3 februarie 2012

Tort cu ciocolata si visine alcoolizate

Dle, da stiu ca-i pezevenchi mare tortul asta! Ti se plimba limba-n gura dupa cioco drogul ala, mintea ti-e incetosata de atata alcohol si mai ca-ti vine sa tragi cocosu' pe nas in frenezia aia! Nu te poti abtine si mananci pana-l dai gata.. tu pe el sau el pe tine! Punct d'as pune aici si niste zeci de poze, ar putea sa urle-n 'gura' mare tortul asta mult mai bine decat mine! Da n-am multe! ;)) Ca era musai sa tin in echilibru fraiele relatiei intre 6 'frati de cruce' si sa impartim rezonabil un tort de 18 pe diagonala lu peste prajit! Si m-am spurcat singura, m-au spurcat si ei, dar na! Sa va puneti pofta-n cui fratilor! Cand am de 26 cm nu veniti!;) 26 sounds exciting, right?? ;) Credeti-ma ca e! Dublati cantitatea, sau mai precis 1 + 1/2 sa fie !


Consistenta e rupta din Rai: cu rauri de cioco ce-i inunda sculptura, o umezeala dulce ce-i strapunge-ncheieturile, in timp ce alcoolul va sensibilizeaza simturile intr-o armonie perfecta invaluita intr-o ploaie de coco-stele! Porn chocolate star, parol!!


Nu cere amanare nici o zi, asa ca notati va rog: 165 grame ciocolata cu lapte, 60 grame unt, 70 grame zahar, 2 oua, 2 linguri esenta de vanilie, 35 grame faina, 70 grame alune de padure, 75 grame ciocolata alba, 50 grame visinata (acu na daca-i puneti viski nu cred c-o sa strige nu!!) si visine din visinata - multe sa fie - cat puteti 'duce' voi si diagonala tortului.. 



Tapetati la baza o tava de tort cu diametrul de 18 cm - cu hartie de copt, ungeti tavita cu unt si pudrati-o cu faina. Incingeti cuptorul la 180 grade si apoi.....

Topiti la bain marine ciocolata cu lapte si untul, apoi luati vasul de pe foc, amestecand continuu pana cand astea doua ingrediente se intrepatrund. Adaugati zaharul si invartiti cu lingura p'acolo pana cand e dizolvat sa zicem complet. Adaugati ouale batute bine cu furculita (intr-un pahar - sa nu ne cauzam singure batai de cap cu muntele de vase dupa ;)), faina si amestecati cu spatula-n compozitie (mixerul nu intra in afacerea blatului). Macinati alunele de padure si incorporati-le o data cu esenta de vanilie...


Dati pe razatoarea mare ciocolata alba si ce credeti? Ofc o puneti la treaba sa blend in amestecul ala dulce.


Apoi turnati chestia asta in tavita pregatita din timp ...


si ta-dam in 25 - 35 minute la 180 grade e gataaa!! Depinde si de cuptor! Il verificati dupa timpul ala scurs, sa nu aibe bulbuci de cioco p'afara ca nu vorbim de tortura cu ciocolata si caramel, nici imbracat nici dezbracat, sa iasa perfect.. Cum va ziceam mai sus are o consistenta umeda la interior, indesata si merge al naibi de bine singur, fara nici un echipament! Al meu e indragostit de prajitura asta - asa simpla, dar cand e completata cu ce vine mai la vale intra in delir cand vine vorba de imparteala.. ce-l atinge atunci nu se cheama altruism ;)

Dar cum eu aveam niste musafiri pe vine, am mixat strasnic 200 grame smantana grasa pentru gatit sau pentru frisca (da nu-i puneti frisca, plssss!!!, ca dati orzu pe gaste) cu 1 lingura cu varf zahar pudra. Am taiat pe din doua blatul..  ca la carte intr-o parte, ca deja mancasem niste visine din visinata.. Da, lasati-l sa se raceasca bine inainte, ca-i destul de greu de feliat si abtineti-va daca se rupe ceva, ca s-a dus pe apa sambetei toata isprava.. o sa rupeti/taiati/mancati din el si-o sa uitati de toti si toate!  Si mai bine, ca sa nu va mai chinuiti cu taiatul e sa coaceti compozitia asta in doua tavi - sau va riscati na, zic si eu. Am pus pe primul blat o parte din smantana aia batuta, am dresat-o sa stea neclintita cu o puzderie de visine alcoolizate peste... mai mult decat vedeti voi aici .. nu mai era alb nicaieri ;)


..  a urmat iar niste smantana peste visinele astea putred de bogate in arome, urmatorul blat alcoolizat cu vreo 50 ml visinata apoi l-am imbracat pe tot in albul ce-a ramas...



.. iar la final l-am invelit c-o pelerina din fulgi de cocos (cam 100 grame) si gataaa!!! 


E criminal tortul asta, pa cuvantu meu si-a celorlalti 5 de ne-am batut pe el, l-am facut si ne-a facut praf!!







106 comentarii:

  1. Anto , combinatia asta pe mine m-a ucis !!!!! Mor dupa visine si cocos !! :(((((

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cat e mortala, pe cuvant!! daca o incerci sa=mi spui cum ti s-a parut. pupici si zi faina!

      Ștergere
  2. :)) Esti haioasa rau! Cand ai de 26 vin si eu!;) Bun tre sa fi fost cu asa ingrediente, nu ma mir ca a fost bataie pe el! Te pup

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai sa stii ca mi-a parut tare rau si mie dar si lor ;) De regula folosesc 26, dar Marius mi-a propus sa folosesc 18 ca sa fac mai multe ;))) Si atunci s-a nimerit sa-i am la masa;) A fost bataie, daca nu stateam cu ei la masa, ma lasau cu buza umflata ;) na, preteni de-o viata, isi permit ;))

      Ștergere
  3. Hic! Da'.... visine simple nu dati? Hic! Parol! :))
    Anto.. serios acuma. Cocos+visine+ciocolata? Pai nu vreau sa-l mananc, vreau sa sar in el, sa ma imbaiez in el, sa ma bag cu tot capul inauntru! Imi da pofta palme, nu alta..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Andie stii cum e??? nebunie curata!! o da, palme din astea primesc si eu cam des ;) pup si vikend fain rau!!

      Ștergere
  4. Vreo jumate de tort cu visine imbatatoare, sa trimiti si la mine, ca poate mai uit de friguri si ma dau la domnul consort... Te-am pupat din zbor si te las sa te lingi pe dejte...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daniela la noi nu-i foarte frig, chiar am iesit de dimi sa iau ceva de la marketu din colt si a fost asa misto.. As fi stat ore-n sir pe afara daca n-as fi avut treaba. Te pup si multumesc

      Ștergere
  5. o felie a mai ramas si pentru mine?? e alb si pufos ca zapada ce cade acum la noi!pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. la noi nu mai ninge acum. Sper sa nu ninga nici mai tarziu ca trebuie sa ajung azi la aeroport. Sunt putin speriata dpdv. Te servesc cu drag Miha. Pupici multi!

      Ștergere
  6. arata divin acest tort!!!si de combinatie nu mai spun...!!!!vreau si euuuuu!!!Te pup draga Anto si un weekend minunat sa ai!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu e chiar divin la aspect, ca-l taiasem asa aiurea ;)) intr-o parte, dar e demential.. l-ar fi mancat si cu mana, rupt, cazut pe jos ;)) E grozav! pupici si week-end placut!

      Ștergere
  7. Daca ai avut musafiri, au papat ei tot tortul. Noi doar privim si ne gandim ce bun trebuie sa fi fost... Pup!

    RăspundețiȘtergere
  8. Io m-as infinge toata in el.Arata de nu-i adevarat.Pupici si numai bine draga mea.

    RăspundețiȘtergere
  9. Deci visine din visinata, alune de padure, cioco ...mooor in fata monitorului!! De pofta, evident! E cea mai tare combinatie ever, zic eu! Yummmmmmmmmi! Pup!

    RăspundețiȘtergere
  10. E impresionant faptul,pe langa tortul acesta, ca reusesti sa faci atatea bunatati.
    Mi-ar placea mult sa gust din combinatia asta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga mea poate il incerci. Sper sa-ti placa.. E mai mult decat grozav! pupici cu drag!

      Ștergere
  11. Minunat tort...perfect pt vremea de afara. Visine si cioco = o combinatie mai mult decat perfecta. Un weekend fain iti doresc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa stii ca e o combinatie de zile mari ;) Zile frumoase asemenea! Te pup cu drag!

      Ștergere
  12. Ce m-as alcooliza si eu cu o felie dintr-asta.
    Te pup cu drag si-ti doresc weekend fain.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ufff si eu as pune de-o repetitie ;) Numai ca trebuie sa cersesc iar visine si visinata de casa.. best off zic eu ;) fara dureri de cap! Hugs!!

      Ștergere
  13. aaaa...numai atat am putut....!!!
    acum , ca mi-am mai revenit...cu restul de alcool ce-ai facut ???????

    RăspundețiȘtergere
  14. Arata minunat si imi ploua in gura deja! Adica m-ai lovit in stomac direct si vreau neaparat o feli edin minunatia asta! Pup si weekend placut!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca il incerci, iti astept impresiile. Sper sa va placa. Pupici si week-end de vis!

      Ștergere
  15. Imi place foarte mult blatul de ciocolata, asa dens si ciocolatos, cred ca e minunat! O intrebare: smantana dulce mixata cu zahar nu a ajuns in final frisca?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Blatul e delicios! O ba da a ajuns frisca.. dar se simte mai mult gustul de smantana decat de frisca. Al meu nu suporta frisca zice ca-i praf la pachet, dar smantana aia grasa batuta cu zahar.. e delectabila chiar si pentru mofturosi.

      Ștergere
  16. Waw ! ce combinatii delicioase...ce arome si cat de bine arata !!!Ce bine mi-ar prinde acum o feliuta din asta asa alcolizata:)sa ma incalzesc si sa ma indulcesc:) ca am dat la zapada de nu ma vad#:-S.La noi a nins ieri toata ziua, a nins si azi noapte, cand ne-am trezit si am vazut curtea dinnou plina :-? Sper ca macar de acu incolo sa nu mai ninga :)
    pupici draga mea

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Lia la noi n-a mai nins, sau cel putin in sectorul meu nu. Ehe da ce bine de tine ca stai la curte, asa as da si eu la zapada la greu ;) Te servesc cu drag! pupici

      Ștergere
  17. de dimineata as lua o felie sa ma indulcesc-alcoolizez :))! arata super!

    RăspundețiȘtergere
  18. Vreau si eu o bucatica de tort ,,betiv"dar nu refuz nici un pahar de visinata,a mea s-a terminat de mult.Pupici si astept feliuta ....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mirela eu am cersit visinata ;))) de Craciun . Am fost in vizita la matusa-mea si am plecat de acolo cu un borcan intreg si-o sticluta cu alcool ;)) M-am destrabatal grozav cu ea, da asa scurt ;) Pupici

      Ștergere
  19. Vreau si euuuuu!!!!!
    Anto, ti-a mai ramas si pentru o pofticioasa o bucatica mititica????
    Arata minunat, iar combinatia.... mortala!!!!
    Pup

    RăspundețiȘtergere
  20. Doamne...cat e de frumos! Si combinatia... mmm... hac!... excelenta!

    RăspundețiȘtergere
  21. Am ametit! O fi de la visine?? :) Minunata combinatie! Nu refuz o bucata.. mai mare! Pupici

    RăspundețiȘtergere
  22. Arata de nota 10...iar combinatia dementiala rau:)
    un weekend fain!

    RăspundețiȘtergere
  23. Mai Anto, tocmai acu cand am aruncat visinele, din afurisita aia de visinata??:)Cu ce sa mai fac bunatate de tort??Pup si ma bucur de felia din poze:))

    RăspundețiȘtergere
  24. Hac! Si eu cu cine votez? hac! Hai la teatru! Se preconizeaza iar ceva! :) Hac!

    RăspundețiȘtergere
  25. Numai citind introducerea am ametit pur si simplu:)Fenomenal ! Si fara visinata ne-ai dat pe spate:))))Pupici:x

    RăspundețiȘtergere
  26. Mie imi place prezentarea tare mult... adica revin, revin si ma uit sa-mi indulcesc ziua! Crezi ca imi trece curand? Pup

    RăspundețiȘtergere
  27. Se vede ca la tine a nins si in bucatarie noroc cu visinelele alea imbatate ce mai urca temperatura in termometru :)))pup o duminica pe placul tau!!

    RăspundețiȘtergere
  28. hai ca alcoolizatele alea merg taman bine pe vremea asta :))

    RăspundețiȘtergere
  29. De ce oare cand intru pe la tine,ma apuca si foamea si setea si durerea de cap si....:)))Stii sa-mi spui ???Esti ucigatoare......sa stii ca te astept la colt in Milano si te ucid :))))
    Toate comentariile au fost deja facute,asa ca te pup si -ti urez o seara placuta!!!

    RăspundețiȘtergere
  30. Mamaaaaaa,ce deliciu am aici,si ce aspect,si ce combinatii!!!
    bravo Anto,te pupic de noapte buna!!

    RăspundețiȘtergere
  31. Nu inteleg ceva. Vad ca si N. a semnalat. Cand " mixam strasnic" smantana dulce/ lichida/pt. frisca cum i se spune, nu iese frisca? N-am priceput de ce "nu-i puneti frisca, dati orzul pe gaste".

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mihaela eu am raspuns la intrebarea asta. E diferenta totala de gust intre frisca lichida de batut si smantana pentru frisca sau smantana grasa de gatit. Frisca lichida e mai fara gust si i se simte gustul ala de praf artificial, in timp ce smantana e mai aproape de adevarata frisca. Asta daca nu gasesti tu frisca naturala si o poti folosi cu placere. Oricum poti folosi ce-ti doresti. Eu doar imi spuneam punctul de vedere.. dar tu poti folosi orice iti doresti.. smantana, frisca, frisca la plic, ce vrei tu.. Zi faina!

      Ștergere
  32. Alb si proaspat nins! pufos si usor :)

    RăspundețiȘtergere
  33. Anto si sambata si duminica am incercat sa postez si nu am reusit :(. Am fost sabotata stiu eu :(. Eu am visinata fara visine, dar plec eu in cautare si de visine. Hhmmm. Ador combinatia asta. Am mancat undeva ceva de genul si ... uite ca acum imi fac si eu, na. :D. Pupici

    RăspundețiȘtergere
  34. Vaiiii cumm arata!la fix a picat ca avem un mare borcan cu visine:D...pupici

    RăspundețiȘtergere
  35. Anto, iti ofer cu drag un premiu. Il gasesti la mine pe blog ;)

    RăspundețiȘtergere
  36. Wauuuu,ce bine arata!!!!Felicitari!
    O seara frumoasa iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  37. Buna, arata demential tortul tau...nu stiu daca mai gasesc frisca naturala pe undeva altfel l-as face cu smantana speciala pentru frisca...Super.....Felicitari.Cand ii faci si lui Edutu un tortulet numai ptr el ???Stim noi de ce!Pupici

    RăspundețiȘtergere
  38. am o minunata idee pentru tortul de ziua mea!!abia astept in martie sa-mi surprind musafirii, daca mai rezist pana atunci:) un blog minunat, felicitari!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adriana multumesc frumos! Sper sa te incante cat mai multe retete.. Si daca pe acesta l-ai ales pentru ziua ta, poate pana atunci il incerci pe cel cu ciocolata si caramel, sau pe cel cu arome exotice .. Sa ai spor si pofta! pupici

      Ștergere
  39. De curand am vazut blogul tau si sa stii ca faci vraji prin bucatarie, asa de bine arata tot. Am si eu o intrebare in legatura cu reteta asta:
    Daca am in loc de visinata as folosi visine de la congelator imbatate cu un pic de vodka crezi ca s-ar supara reteta?

    RăspundețiȘtergere
  40. Bine ai venit in casuta mea Paula! Daca le-ai imbata putin in alcool cu o lingura de zahar si le-ai lasa macar o ora cred ca s-ar bucura tare sa prinda asa o urma 'dulce' de alcool ;) Abia astept sa-mi spui impresiile. Te pup si spor!

    RăspundețiȘtergere
  41. Nu te-as putea refuza niciodata!!! Divin pur si simplu...

    RăspundețiȘtergere
  42. Buna Antonina si concediu placut.Te-am votat sa stii si sper sa castigi.Eu am scris articolul acela despre ,,Decoratiuni cu stil,,, l-am si postat la mine pe blog.Daca vrei il poti vedea.Bafta multa.

    RăspundețiȘtergere
  43. Deci daca are alune...e o nebunieee !!! Multumim de reteta !!

    RăspundețiȘtergere
  44. Scuzati,dar eu am fost foarte preocupata sa fac ceva cu visine alcooooolizate si nu imi amintesc daca am zis ca-mi place!Repetir...?

    RăspundețiȘtergere
  45. Foarte frumos!.. Te-am votat la cel mai bun bloger debutant!

    RăspundețiȘtergere
  46. Ca de obicei m-ai lasat fara cuvinte,arata senzational !! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  47. Nu are rost sa repet ce au spus cei de sus. Dar nu stiu cum sa procedez in urmatoarea situatie. Nu am tava de marimea mentionata de tine. A mea e de 26 cm diametru. In acest caz ce cantitati s-ar pune?

    RăspundețiȘtergere
  48. Anonim in postare scrie.. la o tava de 26 dublezi cantitatea!

    RăspundețiȘtergere
  49. Da!Nu am fost atent! Scuze!
    O zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici o problema. Oricand apar intrebari, nu te sfii. O zi frumoasa si tie si spor !!

      Ștergere
  50. Revin cu o intrebare ce s-ar putea sa iti para stupida. Inainte, am facut tortul si a iesit asa si asa. In primul rind blatul, asa cum aim mentionat, a fost greu de taiat, asa ca am pus bucati de blat. Nu am avut visinata si am pus visine conservate. Dar a iesit multumitor pentru un amator ca mine. Ms. Acum intrebarea: tot cautind o reteta de prajitura, zilele astea, pendulam intre reteta ta si alta, am dat de o metoda de a obtine esenta de vanilie, cu votca si batoane de vanilie puse in borcan, etc. Se explca si diferenta intre zaharul vanilat si vanilie, sau asa ceva. Nu stiu unde si eram foarte incintat de rezultat. E cineva din Bucuresti care spunea ca a cumparat de la Bacania Veche pastile de vanilie...Poate sti de...chestia asta. Eu sunt din nord
    Oricum multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anonim asa e la inceput. cu timpul experienta isi spune cuvantul. gustul e mult mai intens cu visinata, dar daca n-ai avut nu-i bai. Cat priveste esenta de vanilie.. uite Brandusa a postat aici o reteta cu alcool. poate e cea care te intereseaza ..http://www.bucataras.ro/retete/esenta-de-vanilie-facuta-in-casa-7368.html

      pupici

      Ștergere
  51. Ai idee daca se gasesc pe undeva de cumparat visine in alcool? Eu pun in fiecare vara, dar se termina de fiecare data inainte de Craciun, indiferent de cantitatea pe care o fac... M-am intrebat mereu: de unde cumpara cofetatiile visine in alcool?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ioana ma bucur ca ti-a atras atentia tortura asta ! E grozava. Sincer habar n-am de unde cumpara cofetarii visinata. Eu am cersit-o de la matusa-mea ;) Mai am putin putin de tot. Dar incearca sa pui niste alcool si zahar in visine din cele la pachet (congelate) si lasa-le o zi doua.. o sa prinda gust si alcool zic. Oricum poti incerca orice umplutura iti doresti. Blatul e de exceptie.. si da cam cere niste alcool ;) Dar ai sa vezi ca la fel de bine il poti savura simplu. pupici, spor si pofta ! ;)

      Ștergere
  52. OMG!!! Clar il fac si eu! numai ca tre sa ma gandesc la o combinatie sa fac visine ca nu am :( Ana

    RăspundețiȘtergere
  53. Fotografiile, retetele fara o sursa precizata in mod particular, gandurile exprimate pe acest blog si drepturile de autor ale acestora - apartin detinatorului "Dulcegarii-culinare", A.S. in bucatarie :))). Orice furaciune: multiplicare, copiere sau publicare a acestora, fara acordul scris al A.S.-ului, se vor pedepsi conform legii in vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe). ha ha ha ...sa le spui chestia asta la Anonimus cand o sa ramai fare blog....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si sper ca ti-ai dat seama ca A.S. mi se trage de la nume, e pur si simplu o potriveala.. dar na, chestiile astea sunt pentru cei care savureaza gluma ;)

      Ștergere
  54. Salut, tot eu sunt. Cum ti-am zis, am incercat doua retete. Aceasta a fost a doua reteta, pe care am facut-o in forma mare, 28 de cm diametru si am facut dublu ingrediente... mi s-a parut cam mult si cam greu insa, deci cred ca o data si jumatate ingredientele e suficient. Am folosit in loc de visinata visine din compot si am amestecat zeama cu putin lichior de buna calitate. A iesit un tort destul de dens, dar intr-adevar foarte sfaramicios, iar blatul e sa-ti lingi degetele. Poate un pic cam dulce dupa gustul meu, deci merge cu crema dulce si blatul mai putin dulce, cam 1/2 din cantitate, si un plic de zahar vanilat. Cred ca ar iesi mai bun intins in strat mai subtire in tava de copt, cu visine multe si cu crema deasupra. Asa scapi si de stresul sa-l urci intr-un al doilea strat. Tu ce zici?

    RăspundețiȘtergere
  55. Mie personal imi place tortul asta de mor ;)) e unul din blaturile mele preferate. Intr-adevar e foarte greu de taiat. Parca am scris in postare. Il mai fac in doua tavi cateodata, ca sa scap de tortura taiatului.. cred c-am omis sa fac remarca asta in postare, o sa revin asupra ei;) E dulce el, dar merge criminal de bine cu alcoolul.. si sincer in afara de smantana asta mixata sau o crema fina din mascarpone si visine imbatate in alcool, altfel nu-l vad ca preferat ;) Deci da.. mai bine pregatit in doua tavi separate, sau cum zici tu. Ma bucur tare ca l-ai facut. Multumesc tare mult pentru impresii! Ma ajuta mult sa corectez eventualele nelamuriri sau intamplari din parcursul facerii ;) Cu respect si drag, Anto

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tu ingredientele astea le-ai folosit pentru fiecare tava, sau pentru tot tortul? Pentru ca daca folosesti 1/2 din ingrediente in fiecare tava cred ca iese prea subtire si se rupe foarte usor (mie mi s-a rupt, ca eu in doua tavi l-am facut, dar s-a rupt in bucati mari si le-am "lipit" sub crema. Eu strumfi n-am acasa dar "copilul" meu (logodnicul) a apreciat foarte mult consistenta si aroma. Ciocolata alba e foarte potrivita, ii da o aroma deosebita.

      Ștergere
    2. Nona, ingredientele astea toate pentru doua tavite mici de 18. Nu e subtire juma de cantitate pentru o tava de 18, e exact cum se vede in poza - doar ca aici e intreaga cantitate intr-o tava.. si oricum coapte mult mai putin ca timp, altfel se fac scrum ;) Da se rupe, e enervant stiu ;) Daca lasi tortul pana a doua zi in frigider si incerci sa tai blatul atunci e mult mai lejer ca deja s-a intarit si consistenta se schimba radical. Dar cine are chef sa lase atata timp blatul? Eu una nu;)

      Stii ce-i misto la blatul asta? Ca are consistenta unei brownie si poti face un cheesecake brownie daca torni peste compozitia asta si amesteci - fix la cantitatea asta - 300 grame mascarpone cu 2 oua intregi si 100 grame zahar amestecate si turnate peste compozitia initiala din tava - apoi facute asa niste brazde cu o scobitoare - e crima si pedeapsa si basca nu mai trebuie taiata pe din doua ;) ci doar feliata si servita eventual cu o doza de inghetata de fructe de padure de ex.

      Sa fiti iubiti !

      Ștergere
  56. Draga Anto, crezi ca daca folosesc o tava de 24cm pt ingredientele mentionate plus 1/2 ( cum ai mentionat pt tava de 26cm) e in regula sau o sa dea pe afara la copt? Se pare ca nu am bafta de tavi detasabile sau nu stiu eu sa le inchid cum trebuie. Din prima pe care am luat-o s-a curs untul incercand sa fac tortul de ciocolata, mai mai sa dau foc la casa...acum am luat alta dar am pus putina apa in ea sa nu ma trezesc iar cu fumul in casa si vad ca se scurge imediat :((( asa ca am sa renunt la tavile astea. Singura forma pe care o mai am disponibila momentam ( si maine dimineata vreau sa fac tortul si nu as mai iesi din casa pt alta forma) e una de sticla de 24cm. Crezi ca o sa fie bine sau mai bine renunt pana gasesc o forma buna?

    RăspundețiȘtergere
  57. Am facut reteta,de fapt doar blatul!Foarte gustos si satios!L-am mancat ca atare!Dar am o intrebare,farfuria in care e montat tortul,este PIP?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca ti-a placut tortul. Farfuria da este PIP, am luat-o din Slovenia.. am fost ff incantata de ea la momentul respectiv :)

      Ștergere