20 mai 2011

Tarta cu mascarpone, mure, zmeura si aroma de menta

Simplu si la obiect. Am deschis frigiderul si am ochit 2 cutii cu mascarpone. O secunda mi-a trebuit sa-mi imaginez ca amestec crema cu niste praf de stele alb, trantesc niste fructe (din pacate de la congelator), apoi o bag la frigider si dupa .. savurez. Apoi mi-am dat seama ca sunt deja diabolica daca am ajuns sa mananc chiar asa toate cremele din lume cu lingura.. si m-am oprit intr-un moment de luciditate.. (mi se intampla rar, recunosc, exemplara dovada pink..:)).. Asa ca am pregatit un aluat de tarta.. cantitate dubla... care sa contrasteze cu toata crema aia (500 grame) de mascarpone..



Am pus intr-un vas 300 grame faina, i-am facut un crater, am spart acolo 2 oua, apoi am zdrobit in maini 180 g unt rece si i-am dat drumul ... in faina.. plus un varf cutit sare si musai 2 linguri cu apa.




Am framantat rapid aluatul, am format o bila oarecum lipicioasa si am dat-o la frigider pana a doua zi.. ca era atunci vreo 24..



Dimi, la ora 7, amestecam cu lingura 500 grame mascarpone cu 80 grame zahar pudra vanilat (1 pachet), 3 linguri zahar cristal si 6 linguri cu sirop concentrat de menta (il vedeti la fatza aici)..


Apoi am dat crema la frigider si am scos de acolo aluatul de tarta... 


Cu cat e lasat mai mult la rece cu atat este mai fraged... asa ca puteti face ca mine, or else.. Am uns cu unt o tava de tarta cu diametrul de 26 cm, si n-am folosit nici un sucitor pentru aluat (de regula se foloseste, dar eu, in cazul asta, nu am folosit).. l-am intins efectiv cu mana.......Nu va speriati de cantitatea aluatului..  este exact ce-i trebuie acestei tarte... Deasupra am acoperit-o cu o foaie de copt, am trantit acolo niste paste, mai multe decat vedeti voi aici.. nu inainte sa intep foarte foarte bine - aluatul - pe toata suprafata...



Am dat tava la cuptor pentru 25 minute la 180 grade, apoi am scos foaia de copt si pastele si am bagat tare 200 grade pentru inca 10 -15 minute...(aveti totusi cantitate dubla de aluat; e si-n functie de flacara). Mai trageti si voi cu coada ochiului, ca nu se desumfla :) Trebuie sa fie bine coapta si sa aibe o culoare care sa va sugereze asta.. :) Dupa ce s-a copt, am mai intepat-o de cateva ori, am lasat tarta putin la racit (doar vreo 15 minute ca intarziam la munca :)), am scos crema de la frigider si am intins-o frumusel, cu o paleta, peste tarta.


Am ornat-o haotic cu 300 grame zmeura si 150 grame mure, am feliat-o, am pozat-o, am mancat-o .. si apoi mi-am facut vant pe usa... E absolut delicioasa... simplu de facut si delectabila..




Marscarpone este sufletul pereche al aromei de menta,  iar cununa de fructe nu este decat finalul apoteotic al unei inutile diete :))... hmm, parerea mea ! ;)) Voi ce parere aveti ???














































Sa aveti pofta !


26 de comentarii:

  1. Anto, nu vrei sa te mariti cu mine? :D

    RăspundețiȘtergere
  2. :))) Cel mai simpatic compliment indirect ever :)) Iti dau un raspuns de clasa a 9... dar pe care-l simt din tot sufletul.. "friends for ever" ! :)) Te pup Ralu..

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna,foarte delicioasa este pana si imaginea!!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Anto draga, asta este o adevarata nebunie! Arata grozav de bine iar eu ma innebunesc dupa tot ce inseamna prajitura fructata! Felicitari, e superba!

    RăspundețiȘtergere
  5. Cea mai delicioasa tarta din lume!!
    Arata de salivez asa..ca-n desenele animate cand vede Tom jambonul :))))))

    RăspundețiȘtergere
  6. am salivat la greu! arata super si cred ca au un gust criminal

    RăspundețiȘtergere
  7. Mara, Ruxi, Gabyta, Nil.. va multumesc frumos. E simpla de facut si nemaipomenit de buna.. Am avut noroc ca am mancat felia de dimineata... ca dupa servici cand am ajuns acasa , Marius mancase aproape toata tarta si m-a pus sa-l frec de aplecate :))) E grozavaaa.. Va pup.. Week-end placut in continuare..

    RăspundețiȘtergere
  8. Am salivat la greu si m-am indreptat spasita spre umilul meu frigider in care ma asteptau stinghere cateva capsuni.M-am infruptat din ele cu gandul la minunatia asta de tarta a ta si am inghitit in sec

    RăspundețiȘtergere
  9. Multumesc frumos Caietel cu retete :) Las' ca-i buna si capsunica fresh.. Sa-ti fie de bine.. acum vreau si eu.. dar frigiderul meu tipa de gol ce e...:)) pupici

    RăspundețiȘtergere
  10. Nu pot spune decit: Fantastic!

    RăspundețiȘtergere
  11. Bine te-am gasit Antonia. Imi place blogul tau., acum l-am descoperit si vad ca ai retete frumoase. tarta asta e bestiala!!!

    RăspundețiȘtergere
  12. Bianca bine ai venit in casuta mea.. Multumesc frumos de vizita. In privinta tartei, te aprob chiar daca nu-mi sade bine... dar ii buna rau ! :)) Te pup si o zi frumoasa

    RăspundețiȘtergere
  13. Anto am facut deliciul asta de tarta. Stii ca te-am cerut si de nevasta pentru tarta asta =)). Un deliciu. Trebuia sa vezi si ce mustati verzi aveam de la crema. Nu pot si pace sa nu imi fac si eu parte. Si ... drept sa iti spun m-am facut ca "scap" tot din "greseala" evident inca o lingura de sirop de menta, pe langa alea 6. :D.

    RăspundețiȘtergere
  14. Nino, nino, Antonino! Ummm...vrei sa fii prietena mea? :P

    RăspundețiȘtergere
  15. ..hmmm tricky question... ti-a soptit vreun spiridus ca merg sa-mi cumpar capsune sa-mi fac dulceata?? ... asa ca sa-ti fac in ciuda sac... si abia atunci pot sa zic.. yupii... eu si prietena mea Andreea.. am mesterit niste dulceata de capsune de zile mari! :)) Ne imprietenim diseara :)) !! pupici

    RăspundețiȘtergere
  16. Amalia multumesc de vizita ! si chiar daca mi se zbate un ochi, subscriu la ce ai zis ;)) Pupici.

    RăspundețiȘtergere
  17. Multumesc frumos Anonim! in acelasi timp e foooarte bun si usor de facut !

    RăspundețiȘtergere
  18. wawwwwwwwwwww !!!! ce simfonie de arome !!!! Felicitari !!!

    RăspundețiȘtergere
  19. Ah si eu ma duc maine la analize...
    Asa ca raman cu pofta.
    Arata senzational

    RăspundețiȘtergere
  20. Arata senzational... Si cu siguranta este delicioasssssaaaa...

    RăspundețiȘtergere
  21. Ce minunatie! Musai o s-o fac si eu, prea bine arata!! Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  22. arata de vis iar felul cum povestesti nu poate decat sa imi sporeasca pofta de a face si eu te pup si spor la bucatarit

    RăspundețiȘtergere
  23. si eu am facut-o si a iesit super, multumesc pt idee! :)
    o sa incerc si varianta fara tarta, cred ca e racoritoare si faina :D
    am ramas insa cu o dilema: zahar vanilat 80 grame sau 8?! (pe pachetelul meu scrie 8, dar or fi si pachete mai mari) (eu am pus 8 grame si mi-a placut :D)

    RăspundețiȘtergere