13 februarie 2011

La Multi Ani Eduard !!! Tort aniversar cu mousse de piersici

 Minunea mea a implinit pe 11 februarie 3 anisori si deja este cu "un degetel mai mare si mai puternic" - quote Edi.

Ii aratasem cu o zi in urma o carticica  cu fel de fel de "torturi"....iar la intrebarea care-ti place cel mai mult,  mi-a sfidat experienta cu o stafie acoperita in martipan si un stup cu albine, dar cea mai apriga dorinta a fost sa execut "niste gandaci".... Super usor !!! Daaa :)) Gandindu-ma ca-mi va trebui un an sa execut gandacii cu pricina.... ca sa nu mai zic de odioasa stafie (de, e baiat mare...si nu-i e frica de nimeni si de nimic).... am inceput sa execut blatul.
 Am batut spuma 9 albusuri cu 5 linguri cu zahar tos si separat 5 galbenusuri cu 5 linguri zahar. In spuma de galbenus am turnat 7 linguri pline cu faina, 1 1/2 praf de copt + 1 esenta de vanilie si vreo 5 linguri din albusurile batute spuma.


Apoi am incorporat cu lingura de lemn restul de spuma de albus, incet, ca sa nu se lase compozitia. Am turnat amestecul intr-o forma dreptunghiulara, (36cm*26cm) si l-am dat la cuptor pentru 45 minute la 180 grade.


Apoi a urmat crema... mousse de piersici. Imi venea sa azvarl cratita cu totul si sa bat repede niste crema la plic (ma fugarea timpul ca pe hotii de cai) dar mi-am pastrat cumpatul si...
Am turnat 4 plicuri de gelatina in 200 ml apa rece... Intre timp am mixat 400 ml frisca lichida cu 200 g zahar pudra si am dat-o la frigider.. Am batut 4 albusuri cu 3 linguri zahar tos si intr-o cratita am pus, la foc mic, 4 galbenusuri cu 2 linguri zeama din compotul de piersici, pana s-a format o crema, pe care am lasat-o la racit.


 Am zdrobit piersicile (fara sirop) dintr-un borcan de 850 g de compot .


Dupa ce s-a racit crema de galbenus, am turnat peste ea albusurile spuma, apoi piureul de piersici, gelatina dizolvata, iar la final frisca. Si pentru ca deja mi se ridicase paru-n cap, pentru ca Edi manca niste corn flakes si vroia sa-i pun si "d-astea''-n crema...am zis sa nu ma stresez degeaba, ca doar nu-i tortul meu si am macinat 100 g corn flakes, pe care le-am turnat in compozitie. Am facut testul cu lingura (adic' am lins-o bine) si n-am fost deloc dezamagita de rezultat... Bravo Edi.  Poze, ioc, n-am step by step...
Am lasat crema in frigider pentru jumatate de ora, timp in care am marcat inceputul unei alte dulcegarii...(cake cu fructe uscate, migdale, ghimbir, bla, bla...vin cu reteta...) 
Apoi m-am apucat de asamblat..Am taiat blatul pe din 3 si nu l-am insiropat. Blat, crema, capsuni proaspete, iar blat, crema, capsuni, blat si putina frisca deasupra, sa se prinda bine martipanul de el, pe care cu chiu cu vai, l-am intins peste ditamai tortura..


 Nici o stafie, nici un gandac...s-a razgandit Edi intre timp cand m-a vazut ca modelam la plastelina aia de pasta de zahar, colorand-o in 5 culori Wilton. Am zis ca-i cel mai simplu sa execut niste floricele, aveam deja experienta...asa ca m-am pus pe treaba. Initial mi-am zis ca 5 sunt suficiente, dar flacaul meu si-a exprimat clar dorinta...multe, multe..si asa a fost. Si-a pus semnatura pe tort, prin stelutele alea pe care le-a executat singur, pe care musai le-am folosit desi n-aveau nici o treaba p-acolo.
 Asa arata cel mai chicios ornament ever, dar pe bune ca a fost overrated de copii si parinti..

La Multi Multi Ani iubire !!



Pentru cei care indraznesc sa-mi critice "opera" , luati d'aici..


Zambetul e pentru toti ceilalti....



28 de comentarii:

  1. ce baiat mare si frumos!!merita toata atentia mai ales toate poftele!!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc mult Anonim.
    Primeste toata atentia si iubirea mea. Cat despre pofte, Doamne ajuta sa i le pot indeplini pe toate, pana cand va putea singur sa-si aduca numai bucurii..

    RăspundețiȘtergere
  3. anonima e cami(lili).numai bn!si la multi ani ptr gaza cea mica!

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc inca o data Cami. Ca sa iesi de sub anonimat, in momentul in care doresti sa postezi un comentariu, optezi pentru varianta Nume/Adresa URL.....apoi iti introduci numele (in caseta specifica), apoi comentariul, dai pe previzualizati, introduci cuvantul care-ti apare in caseta (asta pt a evita spam-ul) si apoi pe postati un comentariu...E putin mai greu prima data....dupa aia e ca apa de ploaie..curge fara sa-ti propui tu cat...;)) Te pup

    RăspundețiȘtergere
  5. LA MULTI ANI IUBIRE!ESTI FANTASTIC!XXXX

    RăspundețiȘtergere
  6. Ce baiat cu personalitate are mami,ii seamana leit!LA MULTI ANI EDUTU!

    RăspundețiȘtergere
  7. Salut,

    Am intrat pe blog-ul dvs. si ne-a placut foarte mult - aveti retete culinare delicioase YUM!!! YUM!!!
    Ne-am bucura sa va avem in familia Petitchef

    Am fi incantati daca ati dori sa adaugati blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com astfel incat utilizatorii nostri, cat si noi, sa ne putem bucura de retetele dvs.

    Petitchef este un portal frantuzesc bazat pe retete culinare. Cateva sute de blog-uri sunt deja inscrise si beneficiaza de expunere pe Petitchef.

    Pentru a adauga blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com puteti folosi http://ro.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form sau puteti merge la http://ro.petitchef.com si dati click pe "Adauga blog-ul tau".

    Toate cele bune,

    Vincent
    Petitchef

    RăspundețiȘtergere
  8. la multi ani flacaului! tortul cred ca a fost delicios!

    RăspundețiȘtergere
  9. Multumesc Mihaela. A fost delicios, chiar daca ornamentul lasa de dorit :)) Multi ani inainte si flacaului tau..

    RăspundețiȘtergere
  10. complimente prima pentru puiutul scump,dar si pentru tortulet e minunat

    RăspundețiȘtergere
  11. Multumesc din suflet Yaya.. el e cea mai minunata "creatie" a mea..

    RăspundețiȘtergere
  12. Eu am facut unul cu mousse de caise - dar apare abia sambata! Arata minunat si al tau!

    RăspundețiȘtergere
  13. Multumesc Cristina! abia astept sa-ti vad dulcegaria

    RăspundețiȘtergere
  14. Pentru urari de bine si felicitari nu este niciodata prea tarziu,nu? Cel mult sunt in avans pentru anul viitor;) E o scumpatate de copil!

    RăspundețiȘtergere
  15. Frumos si delicios, draga Antonina , iar frumusetea aceea de baiet, ce sa-ti zic?!!..mancal-ar mama!!.. asta o zice o alta mama care-si pisiceste " puii" de 10 si 13 ani si care inca se intreaba:"Pana cand pot continua asa ?"... vor creste si isi vor lua zborul intr-o zi , asta e sigur , dar pana atunci : cu toate fortele pe ei!!!! imi place modul tau literar si distractiv in care prezinti retetele si pe tine insati, bravo!! te voi urmari cu mare placere , succes si numai bine, primeste urarile mele sincere pt. un Craciun cu adevarat fericit si un An Nou cu multa sanatate si doar bucurii!!! petronela

    RăspundețiȘtergere
  16. Petronela multumesc din suflet pentru urari si cuvintele frumoase ! Multa sanatate si tot binele din lume voua si puiutilor;) Sarbatori minunate va doresc si un An Nou incarcat cu darurile vietii!! Pupici

    RăspundețiȘtergere
  17. Buna !
    Intrebarea mea nu se refera la tort, ci la bebe. Am si eu un puiut de acus un an, si mi-e groaza de intarcat. Asa ca intreb pe cine apuc, si pe cate mamae apuc, daca au alaptat si cum au procedat la intarcat. Deci,Antonina, ma poti ajuta cu un sfat ?
    Multumesc !

    RăspundețiȘtergere
  18. Buna. Din pacate nu te pot ajuta dpdv. Eduard nu a mai baut lapte de la 3 luni, trecandu-l direct pe mancare.. supe, sucuri, piureuri. Asa ca, privind lucrurile putin altfel, ti-as recomanda sa te bucuri ca ati ajuns cu alaptatul pana la varsta asta. Cat despre intarcat lucrurile se intampla de regula destul de firesc. Asa cum Edutu meu a trecut direct pe papa, fara prea multe semne de intrebare pt ele (poate doar bucurie, in timp ce noi nu mai putem dormi noaptea de griji), sunt convinsa ca bebelusul tau va percepe lucrurile mult mai diferit decat iti poti imagina acum. De regula, functioneaza leacurile alea babasti. La 2 ani de ex, am terminat povestea cu suzii - pe care i-am facut-o franjuri si i-am pus-o pe perna. A incercat sa o umfle, sa suflet in ea poate poate isi revine, dar nimic ofc.. asa ca s-a culcat linistit fara!;)) Si fara plansete, etc.. atata timp cat ii arati ca totul e natural, si-l pregatesti putin psihic dinainte pt povestea ce va sa vina. Stiu ca nu-ti sunt de un real folos, dar m-as bucura sa ma anunti ca totul s-a terminat cu bine. Sunt innebunita dupa copii. ;)

    RăspundețiȘtergere
  19. Multumesc oricum. Chestia e ca puiutul meu nu a primit niciodata suzeta *ca ma gandeam si eu ca poate s-ar mai fi consolat cu ea noaptea, in loc sa ceara tzitzi din ora in ora*, iar cu mancarea, am inceput de la 5 luni, dar s-a obisnuit destul de greu cu ea. Adica si acum la aproape un an, mananca de doua ori pe zi, si atunci foarte putin.
    Si da, ma bucur ca am ajuns pana aici cu alaptatul, i-a priit foarte bine. s-a dezvoltat foarte bine avand in vedere faptul ca nu prea mananca.
    Originala chstia cu suzi.Da cred ca se intampla cateodata sa reactioneze total diferit de cum ne-am astepta.
    Am scris pe pagina aceasta, pt ca studiam tortul ce urmeaza sa il fac de ziua lui. Ma gandeam la cel cu visine alcoolizate dedesupt, pt adulti, iar la acesta deasupra, pt copii.
    Multumim ca impartasesti cu noi inventiile si ne dai idei.
    Si o sa te anunt cand s-a terminat cu tzitzi, si cum a fost.

    RăspundețiȘtergere
  20. a...si am mai vrut sa te intreb cum crezi ca ar fi piscotul insiropat putin, prea moale ? isi trage destul suc din mousse ? sau ?

    RăspundețiȘtergere
  21. E foarte bine ca nu a cerut suzi. Al meu isi sugea degetelul si atunci am introdus suzeta, ca sa scapam de ideea degetului pe cale de disparitie ;) Nici Eduard nu mananca mult si nici cand era mic nu papa mult.. dar nu e asta important. Cel mai important e sa ia in greutate intr-un ritm normal, indiferent de cantitatea de alimente pe care o papa zilnic. Sunt copii care mananca mai mult decat un adult si sunt foarte slabuti, sunt altii care mananca putin si sunt poate mai grasuti ca primii ;) Sa fie el sanatos si tu mai bine nu te ingrijora ;) Ai facut o alegere super cu tortul pentru adulti.. sunt singura ca le va placea.. cat pentru tortuletul pentru copii.. iti recomand unul mai bun decat asta ;)
    http://www.dulcegarii-culinare.ro/2012/01/tort-cu-mousse-de-ciocolata-piersici-si.html

    E mai parfumat, nefacut in graba ;) Nu ca si asta n-ar fi tare bun.. dar celalalt e si mai si ;)
    Aniversare frumoasa !!

    RăspundețiȘtergere
  22. Poti copia linkul si apoi il bagi in bara, sau il gasesti la torturi .. cel cu mousse de ciocolata alba, piersici si aroma de portocala. delicios ;)

    RăspundețiȘtergere
  23. Cautam o reteta de tort pentru sotul meu, reteta ta imi place, dar am ramas complet impresionata de cel mic! Adorabil!

    RăspundețiȘtergere