3 septembrie 2011

Coaste dulci picante de porc de Peris, cu cartofi la cuptor imbatati in lapte de cocos

Azi scurt, ca-n armata! Raportez o alta perceptie dincolo de limita cartofilor simpli, daca preparati aceasta papica. Din seria ce chestie amazing poate rezulta din niste cartofi, facand trimitere si la cartofii noi la cuptor cu cimbru si busuioc ce sunt definitely un must do!

Pe cat de simplu e de preparat, pe atat de complicata e notiunea de dupa - raportand aceste arome la clasicii cartofi prajiti sau preparati in cuptor si coastele simple de porc... Printre preferate e aceasta cina de luni, sau pranz de miercuri.. In fine, nu exista moment in care mancarea asta sa nu fie un deliciu.. parol ca da ! Vi se va umple casa de prieteni, daca le anuntati intentia!


Mai intai toaletati 1,5 kg cartofi (noi sau nu.. n-are nici o importanta- sunt amazing oricum) cat va ramane, va ramane.. aveti si voi grija pe mainile cui ii pasati. Pe unii ii taiati pe din doua, sau nu... depinde in ce tava ii veti aseza ..

Puneti cartofii intr-un vas si turnati peste ei 100 ml ulei de floarea soarelui, 250 ml lapte de cocos (pe care il gasiti in Cora la 8 ron cutia.. la raionul de chinezarii), 1 lingura cu varf sare de mare, 1 lingura marghiran uscat, 1 lingura rasa cu zahar, o lingurita rasa scortisoara, un sfert lingurita praf de curry iute, o lingurita cu piper boabe. 



Amestecati bine ingredientele si turnati-le intr-un vas potrivit destinat operatiunii cuptorul.. Eu l-am folosit pe cel de la souffléul de cartofi..


Apoi va ocupati de porc. In cazul meu porc de Peris.. o minunatie, faimos pentru pieptul si picioarele sale foarte musculoase. „Porcul de Peris” s-a evidentiat întotdeauna prin proportia mare de carne din masa totala, fragezimea, aspectul placut si gustul sau inconfundabil. Calitatile sale fizice se reflecta si în calitatea produselor recunoscute prin concentratia ridicata de carne. Peris sustine un stil de viata sanatos, dedicate persoanelor interesate de propria alimentatie, calitate si experienta gustului. La Peris toate mezelurile sunt 100% naturale, iar în procesul de producie al preparatelor nu se folosesc coloranti si conservanti artificiali, nitrii, MDM-uri i E-uri nocive. Compozitia si gustul specific al preparatelor sunt determinate de cercetarile si ameliorarile genetice pe linie de nutritie. Astfel, au fost abordate si aprofundate studii privind efectul unor enzime si probiotice asupra modului de valorificare a hranei, perfectionarea tehnologiilor de preparare, conservare si administrare a nutreturilor. Peris este dedicat ideii de a pune pe masa românilor acele produse din carne pe care ni le dorim cu toii din ce în ce mai mult: 100% natural.


Ocupati un alt vas cu 800 grame coaste de porc, adaugand peste: 1 lingura cu varf sweet mango chutney, 1 lingurita cu varf mustar Dijon, 1 lingura plina cu sare de mare, 1 lingurita piper boabe, 5 catei de usturoi pisati, 1 lingurita praf de chimen, 1 lingurita marghiran uscat si 60 ml ulei de floarea soarelui .


Cremuiti bine coastele de porc cu pomada asta si asezati toate ingredientele intr-o tava pe care ati tapetat-o cu folie de aluminiu, sa nu se prinda carnea de ea. La inceput, timp de vreo 20 minute, acoperiti coastele cu folia, apoi doar le protejati dorsala. Alegeti din timp vase potrivite, pentru a le introduce dintr-un foc pe ambele in cuptorul preincalzit la 200 grade, pentru 1 ora si 40 minute.. Timp in care mai intoarceti din cand in cand cartofii in vas, dandu-le intalnire cu licoarea pe mai toate partile..


Acu, timpul mai depinde si de cuptor.. Trageti cu ochiul la coaste.. e posibil sa se faca mai repede decat cartofii.. va orientati voi dupa culoare si miros.. Daca scoateti coastele intai... cartofii mai raman la cuptor pana scade din sos si va ramane doar cat sa-nmuiati cartofii-n el.


Et voila..  o bere sau un vin alaturi, musai furculita sa fie aruncata in celalalt colt al mesei, ca doar aveti doua maini pregatite de fapte.. Care-i senzatia?!? Hmm.. e ca si cand te trezesti in fata unei 'sentinte' redescoperind aceeasi lume... dar intr-o cu totul noua atitudine, mimand cu gura plina profunzimea, doar prin interjectia wow! ;)



Reteta imi apartine.

37 de comentarii:

  1. Anto am deschis calculatorul ca mergem la cumparaturi si sa imi fac provizii pentru bunataturi, prima pe lista fiind prajitura marelui chef :D si de bine ce l-am deschis m-a traznit un miros de coaste de porc... de zici ce e aia. Si-asa am un ghimpe cat casa, ca nu gasesc coarne. Ti-ai varat cornele aici si acum ne dam in fund si-n cap ca hopa Mitica si coarne tot nu gasim :(. S-a notat si reteta asta, care arata atat de apetisant ... Noroc ca nu-i laptop-ul comestibil =)) Pupici Anto

    RăspundețiȘtergere
  2. Ralu.. daca nu gasesti coarne, ne vedem si-ti dau eu ! si asa am ceva de al tau la mine ;) Cat despre cartofii astia si coaste.. daca tot ai drum la market.. musai fa-ti provizia.. ! sunt dementiali.. Pupici

    RăspundețiȘtergere
  3. Daaaaaa???? Yupiiii. Cat de o mancarica, nu cer nimic mai mult, dar de cand ai postat reteta, numai acolo mi-e gandul :D. Ce sa-i faci daca-s pofticioasa :P. Ne auzim la telefon, ca sa stabilim locul "traficului" de coarne =)). Sweet mango-ul este un fel de gem, ca n-am luat pana acum :D.

    RăspundețiȘtergere
  4. Poate ne vedem chiar saptamana asta ;) ca nu-i bine sa poftesti ;) Sweet mango chutney il gasesti tot la raionul de chinezarii.. E super mega delicios ;)

    RăspundețiȘtergere
  5. arata demential si sunt exagerat de deliciosi, am mancat o singura data, acum multa vreme (si uitasem de aceasta combinatie), dar bine ca mi-ai amintit ;) caci stiu exact ce sa pregatesc maine :))
    te pup cu drag Anto, sa ai o zi de exceptie! :*

    RăspundețiȘtergere
  6. Vaaaai, ce ai facut tu aici fatooo!!!
    Cezar ar linge farfuria..da' nah..eu fac gem de prune =)) in loc sa-i fac pork :)))))

    RăspundețiȘtergere
  7. Oh daaa ... vreau, vreau, vreau!!! Arata senzational de bine!!!Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  8. OAI...OAU...CUM POT ARATA CARTOFIORII ! CE-AS MAI MANCA!

    RăspundețiȘtergere
  9. Cum stii tu sa le combini!Si-aici nu ma refer doar la ingrediente,ci si la cuvinte.Sincer imi vine sa nu mai plec de-aici,de la asa bunataturi.Cand vin acasa,oricum trec prin Bucuresti,ma autoinvit la tine,nu se mai poate!Pupici multi!

    RăspundețiȘtergere
  10. Anto, am venit dupa aroma asta imbietoare, ce ma ademeneste de ma ameteste! Musai tre sa pregatesc si eu, dar mi sau terminat proviziile,:( asa deci saptamana viitoare facem shopping! Puup cu drag si weekend minunat!

    RăspundețiȘtergere
  11. E imposibil sa nu-ti placa asa ceva.
    Iarp pozele tale mereu ma lasa cu gura cascata,atat de bine prezinta mancarea...
    Daca te intreb ce aparat ai, imi spui ? :)

    RăspundețiȘtergere
  12. Antonina, chiar m-ai facut curioasa cu cartofii astia in lapte de cocos, trebuie sa fie tare buni. Mie imi plac coastele cu os, au mai mult farmec :)

    RăspundețiȘtergere
  13. Amoush ma bucur ca-ti plac ! cartofii sunt super, dar si coastele sunt misto rau .. Sa ai pofta! pup


    Gabyta pai si cine o sa pape clatite cu gem la iarna? ;) porc gasim oricand ;) pupici


    Danuta multumesc si te poftesc cu drag!.. Pupici


    Ophelia ma bucur ca-ti plac.. Pup

    RăspundețiȘtergere
  14. Flory cu drag te astept! mi-ar face o deosebita placere! Iti multumesc tare. pupici


    Adela sa ai spor.. sunt tare buni.. Ma bucur ca-ti plac! multumesc frumos . pupici


    Bucate apetisante multumesc frumos. Am un Nikon D7000 . Pupici


    Mihaela da si mie imi plac, dar al meu e innebunit dupa coastele astea si se enerveaza maxim ca au oase ;)) cica asa mananca mai putin ;)) Pupici

    RăspundețiȘtergere
  15. daca-ti zic ca am gatit azi cartofi la cuptor ?...faceam si coaste daca nu facea fitze calculatorul si il putea deschide dimineata :)))

    RăspundețiȘtergere
  16. Nu stiu cum s-au imbatat cartofii tai in lapte, dar eu m-am imbatat uitindu-ma la poze si la coastele alea delicioase. Noroc ca am bagat mai devreme o pizza la ghiozdan, altfel lesinam linca calculator... Pup !!!

    RăspundețiȘtergere
  17. Da, da, neaparat saptamana asta :D. Oricum m-am dus bou, m-am intors vaca de la Carrefour, n-am gasit nici lapte de cocos, nici sweet mango si iti jur ca la raionul de chinezarii m-am uitat :( Poate au in Cora, ca tre' sa iau, ca am apucat de i-am aratat lui B. ce bine poate sa arate prietenul lui porky ;). In schimb am luat ingredientele de zacusca :P, sa mai imi treaca ciuda =)).

    RăspundețiȘtergere
  18. Arata super bine!!! Crusta aceea de pe cartofiori e bestiala, dar nici coastele nu sunt mai prejos! Pupici si o seara minunata!!!

    RăspundețiȘtergere
  19. Anto,puiule de ce i-ai imbatat?Nu stateau la rumenit?Si ce ai tu acolo in fundal?Adica ce ai baut la porcul asta grozav?

    RăspundețiȘtergere
  20. Sotul meu e inebunit dupa fripturile cu chutney. Asa ca e bunatatea asta intru totul pe gustul lui si al meu desigur. Pozele frumoase. Pup si duminica placuta!

    RăspundețiȘtergere
  21. m-as imbata si eu putin , se poate ? ... totul arata super delicios ca intotdeauna ...prezentarea de nota 10 !!!!

    RăspundețiȘtergere
  22. Coco sa-i faci si pe astia.. dar musai pe aia cu unt de arahide.. sunt o nebunie ..


    Daniela sa-ti fie de bine pt pizza.. noi am mancat ieri ;) Ma bucur ca-ti plac pozele ;) imi creste si mie moralul .. Pupici


    Ralu.. scuze dar eu sunt tampa rau! M-am gandit la Cora cand am zis de Chutney si am scris carrefour.. so, imi merit neste bataie ;)) Lasa ca data viitoare sigur gasesti.. daca nu iti iau eu.. Si daca gasesti tu ia 2 cutii.. ca uita-te pe FB urmeaza o inghetata.. zic eu maine ce si cum ;) Sa ai spor la zacusca.. astept impresii ;)pupici


    Licuta al meu stie ca dupa o portie dubla cu asa ceva.. urmeaza niste treburi cu crema, aplecate ;)) .. are o pofta cand ii mananca de speriat copii ;) Pupici


    Teo i-am rumenit in betie de cocos ;)) Cat despre fundal.. e bere pentru nenicul meu ;))


    Sara ce ma bucur.. Multumesc frumos! pupici


    Cat cum sa nu..facem paranghelie cu cartofi, porc si bere.. ce poate fi mai copios?;) multumesc tare! pupici

    O seara dulce tuturor !!

    RăspundețiȘtergere
  23. Anto n-am de ce sa-ti dau bataie, ca n-ai zis de niciun Carrefour, ai zis doar de raionul de chinezarii =))

    RăspundețiȘtergere
  24. A.. deci e clar ca-s tampa rau ;) atrofiile astea ;)) eeee fata babei.. am si eu o varsta !!;))

    RăspundețiȘtergere
  25. ohh daaaa .dar scot din ecuatie porcul si pun miel in locul lui.nu te superi,nu-i asa.pupicei

    RăspundețiȘtergere
  26. Sarah grozava idee.. dar atunci in loc de marghiran pune rozmarin.. ca merge mai strasnic cu mielul.. Pupici

    RăspundețiȘtergere
  27. Chapeau bas! Ce mancare apetisanta si frumos prezentata!! Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  28. Chiar ai gasit la Carrefour lapte de nuca de cocos? Ca la Sibiu nu era, se mai uitau si alea de acolo ca mata-n calendar cand le-am intrebat. Mancarica ta arata delicious. Yummmiiii!

    RăspundețiȘtergere
  29. Super papica! Imi place muullttt. Coaste de porc si cartofi, ce iti poti dori mai mult pt masa de duminica?

    RăspundețiȘtergere
  30. mmm... vai ce am sa iti incerc retetele.... dar am sa inlocuiesc carnea de porc cu pulpe pui. nu mananc porc.

    RăspundețiȘtergere
  31. Alexandrina multumesc frumos ! pupici


    Haplea sa stii ca da! ;)


    Laura am gasit la Cora, acum vad ce am scris ;) Modific imediat .. scuze.. ma gandeam la Cora si am scris Carrefour.. sorry ! La Cora am gasit si chutney si lapte.. Multumesc frumos !


    Cristina asa e.. merge oricand .. ma bucur ca-ti place!


    Giovanna merge struna si cu pui.. si parca in loc de marghiran as pune la pui tarhon.. Pana la urma depinde de gust.. O seara faina!

    RăspundețiȘtergere
  32. "Dragi tovarasi si pretini", nu stiu care ati incercat reteta asta, dar eu am incercat-o (ca pe multe altele)si a fost foarte modesta Anto cand a laudat bunatatea asta :D. Stiti cum sunt... ultra super extra delicioase. Inainte de a muri noi de bunatatea asta, cred ca au murit toti vecinii de la mirosul ala imbietor =)). Acum scrie comentariul spiritul meu =)). Multumim Anto. Pupici

    RăspundețiȘtergere
  33. Minunata receta.As vrea sa te intreb si eu,ce ingridiente se gasesc in sweet mango chutney,nu sunt in Rominia si am incercat sal gasesc si eu,dar nu prea am reusit.Am gasit ceva sweet mango sau sweet mango and curry.Dar tare mult as vrea sa le gatesc si eu.

    RăspundețiȘtergere
  34. Buna Alina. Circula multe retete pe bloguri de chutney de mango... depinde de gusturile tale...Poti testa mai multe si eventual adauga ceva din aromele preferate. Ca si reteta ti-as recomanda-o pe cea a Laviniei... acesta e link-ul. Eu inca nu am pus reteta pe blog.
    http://bucatarsubacoperire.blogspot.com/2011/05/mango-chutney.html


    Sa ai spor Alina.. Papica asta de cartofi si carnea aia in special... e dementiala ;)
    O zi faina!

    RăspundețiȘtergere
  35. Antonina,trebuie sa o spun si aici ca cine nu incearca reteta aceasta face cea mai mare greseala,am facut-o de foarte multe ori pana acum si sunt fenomenal de bune,pot spune ca nu pot sa ma satur.Nu as fi crezut ca chutney-ul de mango poate sa le dea coastelor un gust atat de bun,deci gata asta e reteta mea preferata!Multumim pentru retetele pe care le impartasesti cu noi,esti minunata!

    RăspundețiȘtergere