28 mai 2012

Biscuiti de migdale cu crema de ciocolata si menta - adica Passion4Cooking pentru pici, by Electrolux


Edi nu e debutant in bucatarie. O nu, si-a pus amprenta pe dulcegarii si nu numai, din frageda pruncie as putea sa zic ;)). L-ati vazut la aparate punand un strop de magie si muschiul de 3 ani in functiune fix la pufosenia asta aromata de chec, sau invartind la manivela de numa, framantand aluatul de taitei de casa mai bine ca mine, parol pa orgoliul lui de cavaler in devenire. Ce-i drept mi-am cam cules pana acum laudele si pentru el.. rusinica sa-mi fie! Gata, am zis. Acum e timpul sa ma spal de pacate si sa-mi zic ofu: lume, lume, 'croitorasul cel viteaz' al dulcegariilor de le vedeti voi pe aici.. e Eduard !! Mai multe n-am voie sa zic! E secret !! ;) Ta-damm..


Invitatia Roxanei la un nou concurs marca Electrolux Passion4Cooking de Ziua Copilului, a picat ca cireasa de pe tort in weekend-ul ce tocmai a trecut asa lipsit de culoare, fara parcuri uscate, bicla sau role. Povestea e pe cat se poate de simpla, dar plina de savoare si ca orice bucatar genial, Eduard s-a depasit pe sine de data asta, uimindu-ma cu perfectiunea organizarii ;) Nici daca vroiam sa pozez biscuitii cu tot covorul ala de zahar pudra nu-mi reusea ;) Noroc cu Eduard.


Mah, da pe bune ca nu l-am ajutat decat in faza de cuptor, cantarit ingredientele - ca inca nu stam bine la capitolul asta (da exersam), microunde si putin mixer, in rest e doar opera lui! Sunt guilty as charged doar cu pozele.


Faza misto e ca pe 7 iunie, asta in caz ca my preciousss se va remarca printre finalisti, va fi petrecere mare, confetii, baloane, dulcegarii in the making la Club Cortina in Corbeanca, cu picii Chefi.. ;) Sa-i tineti pumnii, pretty, pretty pls !


Ce si-a ales de facut? Biscuiti de migdale cu crema de cioco, ofc! Aluatul e simplu, dar coplesitor de aromat: 200 grame faina, 200 grame zahar, 200 grame unt rece (in bucati), 200 grame migdale si 2 linguri cu esenta de migdale.. 


Noi am avut niste fulgi de migdale, asa ca i-am pus la bataie, i-am trantit in mixer, Eduard i-a dat niste pulse-uri pana i-a facut praf si pulbere, s'apoi i-a amestecat in compozitie.. Dar puteti la fel de bine sa folositi migdale coapte/ nesarate/ cu tot cu coaja, ca-i tare misto si rustica treaba cu picatelele alea maro usor conturate.. iar in cazul asta sa nu va asteptati la finete, da? Toate ingredientele laolalta intr-un vas s'apoi sa te tii.. S-a afundat in fericirea asta de prafuri pana peste cap ;)


Si a amestecat toata combinatia asta de ingredinte, pana s-a format o bila de aluat pe care a adapostit-o pentru 15 minute la frigider. Apoi i-am pregatit masa de lucru.. O foaie de copt.. peste care cheliuta a rulat aluatul..


Apoi a decupat din fasia asta, de vreo 0.5 mm - 1 cm grosime, niste discuri cu diametrul de 6 cm, cu ajutorul formei de taiat ravioli pe care am adus-o tocmai din Milano;).. Dar voi puteti sa-ti dati orice forma doriti. Pe Kitchen Shop, de ex, gasiti o forma patrata la un super pret. Si apoi s-a apucat de numarat. Treaba, treaba, dar mai avem nevoie si de matematica. I-au iesit in total doua tavi de cuptor, ceva inspre 40 de biscuiti.. stau cam prost cu memoria, dar cand il intalniti sa-l intrebati, ca spune tot ;)


Avand cuptorul preincalzit, mi-am bagat eu nasul si i-am lasat acolo pentru 12 minute la 180 grade. N-am mai pus faina pe hartia de copt, ca s-ar fi umplut din cap pana in picioare cu ea, dar chiar si fara faina nu s-au ars. Dar pentru siguranta voastra, puteti sa aruncati un praf de faina si apoi sa-i asezati peste ea.. nu-i deloc gresit nici-nici. Fiecare biscuit a beneficiat, inainte de a baga tavile-n cuptor, de o picatura de apa intinsa peste si cativa fulgi de migdale 'coviltir'.

Intre timp am pus de crema: 200 grame ciocolata Milka cu lapte, 100 ml sirop concentrat de menta (gasiti in Carrefour, la sectorul de sucuri si apa), 150 ml smantana dulce, 90 grame unt la temperatura camerei. 

Si cu toata experienta din dotare a rupt Eduard ciocolata in bucati.. Am pus eu intr-un vas toate ingredientele din lista si am bagat vasul la microunde timp de 1 minut. Apoi le-a amestecat pana s-a topit toata ciocolata, s-au incorporat ingredientele si am zis eu Stop ! ;) De retinut: daca nu s-au topit mai lasati vasul timp de 1 minut la microunde, sau topiti ingredientele la bain marine (folositi orice marca de ciocolata fina, dar NU folositi ciocolata de menaj ca nu se leaga nici o treaba). Apoi am lasat vasul la frigider pentru 15 minute, a mixat apoi Eduard crema (l-am ajutat si eu, da na putin de tot ;) si am mai lasat crema, mixata bine, la rece pentru inca 15-20 minute. Se poate lucra cu ea imediat dupa ce ati mixat-o, dar capata consistenta daca mai sta putin la frigider, va orientati voi.. 


Apoi s-a afundat in joaca pana peste cap.. 


Si-a asezat biscuitii pe masa de lucru, i-a pudrat cu niste magie alba (zahar pudra), le-a pus un motz de crema, i-a acoperit cu biscuitele capac si cam atat..


Simplu ca buna ziua, fara dezastrul ratiunii, doar o stare de fericire pe care am dobandit-o alaturi de el alegand calea trairii. E chiar misto sa fii copil !


Cum e dulcegaria? Pai, ca un praf de magie intr-un ocean de voie buna.. Divine, fragede, cremoase, aromate, ce va indeamna strumfii sa uite de turismul culinar in bucataria proprie, iar pe voi - sa ii lasati in mediul lui natural.. pe bune ca e..




61 de comentarii:

  1. De unde se poate cumpara forma pentru biscuiti?

    RăspundețiȘtergere
  2. Sebastian, pe aceea am adus-o din Italia. Dar am pus acum linkul catre Kitchen Shop fix unde poti gasi o forma din asta, dar patrata.

    RăspundețiȘtergere
  3. Cel mai mult imi place bucãtãrasul, ce as mai pãpa din biscuiti lui...pupici:)

    RăspundețiȘtergere
  4. Superbe dulcegarii, felicitari piciului!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumim frumos. Sper sa ne aflam printre castigatori ;) ca sa intregim bucuria ;) pup

      Ștergere
  5. Un adevarat chef,a preparat niste biscuiti minunati!Pupici multi si bafta!

    RăspundețiȘtergere
  6. Biscuitii sunt super dar ajutorul tau e un scump! Bafta si pupici.

    RăspundețiȘtergere
  7. Super biscuitii dar ajutorul tau e si mai si! Bafta si pupici.

    RăspundețiȘtergere
  8. Pfiuuuu, tare smecher bucatarasul asta al tau!Sa-l trimiti o tura si la mine, ca am pofta de biscuiti! Pupici scumpi si succes! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ralu, sa-mi spui cand vin cu bucataru ;) pup

      Ștergere
    2. Anto puteti veni cand vrea sufletelul vostru, va asteptam cu drag oricand :). Chiar si Crys a intrebat de tine :P

      Ștergere
  9. Bucatarasul tau e tare dulce, nu stii daca vrei sa mananci un biscuite sau manutele acelea mici...

    RăspundețiȘtergere
  10. Delicios Edi...se vede treaba ca ii place in bucatarie:D
    Felicitari si bafta!

    Ps:Bine ai revenit Antonina:)

    RăspundețiȘtergere
  11. migdale...ciocolata...menta...elevul si-a intrecut profesorul , asa sa stii :)

    RăspundețiȘtergere
  12. Ce dulceataaaa! ♥ Cred ca au iesit minunati biscuitii din manutele lui :)

    RăspundețiȘtergere
  13. Ai un baiat tare dragut..si totusi cum il poti privi in ochi ..nu ai constiinta incarcata?.......

    RăspundețiȘtergere
  14. Super biscuitei,de puiut nu mai spun,am vazut ceva la televizor sau mi sa parut azi la povestiri gabriela

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da Gabriela. Am auzit si eu c-a fost pe AcasaTv, dar n-am vazut. Nu stiu cate balbe, emotii s-au vazut.. cert e ca m-am simtit minunat.. A fost memorabil. Pupici

      Ștergere
  15. Minunati sunt biscuitii tai si minunat e piciul tau ! pup cu drag

    RăspundețiȘtergere
  16. Un copil mai dulce ca orice dulce! :)
    Crema cred ca e delicioasa.
    Felicitari Eduard! Iti tin pumnii! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Crema e de vis, chiar da. Si biscuitii sunt aromati si taaare buni. Multumim mult! Pupici

      Ștergere
  17. Se pricepe voinicul tau! Cred ca a mostenit talentul de la mama...as zice eu :) Bravo lui! Muult succes va urez eu! ;)

    RăspundețiȘtergere
  18. Hehehe, cu asa ajutor de bucatar, tot sa bucataresti ;). Frumoasa prezentar, ca de obicei, Anto.Felicitari si tie si micului chef .

    RăspundețiȘtergere
  19. Cu asa bucatar... nici nu putea sa nu iasa deliciosi biscuitii!! Bafta multa la concurs!! Si app: iti seamana foarte tare!!
    Pupici dulci

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ;)) O sa-l anunt pe taica'su ;)) Sarumana! Sa fie, Simo! Chiar mi-as dori tare mult sa-l anunt ca a castigat primul concurs ;;) Pupici

      Ștergere
  20. pupam ajutorul tau dulcik si fur si eu un biscuitel ca tare pofta mi-ai facut!!!
    pup

    RăspundețiȘtergere
  21. Vaaaaiiii...nu mi-ai zis ca l-ai tuns pe Edutu! Ce bine ii sta! Dar mai mult imi placea cu parutul lung! :P Bafta voua!

    RăspundețiȘtergere
  22. A vreau sa vad si eu o fotografie cu Edutu cu perisorul lung,bafta multa la concurs cu asa puiut sigur castiga Gabriela.

    RăspundețiȘtergere
  23. Priceput tare pustiul. Te urmeaza indeaproape in calitati culinare si dulcegarii.

    RăspundețiȘtergere
  24. Hmmmmmm , cred ca secretul tau in bucatarie e Edutzu !!! ;) Biscuitii ca biscuitii , dar el e superb si harnic de numa , ca sa nu mai zic cat e de fotogenic , bravooooo!!!!! Sa creasca mare , frumos si sanatos !!

    RăspundețiȘtergere
  25. O minunatie...si biscuitii dar si dar si petit-chef!

    RăspundețiȘtergere
  26. Adorabil baietel ! La asa cofetar, deliciosi biscuiti !

    RăspundețiȘtergere
  27. Sa va traiasca baietelul, seamana cu mama inclusiv in bucatarie. Felicitari inca o data pentru minunatiile pe care le faceti. Ionela

    RăspundețiȘtergere
  28. Anto,din pacate nu am depasit problema, doar ca am zile cand ma simt ceva mai bine, cred ca o sa iti trimit mail, pupici si ma bucur ca tu esti mai bine, iti doresc din tot sufletul sa treci peste tot necazul cat mai curand, nu stiu ce ai patit dar mi-ai lipsit si tu si dulcegariile tale delicioase!
    delicioase pozele si piciul de reclama si un talent din fasa. Are pe cine mosteni! Mult succes!
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  29. OOO ce biscuti perfecti si deliciosi la fel ca si domn bucatar;))) Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  30. Ai o scumpete de baietel, mare mester intr-ale bucatariei. Sper sa castigati:)

    RăspundețiȘtergere
  31. Niste fotografii de-a dreptul superbe!!!!!!Poti sa participi cu printisorul tau superb la concursul de la antena 1, a carui casting de abia incepe! Dementiale poze!!!Bravo! Poate o sa se indure dumnezeu si de mine, sa imi dea si mine un baietel superb, ca de mult astept! Sa va traiasca!

    RăspundețiȘtergere
  32. Uau uau uau ce postari! Nu mai postasei de mult deci m-am bucurat cand am vazut postarile :) . Cel MIC, seamana cu tine!

    RăspundețiȘtergere
  33. Sa-ti traiasca prichindelul! Arata foarte bine!

    RăspundețiȘtergere
  34. feciorul tau ma cucerit ti l-as lua cu tot cu biscuiti :))

    RăspundețiȘtergere
  35. Ha... Simpatic foc bucatarul tau in devenire :)

    RăspundețiȘtergere
  36. Pfiii Anto da' ce-a mai crescut comoara ta!!!!
    E tare frumos.S-aveti noroc la el.
    Anto ,fara suparare,mi se pare mie, sau seamnana leit cu tat'su?
    Multa sanatate va doresc si zile fericite!
    Va pup.

    RăspundețiȘtergere
  37. Nu stiu cat de dulci sunt biscuitii dar bucatarasul este dulceee.Degetelele le as manca si fara ciocolata si fara zahar pudra.

    RăspundețiȘtergere