7 iulie 2011

Rulada de oua cu branza si legume

In vara lui 2010, caldura mare coane, caldura mare, iar noi zaceam in birou strigand degeaba  "ajutoor.. vrem aer conditionat! ". Am tanjit cam mult dupa el, dar iata ca luna trecuta, ni s-a implinit dorinta, una nefasta ce-i drept.. dar s-a dovedit mai apoi :).  Cum orice fapta buna nu ramane nepedepsita sau cum, indiferent daca pierzi sau castigi, tot pierzi.. cum zice Murphy, eu cu o suspecta seninatate, desi mi-am pus amprenta cu o lipitura de scotch pe aparatul ala... m-am imbolnavit grav.. pentru ca n-am urmat tratamentul pilitura scotch zic altii ;)) Ieri, cu usoare repaosuri intre, cred c-am dormit 20 de ore si jur ca somnul nu mi-a fost ever prieten.. Da, na.. chestia asta care mi-a rapus ultima sursa de energie, pneumonia, nu vrea sa-mi dea pace si gata.. Dar ma tin tare, o palmez cu antibiotic, ma dau viteaza si va scriu de omleta asta pe care am pregatit-o duminica dimineata ce s-a dorit a fi si chiar a fost un mic dejun pe cinste ;) Acum savurez niste pastile, ma hidratez, ma stradui sa respir si sa gandesc coerent ;) Si trec repede la reteta, nu de alta dar mi-e teama sa nu-mi adoarma trupul pe vreo litera si sa-i dau cu mare drag curs omisiunii ;)
Desi la prima vedere nu lasa impresia de easy, rulada asta e foarte usor de preparat, avand o textura fina si aromata, fiind un burduf de vitamine.. depinde de voi cum o preferati..;)





Incep cu wok-ul, sau alt vas.. desi as tine cu dintii de primul ;) in care puneti 300 ml lapte, 50 grame faina si 50 grame unt - la foc mic, pana se leaga compozitia si se formeaza o crema fina...



E musai sa stati langa wok si sa amestecati usor cu lingura de lemn.. ca nu dureaza prea mult operatiunea... apoi nu opriti gazul, dar luati wok-ul de pe foc si continuati procedura  Adaugati 130 grame branza, va recomand branza de oaie, nicidecum telemea de vaca plina cu zer si apa... Eu am folosit urda tinuta intr-un borcan cu sare, pe care am folosit-o si la soufflé-ul mamaligarului.. Deci adaugati branza, 4 galbenusuri, puneti iar wok-ul pe foc (mic sa fie) si incorporati cu o spatula ingredientele.. dar nu tineti vasul pe foc mai mult de 2 minute.. iar apoi nu mai ardeti gazul degeaba.



Bagati biciu'n priza (a se citi mixerul) si militariti bine armata de cavaleri albi (4 albusuri ) pe care o inrolati cu delicatete in efectivul pregatit anterior.. adaugand si o jumatate lingurita sare si un praf piper.



Unitatea fiind deja pregatita, - adik o tava (23 cm / 32 cm) tapetata cu hartie de copt, unsa cu putin unt -, varsati amestecul, il intindeti frumusel cu spatula pe intreaga suprafata si predati stafeta generalului Cuptor.. Nu mult, doar 20 minute la 190 grade ii este suficient plutonului sa se pregateasca de misiune.. un mic dejun premiant, plin de vitamine si arome. Cat timp domneste in cuptor ceea ce va fi mai apoi rulada.. pregatiti umplutura. Mai cu seama 280 grame dovlecei taiati cubulete si jumatate ardei rosu feliat si el.. sotati in wok-ul incins cu 30 grame unt.. timp de vreo 10 minute la foc potrivit.


Dupa timpul asta scurs, stingeti focul, adaugati si cealalta jumatate de ardei feliata dupa plac, o legatura de patrunjel macelarit si 130 grame branza - va ziceam mai sus de care, ce si cum..  si asteptati..


Cand rulada e gata, o scoateti frumusel din tava, aruncati toata umplutura asta peste ea si rulati-o bine ajutandu-va de foaia de copt.


O lasati un minut sa se odihneasca si apoi o mutati pe un platou si o serveti imediat .. Eu am premiat-o cu niste cascaval deasupra si am bagat-o iar in cuptor pentru 5 minute.. puteti face la fel.. sau puteti sari frumusel peste etapa asta... care / cum doriti..


De versatilitatea umpluturii nu mai zic..  e de la sine inteleasa treaba... dovlecei, spanac, ciuperci, bacon .. musai pentru carnivori.. chiar as zice ca-i absolut necesar in cazul lor.. Cat despre rulada.. e ca un soufflé... usor de pregatit dar si cocheta in acelasi timp, nu-ti goleste nici frigiderul, nici pusculita.. dimpotriva te elibereaza de ganduri gen.. ce sa fac cu dovlecelul sau ciupercile care-mi ocupa spatiu-n frigider ?


Si cam atat! V-am spus povestea toata.. si acum ma duc sa ma culc ! 




32 de comentarii:

  1. minunata...
    dar nu stiu ce se intimpla, ca feed-ul tau imi transmite informatii ciudate...ceva legat de un buton....
    somn usor si sanatate

    RăspundețiȘtergere
  2. intai de toate sa zic ca imi pare foarte rau ca esti bolnavioara.insanatosire cat mai grabnica.
    apoi de rulada ce sa spun sa descriu mai bine...deliciu,minunata,super,eleganta......mai pe scurt sa nu te doara capul si mai rau, rulada asta e un vis.mi-e foame rau cand vad pozele.te-am pupat si sper sa te simti perfect cat de curand

    RăspundețiȘtergere
  3. inunata ruladica ta!
    Si sa te faci bine repede!! Pup!

    RăspundețiȘtergere
  4. of of, te pup sa te faci bine fulgerator!
    Superba rulada, iar pozele de vis.

    RăspundețiȘtergere
  5. Uf,Antonia, se pare ca suntem colege de suferinta. Si eu am incasat o pneumonie de toata frumusetea ...asadar un bonus de trei saptamani cu antibiotice :))
    Eu sunt pe calea cea buna, am revenit la birou si usor usor revin si poftele culinare :)
    Numai bine !!! Si ai grija de tine ...

    RăspundețiȘtergere
  6. Sabina tu ce antibiotic ai luat?? niciodata n-am suferit asa de tare.. M-am tinut tot timpul pe picioare chiar daca ma durea stasnic ceva.. dar acum efectiv simt cum mi se umfla toate in mine, desi nu ma omor cu mancarea, si ma scurg asa din picioare.. Azi dimi mi-am facut analizele la sange.. astept sa vad rezultatul .. dar ma simt parca batuta.. Ma dor oasele, nu am putere de nici unele, ma doare stomacul.. capul.. totul :)) Si zici de 3 saptamani?? off... sper sa-mi revin pana luni ca deja nu mai suport.. De o saptamana zac, dar ieri mi-a pus capac .. iau klabax, eurespal si alte cateva.. nu mai stiu cum se numesc.. Sanatate multa Sabi ! si multumesc frumos ! Pupici

    RăspundețiȘtergere
  7. Alice, Sarah, Edith, Andreea... va multumesc tare mult!! sper sa-mi treaca mai repede ca nu suport sa fiu bolnava.. Imi place sa fiu stapana pe mine si acum vad ca nu mai pot ;((( Va pup

    RăspundețiȘtergere
  8. rulada asta e prea tare ANtonina, salivez aici! vai ce bunatate!!

    Insanatosire grabnica! >:D<

    RăspundețiȘtergere
  9. Colorata si delicioasa omleta ta.
    Sanatate multa !

    RăspundețiȘtergere
  10. apetisanta,colorata, rapida...ce mai o minunatie!pupici si sanatate multa!

    RăspundețiȘtergere
  11. Eu vin sa livrez pizza si tu esti bolnavioara?Rulada asta e minunata,ma tenteaza!Sper sa te faci bine cat mai repede,te pupic!

    RăspundețiȘtergere
  12. nu stiam eu de ce lipsesti :(:( ... ai mare grija cu pneumonia !!!! .... si insanatosire grabnica !!!
    rulada e un mare rasfat !!!! ... pozele graiesc !!!

    RăspundețiȘtergere
  13. Ari multumesc frumos!! as manca o inghetata cu banane de la tine... dar nu stiu cum se pupa inghetata cu boala? cred ca nu-i o combinatie placuta, nu?? Te pup

    Dorina, Violette va multumesc frumos!! sper sa nu dureze 3 saptamani:((

    Flory ada' pizza.. ca o mananc in somn :)) Multumesc tare mult!! pupicii

    Cat.. dar nu prea sunt activa.. efectiv nu ma mai simt bine in pielea mea.. si mi-e tare greu ! sper sa ma refac curand! cat despre rulada.. e tare buna.. multumesc . pupici

    RăspundețiȘtergere
  14. Anto am simtit eu prin lipsa ta ca ceva nu e in regula. Am crezut ca s-a rezolvat cu raceala :(. Omleta arata delicios si sunt sigura ca e la fel de buna pe cat pare. Pupici si sa te faci bine, ca iti simtim lipsa. :)

    RăspundețiȘtergere
  15. Of, ai grija de tine bolnavioaro si tine-te bine ca va trece! anul trecut in iarna am racit si eu atat de tare ca nu puteam vorbi, ce-i drept ca nu pneumonie, dar totusi (prima data in viata mea); sper sa te faci bine repede!!!
    Omleta arata grozav, asa impachetata ascunde minunatii :) Pupici cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  16. Si eu m-am intrebat ce-i cu tine, dar te credeam intr-o vacanta, nicidecum bolnava. Multi se plang de aerul conditionat. Insanatosire grabnica. Rulada e super si ma bucur, ca retata ta de blat am avut-o si eu dar am ratacit-o. Am s-o notez acum. Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  17. Faina omleta! Ce mic dejun copios si delicios :) Multa sanatate! Ai grija. Te pup

    RăspundețiȘtergere
  18. Deci esti bolnava . Diagnostic bazat pe examenul clinic sau, si documentat cu radiografie ?
    Medicamentele nu le stiu cu denumirile din Romania, dar, ca durata de tratament, e nevoie de doua saptamini minim, daca e ceva serios. Sigur, o sa te simti stoarsa de puteri - sa bei sucuri naturale si ceaiuri si sa maninci miere. Ajuta. Poate iti faci un milkshake cu inghetata. E bine, ca dormi mult. Si nu-ti face griji, o sa treaca !
    Rulada ta e asa de frumoasa, ca ma lasa fara cuvinte - si numai buna, pentru un brunch de duminica.Fotografiile sint perfecte. Pina la ultimul detaliu - ce floricele albe ai pus pe farfurie ?
    Insanatosire grabnica, draga Antonina !

    RăspundețiȘtergere
  19. Minunata rulada!!!...si insanatosire grabnica! Avem nevoie de tine vesela si sanatoasa...Pupici!!!

    RăspundețiȘtergere
  20. Minunata! Sa te faci bine Anto! Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  21. Ce de nebunii culinare mai faci.

    RăspundețiȘtergere
  22. Ralu sper si eu sa se rezolve rapid.. ca tare nu-mi place sa zac ! Te pup

    Alina culmea ca eu nu racesc iarna.. ci vara :) si mi se intampla fenomenul asta cam des ;)) Multumesc tare . Te pup

    Sara ooff ce-as vrea vacanta... dar nope.. mai am pana in sept ;)) eu clar nu-i mai dau drumul in veci :) Multumesc tare ..si ma bucur ca poti sa-ti recuperezi detaliile ;) Pupici

    Delicioasa multumesc frumos !! pupici

    Dani e bazat pe analize si examen clinic.. Inghetata?? pe bune merge? ca eu le iau de buna si glumele acum.. nu mai sa=mi treaca.. Rulada e foarte buna.. multumesc tare mult.. cat despre floricele nu-s specialista ;(( am jumilit o floricica de plastic.. apoi le-am pus la loc ;)) Nu stiu cum se numeste;) Te pup si multumesc tare Dani!

    Ana multumesc frumos !

    Licuta multumesc tare.. Da.. nici eu nu ma mai suport aas ;((( Te pup

    Adela ... Doamne ajuta sa ma trezesc maini dimineata ca dintr-un vis urat si atat ;)) Multumesc .. Te pup

    Haplea multumesc tare.. e foarte buna pe cuvant ;)) Pupici

    RăspundețiȘtergere
  23. Mhhh...ce bunatate ai facut, Anto!

    RăspundețiȘtergere
  24. Poti face milkshake cu putina inghetata. Serios. E si hranitor si iti trece dorul de inghetata !

    RăspundețiȘtergere
  25. Buna Antonia imi pare rau ca esti bolnavioara su sa ai mare grija cu pneumonia ca nu e de gluma cu ea,si eu am patito cu fetita mea,si stiu cum e ,si nu mai spun ca mi-a repetato de 2 ori sa te feresti.Iar de omleta ce sa iti spun ca de obicei ne dai pe spate esti de nota 100 bravo tie.Tin sa iti spun ca am gatit paste cu pui strikes again sunt ffffffffff bune ai tot respectul meu esty cea mai tare ma bucur ca te-am gasit,iti doresc multa sanatate ca ai nevoie si sa te faci bine repede ca avem nevoie de tine pupici

    RăspundețiȘtergere
  26. Betty multumesc frumos ! e foarte buna si hranitoare. Pupici

    Dani multumesc tare.. o sa-l pun pe Marius sa o execute ;) ca eu nu ma simt in stare de nimic ! Te pup

    Zazu e un dejun copios si chiar impresioneaza la o masa mai numeroasa.. E multa si ajunge pentru vreo 4 persoane ..:) Multumesc mult

    Corinuta imi pare rau ca fetita ta a trebuit sa treaca prin asa ceva... Imi imaginez cum s-a simtit.. daca eu la 32 de ani de abia imi car trupul dupa mine.. realizez cum poate sa se simta un copil mic.. Ma bucur mult ca ti-au placut pastele ! si ompleta asta e delicioasa ! Multumesc foarte mult..! sper sa devin activa cat mai curand :) pupici

    RăspundețiȘtergere
  27. Mmmmm,asta e o rulada de mare clasa!Arata fantastic,sigur la fel de buna!Colorata,aromata,parfumata.
    Si eu am facut o rulada omleta cu sunca si brînza,dupa o reteta a unei fete de pe forum.Tot buna.
    Un weekend minunat,draga mea :*

    RăspundețiȘtergere
  28. mmm arata super si cred e gustoasaaa! Sa te faci bine repede! te pup!

    RăspundețiȘtergere
  29. In primul rand iti doresc sa te faci bine....cat despre rulada arata fantastic!!!! te pup :*

    RăspundețiȘtergere
  30. Doamne ce pofta mi-ai facut! Nu-i corect.

    RăspundețiȘtergere