12 octombrie 2011

Un pranz delicios intamplat la Belmondo, gratie bloggerilor

Sa tot fie vreo 5 zile de cand mi-au vazut ochii si mi-au simtit papilele un cheesecake - the good stuff nu alta - cu dulceata de zmeura cred, desi dulceata aia ..hmm, n-am mai avut putere-n burta s-o simt pe barba mea mai spre final.. Dar de, eu m-am dat de 3 ori peste cap, am topit o spatula bagand spaima-n bucatari si era clar .. nu te pui cu mine, da?! ;). Asa ca am mancat undercover in bucatarie l lingurition din imparatia gustului, la fel de grozav ca cel de care va ziceam aicea, numai ca deasupra avea un strat de jely belly - panna cotta - altceva.. Si tare fain fu' sa aud "da-ul" Francescai, managerul restaurantului Belmondo.. cand i-am zis ca io fac ce fac si mesteresc reteta, mai ales ca am tras-o-n shooting. Da' o sa va arata alta data poza!;) Asa ca-n curand o sa-mi fac de cap cu ea  - reteta ;). Vreti poze cu cheesecake-ul?? N-am!!;) Ca-n forfota aia nu m-a pandit al meu sot cu aparatul, sa-mi vada gura plina cu dulcegarii.. ;) Dar stati pe faza, ca-l handmade-uiesc curand, parol ca da si-i impartasim secretul !;)


Si cine nu si-ar dori sa gateasca de la 11 la 13 continuu, intr-o bucatarie imensa, care nu e dotata musai industrial - desi io imi imaginam dinainte lucruri - ci parca e aia primitoare de-o avem acasa (muhahaha;)), adica mare, luminoasa, dotata cu fel si fel de chestii, printre care un cuptor imens de pizza.. sigur avem cu totii acasa asa ceva ;)), niste vase suspendate-n tavan, un iatagan de chef bucatar - dat pe mana altcuiva doar pe inventar, cu o insula pe mijloc si geam larg deschis spre centrul vechi al Bucurestiului ? Pai da... eram eu sigura ca toti vrem asta...;)


Cam asta-i cocheta straduta in care oamenii se imbratiseaza si-si marturisesc lucruri.. "La vita è bella, la cucina e chiar langa nasucul nostru iubitule, hai sa mancam ceva!"... in timp ce noi am omis vita si am dat-o pe peste.. Pai altfel se putea ?  

Si cum mie nu-mi cade mana pe cutit fara un fresh de porto.. aici urmau sa fie cate patru la puterea unu.. pentru Francesca, Denis - PR-ul, Ovidiu - Lumea retetelor si setilaaa ..



Si cum ziceam, gratie Stefanei - Lumea Retetelor - care mi-a lansat invitatia,  am dat-o pe urma pe treaba, pe persoana:  Ioana - Lumea Retetelor, Andreea Chinesefood, si eu. Era si cazul ca, dupa o anumita ora incepea zarva din bucataria restaurantului... ba pizza, ba niste paste, ca doar e cucina italiana.. Asa ca am dat bir cu fugitii, ne-am impartit pe oale, pe gramaje pregatite din timp de bucatarii bucatariei ce bibilesc bucataria belmondo :).
Si cum fu? Pai Ioana si Andreea au pregatit de toate.. si nu s-au oprit pana nu s-a dat piua ;))

...bruschette cu rosii si mozzarella ...



.. al forno - trebuia sa testam cuptorul dara, nu?


....ciuperci cu usturoi si crema de branza pe bagheta magica ...


... alea de se vad in spate sunt iataganele ce mi se pasau pentru tortura de cioco si quiche...


...reteta Ioanei de clatite cu busuioc, spanac si ricotta...


... invartite si para invartite-n aer de Andreea.. 


...si asezate pe farfurie ca pentru concurs, de Dragos - un pusti de 22 de ani, bucatar in restaurantul cu pricina, care-si merita toti banii dupa parerea mea.. 
..nu stiu cati, dar daca-s putini sa-i mai dea ;)


... fettucine Alfredo...



...salata de ruccola cu somon, parmezan si rosii cherry...



Pe de alta parte intrasem in scena si eu.. Am pregatit quiche-ul de somon afumat si tortura de cioco si imi facusem planurile cum sa-mpart smecheriile pe treburi.. Am pus cartoful la fiert pentru quiche si m-am ocupat de caramel.. Si da mai, am cerut o spatula de silicon.. am primit o spatula de altceva si nu m-am mai uitat ce si cum, si-am invartit, invartit, cu gandul la migdalele care atunci au fost nuci, si la cartoful care fierbea contra cronometru, pana mi s-a topit spatula-n caramel ;) Deci da! Si am luat-o iarasi de la capat cu nitica apa si un praf de zahar.. ;)) Dar a iesit cu lingura de lemn apoi.. o invarteala-n caramel nevoie mare... va zic cu mana pe rosu, ca fusera rauri rauri ;)


L-am lasat pe asta la racit si m-am apucat de umplutura pentru quiche.. ca intre timp facusem aluatul si statea nenea asta la racit.. 


De data asta cam asa: 350 grame somon afumat, 400 grame smantana, 40 grame capere, 4 oua, 1 legatura patrunjel si una marar, un praf de piper si gata.. O nebunie, zic eu si farfuria goala.. ;) Et voila gata scos din cuptor..





Iar intre timp tortura prindea aripi catre sufletele mistuite de pofta de caramel si cioco..



Si uite asa mi-am dat seama ca am acasa un jaf de cuptor.. Aici s-a copt dulcegaria-n 35 minute la 180 grade... am modificat si in reteta mea unde initial am scris 45 .. ca mie asa mi s-au intamplat lucurile acasa.. Acu na, aveti si voi grija de buruiana de acasa, ca imparat sau cersetor va face.. Fiecare e de acum inainte pe barba lui ..;) Glumesc nitel.. doar ca aveti in vedere marja de 10 minute de la al meu cuptor la al vostru.. asta -n cazul in care nu aveti un un jaf de ariston ca-l meu..! Iar acum priviti-l pe frumosul meu.. cu rauri umede de caramel..;)


Cat despre feliuta asta... e pentru voi..


Si da.. a fost o zi perfecta de sambata.. in care am cunoscut new people draguti, mancaciosi, iubitori de bucatareala si papica..;) A fost tare fun in bucatarie alaturi de cei cu pasiuni comune.. Si musai eu vreau repetitie ;)



Si daca ar fi fost la fel de cald si misto ca dimineata, atunci cand am inceput sa ne ridicam trupurile inspre casa, se cerea d-un spritz si-o bere la teresa.. 



Dar na, next time mergem la bere si cheesecake! 
Ca nu se poate asa ceva.. eu vreau unu-ntreg acasa, sa-l impart cu nimenea !! ;) 


24 de comentarii:

  1. Anto m-am prapadit de ras. Si stii de ce? Ca am patit exact ca tine si se pare ca in acelasi timp... am topit o spatula in caramel =)). Nu-mi venea sa cred cand am citit. Mixer-ul minune a avut in dotare si o spatula, care nu stiu cum naiba am inteles eu ca e din silicon, dar se pare ca ... am inteles in "dunga" :D. Si sa vezi cu ce daruire mestecam eu in caramel ... Cand ridic spatula ... m-au luat transpiratiile :D. A pastrat-o B.ca sa ma faca de ras auzi :D. De abia astept sa citeasca si el, sa nu mai ma faca duda :P. Super frumoase intalnirile astea pe care le faceti. Bravo! Pe Ioana o stiu de la Academia lui Horia. Am urmarit-o cu placere :).Hi hi. Pupicei grasunei

    RăspundețiȘtergere
  2. Deci intalneala asta si meniul ales au fost de poveste .
    Noroc ca ai fost tu acolo ,pentru ca nimeni altcineva nu putea sa spuna povestea asta atat de frumos . :)

    RăspundețiȘtergere
  3. asta a fost dezmat, nu pranz! sa va fie de bine dragilor, totul arata minunat!

    RăspundețiȘtergere
  4. P.S. Parca ziceai ca postezi porc cu ceva?! A evadat porcul? :D

    RăspundețiȘtergere
  5. Superba si intalneala si pregatirile.
    Sa va fie de bine, iar tu esti o frumoasa.
    Te pup cu drag.

    RăspundețiȘtergere
  6. O intalnire super frumoasa, iar meniul delicios!

    RăspundețiȘtergere
  7. dezmat...ce mai ! ce frumos , placut , distractiv , gustos...mai ales !

    RăspundețiȘtergere
  8. ...si cu feliuta aiaaaaa ...mititica...crezi ca ne-ai luat ochiiiiii ???????aaaaa?????? asa zici tu ??? mai da-ne , plizzzzz !

    RăspundețiȘtergere
  9. Ce distractie fetelor!!! Bravo! Ar trebui sa facem o intalnire cu mai multi blogg-eri cu preparate cu tot - Sincer, eu nu ma ridic la nivelul vostru dar parerea mea - ar trebui sa avem o intalnire lunara, sa ne cunoastem, sa schimbam informatii, diverse...cumva...cevaa

    multum' fain pt "material" si de feliutza!!!
    Sa stii ca si cuptorul meu "trage" greu..dar mi-am pus un gand de "franke", il ador pe cel vintage ..

    RăspundețiȘtergere
  10. Hei, multumim de asa "tortura", ma ofer voluntar any time!

    RăspundețiȘtergere
  11. o frumoasa intalnire si o multime de bunatati , again ;) !!!! ... bravoo!!!

    RăspundețiȘtergere
  12. Iar intalnire, iar bunatati, iar fara mine! :) Glumesc, imi plac intalnirile astea si mai ales cum sunt prezentate de tine :) La cat mai multe bunatati! astept cheesecake-ul

    RăspundețiȘtergere
  13. Mersi pentru feliuta!Are caramel,deci e a mea:)Super intalnirile voastre!

    RăspundețiȘtergere
  14. Sant invidioasa pe intalnirile voastre...asa de frumos si placut, sa cunosti alti bloggeri minunati cu care te "pupicesti"virtual aproape zilnic....mi-ar place tare mult!!!Asta ca sa nu mai zic ca de fiecare data scoate-ti un meniu trasnet...astept urmatoarea intalnire...
    Pupici si o seara placuta!!!

    RăspundețiȘtergere
  15. mmm ce meniu delicios! Mai ales tortul ala! Se vede ca ati avut o dimineata frumoasa. La cat mai multe intalniri din astea! Pups, Anto.

    RăspundețiȘtergere
  16. Ce distractie si ce bunatati!!!Pupici si noapte buna!

    RăspundețiȘtergere
  17. Frumos:)
    Si eu ador iesirile... vara asta chiar cã nu am prea cinat acasã, nu am refuzat nici o invitatie :))
    Vã felicit si vã urmãresc cu drag, pupici!

    RăspundețiȘtergere
  18. Ralu pai da .. se intampla pe la toate casilii ;)))) Nici nu am bagat de seama.. ca eram cu mintea plecata in zeci de parti... numai la materialul spatulei nu ma gandeam;)))) si nu mi-a venit sa cred la un moment dat cand am ramas cu juma de spatula in tigaie.. imi pierdusem timpul cu altele ;) Da, Ioana e o dulce.. o pup daca o mai vad si din partea ta! pupici


    Gaby chiar a fost minunat! pup

    Lia m-ai lasat fara cuvinte..A fost tare frumos intr-adevar! pupici


    Zazu sa stii ca da... Nici nu stiam ce sa pap ;)) Multumim


    Ralu... e in ceruri.. nu stiu ce sa zic.. Incerc sa-mi fac timp. si-mi cer scuze ca raspund asa tarziu la comentarii.. Pupici


    Micul, Cristina, Coco a fost super.. da! Ai dreptate Coco... si multe multe altele sunt pentru voi! va pupic


    Sorina multumesc de vizita! toti am pornit de undeva.. o sa-ti vizitez casuta ! O Franke.. falfaiala din gene la greu ;) ai auzit Ralu??? Pupici Sorina


    Stefana multumesc frumos de invitatie!! si eu abia astept o noua revedere ;) pupici


    Cat multumim frumos. pup

    RăspundețiȘtergere
  19. Mihaela o da.. cheesecake-ul e tare gustos.. Cu siguranta vine curand ;) dar mai intai sa o onorez pe Ralu cu purcelusul.. ca stiu ca-i place la fel de mult cum il prefer eu ;)) Pupici


    Teo cu drag! pupici


    Petronela intalneala e deschisa tuturor.. cand ai drum prin Bucuresti... da un semn si se preface! pupici


    Brandusa meniul a fost nebunie curata!;) O da.. as tine-o intr-o veselie in petreceri ;) pupici


    Licuta, Ramona sunt fan party ;) Multumesc frumos..


    O seara minunata!!!

    RăspundețiȘtergere
  20. Da, mie de Ioana mi-a placut de la inceput :)si poate reuseste sa te convinga ea sa te duci si tu la Horia, ca au inceput din nou inscrierile:P. Multumeeeeeesc pentru purcelus. Numai la el imi sta gandul acum. La ce te refereai cand i-ai raspuns Sorinei, daca am auzit? De cuptor? Eu am fluturat genele pentru unul Teka cu autocuratare, sa nu mai am o problema ca sare porcul in cuptor =)). Pupici

    RăspundețiȘtergere
  21. Vreau sa va spun ca am incercat sa lucrez la restaurantul bel mondo in bucatarie pe postul de ajutor si menegeru de acolo va munceste va pune sa faceti si alte activitati extra si nici banii nu vi da pe zilele lucrate , pe mine ma tot amana cu banii , nu vrea sa-mi dea , dar le pregatesc o surpriza de le va inchide restaurantul . Menegerul de acolo e un mare tepar , nu va angajati la restaurantul bel mondo ca nu sunt seriosi.

    RăspundețiȘtergere
  22. Cred ca ar trebui sa mergeti voi sa gatiti la Bel Mondo - intrucat asta seara eu si alti 14 colegi ai mei (grup mare asadar) am fost serviti cu o "delicioasa" lasagna inghetata bocna la mijloc (furculita nu a vrut sa intre sub nici o forma in ea) si niste penne nefierte (ospataritele au incercat sa ne explice noua, luandu-ne drept niste "taranci care nu au mai mancat la restaurant" ca sunt aldente). Asadar, mancare pregatita cu "grija, atentie si rafinament" asezonata cu nesimtire crasa din partea personalului profund uimit ca am "indraznit" sa dam inapoi cele doua minunate feluri - paste si lasagna.
    Locul e foarte frumos decorat, insa mancarea si servirea lasa de dorit foarte mult

    RăspundețiȘtergere
  23. Anonim, imi pare rau pentru intamplarea asta! Nu pot comenta prea mult, pentru ca in afara de acea data in care am gatit noi acolo, n-am mai fost. Chiar imi pare rau! Locul e dragut, ai dreptate.. dar pentru un peisaj unde ar trebui sa servesti masa nu e suficient, stiu. Zi faina!

    RăspundețiȘtergere