www.dulcegarii-culinare.ro trafic.ro

21 iunie 2011

Placinta cu pui si broccoli

Mancarea asta o recomand goscodinelor care incearca enspe mii de combinatii prin care sa-si determine copilul, sotul, sau chiar pe ele insele sa pape broccoli, in timp ce iubitorilor de broccoli nu-mi ramane decat sa le prescriu reteta.. Cu siguranta veti fi pe loc ademeniti de savoarea ei... asta dupa ce o preparati ofc ! Ai mei baieti cand vad verde, parca vad un 'purcelus' incornorat... asa ca de fiecare data trebuie sa-l dosesc bine.. si asta nu in debara, ci-n mancaruri grave -  pline de farmec. Gustul de broccoli nu dispare.. ar fi si imposibil la cat de profund e, doar ca fiind amestecat cu celelalte arome .. o sa vedeti putin mai jos corespondentul in ingrediente, gustul este perceput intr-un mod discret, placut, si notiunea de broccoli capata pentru reticenti o alta perceptie.... Iar dupa prima experienta de gen, veti fi clar intrebati...   "cand mesteresti o mancare d'aia buna cu chestia aia verde ??"

Experienta asta incepe asa: taiati in bucati potrivit de mari, ce pot fi adapostite in gura cam din doua focuri... 350 grame pulpe de pui dezosate (puteti folosi chiar si fadul piept, ca devine tare vivace in prezenta celorlalte mirodenii) si le aruncati in wok... Cate trante, aruncari in aer, shooting-uri a vazut wok-ul asta... dar pe bune, ca-i bun rau... ajungi sa mananci direct din el :)) 

Asa deci, puneti puiul in wok-ul in care anterior ati pus 50 ml ulei de floarea soarelui.  Dar ii musai sa pregatiti din timp si celelalte ingrediente, si pentru asta notati asa: 1 ardei mare galben, 1 ardei iute rosu, 1 avocado, o bucata de 4 / 4 cm ghimbir proaspat, o lingurita plina cu sare de mare, un praf piper.

Feliati legumele astea, in afara de ghimbir pe care il dati pe razatoarea mare, si le aruncati o data cu puiul, sarea si piperul in wok. Le caliti timp de 20 minute la foc potrivit, amestecand atemporal aromele.. Aveti grija sa nu se arda ceva.. desi sigur nu va fi cazul ! Aici deja adaugasem dupa cele 20 minute.. supa.

Deci, adaugati 275 ml supa de pui, o legatura patrunjel proaspat tocat dupa plac si 40 grame faina (o lingura cu varf) .

Amestecati timp de 1 minut, stingeti focul si pulsati cu 250 grame smantana si 400 grame broccoli (o punga uitata in congelator - in termen ofc pana in 2012 ;)).

Et voila... enjoy ! :)))  "hai da-o-ncolo de treaba" asa ar spune M in faza asta.. :)) Dar stati asa... abia acum urmeaza minunata drumetie pe care si-o poate broccoli imagina... catacomba cuptorul, unde aceasta minunata poveste sta ascunsa sub o 'palarie' frageda si fara echivoc.. de neevitat !!

Acum ma gandesc ca trebuia sa-ncep inainte de toata povestea de mai sus... cu:  executati aluatul acoperisului la modul asta:  amestecati 200 grame faina, 140 grame smantana, 125 grame untura si un praf de sare.

Merge si unt, dar eu am provizii serioase de osanza... si garantat e mult mai grozava si pufoasa combinatia, basca am vazut la Carrefour untura la punga, asa ca v-as sugera macar o data sa nu va feriti de ea ! ;).

Formati bila cu pricina, adapostiti-o intr-o punguta si aruncati-o in congelator cat timp pregatiti voi basmul ala din wok. Dupa ce ati ajuns la stadiu in care focul e stins, iar smantana si broccoli devin partase celorlalte ingredientele, varsati umplutura din wok intr-o tava de tarta (26 cm diametru) unsa cu putin unt si o lasati sa sada bine acolo.  N-am alta poza, sorry guys ! si daca aveti o tava putin mai adanca e si mai bine .. ca sa nu de-a pe afara!

Scoateti aluatul din congelator, intindeti o foaie rotunda, apoi acoperiti cu ea ca la o sesiune de magie mancarea din tava... Incropiti deasupra niste modele... ca aluatul e exact pentru tavita asta... si daca o intindeti asa cum am facut eu.. sigur va ajunge d'un grilaj si niste bobite... si apoi predati cuptorului preincalzit placinta asta magica timp de 50 minute. (20 minute la 180 grade si 30 minute la 200).

Dar fiti cu bagare de seama... Cand intindeti aluatul peste tava aveti grija sa-l lipiti de margini.. ca sigur o sa-si faca de cap si o sa-si verse smantana nervii.. Si aluatul ala... clar trebuie putin intepat.. Iar tavita de tarta sa o asezati musai pe tava aia mare de cuptor... c-o sa mai picure din zeama... si sigur veti avea obiectul muncii asa pictat  ca-n poza de mai jos ::))...


Nu va mai zic sa aveti pofta !! ci sa vi-o puneti fix in cui... daca nu incropiti aceasta poveste ! ha ! :)



27 de comentarii:

  1. Arata foarte bine! Sigur o sa incerc si eu!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc de vizita Ioana ! sa o incerci.. e tare buna!

    RăspundețiȘtergere
  3. Experta-n tarte si placinte sarate, Antonina asta a noastra :))
    Faina reteta!muah.

    RăspundețiȘtergere
  4. Mai Gabyta mi-ar place mie sa fiu experta.. Dar sa stii ca-i grozava combinatia !

    RăspundețiȘtergere
  5. doamne ce buna trebuie sa fie!!!arata nemaipomenit

    RăspundețiȘtergere
  6. Offf Anto, tre' sa vorbesc cu IT-ul sa imi taie net-ul pana dupa ziua lui Bogdan, ca altfel tre' sa imi iau de pe acum concediu :D. Deja am pasat butonul ala "cul" si am printat reteta :P. Si mi-e o foameeeee :(.

    RăspundețiȘtergere
  7. Yaya multumesc tare mult !! e tare apetisanta! Pupici

    Ralu.. m-ai facut sa zambesc :)) te pup rau de tot !

    RăspundețiȘtergere
  8. Eu te fac sa zambesti si tu imi faci o poftaaaa. Dupa avocado sunt topita. Il mananc asa ca pe para, cu un pic de sare. Bun rau.

    RăspundețiȘtergere
  9. Nebunia asta tre sa o incerc chiar daca ai mei nu sunt mari iubitori de brocoli,arata minunat!Pupici muuuulti!

    RăspundețiȘtergere
  10. Cu atat mai mult Flory... nici ai mei nu sunt, dupa cum scriam.. dar pe asta o mananca intotdeauna cu mare placere... E minunata! Pupici

    RăspundețiȘtergere
  11. Mmmmm,ce bunatate si cîta frumusete!S-o manînci cu ochii!
    Arata minunat placinta asta!
    O zi frumoasa xo

    RăspundețiȘtergere
  12. Cu combinatia cu care ai umplut tarta, nu poate fii decat.... o nebunie. Am notat, pup!

    RăspundețiȘtergere
  13. Antonina, cate bunatati pregatesti.Nu tin pasul.Ce-mi plac la placintele astea sarate ca-s bune calde si reci, si cu mana si cu furculita, si ca aperitiv si ca cina, pranz, si... si... si

    RăspundețiȘtergere
  14. Maya, Sara, Lilly va multumesc frumos !! e grozava.. Si asa cum zice Lilly se poate manca foarte bine si rece... Va pup tare tare

    RăspundețiȘtergere
  15. Aveam un buchetel de broccoli prin frigider pe care il tot dadeam de colo-colo, in ideea ca o sa fac ceva wow din el zilele astea. Siiii, ce sa vezi!... click pe blogul tau si broccoli inoata deja pe spate chiar in acest moment!
    P.S. You saved me ...once again :-)))

    RăspundețiȘtergere
  16. Ruxi... ma bucur ca-ti place!! astept sa-mi spui ce impresie ti-a facut daca-l prepari! pupici multi multi :)

    RăspundețiȘtergere
  17. Grozava placinta!...si stii tu Antonina cat ma relaxez eu cand iti citesc retetele?...f.f.f. mult. Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  18. Multumesc tare mult Licuta!! ma bucur nespus daca pot sa fac asta !! te pup cu mare drag!

    RăspundețiȘtergere
  19. Bun bun, abia astept sa o incerc si eu cu prima ocazie! tot ma bate la cap al meu sa fac cu broccoli ceva :))

    RăspundețiȘtergere
  20. Mama cum poate sa arate !
    Aluatul ala crontzanos e innebunitor.Umplutura e de-a dreptul parsiva. :)
    Cred ca mananci si nu te poti opri.

    RăspundețiȘtergere
  21. Alina, Lia musai trebuie sa o pregatiti... Cum zicea Lia e atat de parsiva umplutura, ca pana si cei mai reticenti se lasa pacaliti de ea si mananca :))) Va pup si o zi buna

    RăspundețiȘtergere
  22. Anto ce inaltime are vasul tau, ca eu am avut unul mai inalt si mai mic in diametru?

    RăspundețiȘtergere
  23. Ralu are 26 in diametru si 5 h... why?

    RăspundețiȘtergere
  24. Pai Anto eu n-am avut tava ca a ta si am facut in tava aia cu inel care are 24 cm diametru si inaltimea de 8 cm, dar placinta am facut-o cam de 6 cm si n-a iesit asa frumoasa ca a ta. Nu pot sa pun poza pe dulcegarii :(. Am facut grilaj, am facut bobitze, numai ca atunci cand a inceput sa se coaca au inceput sa iasa bulbucii din ea, ca nu am lipit bine pe la margini si iti dai seama ca nu s-a rumenit asa frumos ca la tine :(. Si dupa ce am scos-o din cuptor am inceput sa bazai ca nu e frumoasa si B. a zis ca eu nu vad ca tava ta are 2 cm si m-a suparat si i-am zis ca o sa te intreb, ca n-are cum sa aiba doar 2cm, asa lasa de inteles imaginea :D. La pranz mancam din ea, asa ca revin cu amanunte. Pupici

    RăspundețiȘtergere
  25. Anto delicioasa. Se bateau toti cotropitorii, nu numai turcii, la gura noastra =)). Mai avem si pentru maine. Pupici.

    RăspundețiȘtergere
  26. Lasa ca data viitoare o sa stii ce si cum.. Frumoasa e oricum.. ca ai facut-o din tot sufletul.. asa ca ma indoiesc ca era altfel decat minunata! ma bucur ca v-a placut ! pupici Ralu

    RăspundețiȘtergere
  27. Am incercat-o aseara - delicioasa a iesit ! (am respectat reteta intocmai, doar am omis ghimbirul care nu le place alor mei...)
    (aaaa, si am facut si ciorba de perisoare, absolut geniala a iesit! cred ca devin fan al blogului tau ! )

    RăspundețiȘtergere