28 martie 2011

Platica la cuptor

N-am ce sa zic despre platica...decat ca-i halucinant de buna pregatita in modul asta...Cine a servit-o asa, stie despre ce vorbesc, cine nu .... nu stie ce pierde. 


Am folosit o platica de 1,2 kg. In fine....atat avea cu cap si coada...dar cum tava mea nu-i permitea sa se rasfete in voie... i le-am taiat de la radacina (a devenit un hobby deja, decapitatu' asta)... So, in vasul de yena am asezat un pat dintr-un mix de ceapa verde si usturoi (o legatura din fiecare, cam 6 fire cu totu').


Am mozolit cu sare platica aia mare si carnoasa  (daca-i mica...mai bine o prajiti ), i-am indesat prin burta ceva firisoare de ceapa si usturoi, si apoi am pregatit-o de somn. Dar nu inainte de a-i face-o baie in 15 linguri ulei si 200 ml bors de putina. Fresh, nu? :)

Si cu toata sarea de mare si spumantul de mai sus am dat-o la cuptor, cu o folie de aluminiu peste, timp de 30 minute la 180 grade. Dupa, i-am dat folia jos, ca sa mai prinda culoare, am turnat inca 50 ml bors .... si de cel putin 4 -5 ori (intr-un interval de inca 30 minute de stat la cuptor) am udat grasanul de peste cu sosul din tava.  Intre timp, mamaliga isi astepta si ea randul spre gura..  
























E o nebunie platica asta... Zama aia de bors care patrunde si fragezeste pestele si aromele leguminoaselor sunt suficiente pentru a urca platica pe podium.. Ssstt, un secret... nu-i place sa fie singura acolo... admit ca are nevoie de niste mamaliga, dar si de voi... ca s-o ridicati in 'slavi' cand o duceti la gura ...

4 comentarii:

  1. Arata minunat si se incadreaza perfect pe farfurie, cu un pic de mamaliguta langa.

    Miamiiiii!

    Ps a fost excelent dovleacu'

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc Dana. O sa postez curand reteta ;))

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu acum pregatesc asa cevaa ..... abia astept sa vaadd ce iese :):):)

    RăspundețiȘtergere