28 mai 2011

Cosulete cu urda, cascaval si cilli

Nu prea am timp de vorba, ca astept un chelios sa se trezeasca si sa-l scot in parc.. Asa ca, raportez repede o super reteta pentru pasionatii de branzeturi, cilli si foietaj, si merg sa trag cu sutu-n minge-n parc :))






Notati asa: una la mana -  un pachet de 900 g foietaj (doua foi grasane de la Linco) . 
Intr-un vas trantiti 350 grame urda, d'aia buna folosita la soufflé-ul mamaligarului, 3 oua mari ( XL - pentru Ralu ;)), o lingurita rasa de cilli iute si incorporati cele 3 elemente cu pisatorul de cartofi.. fara sa va zbateti prea mult.. :)




Intindeti una bucata foietaj pe masa de lucru, impartiti amestecul de mai sus in doua.. asa dupa ochi .. (pentru cele doua foi, da?), imprastiati compozitia pe foaie, aruncati si 50 grame cascaval ras si rulati foaia pe latura mica.  



Aveti nevoie de 100 grame cascaval  pentru cele doua foi.. Ei na, si voi.. incerc sa-mi dovesc calitatile matematico-logice, stiu ca stiti, dar stiu si eu :)) ... Apoi, asa rulata cum e, e clar ca trebuie casata..... Prin urmare, luati un cutit si taiati asa din 5 in 5 cm bucati din foietaj... Eu am facut 8 cosutele din fiecare foaie,  deci vedeti si voi care e treaba cu centimetrii aia.. Repetati miscarile cu al doilea foietaj..  Intre timp puneti o foaie de copt, pudrata cu faina - pe o tava (am folosit-o pe aia mare de cuptor), aliniati cosuletele,  apoi turtiti-le capatul de sus.. dar nu prea mult.. asa cum le vedeti in imagine..  


Dati tava la cuptor pentru 30 minute la 180 grade si, dupa ce s-au racit nitel... savurati-le cu maaare pofta,  in compania unei carafe cu vin :))) 






















Putin caldute ti se topesc in gura... Praful de cilli ii da un strop de savoare... dar pentru cei lipsiti de amicitie cu prafu asta, poate fi chiar neglijat.. Iar daca preferati mararul.. puteti taia marunt cateva fire (in loc de cilli ..  pentru extra flavors)...







A doua zi le puteti incalzi 30 secunde la microunde... (eu le-am facut ieri si deja sunt pe sfarsite) . Sunt teribil de gustoase, incalzite putin..  iti aduc aminte de prima imbucatura de c'o zi in urma... ;))  























Gata, mi-am facut datoria pe ziua de azi, urmeaza un campionat de footbal.. Sa-mi tineti pumnii va rog, ca isi incalta dididasii norocosi :))























  Sa aveti pofta la papat .. si un week-end minunat !!


19 comentarii:

  1. Anto, cum imi dai tu de lucru, cand sa ma odihnesc si eu ... Yammy yammy. Deja simt cum se topesc in gura. :D Esti sigura ca o sa castige din cauza didasilor? Eu zic ca dupa carafa aia de vin, nu mai nimeresti tu poarta in veci :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Exact pe gustul meu,o reteta super!!!!
    O dumineca placuta!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ralu... am primit ajutoare la carafa aia :) doar ca de la atatea cosulete m-am miscat cam greu :)) Pup

    Multumesc de vizita Petronela. Ma bucur ca-ti plac.. O seara frumoasa si tie.. Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  4. wow, imi plac foietajele si urda :x .. arata super! Imi place si forma care le-ai dat-o :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Sunt asa pufoase, ce pofta am! Cred ca imi trebuie si mie un campionat de fotbal sa consum caloriile :))

    RăspundețiȘtergere
  6. Ari... in lipsa de timp.... rulatul si casatul.... e cea mai la indemana forma ;) Ma bucur ca iti plac. Pup si o duminica placuta ..

    Mihaela.... cand punem de un campionat adevarat in doua echipe ?? :)) Te pup..

    RăspundețiȘtergere
  7. Azi plec in cautare de Linco :P. I-am aratat aseara lui Bogdan cosuletele si i-am zis ca ii fac si lui si zice: sa-i dea Dumnezeu sanatate Antoninei, ca mai mananc si eu "specialitatzturi"! :D Hmmmm!!!

    RăspundețiȘtergere
  8. Ma faci sa rad Ralu.. Eu va multumesc ca ma testati ! :) Eu acum am luat de la Linco.. dar mai sunt si de la 7DAYS si multe altele... sunt 2 foi intr-un pachet...;) Sa aveti pofta Ralu.. a si ouale sunt mai mari, sunt L ;))) Va pup, pofta mare si o duminica placuta..

    RăspundețiȘtergere
  9. N-am gasit Linco. La noi aici nu au decat Bella si nu am luat :( Cat despre oua n-aveau decat marimea S =)) Oricum in seara asta am planuit pizza si fac iar painica "farfurie" :P. Asemenea si voua! Pupici

    RăspundețiȘtergere
  10. :)) Pai si Bella ce aveau? nu vroiai sa joci Frumoasa si bestia nu?? ;)) Cat despre oua... puteai pune 5 oua S in loc de 3 oua L.. :)) Pupici Ralu.. si sa aveti pofta la pizza si salata ..

    RăspundețiȘtergere
  11. =)) Pai am zis ca sa respect reteta :D

    RăspundețiȘtergere
  12. pe gustul meu! foarte bine arata

    RăspundețiȘtergere
  13. Ralu.. pai o respectai oricum.. Ca reteta nu tine de marca, ci doar de ingrediente si cantitati.. nu? ;)) Next timp 5 de S ;)) Pupici

    Multumesc frumos de vizita Andreea.. Ma bucur ca-ti plac.. poate le incerci ;) Te pup

    RăspundețiȘtergere
  14. Uneori tine si de marca:D Am patit asta la tiramisu, cand n-am gasit mascarpone de care folosesc de obicei si am luat unul asa ... no name si ... :P Pupici

    RăspundețiȘtergere
  15. Ralu cam ai dreptate...din pacate... nu? Pupici.. si o saptamana frumoasa

    RăspundețiȘtergere
  16. Anto mi-au iesit niste cosulete ... de a trebuit sa duc munca de lamurire cu invitatii, ca le-am facut eu, nu sunt cumparate. :D. Bogdan m-a intrebat asa in soapta: "mi-ai mai oprit si mie acasa?" =))

    RăspundețiȘtergere
  17. wow,mi-e rau de atatea bunatati..si e ora 1:(...sa aveti pofta:)

    RăspundețiȘtergere
  18. Ralu ma bucur tare ! sa va fie de bine ! pup

    Anonim te invit cu drag sa le incerci! sunt minunate.. langa o bere alaturi se duc singure la vale ;)

    RăspundețiȘtergere
  19. Le-am facut, le-am gustat, le-am devorat! Delicioase si super usor si rapid de facut :)

    RăspundețiȘtergere