www.dulcegarii-culinare.ro trafic.ro

26 noiembrie 2011

Passion4Cooking

Nu stiu altii cum sunt, dar eu am visat de cand ma stiu sa am un mic locsor de nebunii - intelegeti si voi restoranto-ciocolaterie - in care sa ma cuibaresc cu tot 'drogul asta dulce' din lume si sa dreg niste treburi, sa creez vicii si dependente ce pot fi traite, si de toti ceilalti, ca adevarate placeri !!;) Si chiar daca n-am gasit inca bagheta magica ce mi-ar putea transforma visele in realitate, fara mantre pentru meditatie, iaca ma pomenesc in ziua de miercuri in Flanco din magazinul Unirea, unde Electrolux a predispus si dispus, intr-un spatiu intim- dar expus, regizarea unei intamplari, neintamplate inca pour moi ;)  Passion4Cooking !!


Oooh baby si ce minunat a fost ! Doua zile pline in care chiar si cele mai anesteziate simturi au cazut prada excitatiilor culinare.. ;) Pe mine ma stiti deja, admit, ba chiar strig in gura mare, mie imi place mancarea buna dle' si I'm a chocoholic ! Dar mi-era teama de perceptia necunoscuta a celorlati ! Si moamma ce emotii am avut ! Dar iata ca-n prima zi, gandurile mi s-au transformat in imagini incantatoare, iar spiritul le-a indentificat in perceptia celor care, savurand ciocolatosenia intruchipata sub aceasta tortura, -  au fost contaminati !!! ;)




Am purces la treaba vibrandu-mi in fiecare celula versurile lui Bryan A.... Here I am this is me / There's no where else on Earth I'd rather be / Here I am it's just me and you / And tonight we make our dreams come true..  gandindu-ma la ciocolata, pasiune si daruire ;)




Iar etapele s-au scurs intr-o ordine cronologica, dar cat se poate de fireasca.. Am pregatit dintai aluatul dulce acrisor pentru aceasta tarta delectabila... ca-i trebuia un respiro de 40 minute pa putin.. Apoi in paralel cu tortura de cioco, i-am pregatit umplutura... un amestec absolut delicios de praz, mult sparanghel, bacon din plin...  iar la final topping-ul cremos...


Poza e un 'mic copil cu pampers la fund', dar senzatiile pe care le percepi savurand-o, 'scot la iveala cavalerul ce zace ascuns'.;) .. allegorically speaking.. Thx u baby for this ;))























Absolut delicioasa, dar putina, desi era mare cat o tava imensa de cuptor si umflata-n pene pan' la cer! ;) Si io chiar nu exagerez, da?? ;) Treaba asta a venit cu bissurile si mai apoi cand n-a mai fost, cu reclamatiile de rigoare !;) O singura tava nu se poate dle !!! Iar cuptoarele alea sunt chiar generoase si-ti permit sa introduci vase de orice dimensiune iti doresti! V-am zis ca era ditamai tava, da?? Si la cate lucruri trebuia sa fac odata, fara timer-ul ala care monitoriza situatia, nu mi-as fi adus aminte nici de ce-s acolo, daramite de tarta asta usor rumenita si tocmai buna de savurat! ;)




In acelasi timp, ca de, am fost si m-am simtit Napoleon atunci, am topit aproape 1 kg de cioco, am vrajit audienta cu rauri de caramel... il vedeti acolo in spate, lasat la racit...





 ... am mixat juma de kg de migdale, nelipsind de la balul asta fermecatoare parfumuri de migdale si vanilie.. si I did it again !! .. de data asta 3 torturi caramelo - ciocolatoase, nu una ! Nu va ganditi la stoc ! Mai ceva ca la reducerile de 90% s-au epuizat in 5 minute si nu le-am taiat in patru bucati - cantitate preferata de mine, ci in, pe putin, 15 feliute sa ajunga catre pofticiosi ;)  !! Pa cuvantul meu de chocoholic cu cortexul cingular, medial orbitofrontal si striatumul ventral activat !!;))




Si erau abia scoase din minunatiile alea de cuptoare Electrolux, care pentru mine ar trebui sa vina musai cu o carte de instructiuni mare si groasa cat Compendiu Literaturii Romane!! Ce SF-uri pe capul lor, cate programe enigmatice pentru mintea mea de necunoscator, ventilatie din toate partile, ba daca vrei - vine caldura din lateral sau doar de sus, si tot ce-ti mai trece prin cap.. ele pot face ! Parol ca da! Si musai sunt prevazute cu niste botoane nene pentru copchii certati cu Nu-ul ! Daca il activezi, iese mai degraba cuptorul cu totul din blatul de bucatarie decat sa se deschida lampa lui Aladin si sa puna piciul ala mana pe grilajul incins! Vreau si eu hi tech-uri din astea!! Cine mai vrea ?? Sa mai dau din casa si sa va zic de frigider?? E al naibii de strong! Nu puteam sa tai torturile alea daca nu ma foloseam de cele - 28 de grade din congelator! Au o capacitate interioara asa de mare, ca le-am bagat pe toate odata si inca mai incapeau ;) Iar frigiderul ala... hmm, mare dle' - cu un spatiu interior atat de flexibil incat i-a permis echipei Electrolux, care a facut ca totul sa decurga atat de usor si placut, sa-l umple cu toate materiile prime ce asteptau nestingerite sesiunile de Passion4Cooking. Si am mai aflat acolo ca-s tare eficiente si din punct de vedere al consumului energetic. Asa scule de scule vreau si eu !!




Si da, am fost in ziua aia atat de fericita cum n-am crezut ca pot fi! Spatiu a fost transparent, incarcat de evenimente, oamenii cat se poate de reali, iar placerea, acea atractie irezistibila a ciocolatei, constatata intr-un mod cat se poate de constient, i-a facut pe toti cei prezenti sa tanjeasca plini de speranta si sa se intoarca in acel mic sanctuar dedicat, dupa inca o bucatica.



Am daruit cu pasiune, prin bunavointa si cu ajutorul echipei Gollin Harris si Electrolux, clipe de fericire pe chipul celor prezenti acolo si o satisfactie pe care probabil nici nu-si inchipuiau ca o vor obtine !;) Si da, nici eu nu-mi imaginam, dinainte, chiar asa de frumoase lucrurile, iar asta m-a fericit !! Complet !! Si am fost cu atat mai binecuvantata intalnind prieteni dragi ... Raluca... draga de ea, ce a venit din prima zi sa testeze terenul pentru ceea ce avea sa urmeze a doua zi...



Mihai Lambru, cu printesa lui cea mica... 


Dragos, my no 1 friend pe FB, care, ca-n desenul ala animat Cei trei purcelusi.. ma pune sa ma umflu si sa suflu, sa nu ma impiedic de obstacole si sa primesc de la viata tot ce-i mai bun !



si nu in cele din urma, Edith Francu care mi-a strapuns sufletul, de fiecare data cand i-am admirat pozele, cu particule fine si delicate de placere, cu senzatii de invidie si admiratie deopotriva !! ;) Pe fata asta minunata io chiar o iubesc!























Si a doua zi, lucrurile au mers struna. Cand am ajuns acolo, Raluca ma astepta !;) Ne-am pupacit brusc, am schimbat doua vorbe, ne-am pus sorturile de gala si la treaba cu noi ! Ne asteapta multimea, soro !! ;))
























Si a fost tare tare fun !! Stiam deja unde-i wok-ul, cuptoarele, plita, aproximativ si cum sa le manuiesc;), faina, malaiul, cele 2 kg de ceapa si uite asa am ajuns sa tai la ea fara lacrimi de se mira lumea ;) A se lua aminte ca nu m-am uitat prea mult la dansa.. that's za tip !;) si fara sa-mi las vreun buricel de dejet prin ea ;)


Si-am invartit si para invartit in ceapa asta, ca asa multa fiind, vreo ora am lasat-o sa-si faca de cap pan' s-a caramelizat situatia si-a fost gata de asezat pe aluatul ce s-a ridicat la ceruri ca nebunu... Acu ce-i drept recunosc c-a fost portie tripla, da jur ca mergea triplu la patrat ! Ca multa ceapa fiind, un wok cu fundul bombat doar putin - obisnuit cu cantitati mai lumesti gen 3 - 4 cepe, nu 2 kg dintr-o lovitura si o plita hi tech cu inductie.. a fost nevoie de ceva timp nene. Ca plita asta super cool are un sistem de detectare automata a formei vasului, care ajusteaza zona fierbinte si se muleaza fix pe situatie, economisind energie. Mai mult de atat   e si super safe, ca oricat de imprastiat/a ai fi, suprafata din jurul vasului ramane rece, eliminand orice risc de accidente. Poti sa-ti uiti lejer si fara batai de cap rujul/cravata pe aragaz cand ii pregatesti lui/ei un ceai cald ;)


Cat despre Ralu... a fost diva in bucatarie, parol ca da!! A prefacut, cu cea mai mare seriozitate ever, o pufosenie dulce acrisoara de Lime meringue pie, ba bine ca 3 la numar, fix sa te ungi pe suflet cu ele!
























Si clar ne-a vrajit pe toti si ne-a indulcit sufletele inmiresmate de atata ceapa ;))  Da mai, dar fuse pissaladiere, adik ansoa, masline, ceapa caramelizata, ce mai.. arome de Provence ;)








































































Si nu s-ar fi intamplat toate astea fara colectivul Electrolux si Gollin Haris. Exista in oamenii acestia minunati un je ne sais quoi ce te topeste de la prima vedere, te face sa-i iubesti cu si fara motiv si sa-i multumesti Lui ca ti i-a scos in cale ! Multumesc tare Carmen Georgescu, Roxana Diba, Livia, Anca, Bogdan !  You really made my day  !!




32 de comentarii:

  1. ffffffffffff...............fara ooo...

    RăspundețiȘtergere
  2. Felicitari pentru tot ce ne-ati impartasit. Ati meritat din plin totul. VA FELICITAM! Sunteti o invingatoare.

    RăspundețiȘtergere
  3. Draga mea, e prima oara cand ma simt coplesita de emotii. Nici nu am ajuns inca acolo, dar ma simt deja introdusa in atmosfera, de parca am trait alaturi de tine fiecare secunda... Din pacate miercuri eram la o sedinta plictisitoare, in loc sa te sustin, iar cel mai mare regret este acela ca nu am fost in zona sa gust minunatiile tale. Pupici si weekend placut!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ma bucur mult ptr tine ca ai avut parte de asa o experienta frumoasa!!
    Ok! In alta ordine de idei, mie sa-mi explici te rog, cu atatea bunaciuni cate faci, cum de esti slaba ca un tar?:D Ca eu ma ingras numai cand le vad:))
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  5. Minunat... felicitari... fara cuvinte! Bravo!

    RăspundețiȘtergere
  6. In primele poze porti un ruj superb ce iti vine de minune!!!!! Ce firma ,nuanta este?
    Pup :-*

    RăspundețiȘtergere
  7. Anto, pup fata frumoasa si talentata!
    Acuma' nu trebuia si tu sa declari chiar public, ramanea intre noi :)) Puup!

    RăspundețiȘtergere
  8. Felicitari iubita si la cit mai multe ... Imi place poza unde te dai cu cutitul la tava aia "mumoasa"... mama, ce mi-ar fi placut sa degust din bunatatile alea...

    RăspundețiȘtergere
  9. Ati avut un timp minunat, zic eu ca a iesit totul perfect si voi ati aratat destinsi, deci felicitari la toata lumea! va tzuc

    RăspundețiȘtergere
  10. Am savurat fiecare cuvant si fiecare fotografie in parte. Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  11. Bravo Anto!
    E lucru mare ce-ai facut tu acolo! Bravo!

    RăspundețiȘtergere
  12. Daca te saturi vreodata de ciocolata si te lasi de bucatarit sa te apuci de scris...romane:)

    RăspundețiȘtergere
  13. Coco.. ooofffffost ;))


    Ionela multumim tare mult! Spune-mi Anto ;) pup

    Cristina poate data viitoare ;) Si cine stie poate chiar gatim impreuna. Pupici


    Corina a fost absolut minunat !! as vrea sa se intample in fiecare zi .. si pentru toata lumea.. Sunt niste clipe pe care nici nu le poti imagina pana nu treci prin ele.. si ar fi pacat sa nu li se intample tuturor! pupici


    Sara multumim frumos.

    Adina ;;) ma bucur ca ti-a placut! Eu am vazut o poza pe aparat in seara respectiva si mi s-a parut ca am un bot de parca ar fi fundulet de maimuta ;)) De asta a doua zi mi l-am schimbat ;) E Bourjois, Sweet kiss , no 56 ;) Pupici


    Edith eu cand iubesc strig in gura mare!;) Nu ma pot abtine !! te imbratisez cu drag!!


    Daniela ce tare mi-ar fi placut sa te cunosc !! Pupici


    Ramona mi-ar place sa cred ca a iesit perfect.. cel putin pentru mine a fost . Multumim tare mult. pup


    Alexandrina ma bucur tare . pupici


    Gabita sunt ofticata pe tine ;)) Nu ti-ai facut timp de mine prin Bucuresti ;) Las ca vin eu la tine. Vreau cazare, masa si pe iubita mea !! pupici

    Teo esti o dulce, dar nu-s capabila de asa ceva.;) Multumesc frumos.


    O zi minunata va doresc !!

    RăspundețiȘtergere
  14. :))Aceeasi intrebare si Corina o pun si eu. :)
    Ma bucur sa cunosc,chiar si asa, prin poze, o parte din fetele din blogosfera culinara.

    RăspundețiȘtergere
  15. Cu atatia oameni minunati , nu avea cum sa nu iasa totul perfect ,preparate delicioase , poze minunate si toate astea povestite intr-un unic fel , bravoooo Anto !!!!

    RăspundețiȘtergere
  16. Ce de bunatati ati facut acolo....

    RăspundețiȘtergere
  17. Ce de bunatati ai pregatit! Esti extrem de frumoasa si iti sta tare bine si cu sortulet:) Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  18. Nu stii cat te invidiez( in sensul bun, desigur :) ). Intotdeauna am asteptat astfel de sanse, sa gatesc in public, iar cand mi se ofera (adica acum) trebuie sa refuz din cauza scolii. M-am abtinut cu greu sa ma inscriu la concursurile voastrea, dar sper sa ma am sanse dupa ce imi inchei socotelile :))

    te pup cu drag :*:* >3

    RăspundețiȘtergere
  19. Am lipsit 2 zile, dar cum am intrat pe usa direct calare pe laptop =)), sa vad eu ce si cum pe aici :)hi hi. Ti-am zis eu Anto ca iti venea foarte bine rujul, dar tu nimic, nu si nu :D?! Cand ai un pic de timp fa-i vant la un pissaldiere din ala spre mine :P! Pupici Anto

    RăspundețiȘtergere
  20. ce sa mai comentez si eu ca s-au spus de toate si toate acele lucruri frumoase ma alatur si eu!!!!Felicitari Anto!!!

    RăspundețiȘtergere
  21. toate ca toate, dar iti sta absolut superb cu rujul ala aprins la culoare! :)) parol!

    RăspundețiȘtergere
  22. He, he, he, arati foarte bine, felicitari! Si tot ceea ce ai gatit, la fel!!!!

    RăspundețiȘtergere
  23. Ce ai pregatit tu acolo...yummy, numai bunatati!!!Felicitari!Pup!

    RăspundețiȘtergere
  24. Foarte frumos ati petrecut! Si se vede din poze cat de fericita ai fost! Ma bucur pentru tine! Pup cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  25. Foarte frumos,FELICITARI pentru ce ai facut,ce ai pregatit si ce pregatesti in continuare
    sa fii fericita!!

    RăspundețiȘtergere
  26. Da', cum dumnezeului poti fi atat de slaba, cand e foarte clar ca-ti petreci destul timp printre tigai & comp.? :))

    RăspundețiȘtergere
  27. Fetelor va multumesc din suflet.

    Carmen .. uite aici e rezolvarea .. stres la munca, seara la cratica, copil, sot, gradi, plimbari, treburi diverse si te-ai scos ;))

    Va pup si imbratisez cu drag!! O saptamana minunata in continuare!!

    RăspundețiȘtergere
  28. Fata draga, tu ai facut tot Bucurestiul si toata blogosfera dependenta de tortul caramelo-ciocolatos..si pe langa ca esti mica si slaba, mai esti si sadica...cu cutitul in mana...hm, i-ai cam alergat pe barbatii aia pe-acolo, huh? ;-) puup

    RăspundețiȘtergere