10 ianuarie 2012

Tort cu arome exotice

Acu' vreo doua saptamani, invitatia Roxanei de a gati something special  in favoarea cinei la Cube Milano m-a pus pe ganduri rau de tot! Si de atunci ma tot gandesc cu ce dulcegarie sa va iau graiul, sa va solicit comentariul si like-ul aici sau pe FB;). Si-mi tot vine-n minte filmul ala My Best Friend's Wedding, pe care l-am vazut de vreo 15 mii de ori.. si parafrazand un pic momentul, cu zambetul pe buze, va conjur sa (love) like me!! ;)) La sfarsitul postarii .. e acolo un happilly happy buton ! Promise u after.. imagini la inaltime, retete de calibru Cube, ce mai tura - vura.. momente fansy smansy de vis! 


Dulcegaria asta te scoate din amorteala, iti daruieste amintirea acelui sarut pe care odata ce l-ai simtit pe buzele tale nu-l mai uiti niciodata, pe cuvantul meu!;)


E o combinatie dulce acrisoara ce-ti da tarcoale in miez de noapte (mda, cam atunci am terminat de bibilit la ea si nu va zic ce urgie parfumata si cremoasa i-a curmat soarta) si nu-ti da pace pana nu mai savurezi o portie si ti-o imaginezi doar a ta, creata doar pentru tine ! Da, da, se poate ! ;)


Si-ncep asa: eu am scos de la 'naftalina' pulbere de agar-agar, c-asa cere concursul (voi puteti folosi gelatina), o tava de tort cu diametru de 18 cm si 2 inele speciale pentru mousse - daca-i bal, bal sa fie ;)); dar voi puteti folosi fara grija o tava de tort cu diametru de 26, cu urmatoarea indicatie : dublati cantitatea la mousse-ul de mango (doar daca vreti), in rest.. chef de gateala si pofta sa aveti! Postarea e kilometrica stiu, dar n-o sa fiu scurta pentru ca sub 'masca' torturii puteti citi mai multe indicatii, retete - intr-una singura;) Puteti face doar blatul si o cantitate tripla de mousse sau dubla de crema.. sau alte combinatii de n luate cate k.. feel free to mambo jumbo!


De la baza: blat cu alune de padure, mousse de mango, garnitura de kiwi, crema cu lapte condensat si banane, jeleu de mango, piersici / zmeura pentru decor.

Blatul e atat de untos si parfumat incat n-are nevoie de nici un strop de sirop. E musai sa-l retineti si sa-l ridicati la rang de mic dejun, asa simplu, alaturi de o ceasca de cafea sau lapte cald! Contine: 100 grame alune de padure (coapte si nesarate), 2 oua, 100 grame zahar, 3 lingurite cu esenta de vanilie, 100 grame unt, 50 grame faina. 




Intai de toate preincalziti cuptorul la 180 grade. Mixati ouale cu zaharul timp de 7 -8 minute, pana cand isi tripleaza volumul. Nu pe toate astea.. doar 2 ;)


Apoi adaugati pe rand: untul topit (timp de 1 minut la microunde), esenta de vanilie, alunele macinate, faina si incorporati-le usor cu o spatula-n compozitie..


Turnati compozitia in tava de tort cu inel detasabil (tapetata cu hartie de copt) si lasati-o la cuptor timp de 30  minute la 180 grade - depinde de cuptor (chiar mai putin - daca folositi o tava cu diametrul de 26 cm).


Daca folositi o tava de 18 cm taiati blatul in doua - ca mine, altfel in cazul uneia de 26 cm il pretuiti exact asa cum e !


Primul blat il folositi pentru tortul mare, al doilea va ajunge pentru 3 forme speciale de mousse. Primului blat i-am taiat din margine aproximativ 1 cm, sa dea bine pe sticla si sa nu intre in decor. Voi faceti cum doriti! Oricum, bucatile ce-au ramas se mananca.. pe principiul "nimic nu se arunca, totul se transforma-n burta!". E demential, parol!


In timpul coacerii blatului preparati garnitura de kiwi ! E musai s-o lasati la racit, macar timp de o ora pentru a capata consistenta dorita de jeleu - musai la frigider atunci cand folositi gelatina. Cu agar - agar lucrurile stau putin diferit. In cazul asta, nu e nevoie de frigider ca se solidifica la temperatura camerei, dar sincer n-am incercat pe barba mea asta, ca mi-e teama, na c-am zis! Si atunci bagati si voi ca mine preparatul la frigider ;)  Be aware ca agar-agar iti face jeleu batz daca celelalte ingrediente sunt reci, iar 4 grame de agar agar sunt suficiente pentru 600 grame lichid, comparativ cu 10 grame gelatina. Sincera sa fiu prefer agar-agar, dar nu prea se gaseste in orice plafar sau magazin de cartier.

De retinut: Agar-agar vs gelatina:  pudra de agar-agar se dizolva in cateva linguri cu apa (eu am pus doua - trei ), apoi se aduce la punctul de fierbere, amestecand continuu. Se fierbe 2 minute, apoi se incorporeaza in celelalte ingrediente - musai la temperatura camerei, calde sau fierbinti..  Gelatina - in schimb - se adauga in apa rece, eu o vars de regula in 50 ml apa, se lasa 10 minute sa se intareasca, apoi se incalzeste la microunde timp de 10 - 15 secunde, avand grija sa nu dea in fiert.. in secundele astea sigur nu da, va garantez eu! Apoi se incorporeaza in restul ingredientelor. Oki Doki acum pornim la drum!

Garnitura de kiwi: 2 kiwi, 100 ml suc de portocale (zeama de la o portocala mare), 100 ml apa, 50 grame zahar, 1 lingura cu esenta de vanilie, 2 grame agar-agar  /  (sau 7 grame gelatina). 

Mixati fructele de kiwi, puneti celelalte ingrediente la fiert (inclusiv pudra de agar-agar/// iar in cazul in care folositi gelatina - se adauga la final - dupa ce se ia vasul de pe foc.. am scris mai sus cum, da!?). Dupa ce au dat in fiert, se adauga fructele mixate bine, iar din momentul fierberii se mai lasa inca 6 -7 minute pe foc. Apoi se toarna in forme mai mici decat diametrul tavii de tort si se dau la frigider.


Mousse-ul de mango: Crema asta o puteti savura direct dintr-o cupa, decorata cu niste fructe exotice si o ticalosie (in a good way) de sos racoritor, usor acrisor!  E parfumata si aromata cum nu se poate, mai ceva ca un mousse de ciocolata!! Aveti nevoie de:  1 mango, respectiv 230 grame (grame cantarite dupa ce l-ati curatat si l-ati dat pe razatoarea mare), 80 grame zahar, 150 ml suc de portocale (1 portocala jumate), 1 lingura cu esenta de portocale, 220 frisca lichida, 1 lingurita zeama de lamaie, 3 grame agar-agar (sau 13 grame gelatina).



First, mixati frisca lichida in care ati adaugat esenta de portocale. Daca folositi gelatina o puneti de la inceput in 50 ml apa rece si va vedeti de treaba. Dupa ce ati dat fructul pe razatoarea mare, il puneti la fiert cu zaharul si zeama de portocale - timp de 5 - 6 minute. Apoi faceti pasta amestecul - cu mixerul vertical, fructul facandu-si simtita prezenta prin parfum, aroma si culoare! Varsati pasta aceasta in vas si repuneti vasul pe foc. Fiind deja fierbinte, nu o sa aibe nevoie de prea mult timp pentru a da in fier, asa ca adaugati pudra de agar-agar in momentul asta, amestecati, iar la al doilea clocot, luati vasul de pe foc. Lasati sa se raceasca  compozitia, nu are nevoie de foarte mult timp o sa vedeti, adaugati frisca mixata si turnati mousse-ul peste blatul de tort. Daca folositi gelatina (in loc de agar-agar) o adaugati inainte de frisca. Apoi dati tortul la frigider.


In etapa asta va hodiniti ;) Mousse-ul trebuie sa se intareasca, daca-mi aduc bine aminte o ora i-a fost de ajuns - atingeti usor mousse-ul si va orientati ce si cum, abia apoi crosetati niste forme din jeleul de mai sus. Eu nu aveam folie alimentara, ca e mult mai usor de desprins jeleul din forme daca o asezati la baza. Oricum merge chiar si asa, vrea nu vrea, dar de regula vrea!;)


Mda, sa nu uit! Uitasem de folia protectoare ;)) Asa ca, dupa ce s-a intarit mousse-ul de mango, am scos inelul tavii, am lipit efectiv folia de mousse, apoi i-am atasat inelul la loc! (Sincera sa fiu mi-e tare greu sa fiu serioasa:) Am in cap niste ganduri gastronomico - hiperbolice cu chilotii astia protectori si inelu lu' Bitman, dar n-am voie sa va cuvant asa azi!)  Deci, am folosit un 'chilotel' pentru documente ! E mult mai usor de lucrat cu el, cand vine vorba de croit cercuri, comparativ cu folia alimentara! Deci puneti de la inceput folia! E o umplutura fina, cremoasa si-ar fi pacat sa bagati cutitul intre inel si crema ca sa o desprindeti.

Crema de lapte condensat: Asta-i nebunie curata, parol ca da! Crema asta anticipeaza parca savoarea blatului untos de la baza. E grava crema! E densa, parfumata, senzationala, chiar asa! Aveti nevoie de: 1 banana mare, 397 grame lapte condensat - adica o cutie, 1 lingura cu esenta de migdale, 100 grame coniac, 100 ml lapte gras, 5 grame agar-agar / sau 16 grame gelatina diluata in 50 ml apa. 




Puneti laptele la fiert si cand aproape a atins punctul de fierbere, adaugati pudra de agar-agar, amestecati si lasati-l sa dea in clocot, apoi il lasati la racit. Mda, apoi desfaceti cutia cu lapte condensat, pe care, daca mi-ar permite trupul, l-as manca tiptil-tiptil cu lingura!! ;)


Faceti banana - pasta - cu mixerul vertical, incorporati-o in laptele condensat cu o spatula, iar cand laptele a ajuns la temperatura camerei, il adaugati in cel condensat.  Nu uitati sa incorporati coniacul si esenta, apoi gustati.. hmmmm dementiala, nu-i asa? Daca folositi gelatina, nu mai dati laptele in fiert, ci doar il incalziti.. si procedati cum v-am scris, mai sus la versus ;)


Apoi turnati urmatorul rand de crema.. mda, sa-i zicem aproape ultimul !


Si in faza asta e musai sa stea vreo 2 ore la rece, ca-i spongioasa si fitzsoasa crema! Ideea e urmatoarea.. cand  o atingeti si vi se lipeste de deget ca un scotch, dar nu se ia.. atunci e gata! Hai sa zicem 3 ore la rece (desi e mult) si am incheiat discutia, da? ;)

Jeleul de mango: 1 mango (respectiv 230 grame cantarite dupa ce l-ati dat pe razatoare), 400 ml apa, 50 grame zahar, 1 lingura mare cu esenta de lamaie, 2 grame agar-agar / sau 6 grame gelatina.  


Puneti la fiert fructul dat pe razatoare, apa si zaharul timp de 12-15 minute. Apoi mixati compozitia cu mixerul vertical, repuneti iar vasul pe foc adaugand si pudra de agar - agar, lasati-o sa dea o data in clocot, apoi luati vasul de pe foc, adaugati esenta si lasati amestecul sa atinga cat de cat temperatura camerei. Daca-l pregatiti din timp, iar crema cu lapte condensat nu s-a intarit suficient, dar jeleu sta deja batz, atunci il reincalziti. Asta-mi place la agar-agar! Daca folositi gelatina, o adaugati la final. Si turnati ultimul strat !! 


Lasati tortul la frigider pentru inca vreo jumatate de ora, apoi il decorati cum doriti. Eu am optat pentru piersici din compot. Ufff, ca lunga postare a mai fost, desi tortura aproape ca se face singura, pe cuvant de om serios! 


Si desi parte fin, nu e!! E putred de bogat in parfumuri: dulci cand ti-e sufletul imbatat de desire si timid de acru cand e musai sa-ti potolesti nevoia contagioasa de dulce! 


Si chiar daca acum vi se pare a little strange ce zic, de la prima incercare o sa admiteti in intimitatea gandurilor voastre devoratoare:  I think I fell in love, si asta again and again!;) Soo, pana una alta, like me, fix aici si pe FB. Timp de 2 saptamani puteti sa-l pretuiti printr-un comentariu si like pe al meu! ;) Io chiar va rog sa faceti asta! ;) Multam fain!!


Retete imi apartine in totalitate, in case u wonder.

183 de comentarii:

  1. Doamne Anto m-ai zapacit de creieri cu dulcegaria asta... De data asta mi-ai pus capac si o sa ma ai pe constiinta sa stii... Am o "vajaiala" exotica in cap :D ... mango, kiwi, banane si lapteeeee condensat, pe care fie vorba intre noi si eu tot tiptil tiptil l-as manca cu lingura :). As putea sa ma indur de o cutie :P. Pupici si sa-mi faci cu mana de pe Dom =))!

    RăspundețiȘtergere
  2. Pe cuvant, ca salivez pe tastatura! Arata demential tortul!! Ti-am dat like, sper ca bine l-am dat! Pup!

    RăspundețiȘtergere
  3. OOOOOO Doamne cum arata!!!!!!!!!!!!!!!!! Mai mult decat demential!!! Chiar ca-ti ia graiul!!!! Bafta la concurs, merg sa dau like, il meriti din plin!!! te pup dulce!!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. exceptionala reteta ,dar tu stii asta deja!iar postul si fotografiile sint exact pe masura ei,felicitari!:)

    RăspundețiȘtergere
  5. mmmm parca simt gusturile astea imbinate.... o minunatie de dulcegarie. Succes, draga mea.

    RăspundețiȘtergere
  6. bravo Anto, pare ca ai muncit mult, dar a meritat :). ma intrebam daca nu participi, dar se pare ca multa lume a lasat postarea pentru seara :). succes!

    RăspundețiȘtergere
  7. Yummy!Minunat tortuletul!!!Merita like-uri fara numar:)))Pup si bafta!

    RăspundețiȘtergere
  8. E ADEVARAT??? OMG CUM ARATA

    RăspundețiȘtergere
  9. Pe mine m-ai ametit de tot! aeroplan ma fac, si aterizez la tine in bucatarie...asta daca a mai ramas ceva din el:)), Pup tare, e demential tortul:*

    RăspundețiȘtergere
  10. Atat de mult te-ai gandit cum sa ne iei graiul, incat ti-a reusit:D Jos palaria in fata ta,draga mea.Pana am terminat de citit si privit pozele, am ramas fara cuvinte si tu te mai astepti si la commentarii....dar de unde sa le mai luam....:)? Pupici:X si bafta!!!!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  11. Doamne cum arata! Anto ai vreo sursa de inspiratie? Arata mult prea bine! Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  12. Anto, sa vezi acum ce ne zapaceste de creieri sor'mea... Pana nu-l face, gura nu-i mai tace =))

    RăspundețiȘtergere
  13. Arata demential! Felicitari pentru reteta deosebita, pentru prezentate si poze! Bravo Antonina!

    RăspundețiȘtergere
  14. Iar ai facut o frumusete de tort si iar te-ai dat la el fara sa ma inviti... Hmmm, te iert de tot, ca arata prea bine si dupa poze a fost gustos, de ma ling pe dejte si tot mai intind o tira pe ecran ca sa simt si bunatatea aia de mango, in care as baga o lingurita ca sa ma satur...

    RăspundețiȘtergere
  15. Wowwww ce minunatie de arome si culori!!!...da stiu ca ai muncit la el nu gluma!!!...categoric merita excursia!!!FELICITARI si bafta!XoXO

    RăspundețiȘtergere
  16. e atat de.....colorat, dulce, exotic si multe alte calitati :)) Iar tortuletul ala mic e divin, parca l-as tine pe post de decor in camera :P

    Bafta multa!! Te pupacesc si iau la schimb o feliuta din dulcegarie :)

    RăspundețiȘtergere
  17. DIVIN, arata ireprosabil! Cand voi avea vreme am sa-l incerc si eu. Ocazia va fi cu siguranta speciala.

    RăspundețiȘtergere
  18. M-ai lasat fara cuvinte...

    RăspundețiȘtergere
  19. extraordinar cum poate sa arate! Mai,dar ce talent ai,meriti like-uri fara numar! Succes, si conteaza si pe lihe-ul meu !!!

    RăspundețiȘtergere
  20. ioiiiii cum zicem noi ardelenii:)) super....ma lasi cu gura cascata si de pofta si de uimire:) bravo....mama ce-mi faci tu mie.....:)))

    RăspundețiȘtergere
  21. Trebuie sa recunosc ca in sectiune arata excelent! Nici nu indraznesc sa ma gandesc la arome..

    RăspundețiȘtergere
  22. Stai linistita ca pleci...in excursie! Pt. ca meriti, stii, nu? Super fain si parfumatul tortul!Big like :*

    RăspundețiȘtergere
  23. Pe mine m-ai ametit cu aromele, cu descrierea modului de lucru, cu pozele... cuuuuuu... si cuuu... si vreau si eu !
    Arata minunat si gustul trebuie sa fie demential ! Fug sa dau like .

    RăspundețiȘtergere
  24. o nebunie de tort ♥ mega extra super delicios ♥
    Bafta scumpa mea!

    RăspundețiȘtergere
  25. Ralu multumesc mult!! Imi fac si poza in timp ce te salut ;) Te pup


    Adela multumesc tare!! Esti o scumpa!


    Dana multumiri!! Ma bucur tare ca-ti place! Mi-am stors creierii 4 ore pana mi-am pus ordine in ganduri cum sa-l fac sa fie demential!


    Alison multumesc din suflet pentru sustinere!!

    Brandusa multumesc tare!

    Andreea cam da, dar zic eu ca merita! Privirea celor de l-au savurat cu noi mi-a atins o coarda sensibila ! Te pup


    Sisters, Licuta va multumesc mult!

    RăspundețiȘtergere
  26. No`ce sa mai zic? Tare-mi vine in cap ideea ca asta e reteta lu`2012; sau macar in "top ten".
    Am citit cu atentie toate indicatiile, si aproape ca am simtit toata nebunia de arome si gusturi! M-ai lasat far`de grai, stau si ma uit la poze, si ma tot minunez... Sincer, invidiez pe cei care au apucat sa se indulceasca cu minunea ta de tort.
    Mult succes iti doresc! Sper sa castigi!

    RăspundețiȘtergere
  27. Coco musai cand treci prin Bucuresti sa ma anunti din timp sa ma pregatesc!!


    Dya te astept cu drag!! Sunt innbunita dupa musafiri la masa! Pe cuvant!


    Maria sper ca a meritat ;) Pupici si multumesc


    Mara, just from my head! A durut ce-i drept cand m-am gandit la el.. ca aveam in cap enspe mii de combinatii.. iar intr-un final am optat pentru asta care mi se pare cea mai nimerita! Asa exotica, de vara as zice intr-o zi de iarna ;) Te pup si multumesc


    Rox esti o dulce!! Las ca vezi tu ce si cum!


    Oana e demential! Multumesc tare pentru sustinere!


    Cristi multumesc mult!!


    Daniela pai io tot te invit si tu nimic.. Cred ca pana la urma vin eu la tine! Multumesc tare! pupici


    Carmen multumesc din suflet!


    Andreea, sunt dragalase rau formele .. au 7 / 5 cm . Multumesc tare! Te servesc cu drag!


    Dana e musai sa-l faci! E divin, cum zici (fara modestie). Abia astept sa-mi spui impresiile. Multumesc tare!


    Corina ;)) sarumana


    Ana multumesc tare tare mult!! pupici


    Just me .. chiar mi-era dor de un ioiii... Cu moldovean in casa, ma aud doar pe mine zicand din cand in cand asta ;) Sarumana!!

    Ioana e minunat, pe cuvant! Multumesc tare


    Liana hmm concurenta mare, concurenta mare! As vrea eu! Te pup si multumesc


    Sandrina multumesc tare mult!! pupici


    Ma bucur din suflet ca va place! Pe langa arome, am pus o tona de suflet in el! Sa ajunga cate un pic catre fiecare dintre voi!! Va pup cu drag!!

    RăspundețiȘtergere
  28. meriti un mare LIKE!!!la cum arata...ramai fara cuvinte doar clik mai poti sa dai pentru LIKE :))!!Pupici si succes la concurs!!!

    RăspundețiȘtergere
  29. cred ca est farte delicios, imi plac foarte mult culorile si modul de asamblare. inspiratie, nu gluma! felicitari! succes la concurs!

    RăspundețiȘtergere
  30. Opera de arta culinara ! si mai mult ca sigur un pui de orgasm culinar :)) (nu m-am putut abtine, la cit am salivat de-a lungul postarii)
    Succes la concurs !

    RăspundețiȘtergere
  31. Foarte bine arata!!! Bafta la concurs!! Sa avem:))
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  32. m-ai facut knok-out ! am inghitit in sec tot timpul cat am citit postarea asta si am balit intr-un mare fel !
    arata minunat imi inchipui ce bun trebuie sa fie !

    RăspundețiȘtergere
  33. Antonina e superb tortuletul !!! Iti doresc multa bafta !!

    RăspundețiȘtergere
  34. Am ramas cu gura cascata la cat de bine arata!!!!
    Dar,nu-i de mirare cand e vorba de "Dulcegarii culinare"....un LIKE bine meritat si multa bafta!!!

    RăspundețiȘtergere
  35. MI-NU-NAT !!!!LIKE.LIKE.LIKE SI bafta maxima!!!
    Pupici si o seara placuta!!!

    RăspundețiȘtergere
  36. fenomenaaal... bafta si tie, poate ajungem sa ne cunoastem in sfarsit:)

    RăspundețiȘtergere
  37. Antonina, ai reușit: ne-ai lăsat pe toți fără grai.. Este, fără urmă de îndoială, rețeta pe care m-aș aștepta să o servesc la the Cube. Faptul ca ai pus suflet si talent se vede de la o posta si va fi recompensat :) Încă o data: mulțumesc că exiști și ne inspiri. Poza cu tarta micuță este demențială iar eu nu mai am chestii inteligente de spus așa ca tac și mă duc să-ți visez prajitura :)) You're freakin' awesome. Te pup, mult succes!

    RăspundețiȘtergere
  38. Waw! Cat de elaborat si sofisticat e desertul tau! Sigur este si delicios pe masura. Bafta la concurs! Pup si o noapte linistita iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  39. Like, like, like! O nebunie de culori si arome, esti fantastica! Te pup, fata si SUCCES!

    RăspundețiȘtergere
  40. Superb! Imi imaginez ce bogatie de arome e intr-un singur tort.
    Succes la concurs. Sunt sigura ca e reteta castigatoare. ;)

    RăspundețiȘtergere
  41. Waw! Un curcubeu de culori si arome! Trebuie sa fie divin! Cu siguranta o MEGA DULCEGARIE! Un mare LIKE! Sigur vei castiga!

    RăspundețiȘtergere
  42. Succes la concurs! Meriti sa castigi, esti minunata! Te pup :*

    RăspundețiȘtergere
  43. Arata demential si cred ca gustul e pe masura look-ului!FELICITARI SI SUCCES!:*

    RăspundețiȘtergere
  44. Io te si love ,te si like,stii asta!Ai sprijinul meu,sustin originalitatea!Bafta multa <3!

    RăspundețiȘtergere
  45. Un desert desavarsit, cu o prezentare pe masura !Felicitari !

    RăspundețiȘtergere
  46. Bafta sa ai Antonica te pup.
    despre tort n-am ce sa scriu, decat ca as servi cateva feliute cu ochii-nchisi.

    RăspundețiȘtergere
  47. Meserie de tort! Extraordinar! Nici nu mai am cuvinte....stai sa iau o gura de aer...

    RăspundețiȘtergere
  48. Ce combinatie faina de arome si culori! Succes!

    De unde ai inele acelea metalice?

    RăspundețiȘtergere
  49. M-ai "spart" de la prima ora , am balta pe tastatura din cauza ta si a tortului tau . Imi esti datoare cu una nou-nouta ...ori cu o felie din tort .

    RăspundețiȘtergere
  50. Acum am inteles apropo de tutti frutti... Fara cuvinte, un tort genial, plin de arome si foarte colorat. Multe likuri si felicitari. Pup!

    RăspundețiȘtergere
  51. Arata extraordinar iar la gust nici nu vreau sa ma gandesc !

    RăspundețiȘtergere
  52. Mie mi-ai luat graiul.Superb si niste culori de zici ca a explodat curcubeul la tine in casa:) Pup

    RăspundețiȘtergere
  53. Anto, draga mea: SENZATIONAL! Bafta la concurs! Si sa-mi aduc un magnet din Milano!!!!!!! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  54. Super tortul... I-am pus deja semn, sa-l fac cat mai curand. Bafta!

    RăspundețiȘtergere
  55. E superb! Perfect! Desavarsit! Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  56. Fantezie multumesc din suflet! sper sa placa tuturor ;) Pupici


    Dida multumesc tare! Te pup


    Anonim m-ai facut sa zambesc ;) Ma bucur ca-ti place.


    Veronica, Caietel cu retete va multumesc!!


    Bia multumesc tare . Sa avem bafta!


    Lory sa fie !;) Multumesc


    Nely ma bucur ca-ti place. Sarumana! Te pup


    Anonim multumesc !


    Petronela multumesc frumos!!


    Giovana multumesc mult! Sa avem bafta! Te pup


    Andie multumesc pentru cuvintele frumoase si sprijin!!! Ma bucur ca-ti place si ca simti parte din sufletelul meu acolo:). Te pup cu drag!


    Dana multumesc tare!! Sa avem bafta!!


    Gabriela multumesc frumos!!!! Sa fie!


    Cristina as vrea eu ;) multumesc tare! te pup


    Ioana as vrea sa fie asa cum zici ;) Multumesc mult!!


    Diana, Alina va multumesc din suflet!!


    Flory love u too !! Multumesc mult!!


    Lidia multumesc frumos!


    Micu te servesc cu drag! Multumesc


    Ralu multumesc frumos!!


    Bogdan le-am luat de la kitchen shop... in afi cotroceni. Sunt doua forme rotunde intr-un pachet, un suport si un capac, la 51 ron. Sunt super ok. Tot de acolo am si tavita de 18 cm. Multumesc frumos.


    Dorina s-a facut! I'm comming!! Te pup

    Sara pai da.. ca ma consultam cu Marius si el mi-a zis .. asa scurt.. tutti frutti ;) Te pup si multumesc mult!!


    Mihaela e delicios! Multumesc tare


    Miti ;)) sarumana !! Esti o scumpa!


    Alice ;)) multumesc tare draga mea! M-am suparat pe tine ca n-ai participat sa stii! Pupici


    Gurmandino multumesc frumos! Bafta si tie!


    Madicuisine multumesc tare!!

    O zi minunata va doresc !! Multumesc tuturor pentru sprijin!!

    RăspundețiȘtergere
  57. Succes!!!! Sper sa imi trimiti o poza de la Milano!

    RăspundețiȘtergere
  58. Un singur lucru vreau sa-ti spun: sa citesc retetele tale este cea mai placuta lectura pe care am avut-o in ultima vreme (adica ultimii 3 ani:))
    Tare mi-as dori un Kindle doar pentru a incarca TOATE retetele tale sa stau si sa le citesc cat mai des :))
    Iar torul acesta.... no comment!!! ii pot doar dedica "I'll Say a Little Prayer " :)) din acelasi film :)

    RăspundețiȘtergere
  59. Superb ti-a iesit, Anto!!!! De vis!
    Bafta multa, tin pumnii! :)

    RăspundețiȘtergere
  60. Doamne fata draga , esti senzationala , iar ce ai facut aici , clar e ARTA !!!!!! FELICITARI si sper sa castigi si sa ajungi la Milano ;) .... hmmm , vreau si eu magnet din Milano :)))) ... Succes Anto !!!

    RăspundețiȘtergere
  61. Ana esti o scumpa!! Multumesc frumos. Un cu Kindle-ul e complicat ;) Eu il iau mereu cu mine cand merg spre Tulcea si tare greu se incarca paginile cand esti pe drumuri din astea judetene. Dar e super ok in Bucuresti cu el. Ma bucur tare ca-ti place! Te pup


    Edith sarumana!! Sa fie!!


    Cat multumesc tare mult! Aduc, aduc.. numai sa ajung acolo. Pupici

    RăspundețiȘtergere
  62. Esti TOTALA! asa se zice in Ardeal !!! am ramas muta,fara cuvinte ! Felicitari si mult , dar muuult succes !

    RăspundețiȘtergere
  63. Am uitat sa te-ntreb...ai neamuri in Arad? pentru ca noi asa ne salutam ...Oki Doki! hiii,hii Sa faci multe poze cand vei fi in Milano !vad ca esti experta si la poze nu numai la gatit !!!!

    RăspundețiȘtergere
  64. O adevarata capodopera literara, fotografica si culinara! Bravo Antonina! O reteta cu adevarat originala si care merita sa castige orice concurs! Un LIKE dat din toata inima!

    RăspundețiȘtergere
  65. Super tort! Multa bafta la concurs!

    RăspundețiȘtergere
  66. Superb,Anto! sper sa castigi. pe langa retele minunate, ne mai indulcesti si cu postari super-amuzante :)))

    RăspundețiȘtergere
  67. O reteta nemaipomenita, prezentarea pe masura, ce sa mai, e musai sa o fac. Te sarut, Ionela.

    RăspundețiȘtergere
  68. iti urmaresc de ceva vreme retetele, dar cu asta m-ai dat gata
    Mult succes!

    RăspundețiȘtergere
  69. chiar ne-ai luat graiul...unde-i FB -ul ala sa-ti dam like-ul , sa-ti dam ce vrei tu...numai sa ne dai o bucatica !!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  70. Lucia multumesc mult de tot!!


    Alexandrina multumesc din suflet!!


    Miha multumesc ! Sa fie!

    Florentina ma bucur tare ca-ti plac! Te pup si multumesc


    Ionela multumesc tare!!


    Anonim multumesc frumos!! Ma bucur ca-mi urmaresti retetele! Zi faina!


    Coco l-ai vazut?? ;) multumesc tare!! te pup

    RăspundețiȘtergere
  71. Buna...ma fascinezi cu deliciile tale culinare....si tu arati super, cum faci de esti atat de supla frate??!!Ca pe noi ne innebunesti.Cred ca ne ingrasam numai uitandu-ne la minunatiile tale.Si nu stiu de unde se gasesc multe din ingredientele tale gen agar-agar.Si sa nu uit>Bafta multa la concurs.Si eu am castigat un expressor scriind despre Craciun.O sa ii fac poza cum il primesc si il pun pe blogul meu.Puppp

    RăspundețiȘtergere
  72. Mara scumpa, ma bucur tare pentru tine! Felicitari! Agar agar gasesti in cateva plafaruri din Bucuresti, eu am gasit acu ceva vreme langa Eminescu - Mosilor. Sau online! Dar poti incerca cu gelatina! Am dat exact cantitatile! Sper sa-ti placa! multumesc mult pentru sustinere! pupici

    RăspundețiȘtergere
  73. Draga mea, in afara de felicitari, orice altceva as spune e de prisos...doar carcotas sa fii, sa nu apreciezi minunatia asta de tort... probabil pentru momente din astea s-a infiintat termenul de "arta culinara"!!! Succes!

    RăspundețiȘtergere
  74. Este.....nu am cuvinte sà spun .....un paradis al fructelor.Iar tu esti modestà spunànd cà speri sà le placà . Parcà ii vàd stànd la coadà pentru o fàràmiturà. Sti si eu m-as multumi cu unaaaaaaaa......Cu adevàrat artà culinarà .Te pup...pa

    RăspundețiȘtergere
  75. Anto, tu pentru mine esti o castigatoare din start si asta pentru ca, numai cineva cu adevarat special poate face o asemenea minunatie. Bafta!

    RăspundețiȘtergere
  76. Deci... nici un stiu de unde sa incep.. Arata demential!!! De fapt, este o adevarata opera de arta si mai ales... de rabdare!! Felicitari si succes la concurs! Ai un mare Like de la mine! Pupici

    RăspundețiȘtergere
  77. dulcegaria asta e atat de ... Cube!! E dulce, (balos de) atragatoare, fresh si fitoasa si odata gustata (cred ca) uiti de orice placere vicioasa, devenind dependent doar de ea! Esti prea buna sa nu castigi ... am incredere ca de ziua indragostitiilor o sa ne "transmiti live" din capitala modei! Pupici.. multi!

    RăspundețiȘtergere
  78. Asta e un tort?!....Asta este o Minunatie de tort! Arată .....nu mai am cuvinte!!! Ce nebunie de culori si ce amestec de arome....Senzational!!!

    RăspundețiȘtergere
  79. Draga mea, bafta multa! Ai sa reusesti! Like! Pup cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  80. Claudia multumesc !


    Viviana esti mult prea draguta cu mine! Iti multumesc tare!! pupici


    Anonim multumesc tare! Si in continuare sper sa placa!;) pupici


    Ruxi esti o scumpa! Ma bucura sustinerea ta! Te pup


    Simona iti multumesc frumos !! Pupici


    Haplea, Dana va multumesc tare mult!


    Anonim esti mult prea darnic in cuvinte! Iar eu iti tare multumesc !!!!

    Claudia ma bucur ca-ti place! multumesc frumos. pupici


    Wine la fel iti doresc!


    Andreea draga mea, sa fie ! Te pup

    RăspundețiȘtergere
  81. Aiaiaiiiiiii! Tu vrei sa murim de pofta????Multa bafta si BIG LIKE si de la mine!Pup

    RăspundețiȘtergere
  82. :))
    Vai, asta e rãbdare de chinez bãtrân! a iesit perfect, baftã:)

    RăspundețiȘtergere
  83. LIKE LIKE E superb !
    Pozele tale ma dau gata, sant geniale!

    RăspundețiȘtergere
  84. Mai lasat fara cuvinte............eleganta,rafinament,culoare,savoare...........totul la superlativ..........FELICITARI!

    RăspundețiȘtergere
  85. Whoa, sincer nu stiu eu ce as mai putea spune despre tortul tau fiindca la atatea comentarii cred ca au fost folosite toate cuvintele de lauda si de bine :)
    Nu ai cum sa nu apreciezi asa ceva,nu ai cum sa nu poftesti la asa ceva,nici daca ai fi de piatra nu ai rezista in fata la asa ceva.
    Sa sti ca ma voi inspira din reteta ta de tort tau candva. :)
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  86. Foarte bun dar dupa parerea mea prea putin.

    RăspundețiȘtergere
  87. Corina multumesc tare mult! Am nevoie de sustinere, concurenta-i mare! Te pup

    Ramona sa stii ca n-a durat mult.. si-n timpul ala am avut o gramada de alte chestii de facut ;) Dar rabdare am, recunosc ;) Te pup si multumesc


    Mandala multumesc frumos! Te pup


    Maria, Bucate ;) sunteti mult prea dragute! Concurenta e mare asa ca sansele scad pe zi ce trece, fara like ;)) Va pup


    Gabi mda ;) asa au zis si prietenii mei! Dar nu-i mic, fii pe pace, ne-a ajuns la toti ;) Multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu iti multumesc, a fost o placere sa am si eu o ''faramita'' din asa bunatate.
      Sper din tot sufletul sa castigi.

      Ștergere
    2. Gaby ma bucur tare ca v-a placut! Promit ca dulcegaria de sf Valentin sa ajunga in intregime la voi! Va pup

      Ștergere
  88. Like like liiiiike de un miliard de ori!!! Arata sublim!!

    RăspundețiȘtergere
  89. Am savurat doua portii imense de exceptie! il recomand cu caldura! n-ati mancat ceva mai bun garantat!!!!! Multumesc Anto :*

    RăspundețiȘtergere
  90. Mult succes Anto! :* :* :* :*

    RăspundețiȘtergere
  91. Arata minunat! iar gustul cu siguranta e pe masura, e plina de arome imbietoare.
    O intrebare: de unde ai cumparatlaptele condensat? eu am gasit numai cu procent mic de grasime c pt cafea.
    Mersi si bafta!!!
    Claudia Voinea

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc tare draga mea! Laptele l-am luat de aici.. http://www.delatte.ro/lapte_condensat/. Si in acest moment e o promotie .. cumperi 5 cutii si primesti 12! E nemaipomenit de bun!! Pupici

      Ștergere
  92. arata extraordinar,bafta multa!!!!!!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  93. Extraordinar de frumos! si cu siguranta si bun :) ! tinem pumnii !

    RăspundețiȘtergere
  94. Trebuie neaparat sa-l incerc si euuuuu!!!!!! mai spune-mi un pic , la garnitura de kiwi ai folosit si gelatina si agar-agar?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Elena ma bucur ca te-a ispitit. Nu am folosit si si. Ci doar agar-agar. Acolo am scris gramajele pentru agar si pentru gelatina - pentru cei care nu au sau nu folosesc agar-agar. Daca folosesti gelatina, o adaugi la final dupa ce iei vasul de pe foc.. conform instructiunilor pe care le-am dat acolo la versus. Daca mai ai nevoie de ajutor .. sunt aici. Mult spor! Si astept vesti! pupici

      Ștergere
    2. l-am incercat ....a fost totul minunat pana la crema de lapte condensat cu banana, care n-a vrut sub nici o forma sa se intareasca :((....dar ,desi m-am intristat initial, s-a mancat pana la ultima faramita ,chiar asa, cu crema prabusita!! gustul e demential, o sa-l mai fac ,am gresit eu ceva pe undeva ,mai cercetez! Felicitari , este absolut fabulos!

      Ștergere
    3. Elena ce ai folosit? gelatina sau agar-agar? sa vedem unde-i buba. poate e la modul de preparare. Sigur data viitoare o sa iasa perfect . Da ma bucur din suflet ca l-ai facut si v-a placut! Multumesc tare ! Pupici

      Ștergere
    4. Am folosit agar-agar , de-abia ce-l achizionasem si nu m-am putut abtine sa nu incerc!E drept, am pus doua banane in loc de una, pentru ca erau cam mici,oare asta sa fi fost ? Felicitari pentru castigarea concursului ! Ma bucur mult, reteta asta si cu tine meritati din plin!

      Ștergere
  95. super prezentarea, dar si reteta .. aromele merg f bine impreuna si-mi place mult combinatia de jeleu cu mousse ;).Mult succes Antonina! .. (mi-a fost dor sa mai trec pe la tine)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc tare Ari!! Ma bucur tare ca-ti place combinatia! Ma bucur ca m-ai vizitat! Te pup cu drag!!

      Ștergere
  96. Multe sanse de castig va doresc!

    RăspundețiȘtergere
  97. Anto,intreb si eu ca nu stiu, daca/cum pot da Like daca nu am cont pe FB ?
    Aveam candva, dar s-a pierdut parola. :(

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga mea, nu cred ca merge. Ca in momentul in care apesi butonasul, te directioneaza catre contul de fb. Dar iti multumesc din suflet pentru comment! Pupici

      Ștergere
  98. MULTA BAFTA, CA DE MERITAT MERITI DIN PLIN!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  99. Fara nici o discutie m-ai vrajit definitiv cu acest tort,Antonina,arata demential si doamne asa o bogatie de arome,te ispiteste imediat...Esti the best,Antonina!Mult succes la concurs!Iti tin pumnii.Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga mea Laura, multumesc tare! Cum ziceam si pe FB sper sa-l incerci! Sunt convinsa ca o sa fii in love !;) Te pup

      Ștergere
  100. La multi ani, bafta, si tot ce vrei tu!!!!
    Minunat tortul!
    Te pup, Anto!

    RăspundețiȘtergere
  101. Arata minunat! Felicitari! Esti o artista :*

    RăspundețiȘtergere
  102. Grozav tortul ăsta, salivez uitându-mă la el. Baftă.

    RăspundețiȘtergere
  103. Am mai spus ca e PERFECT.Claudia

    RăspundețiȘtergere
  104. Eu te cred pe cuvint ca e demential :)

    RăspundețiȘtergere
  105. Ma bucur ca am vizitat blogul tau, e un tort incredibil! Multa bafta la concurs!

    RăspundețiȘtergere
  106. O explozie de arome si culori! Bravo si maxime felicitari! Sa ai bafta ca de gust si aspect comercial ne-ai convins. Te pup, Dana.

    RăspundețiȘtergere
  107. arata minunat si mai ales imi place cum arata garnitura de kiwi in sectiune!

    RăspundețiȘtergere
  108. Si eu care credeam ca perfectiunea nu exista ... Ei uite ca exista :). Bafta!

    RăspundețiȘtergere
  109. Of.. iar m-am imbolnavit de pofta! :) Si ptr asta, si nu numai, iti ofer un premiu virtual, care te astepta sa-l ridici! Pupici

    RăspundețiȘtergere
  110. Daca nu te-as cunoaste asa zice ca esti gurmanda de prima clasa din ce scrii pe blog si ce inventiii minunate ai in domeniul culinar dar cred ca ii faci gurmanzi pe cei din jurul tau .Si cred ca Edi nu mai e tentat de loc de dulciuri din comert. Da-mi o reteta ptr fiica mea ca ma dispera cu ce gaseste pe rafturile magazinelor!!pupici si te mai astept al mine in lumea casetelor decorate caci sper ca in curand sa mai creez cu spor!!!Iar tie spor in bucatarie!!Pupici, in special lui Edi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai Edi mananca tot ce fac eu aici ;) E pretentioasa Alexia ;) Pupici

      Ștergere
  111. De cand ai publicat tortul asta, neuronii mei vad numai mix-uri exotice :D. Pastram reteta asta pentru o zi aniversara, care e abia peste 3 saptamani, dar nu se mai poate nene ... Sambata se executa :D. Revin cu impresii si poze pe facebook. Wish me luck! :P

    RăspundețiȘtergere
  112. Am cautat o dulcegarie deosebita si se pare ca aici am gasit ce cautam. Cred ca este o reteta senzationala! Felicitari! Bafta multa si la concurs, sigur o sa castigi cu asa bunatate!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc frumos Catalin! Sa fie! Ma bucur tare ca-ti place tortul si sper sa il incerci.. Seara faina!

      Ștergere
  113. De cand am vazut tortul asta am zis ca il voi face musai cu o ocazie speciala, numai ca pana la ocazia aia mai e ceva, iar neuronii mei refuzau sa-si scoata din cap dulcegaria asta, drept pentru care m-am pus pe mesterit. E tortul perfect pentru orice ocazie, e DELICIOS, blatul demetial, crema de banane buna rau, da' rau, maxim de buna, mango asemeni. Yammy rau. Am pus dovada pe facebook, ca vorba ceea, bun bun, dar vrem sa vedem ca l-ai incercat :P. Pupici Anto si multumim ca nu ne "pacalesti" =))

    RăspundețiȘtergere
  114. Ralu ma bucur din suflet ca-ti place ! Sa va fie de bine draga mea!! Sunt incantata ca experienta si intuitia ingredientelor ma determina sa fac alegeri bune! Pupici

    RăspundețiȘtergere
  115. Oooo daaaaa un vis frumos Anto!!!!

    RăspundețiȘtergere
  116. Doamne, cat de bine poate sa arate! Nu-i de mirare ca sunt atatea comentarii la reteta asta.

    RăspundețiȘtergere
  117. Draga Antonia multumesc ca ai postat aceasta minunatie.Inca din prima clipa cand l-am vazut am fost indragostita de acest tort si am stiut ca-mi va fi tortul pt ce-a de 21 aniversare.Asa ca m-am pus pe treaba si am creat aceasta splendoare de tort,care a dat gata pe toata lumea prezenta.A fost fabulos ce mai nu exista cuvinte sa-l descriu.
    Felicitari pt tot si tine-o tot asa ca faci lucruri minunate!!!
    Multi pupici de la Cluj!

    RăspundețiȘtergere
  118. Ioana ma bucur din suflet ca v-a placut ! La multi ani ! Sa fii sanatoasa si iubita! Si la cat mai multe tentatii pe dulcegarii culinare, nu? ;) Pupici cu drag si multumesc frumos !

    RăspundețiȘtergere
  119. Pana la crema de banana cu lapte condensat, a mers totul brici. Acum astept sa se intareasca crema asta, sa pun jeleul de mango ... Zicea cineva mai sus ca nu a iesit crema asta ... a mea s-a intarit in 2-3 minute cat am raspuns la un tel , in castron ... (de-am mai incalzit-o nitel ca s-o pot turna pe tort...).
    Jeleul ala de mango nu mi-a iesit insa atat de verde ... adica e cam galbui la mine ... (gust bun are, doar culoarea difera de ce vad la tine, Antonina...).
    Si ca intreba cineva mai sus, lapte condensat am gasit la Mega Image (sub brand propriu), cutie de 375ml.
    Abia astept sa trantesc si jeleul ala de mango la final si , mai ales, abia astept sa gust, ca-s lesinata de pofta de-atata lins linguri si castroane :D...

    RăspundețiȘtergere
  120. Camelia ma bucur tare ca te dulcegaresti ;) Super happy sunt ca totul a iesit brici pana acum, cu siguranta si pana la final ;) Cutia mea de lapte condensat avea 397 grame parca, dar nu-i bai.. e mai putin cu o lingurita, doua;) e ok. Eu am avut kiwi verde de sera, medicinal, umplut cu euri cred ;)) Abia astept sa-mi spui cum ti se pare blatul.. care dupa mine e demential.. merge la micul dejun singur ;) .. si restul ofc ;) Te pup cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  121. pfffff, e demential tortul !!!! fiecare strat in parte pare delicios iar stilul tau de a povesti e o tortura pentru papilele gustative !!!! :)) desi e lunga postarea imi parea rau ca am terminat de citit :P
    in weekend voi testa reteta asta minune... sper ca mie sa imi iasa macar pe jumatate la fel de bine ca tie :D
    nebunie curata :P

    RăspundețiȘtergere
  122. Buna! Te rog spune-mi de unde pot cumpara agar-agar.

    RăspundețiȘtergere
  123. Agar-agar gasesti pe www.pastaidevanilie.ro
    Daca ai la indemana gelatina, poti inlocui cu brio agar agar...dupa cum doresti.
    O zi faina.. si sper sa-ti placa tortul, daca il incerci. Sunt aici, pt alte detalii ;)

    RăspundețiȘtergere
  124. L-am facut si eu de ziua sotului. Pozicile nu mi-au iesit asa frumoase, dar gustul a fost demential :).

    Pupici si un weekend cu soare!

    RăspundețiȘtergere
  125. Ancuta, ma bucur tare mult ca v-a placut! La multi ani sotului tau! Sa fiti fericiti! pupici

    RăspundețiȘtergere
  126. Stii, m-am indragostit de priceperea ta!

    RăspundețiȘtergere