveam 100 grame afine la dispozitie, le-am trecut  printr-un praf de faina si le-am impiedicat la suprafata-n prajitura, dand uitarii riscul de a le gasi pe fundul tavii.. Iar toata nebunia asta de arome isi petrece cam 50 - 55 minute in cuptor la 180 grade.. .

Et voila, pudrata cu un praf de stele alb si acompaniata de afine proaspete...  pam, pam !

























26 de comentarii:

  1. Ce verde si apetisanta eeee,superba Antonina!pupici!

    RăspundețiȘtergere
  2. Wow, ce frumoasa ti-a iesit, imi place mult culoarea verde obtinuta, eu am colorant Wilton o gramada si nu-l folosesc niciodata :) Pupici si sper sa te simti mai bine!

    RăspundețiȘtergere
  3. Bash'ca e dementa!Dementialaaaa!Ce culoare frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  4. Branza!?afine!?menta!? Combinatia este pe gustul meu.Doamne, de ce trebuie sa sune atat de bine? Nu pot rezista cand vad atatea bunatati…..ma omori cu zile. Ce mai, apetisant, apetisant,de o mie de ori apetisant:-)

    RăspundețiȘtergere
  5. Yammy yammy. Am bifat-o pe lista :D. Acum sunt cu placinta de pui la cuptor :P. Pupici

    RăspundețiȘtergere
  6. ohh daa asa ceva as manca si eu si nu doar o feliuta.tare bine arata.felicitari@
    pupaceli

    RăspundețiȘtergere
  7. Faci niste combinatii, la care nu m-as fi gindit in veci ! Brinza dulce si menta si afine si ciocolata - pai, cred si eu, ca e demential !!! Merge cu o sfera de inghetata de iaurt sau caimac, frumusetea asta verde si imbietoare ... oftez, de pofta ...

    RăspundețiȘtergere
  8. Ce combinatieeeeee!!! Si imi place tare mult culoarea.
    O seara frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  9. Flory, Maya va multumesc tare mult! si mie imi place tare mult culoarea.. adik mi-a placut.. acum doar imi amintesc.. Va pup

    Ruxi combinatia este una to die for.. Pupici

    Ralu, abia astept sa-mi spui cum ti s-a parut!! multi pupici

    Sarah, cu drag iti trimit virtual o portie ,, pupici

    Dani, multumesc tare.. e intr-adevar buna ;)) clar merge cu inghetata... merge si cu-n vin fiert pe 'frigul' asta ;)) Pupici

    Ancuta multumesc tare .. o seara minunata asemenea!

    RăspundețiȘtergere
  10. wooowww , chiar dementa :):) , culoare , combinatie , tottt ..... mor dupa afine !!!
    bravoo Antonia !!!

    RăspundețiȘtergere
  11. Ce tarta interesanta si ce nebunie de culori!presupun ca e la fel de buna precum imi inchipui eu!PA!

    RăspundețiȘtergere
  12. cele mai bune..prajituricile cu branza...miam.. miam..

    RăspundețiȘtergere
  13. Imi place mult de tot yumi,yumi...musai s-o incerc si eu.Pupici.

    RăspundețiȘtergere
  14. Cat si eu sunt innebunita dupa afine ! ma bucur ca-ti place! pupici

    Lia :)) multumesc tare!

    Claudia e minunata ! Dar trebuie sa o testezi ca sa-i simti savoarea ;) pup

    Coco sa stii ca da!

    Licuta multumesc frumos!

    Lia e taaare buna! sa-mi spui cum ti s-a parut! pupici

    RăspundețiȘtergere
  15. arata foarte bine si asa verde e atat de dragutaaaaa :) plus ca are si afine, preferatele mele :P

    RăspundețiȘtergere
  16. Amoush multumesc tare! si mie imi plac afinele foarte mult!

    RăspundețiȘtergere
  17. Foarte interesantă aceasta combinatie de arome! Si eu ador toate dulciurile cu brânză,dar la aceasta combinatie,atât de exotica,nu m-am gândit! Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  18. Antonia, de unde ai luat siropul concentrat de menta? Am tot cautat prin supermarketuri fara succes...

    RăspundețiȘtergere
  19. Buna. Imi cer scuze ca scriu cu intarziere. Am cumparat siropul din Carrefour. e la raionul cu suc, gasesti acolo niste rafturi dedicate siropurilor. Sper sa gasesti si sa-ti placa prajiturica. O seara faina!

    RăspundețiȘtergere
  20. Offf ce mi-ai facut tu mie! Acu plec iar la Carrefour sa caut sirop! Pup si week-end placut!

    RăspundețiȘtergere
  21. delicoasa prajiturica cu siguranta dar trebuie musai sa o incerc ca sa-i simt gustul,complimentele mele pentru tot ce faci

    RăspundețiȘtergere
  22. draga Anto, am incercat si eu acest deliciu dar nu mi-a iesit deloc asa minunata ca a ta :( In primul rand, nu are nici cea mai mica nuanta de verde ci galben pai, iar afinele si ciocolata s-au lasat de tot la fund...dar e delicioasa chiar si asa :) Ah, si m-a suparat tare si minunea mea de tava de tort ca mi-a curs untul din ea in cuptor mai mai sa ma sufoc de fum in cateva secunde...probabil ca nu se inchide bine sau n-am inchis-o eu bine,,,Ce am gresit?

    RăspundețiȘtergere
  23. Mari, eu am pus o picatura de colorant Wilton, am scris acolo, din cauza lui a iesit asa colorata ;) Dar nu-i bai, colorantul ala nu e si potentiator de aroma, ca sa zicem ca a schimbat in vreun fel gustul.. la o adica e bine ca n-ai pus colorant, ca pana la urma nu-i natural.. oricum Wiltonul e cel mai bun dintre toate, mai ales ca nu trebuie sa pui mult ca sa coloreze ceva.. Asa, apoi afinele le-ai amestecat putin cu faina,nu? ca asa prafuite putin nu se mai duc la fund. Daca a curs compozitia din tava, hmm ti-as recomanda sa o schimbi :) Daca e ok tava nu are de ce sa curga. Stii de concursul cu premii ,nu? ti-as recomanda sa te inscrii acolo ca poate castigi o tavita, sau ce-ti doresti tu. http://www.dulcegarii-culinare.ro/2012/06/concurs-cu-premii.html

    Asa, si cu toate intamplarile, prajiturica asta cum a fost? te pupic cu drag. saptamana faina.

    RăspundețiȘtergere
  24. Antonina,am gasit si eu reteta ta,cautand o prajitura cu branza si afine. Mi s-a parut intersanta,pentru ca imi place la nebunie ciocolata in combinatie cu menta.Deci,am facut-o si este extraordinara.Nu am respectat reteta(asa sunt eu,trebuie sa am o contributie proprie,altfel n-am liniste).In loc de sirop de menta,pentru ca oricum nu aveam,am pus frunze de menta,pe care le-am maruntit in blender,impreuna cu ouale si zaharul.Am plusat cantatatile la afine si ciocolata,am pus si mure,iar cei 100ml de lichid de la sirop,i-am inlocuit cu lapte.Culoarea nu a iesit verde,dar aroma subtila de menta a fost "dementiala". Voi face prajitura asta foarte des.Multumesc.
    Toate cele bune si inspiratie in bucatarie iti doresc.
    Flavia . flavia_mesaros@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere