26 noiembrie 2011

Guest post Raluca Grivescu - Passion 4 Cooking

A fost odata ca niciodata, ca de n-ar fi , nu s-ar povesti, o fata taaaare draguta (desi nu recunoaste nici daca o ameninti cu pistolul), care s-a apucat de “mesterit” niste minunatii culinare, spre deliciul tuturor. Si uite cum preparandu-i bunatatile, ca de, aratau mult prea apetisant, pentru a le da un simplu like, mi s-a deschis un apetit pentru bucatareala, de nu il mai pot stapani.

Si azi asa, maine asa, iaca ce ii deschid blog-ul si imi apare in fata ochilor, concurs mare concurs, cu niste minunatii de electrocasnice de la Electrolux, care parca erau facute pentru bucataria mea :). Si cu inima in dinti, imi fac curaj si ma inscriu, ca stiti voi, incercarea moarte n-are. Nu ma asteptam sa castig, desi sincer vorbind eu imi si imaginam acele frumuseti in bucataria mea ;). Ei si uite ca, mergand pe principiul speranta moare ultima, numai ce ma pocneste un noroc chior si castig “batalia”cu Lime meringue pie.



Evident ca din acel moment au inceput emotiile, daca mi se arde aluatul, daca nu imi iese bezeaua, ca de, ustensilele sunt scule de scule, da’tre’sa stii nene sa umbli cu ele ;). Dupa lupte seculare care au durat fix … 10 zile, iata-ma in fata marii incercari, sa gatesc in fata publicului. In primele momente, nu vedeam bol, nu vedeam cantar, nu vedeam mai nimic, dar cand am vazut ca toate incep sa prinda contur, inima a revenit acolo unde ii e locul.


Si a iesit exact ceea ce trebuia, adica o tarta coapta exact cum trebuie si cat trebuie, ca na, cu un super cuptor, nici n-ar fi putut fi altfel, ca sa nu mai vorbim de bezea.

Aveam o mare teama, aceea ca nu va sta “batz”, dar cu un mixer extra ultra super “bataios”, mi-a iesit o bezea de bezea .


Se umflase in cuptor de mai avea un pic si ajungea la Micul Paris ;), adica la etajul urmator pentru nestiutori. In ceea ce priveste minunatia asta de pissalariere, nu vreti sa stiti ce miresme pluteau in aer…


Ca sa intelegeti mai bine ce bunatate a iesit acolo, al meu sot nu papa nici peste, nici rozmarin si cu toate astea a cerut 2 portii ;). Pe langa asta am primit comanda si pentru acasa si va trebui sa ma conformez, ca altfel o va rapi pe Anto cica.

In concluzie ma bucur sa cunoasc asemenea oameni, ma bucur de experienta prin care am trecut si as repeta-o fara doar si poate oricand, cu sau fara miza ;) Si am incalecat p-o sa si v-am spus povestea asa. Multumesc d-na Carmen Georgescu pentru incredere, multumesc Anto pentru incurajari, multumesc Electrolux pentru ajutor!

                                              Va servesc cu o feliuta de lime meringue pie ...





7 comentarii:

  1. Imi place Raluca, parca ar fo sora ta in ale povestitului. Iar pe langa acest talent, il are si pe cel culinar, tarta ei arata minunat. Sa foloseasca cu placere produsele de la Electrolux!

    RăspundețiȘtergere
  2. Toate ca toate dar povestea e foarte frumoasa!De fapt toata povestea asta:)

    RăspundețiȘtergere
  3. tu nu papi ce gatesti ????????...de ce esti asa slaba ?????....ce ma enerveziiiiiiii....

    RăspundețiȘtergere
  4. Raluuuuu, draga mea, ce frumos ai scris:) Pupici Anto.
    Ralu - felicitarile mele. Sa te bucuri de noile scule si la primavara abia astept sa ne bem, toate trei, cafeaua din frumusetea aia de aparat pe care ai castigat-o.

    RăspundețiȘtergere
  5. Mmm...ce de bunãtãturi...am sã mã servesc virtual:)

    RăspundețiȘtergere
  6. Ralu este speciala.. da !! Iar eu ma bucur din suflet de prietenia ei!! Va multumim tare mult fetelor !! sunteti minunate !


    Coco...pap, pap .. dar cica ma consum prea tare din nimicuri ;)

    RăspundețiȘtergere
  7. Multumesc Cristina. Cred ca am fost amandoua tare indragostite de Creanga =)). Cat despre talentul culinar, Anto mi l-a descoperit :P. Multumim Teo pentru aprecieri:). Coco papam, dar ne gandim mereu ca mancam lamai =)). Alice pupicei si, da, am zis, vom fi cele 3 care au speriat vestul sau ... estul =)). Pupici fetelor :)

    RăspundețiȘtergere