3 octombrie 2011

Knorr - "legume in bucate"

Admit de la inceput ca i'm a freak cand vine vorba de condimente universale la pachet. Mereu am considerat improprie contopirea lor in mancare, rezultatul fiind un gust aproape identic pentru orice as fi preparat. Asa se face ca invitatia Roxanei Diba de la Golin Harris de a preface "legume Knorr in bucate" alaturi de alti foodbloggeri, a fost mai mult decat o provocare. Si printre sughiturile lui Edi, am raspuns da! Ca doar ne stiti, noua ni se intampla intotdeauna niste treburi, ba Klabax, una alta.. 

In compania Andreei - Chinesefood, - my lovely friend - ne-am aruncat 5 persoane trupurile intr-o masina si nenea cu taxi a accelerat ;). Poate va intrebati daca m-am gandit vreo clipa ce voi gati pana sa ajung acolo?! No way, m-am avantat in provocare ca fata mare la maritat.. fara sa stiu ce ma asteapta, da da! ;) Si zau ca nu-mi pare rau c-am zis: here i come!! Mi-am luat rochita salvatoare cu vreo 8 pisici pe ea, cei "doi motani" si am ajuns exact la ceas de seara cand in bucataria spatiala Unilever se intampla alchimia unui produs revolutionar Knorr - legume in bucate..  de 10 ori mai multe legume.. pam pam !!







Si astea fiind spuse am purces la treaba pe echipe..  Andreea - Gurmandino si Brandusa - Cooking with my soul, Lavinia si Sorin - Bucatari sub acoperire, Andreea - Chinesefood impreuna cu mine..

Si uite asa ne-am pus sorturi de gala, ne-am ales locurile in nava spatiala cum va spuneam, unde am gasit totul intr-o ordine de nedescrie in cuvinte si dotare cum nici nu va imaginati.



Daca va intrebati ce era cu rasul asta pe noi... in etapa asta de.. no thinking..  ne simteam bine mai !! ;) N-am halat alb ca mi-am luat rochita cu pisici c-un scop anume.. daca dadeam kiks, ma gandeam s-o scot la capat c-un zambet si un miaauu !! Dar din fericire nu fu cazul !! rrrrr !! ;) Asa ca aici imi exersam ranjetul.. iar al meu Motan cel viteaz imortaliza la maxim toate momentele !! Thank you my love!! 


Apoi s-a incins atmosfera, lucrurile au inceput sa prinda contur, in timp ce noi ne frecam mainile si ne storceam ''hardurile'' incarcate de idei .. 




Cu atata materie prima la-ndemana, imi venea sa iau cate putin din toate si sa prefac niste treburi.. in timp ce Andreea imi citea printre randuri ce condimente magice se mai gasesc in plicul cu pricina.. pe langa altele si sofran... o da!!

- Anto, tu la ce te-ai gandit??
- Nu am cugetat nici o clipita pana acum! Dar ma gandesc ca scopul fara miza e ca sacrificiul fara glorie ;) Vreau sa simt pe barba mea, sa-mi demonstrez cat de util, sau nu, e Knorr. Uite un sac cu cartofi!! hellllooo baby!! Knorr, butter,  & peanut scrie pe ei.. 
  


si i-am luat!!




Si totul a mers struna.... Am pornit de la concluzia enuntata in primele randuri si nu ne-am propus trei ipoteze = adica o reteta, ci chiar trei .. tocmai pentru a intari sau contrazice concluzia si a argumenta printre randuri.. Si uite asa, am mai ales noi niste pui, orez si am pornit experimentul Knorr..

Cand am pus orezul la fiert in care am adaugat putina sare si Knorr.. gandul m-a dus in secunda urmatoare la turtitele de orez cu susan.. o nebunie salvatoare.. Cat de mari sau umflat legumele in pene..  Nu-i acolo nici un morcovel raschetat de noi in bucataria Unilever, e chiar Knorr - legume in bucate, da !


In timp ce puiul isi pregatea odihna intr-o marinata mortala de usturoi pisat, marghiran, scortisoara, miere de albine, sos de ciocolata, tabasco sos (iute), sare, ulei de masline si o galeata de vin..


.. Edutu a adaugat elementul cheie.. condimentul Knorr.. si am trimis puiul asta la culcare pentru o juma de ora, asa..  Se vede clar, da?? Munca noastra in echipa a functionat exemplar cu al treilea si respectiv al patrulea element .. banuiti voi care, cum  si de ce.. ;)



Au urmat cartofii aia curatati intr-o clipita de Andreea.. io n-as putea ;) - si o intrebare.. gasim peanut butter?? Nu!  Lacrimi si suspine, dar parca fu si mai bine, ca alora le stiam deja magia, doar vroaim s-o testez pe seama lui Knorr...Vorbesc despre cartofii aia dementiali la cuptor cu cimbru si busuioc o stiti dara, da?? Ete, povestea astora fu alta, si mai breaza.. mai cu seama unt, cimbru uscat, pesto de busuioc, usturoi pisat, alune sarate, miere de albine, inca un praf de sare si ofc Knorr.. 


Si cu toata puterea inainte, am blenduit bine toate ingredientele alea, imbracand cartofii cu acea minunata crema... Andreea pregatea un sos demential, dulce acrisor, pentru turtitele de orez cu susan..  iar puiul ala inca se odihnea..



Iar cartofii impaturiti bine in hartie de copt, ca sa transpire si sa se parfumeze cu toate aromele ce-l impodobeau, si-au gasit drumul in cuptorul incins pentru mai bine de o ora..


Cum sunt plitele si cuptoarele alea?? Fratilor, transformers 3 le-as numi eu.. Am dat-o si pe bere si tot nu m-am invatat ce si cum ;)) Dar lasa, next time... imi fac un upgrade la ''hard''.. ;)




Si in timp ce pregatea Andreea turtitele, iar puiul clocotea deja sub flacari.. ii pregateam puiului inca o baie cu baza Knorr..


L-am adapat apoi bine bine si l-am lasat sa se soteze in pace, in timp ce-i mai aminteam din cand in cand c-un bat de lemn ca veniram dara sa mancam, nu sa dormim.. I-am adaugat si o ceapa taiata bucati...


... si uite asa l-am intors pe mai toate partile, pana a scazut sosul, s-a umplut puiul asta de respect, in compania unui vin alb parfumat si-a pretioaselor arome..   Si-n timp ce my lovely Andreea perpelea turtitzele de zor, gandul imi era deja la sosul ce se va bulbuca putin mai tarziu sub ochii nostrii.. ;)


Nu va mai zic ce parfumat era, cu Andreea la aparate nici nu putea sa iasa altcumva.. 


Si cam asta fu toata miscarea din trupa noastra..  Si ca sa-i citez pe minunatii bucatari din echipa Knorr - Unilever .. o miscare/ trei ipoteze = retete / materii prime lucrate bine, gustoase, pline de savoare!! Pam, pam !




Cu placere trebuie sa recunosc ca ma bucur ca mi-am zdruncinat concluzia initiala.  Ma bucur ca nu mi-a fost frica de dezamagire si m-am lasat prada ispitei de a testa daca intr-adevar am de ce sa consider improprie adaugarea condimentului Knorr - legume - in bucate si pe baza argumentelor pe care vi le insirui mai jos ca la scoala, pot spune: Knorr legume in bucate rules peste condimentele universale testate de mine candva ! Iar Eduard s-a hotarat la sfarsit sa luam si acasa cateva ;))


Unu la mana, in urma procesului de uscare legumele isi pastreaza proprietatile.. asa zice echipa.. iar eu in faza asta ii cred, sau nu, pe cuvant. Doi - cand sunt adaugate in apa se hidrateaza si isi recapata forma initiala.. o da, ati vazut si voi mai sus!

Si cu siguranta, toti am simtit pe barba noastra cum emotia este una din marile placeri care se savureaza abia dupa ce dispare.. !?  Dupa acele clipe petrecute in bucatarie, a urmat linistea aia magulitoare de dupa, cand toti ne-am asezat la masa, si-am gustat din fiecare preparat!



Andreea si Brandusa ne-au ademenit cu pui basquaise .. plin de savoare.. 


Lavinia si Sorin - ne-au ispitit cu niste paste minunate gratinate cu mozzarella si decorate ca pentru concurs ..




Iar minunatele noastre gazdele - reprezentatii echipei Knorr .. Andreea, Cristi, Ionut si Robert, ne-au fermecat la propriu si figurat cu Involtini de porc cu dovlecel, servite cu spaghete in sos de rosii.




Si fara sa detin monopolul revelatiilor terestre, imi permit sa-mi expun parerea, care, zic eu, nu poate fi decat bine-venita, despre alchimia care-i atribuie lui Knorr, fara supliciu, calitatea de a da savoare mancarii -  in care-l regasim sau nu vizibil (depinde la ce instrumente, forte din exterior e supus, v-am lasat sa trageti cu ochiul mai sus), si de a fi complementar cu celelalte mirodenii, arome ce nu se afla in plicul cu pricina, ci adaugate de noi, neestompandu-le acestora din urma gustul, parfumul, formand un melanj perfect..

Ca o concluzie: aromele, marimea, ca si cuvintele, numai in anumite combinatii au valoare si nu produc panica!!;) Deci, pentru cei care folosesc condimente universale la plic si cei care-si doresc sa le incerce ...
Knorr - legume in bucate - da.








37 de comentarii:

  1. Antonina tare fain arati :).. felicitari pt experienta asta, arata super ce ati gatit voi!

    RăspundețiȘtergere
  2. Imi plac mult intalnirile bloggerilor si am vazut ca sunt multe in Bucuresti. Mi-ar place si mie sa vin si sa gust din atatea bunatati. Cat despre al patrulea element... banuiesc tu? sau Andreea? :) ca sa stiu cui ii trimit felicitarile :)

    RăspundețiȘtergere
  3. bravo Anto,ati lucrat ca o adevarata echipa!!!si ca deobicei faci o treaba excelenta!!!Poate cine stie candva ne vom intalni si noi la vreo reuniune de genul :))!!Pupici si o zi cat mai frumoasa iti doresc!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. mi-a placut de voi :), si de ce-ati gatit. saptamana misto! dar n-am vazut prea bine pisicile de pe rochita :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Daaa, Anto e din nastere asa frumoasa :). Anto pana nu demult Knorr era prezent mereu la mine in bucatarie, dar tot vazand ca fuge multa lume de el,cu mari regrete l-am desfiintat. Acum vad ca totusi stia bucatareasa din mine ceva =)), asa ca vive le Knorr! Eu cred ca succesul acestor intalniri poarta un singur nume: Edi :P In toate pozele el e cel mai tare, cu nasucul ala mic in vant :). Pupici

    RăspundețiȘtergere
  6. P.S. Daca nu vrei sa te tort-uram posteaza TORTUUUUUL. :D

    RăspundețiȘtergere
  7. frumos
    deci? le folositi in bucatarie sau nu?

    RăspundețiȘtergere
  8. Ei bine, nici eu nu agreez si nu folosesc ''legumele la plic'', dar ma bucur ca ai spus da acestei provocari si ca ai impartasit cu noi experienta voastra. Pupici

    RăspundețiȘtergere
  9. nici eu nu am vazut pisicile de pe rochita :((((( .... si tare am vrut asta !!! ;)
    Bravooo ptr minunatiile pe care le-ati gatit , arata fantastic totul!!!

    RăspundețiȘtergere
  10. Anto , tu te saturi cu mirosurile ? sau cei din jurul tau mananca tot si tu nu mai apuci ? mai da si tu peste maini :)

    RăspundețiȘtergere
  11. Iar am ratat o intalnire cu voi, caci ma lovise o raceala urata; doar am inceput scoala si copilul vine cu niste virusi mutanti, la el tine 2 zile si pe mine pe pune la pamant!!!
    Sper ca a 3-a oara va fi cu noroc!

    RăspundețiȘtergere
  12. Pot spune doar ca ati facut o echipa minunata si felicitarile le meritati pe deplin!Traiasca Knorr-ul....aici eu il folosesc si ma impac bine cu el..
    Pupici si o saptamana minunata!!!

    RăspundețiȘtergere
  13. Anto,cand o mai intalnesti pe Andeea,pup-o din partea mea .
    Si pe urma ea pe tine,tot din partea mea . :))

    RăspundețiȘtergere
  14. Anto,am scris la o reteta de a mea ca am folosit ,delikat" era KNORR ,doar knopp folosesc ,acolo ai scris, ca ai renunta la el , vad ca ti-ai schimbat parerea ,pe net gasesti tot felul de pareri ,nu mai sti ce sa crezi,dar eu tot nu am renunta detot de knorr,este foarte frumoasa experienta ta ,ce as vrea sa pot macar privii ,niste bucatari profesionisti,dar sa lucrezi linga ei ,as vrea sa te pot vedea si pe tine sau alti bucatari de pe bloguri,dar pe aici nu se fac asa intalniri,asa ca ma multumesc doar sa privesc pozele tale.pupppp

    RăspundețiȘtergere
  15. Foarte faina povestea, o placere de urmarit!
    Cand putem testa si noi noua reteta acasa? Eu sunt mereu in cautare de metode noi de a gati mai eficient - si mai yummy... :D

    RăspundețiȘtergere
  16. Harnicutzo nu imi spune ca a fost si Bubu prezent!V-ati distrat nu gluma:)

    RăspundețiȘtergere
  17. Superb, iata ce mai contine minunea pe langa legumele cu un mare DA de dat copiilor (banuiesc ca va fi sters comentariu, daca nu e cu mvai si bravo): sare (multa), potentiator de aroma (MSG, inozinat disodic, guanilat disodic), legumele deshidratate sunt cam 7-8% din produs, condimente si riboflavina, colorant adica. Felicitari.

    (nu stiu de ce nu pot sa ma loghez de pe contul wordpress, neimportant)

    RăspundețiȘtergere
  18. Alice eu nu folosesc condimente universale! Dar sunt multi cei care folosesc.. deci in loc de altceva mai bine sa-l incerce pe asta. Gustul e mult mai aproape de realitatea mirodeniilor adaugate peste el si in completarea lui.


    Corina ma bucur ca ai inteles ce am vrut sa scriu. Deci da, in anumite momente, in anumite cantitatii e mai ok acesta, parerea mea pe testate... si nu din considerente medicale/stiintifice ci pur si simplu ca aroma.. Restul depinde de fiecare dintre noi.. cat de mult pretuim ceea ce avem. Seara a fost minunata si ma bucur ca am fost acolo. Pupici


    Mitinita ma bucur.. Pupici


    Cat e frumusica rochita.. fara ea nu as mai fi mers, a fost alegerea lui Edi ;) Ma bucur ca-ti plac preparatele.. sa stii ca au fost teribil de gustoase, iar aromele ingredientelor adaugate s-au simtit foarte bine. Pupici


    Coco ;))) sa stii ca mananc chiar mult.. Dimineata ti-ar fi frica sa stai langa mine, ca bag rapid o ciorba si felul doi.. apoi e mai slabut pe parcursul zilei;))


    Cristina mi-ar fi placut sa te cunosc! O da.. virusii aia au ajuns si la noi ;))) Pupici


    Petronela ma bucur atunci ca folosesti Knorr si nu Delikat.. Si banuiesc ca argumentele tale isi gasesc transpunerea si-n cuvintele mele comparative.. Pupici


    Lia o pup rau de tot saptamana asta ;) ne vedem sambata la un party;) pupici


    Mirela exact.. Knorr si nu Delikat.. da. A fost o experienta tare frumoasa si as repeta-o oricand cu mare drag! pupici


    Maya sa stii ca da!


    Simona ma bucur ca ti-a placut. Te referi la reteta pentru pui? Cu siguranta voi posta curand pe blog ceva asemanator.. Mereu fac combinatii de genul asta si pana acum nu mi s-au parut interesante, cu priza.. dar daca iti doresti cu drag... sunt nenumarate combinatii care transforma puiul ala fad in ceva absolut delicios. pupici

    RăspundețiȘtergere
  19. Teo cum sa nu .. Bubu asta e prezent peste tot;)) sa stii ca da.. ne-am simtit taaaare bine. pupici


    Aphextwinz o da stiu. Si stii ce mai stiu? Ca cea mai buna prietena a mea e de religie ortodoxa. Iar eu fiind catolica, nu mi-a putut boteza copilul (desi imi doream nespus lucrul asta) pentru ea crede cu tarie ca este impotriva religiei ei.. oricat de mult i-as fi explicat ca nu-i asa.. cu toate argumentele luate add-literam din 'carte' ca sa zic asa.. Si desi e cea mai buna prietena a mea nu am putut sa o conving nici macar asa ca idee.. in timp..chiar si dupa ce mi-a botezat sora mea copilul.. ca totusi lucrurile nu stau asa cum crede ea.. Iar eu continui sa o iubesc in continuare pentru ceea ce este ea si nu pentru o convingere absurda care ar putea sa ne desparta.. Deci da.. pentru cei cu putina rabdare si intelegere, se intelege exact ce am scris. Nu propovaduiesc nimic.. nici ca-i bine, nici ca-i rau!! E rau sa-i incalzesc si apa piciului la microunde, daramite mancare si totusi medicul mi-a zis asa cand l-am intrebat.. Anto, te credeam mai destupata;) Si aerul pe care-l respiram e nociv.. faptul ca tu incalzesti la microunde sa fie ultima grija pe lumea asta... de restul sa te feresti.. Si da.. sunt oameni care folosesc condimente universale la plic.. Cine sunt eu sa-i condamn?? Cine sunt eu sa-i judec?? Nici de departe nu voi face asta ever. Iau oamenii de langa mine asa cum sunt.. ei se schimba in timp, daca considera ca e oportun prin puterea exemplului.. dar nicidecum nu as arata cu degetul si as obliga pe cineva sa-si schimbe o perceptie formata in timp, doar pt ca eu fac altfel.. Informatii sunt peste tot, fiecare e liber sa ia din ele avantaje si dezavantaje. Eu doar mi-am exprimat parerea si mi-o sustin maxim....: neraportandu-ma la substantele ce-l mai contin, ca nu sunt in tema sa va dau si acolo argumente pro Knorr vs Delikat de ex.. , m-am raportat doar la marime, si arome... ultimele randuri din postare si toate argumentele din ea ar trebui sa spuna multe.. Dar na sunt eu mai intortocheata in gandire si-mi place sa ma exprim mai dubios in cuvinte de nu ma fac 100% inteleasa.. Eu sper ca am fost clara acum.. O seara faina.


    Va pup pe toti.. Ralu maine vine si tortul ala sper.. ca din pacate n-am timp mai de nimic ;)

    RăspundețiȘtergere
  20. Anto, cand am scris "pana nu demult foloseam", m-am referit mai exact pana cand am inceput sa gatesc dupa retetele tale si am vazut ca tu nu folosesti si m-am gandit ca stii tu ce stii. Asta spre extazul lui Bogdan,(inca o bila alba pentru tine). Hhmmm mi-ai cam suflat toate bilele albe... Pe langa asta, ca sa ma bag si eu in seama,cred ca s-a inteles foarte bine ca nu ii bagi nimanui pe gat Knorr. De asemenea cand am zis vive le knorr, la fel ca si tine m-am referit la faptul ca daca tot mai folosesc din cand in cand (la supa cu galuste sau supa de taietei), il prefer in locul vegetei sau delikat-ului sau mai stiu eu ce astfel de condimente. Pupici Anto

    RăspundețiȘtergere
  21. P.S. Si te rog sa nu te mai contrazici cu mine ca ne suparam, da?! Auzi la ea sunt eu scumpa... Hhhmmm

    RăspundețiȘtergere
  22. Ralu eu am inteles perfect ce ai zis tu.. si ma bucur ca am fost inteleasa si eu ;) Sa nu uit ceva... ti-am luat 2 canute .. roz si mov ;) Daca mai vrei merg maine sa-ti iau dubluri ;)) Pupici

    RăspundețiȘtergere
  23. Yupiiii. Esti cea mai scumpa ever =))! Anto nu trebuie sa mai imi iei tu, dar imi poti spune la care Billa ai gasit :D, ca imi pot misca si eu posteriorul, satul de atata stat pe scaun :P. Oricum am sa-ti dau dau si eu ceva, plus mini robotelul - masinuta lui Edutu. Pupici

    RăspundețiȘtergere
  24. Ralu eu deja ti-am luat 2 canute.. asa ca n-ai ce face;)) daca mai vrei sa-mi spui ca-i langa mine, nu mi-e greu si nici nu mai erau multe ;) pupici

    RăspundețiȘtergere
  25. Paiiiii mai vroiam 2, adica sa am 4, ca eu sper intr-un final sa fim 4 :D. Saru'manaaaaa :P Pupici

    RăspundețiȘtergere
  26. Draga Anto, cu sau fara comentarii asa...mai picante, ca d-alea am primit si eu :))) iti zic ca m-am distrat la maxim in seara aia, chit ca ma strangeau pantofii :))). Si mai zic una: cine arunca primul cu piatra se lauda ca e curat ca lacrima, ca nici usturoi n-a mancat, nici gura nu-i miroase. Asa o fi! Dar cand ii vad ca pe la ei pe acasa (blog) papa la greu si lauda in gura mare creme de branza, pateuri din nu stiu ce carne si toata natzia de mezeluri...:))) ma apuca rasul! Pe etichetele alea ce o scrie?? 100% natural???:)))Parca ii si vad in fiecare zi facand acasa in bucataria lor deliciosi cremvusti, cum afuma sunculita si fac salam numai cu carnita proaspata si condimente naturale! Si sunt sigura ca prin spatele casei sau al blocului cresc vacute care dau lapte proaspat, din care fac crema de branza numai buna de dat la copilasi! :)) Asa ca stau si ma gandesc ca toate minunile astea de care vorbeam mai sus contin mult mai multe E-uri si conservanti decat am fi pus noi intr-o lingura de produs Knorr in toate mancarurile pregatite. :)) Am zis si eu, n-am dat cu parul! :))

    RăspundețiȘtergere
  27. Ai dreptate Andreea! Dar na, fiecare padure.. stii tu.. Pupici multi!! te pupacesc si din partea Liei sambata ;)

    RăspundețiȘtergere
  28. Anto hai ca am uitat sa iti spun,ca mi-as fi dorit tare mult sa vorbim la fel de mult si inainte de dulcegarii si poate asa as fi avut eu MAREA PLACERE sa il botez pe Edutu. :( Offff, tare mi-as fi dorit... Pupici

    RăspundețiȘtergere
  29. Delia, Cat.. am pus o poza cu pisicile ;))) nu se vad ele toate.. dar e preferata lui Edu evident ;)) Pupici multi


    Ralu atunci nu mai ramane valabila decat o situatie.. sa-ti botez eu un motanel din 3 ;) Pupici

    RăspundețiȘtergere
  30. S-a facut! Merge si varianta 1 din 2 =)), motaneii sa vina :D.

    RăspundețiȘtergere
  31. Buna Antonina!
    Ca un element de noutatetin sa ti spun ca eu nu mai folosesc condimente romanesti, cumpar de la magazinele bio, sunt ceva mai scumpe dar mancare e mult mai gustoasa...felicitari pentru reusitele tale culinare si ptr succesul blogului tau.Tin sa-ti spun ca am sa vine intr-o noapte pe furis sa iti fur rochita asta pe care o vad aici in poze ca e super dementiala.....Vreau si eu.....Pupici

    RăspundețiȘtergere
  32. Ralu Doamne ajuta!! eu sunt aici ;)


    Mara pai ti-as vinde pontul cu rochita;) dar surprizele sunt la tot pasul;) pupici

    RăspundețiȘtergere
  33. hmmm si totusi ...aprobare..pai mai draga as vrea sa vad cum te umflii in pene la mesajul meu..la fiecare comentariu..nu sa se publice doar ce se vrea..asta se numeste manipulare..si totusi ..dulcegarii culinare??? cam pleonasm avand in vedere tot ce gatesti..multa bafta

    RăspundețiȘtergere
  34. Draga Anonim te las sa-ti contempli "desteptaciunea". Judecata e a celorlalti ! Multa bafta!

    RăspundețiȘtergere
  35. Draga Anonim/Anonima,cred ca cel mai bine ar fi sa faci ceva mult mai util decat sa "pierzi vremea" citind ce se posteaza pe acest blog: sa inveti sa scrii corect romaneste si mai ales sa te exprimi coerent!!!

    RăspundețiȘtergere