5 iulie 2011

Inghetata cu ciocolata de casa, cafea si aroma de migdale

Nu stiu altii cum sunt, dar eu cand imi cumpar aparatura sf-ista... citesc pe diagonala instructiunile, arunc cartea si apoi invart ca la platane botoanele, pe principiu daca nu merge sun un prieten (a se citi M) mai ales ca n-are ce sa fie rau atata timp cat e in garantie..?? Apoi imi derulez in minte principiile de baza, asta-i priza, acolo e un cablu, aici se toarna inghetata, ca acum vorbesc de ice cream maker, se infileteaza capacul si i se da drumul... bla, bla, usor nu? M. pe de alta parte studiaza inainte sa cumpere si apoi cu o grava cunoastere porneste monstul / monstrii - cu succes de fiecare data, ofc ;).. sf-ist-ul lu mama ;)) Si daca al meu e asa mare pasionat de tehnica, nu vad de ce-as mai avea eu nevoie sa-mi umplu mintea cu prostii da gen cand pe M. il am mereu la indemana, sau ma pot conecta cu tehnica prin telefon ;)) cand nu-l are inchis... iar in cazuri din astea  ori intr-un panica, ori caut cartea prin galeata cu gunoi.. Asta asa ca sa vedeti cat de clar mi-am stabilit si delimitat simtul proprietatii.. :))... M al meu, aparatul al meu, garantia aparatului s'un cunoscator da gen.. calea mea spre omisiune,  inghetata a noastra... mai mult decat perfect, nu??


Raportasem un plan maret cu ciocolata de casa... si musai pentru dulcegaria asta din cupa si o alta care se desfata chiar acum sub ochii nostrii (vine reteta curand), am ignorat regula general valabila dosita in capul oricui isi imagineaza ciocolata, cum c-ar fi musai neagra, tocmai pentru a nu strica finetea gustului. E cea mai cremoasa, parfumata si delectabila inghetata pe care am mancat-o ever ! Parol ! Si nu leg vorbe mari gen i-am plasmuit menirea divina fara sa va conjur la o complicitate de nestapanit !



Va rog sa notati pasii pentru gustul acesta divin: first, aveti nevoie de 2 vase, ca sa stabilim de la inceput granita treburilor de dupa si a timpului pierdut... dar se merita toata tevatura asta, pe cuvant ! Intr-un vas incalziti 200 ml lapte cu 150 grame zahar, 100 ml expresso si un plic (14 grame) ness.



Separat mixati 4 galbenusuri si turnati usor laptele aproape fierbinte peste acestea avand grija sa nu se imbranzeasca. Puneti vasul pe foc mic si amestecati usor cu lingura de lemn pana se leaga amestecul... fara sa atingeti punctul de fierbere.. si apoi lasati compozitia asta la racit... undeva pe gresie.. ;)

Intr-un alt vas incalziti 200 grame smantana pentru gatit cu 200 grame ciocolata de casa cu alune de padure si iz de migdale.. fix reteta de aici..



Aveti grija sa nu atingeti punctul de fierbere, smantana trebuie sa fie incalzita suficient cat sa poata topi ciocolata.. amestecand mereu in vas cu lingura de lemn pana obtineti efectul dorit.. in conditiile in care ati luat deja vasul de pe foc. La urma pescuiti alunele de padure, sau si mai bine eliminati-le de la inceput din ecuatie, cum altfel decat cioplindu-le din ciocolata si mancandu-le, ca altfel riscati sa vi se strice ice cream maker-ul .. Asta daca-l aveti, daca nu.. alunele pot innota in voie in toata treaba asta.. fara sa incurce procesul cu nimic. Asteptati pana ajung compozitiile din ambele vase la temperatura camerei.. cam in 10 - 15 minute..

Apoi bateti militareste 200 grame frisca lichida si rasturnati-o in vasul in care se regaseste ciocolata topita.


Amestecati usor cu o spatula pana se incorporeze ingredientele, iar apoi turnati si compozitia din cel dintai vas..  cel cu expresso.. e clar da? si amestecati pana se formeaza o crema omogena, uniforma colorata..


Parfumati minunatia asta cu un surplus de 20 ml esenta de migdale (si ciocolata mai contine cativa ml), apoi varsati totul intr-un recipient si apoi respectati intocmai instructiunile masinii de inghetata...  Cei care nu au, e musai sa scoata inghetata din 30 in 30 minute (de maxim 3 ori) pentru a sparge cristalele de inghetata...


Instructiunile spun simplu: turnati inghetata intr-un recipient pe care il bagati in congelator pentru 20 minute, apoi in cuva masinii de inghetata care a stat in prealabil 12 ore in congelator... Ce usor e totul, nope? Eu ofc ca un Toma necredinciosul ce sunt, ca daca nu e litera de lege nu cred pe nimeni pe cuvant, cand am mesterit  inghetata dementa..(pentru prima data cu ice cream maker-ul) am pus-o direct in aparatul de inghetata.. n-am mai lasat-o la racit... si ofc i-a trebuit vreo ora sa se tranforme in ceva parfumat, care sa nu mai semene cu o zeama de inghetata...

Bineinteles c-am cautat prin cosul cu pricina, sa cetesc instructiunile si sa descopar buba. Acum, cu a doua inghetata.. am procedat ca la carte, dar cum aveam asa niste dubii in mine si ma gadila mana dreapta am zis sa-i mai dau o tura de 30 minute, ca daca prima oara n-a fost suficient, acum de ce i-ar fi? Si clic, cartz, bar, .. stop.. mi s-a crizat masina de inghetata! Am sunat un preten, care a venit in 2 timpi si 3 miscari ca sa-mi salveze inghetata si mai cu seama sa-mi resusciteze ice cream maker-ul :)...


Care pe buna dreptate nu se mai rotea, ca inghetata mi se desfasura in toata plinatatea ei de arome si consistenta aproape spre bocna pe fundul cuvei. ;)) Stiu ca totul pare o naratiune dintr-un film cu prostii.. in care eu mi-am ales sa fiu actorul principal... dar chiar si asa necamuflata in spatiul asta virtual recunosc ca se poate orice si desi multi zic acum.. mie clar nu mi se va intampla... va indemn sa-mi ascultati jalba..  sa nu aruncati instructiunile si sa le "credeti pe cuvant".. ca-s litera de lege clar ! :)



Cat despre inghetata e divina... pastreaza in ea taina aromelor ce i-au fost incredintate si va rasfata indelung simturile. Nimic nu se compara cu textura fina a ciocolatei de casa, ce impresioneaza prin gustul unic de migdale... si in egala masura aroma puternica de cafea, care vine in completarea celei dintai..  Timp de cateva minute bune dupa ultima lingurita din aceasta nebunie parfumata si rece de vara...  se poate insemna perceptia gustului, desi notiunea hipnotizanta se distinge admirativ de la prima inghititura..



Sper ca imaginile v-au sensibilizat simturile si mobilizat pentru o cupa de inghetata magica... 
Daca am reusit.. imi spuneti voi .?!:)



52 de comentarii:

  1. faina de tot inghetata, n-am mai facut de mult, cred ca din cauza ca-i racoare afara :) si-am descoperit Polara. am vrut sa fac si eu cu cioco de casa, acum m-ai convins definitiv. pofta mi-ai facut clar, numa' sa-mi treaca raceala :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Gabyta multumesc frumos ! pupici

    Delia.. e cea mai buna ! nu se compara nici cum cu inghetata pregatita cu ciocolata cumparata.. e un vis ! pupici

    RăspundețiȘtergere
  3. Doamne Anto ne omori de dimineata asa. Mi-a scazut instant glicemia =)). Cat de bine arata si sunt sigura ca si gustul e pe masura. Pupici

    RăspundețiȘtergere
  4. Ralu... musai sa o faci.. mai ales ca ai ciocolata pregatita deja.. merge chiar si fara aparat daca mixexi din 30 in 30 minute... e o nebunie!!! pup

    Cat multumesc frumos ! o zi minunata!

    RăspundețiȘtergere
  5. Antonina scumpa, acelasi lucru l-am patit si eu cu inghetata mea. Partea stranie la mine e ca dupa ce se invarte vreo 2 minute, face pauza, pauza in care deja incepe sa inghete pe fund si mi se blocheaza paleta. Pana acum nu am facut decat de 2 ori inghetata dar cu probleme amandoua. Nu reusesc sa pricep de ce face pauza aparatul si de ce se blocheaza paleta. La tine se invarte incontinuu paleta?
    Arata demential inghetata ta!! Pup cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  6. Scumpa Laura, eu am avut probleme a doua oara...cand deja imi inghetase bocna pe fundul cuvei si paleta se invartea in gol..dar la final. Nu-mi dau seama care e problema cu aparatele astea de inghetata.. cert e ca prima data am pus-o in aparat fara sa o tin in prealabil in congelator si desi am lasat-o in aparat 1 ora... tot nu inghetase... iar acum dupa 20 minute era deja bocna si facea ca toti draci aparatul de inghetata.. ca ma si speriasem... O fractiune de secunda m-am gandit daca mai am garantia ;)) apoi l-am oprit si cand am scos paleta era deja inghetata pe fund.. ;)) Dar se invarte continuu.. n-am avut probleme cu el dpdv.. Sa fie oare o problema cu aparatul tau de inghetata? daca mai ai garantia eu zic ca-i mai bine sa-l schimbi.. Ca mi se pare de vis inghetata facuta la aparat, cremoasa rau.. Ma bucur tare ca-ti place inghetata asta.. E minunata! pupici multi

    RăspundețiȘtergere
  7. Mersiluc mult de lamuriri!!! A mea face pauza si apoi iar o apuca invartitul. Buba e ca dupa prima pauza incepe sa se poticneasca dar se dezmorteste pe parcurs si merge. Prima data m-am speriat ca incepuse sa scoata un zgomot straniu rau si am stins-o dar a doua oara mi-am zis fie ce-o fi si am lasat-o sa isi faca de cap. Desi scartaia binisor si se opintea, a mers pana la capat si in 20 minute pe ceas aveam o inghetata divina. Deci de iesit a iesit dar cu emotii!:))) Am zis ca nu mai cumparam de acum inghetata pentru ca e intr-adevar fenomenala facuta la masinuta.
    Pup cu drag si a treia inghetata o sa fie a ta pentru ca ador si cafeaua si ciocolata si migdalele.

    RăspundețiȘtergere
  8. inghetata-i si a noaaaaassstttrrraaaaaaaa.....

    RăspundețiȘtergere
  9. bravo tie ca mai ai ciocolata de casa.eu de toanta ce sunt am facut juma din portie si sa gatat la degustarile mele si ale sotului.noroc ca oprisem pentru nepoti jumate.si deh jumate din jumate ce papucii mei sa fie.acu' as vrea inghetata.noroc ca se face usor ciocolata aia divina.beleaua mare e ca n-am masina de inghetata.mi s-a parut mai usor intodeauna sa cumpar minunile pline de A,B ,E-uri de la dugheana din colt in loc sa imi fac o inghetata care sa aiba exact gustul pe care eu il visez.Lenea asta !!!Dar acu neuronul vrea inghetata deci o voi bate la fiecare 30 de minute pana ingheata,corect?
    pupaceli ma duc sa vad de ciocolata...trebuie sa fac inghetata asta!

    RăspundețiȘtergere
  10. daca e cu cafea si ciocolata pe mine m-ai cucerit,desi eu sunt cam lenesa si fac doar ce e foaaaaaaaaarte usor,cred ca ai remarcat! Arata extraordinar! Si mie mi-a fugit ochiul si la bol,evident,care e super si el :) Cat despre aparat, nu stiu ce sa spun decat ca eu am patit-o rau de tot cu unul cumparat de pe net,cel de acum e luat din kaufland cu 64 de ron, iar sapt viitoare e in oferta unul cu 100 ron la penny,am primit oferta!
    Na,cat m-am lungit! la cat mai multe inghetate delicioase, mai ales ca am inteles ca se intoarce canicula :(
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  11. Un rasfat cu atatea arome... ness, cioco, alune, expreso, migdale... deja salivez, cu tot frigul de afara tot asi manca. Astept caldura sa trec si eu pe inghetate. Pipici si o zi minunata.

    RăspundețiȘtergere
  12. super.
    vreau sa-mi iau si eu masina de facut inghetata, dar mi-i frica sa nu mi se strice, findca eu is total atehnica...degeaba citesc si pe cant manualul cu instructiunile de folosire.
    acum cu ce am citit aici la tine, ca se invirte, scartiie, poc-poc....iar m-am panicat.
    poti sa faci reclama si sa-mi zici de la ce firma e paratul tau?

    RăspundețiȘtergere
  13. Exact pe gustul meu este aceasta minunatie si ca sa cred pe cuvant tot ce ai scris acolo sus pun mana si-mi fac si eu :D.

    RăspundețiȘtergere
  14. Ma bucur tare Laura ca-ti place.. Sper sa percepi gustul intocmai ca mine ! pup cu mare drag!

    Coco o cupa e pentru tine clar!! pupici

    Sarah nimic nu se compara cu acel gust dat de ciocolata de casa, aroma de migdale si cafea.. e un gust divin ! musai sa o incerci intocmai ca-n reteta... eu nu ma pot desparti de acel gust... Nu e prima mea inghetata cu ciocolata de casa asa ca pot sa-i subliniez importanta.. dar fiind a treia pe care o pun pe blog.. am astept pana am luat aparatul de inghetata (Clatronic parca se numeste.. si costa 160 ron) ca sa obtin gustul textura asta fina, cremoasa... pe care o obtii si fara aparat doar cu mai multa munca ;) pup cu mare drag

    Ana multumesc tare ! bolul costa vreo 10 ron si l-am luat de pe site-ul pentrugatit.ro E tare dragalas...mi-am luat mai multe culori si desi cautasem atunci pe roz nu mai era in stoc.. next time sigur imi iau.. Cat despre inghetata nu mi-a luat mult timp s-o fac, si clar se merita aparatul de inghetata.. Iar la ce dulcegarii minunate pregatesti tu.. lenea nu ti-e prietena clar ;)Pupici

    Sara multumesc frumos! pup back

    Alice cu siguranta se merita sa-ti iei.. E un Clatronic ICM 3225 nu e cine stie ce marca dar isi merita banii.. musai cu cititul instructiunilor ;)) Daca nu merge .. suni un prieten ;))Pupici

    Ralu multumesc frumos! ma bucur tare ca-ti place.. sper sa te bucuri de gustul ei divin! pupici

    RăspundețiȘtergere
  15. Aha, deci ai incercat prin ambele metode, numai cu scria in carticica, nu ! Acuma, nu mai ai cum sa gresesti - data viitoare, o sa mearga struna toata treaba .
    Imi place ENORM cafeaua in inghetata, asa ca, m-ai cistigat cu reteta asta . Super !!!
    Sa nu mai spun, ce frumoase sint pozele ... M-au topit !

    RăspundețiȘtergere
  16. Anto, ce zici tu de pozele mele?? Ia uita-te la ale tale. Tare faine-s! :)
    Si eu mi-am luat we trecut masina de inghetata, dar la mine nu a inghetat decat pe fund. Desi compozitia era rece (cum zice in instructiuni, nu zice sa o tin la congelator... Am rezolvat cu congelatorul pana la urma.
    Acum am vasul de vreo 3 zile la congelator sa mai incerc odata. :P

    RăspundețiȘtergere
  17. ce nebunie! n-am facut inghetata pana acum, masina de inghetata n-am, dar mai ca ma faci sa-mi iau :))

    RăspundețiȘtergere
  18. Cateeee bunataturi are in ea!Te cred si io ca-i divina!:)pupici!

    RăspundețiȘtergere
  19. Dani.. cu siguranta data viitoare nu mai dau gres ;) dar asa sunt eu .. cum zicea tata ...pana nu simt pe barba mea ce si cum.. nu ma las ;)) Inghetata e minunata! multumesc mult!! pupici

    Edith.. lasa-ma ca-s in love rau cu ale tale ;)) eu am de lucru nu gluma.. dar avand printre mine atatia oameni minunati de la care pot sa invat cu siguranta o sa-mi intre si mie ceva in cap ;)) Cat despre aparat eu cred ..ca de imi mai roade mintea o idee... deci cred ca trebuie sa pun aparatul pt 15 minute.. apoi sa opresc.. sa amestec putin cu spatula prin ea.. si sa-i dau iarasi drumul inca 15 minute ;)) sa nu fie bocna doar pe fund ;) deci next time asa o sa fac sigur.. apoi ma linistesc.. promit ! ;)) Te pup si-ti multumesc tare!

    RăspundețiȘtergere
  20. Zazu e un best off de pana acum! cu siguranta sunt mii de variante care mai de care mai parfumate.. dar asta e pentru mine pe primul plan.. Mai am o nemernicie :) de gand si tot testez si rastestez... si sper sa-mi iasa intr-o zi . .. inghetata mea preferata ;) cat despre aparat clar se merita unul... ! pupici

    Flory multumesc mult! e grozava! te pup

    RăspundețiȘtergere
  21. Arata minunat inghetata ta iar la gust cred ca e fantastica!
    cat despre intructiuni la mine eu le citesc si urmez cu sfintenie pe cand sotu face ca si tine cand isi cumpara cate ceva, apoi vede ca nu merge il trage ,il invarte, inspecteaza si ii spun dă la mine dacă nu citesti instructiunile!

    Vad ca laudati aparatele asta de inghetata ma faceti si pe mine sa alerg prin magazine dupa unul! te pup!

    RăspundețiȘtergere
  22. Ce de arome.Asta e pe gustul meu cafelat! :*

    RăspundețiȘtergere
  23. esti tu o draguta! Ca de obicei! Eu cred ca nu o sa mai pot sa mi iau nici o furculita in curand caci nu mai am spatiu,cat despre boluri ma chinui sa le mai scap din maini din acelasi motiv,mama imi spune ca daca mai cumpar altele le voi tine la mine pe birou :))))) Pupici. As vrea de la tine o tzara de inghe,caci noi am terminat-o astazi, si pana in we nu mai fac alta,cred :))

    RăspundețiȘtergere
  24. Ana cu tot dragul te servesc !! Eu deja ma gandesc sa-mi fac un dulap numai al meu ;)) in care sa-mi pun eu tot ce-mi trebuie ;)) in afara de usual stuff... Mai sunt momente cand le imprastii din camera lui Eduard.. ca tot e la ai mei.. si atunci il umplu de spume pe Marius care se vrea el imprastiat peste tot :)) Te pup Ana

    RăspundețiȘtergere
  25. Gaby inseamna ca sotul tau e un norocos!! eu zic clar ca se merita unul.. Pupici multi

    Maya multumesc tare mult... e minunata ! pupici

    RăspundețiȘtergere
  26. O nebunie!!! Dupa atatea zise, ce pot sa mai spun eu?...Esti o comoara la casa omului...Pup!

    RăspundețiȘtergere
  27. Offff..plange sufletul in mine cand vad inghetata asta...:((( Ma faci sa ma duc sa-mi cumpar aparat de inghetata, desi nu de asta am eu nevoie zilele astea :)). Pup.

    RăspundețiȘtergere
  28. Un rasfat total, clar, si pe gustul meu desi nu consum cafea imi place tare mult aroma cafelei in dulciuri, nici eu nu stiu cum vine asta :))).. pupici, pupici!

    RăspundețiȘtergere
  29. Ce bine arata inghetata, sunt convinsa ca e delicioasa ! Eu n-am avut curajul sa fac pana acum dar mai mai ca asa incerca.Problema e ca n-am aparat si cascata cum sunt sigur uit sa o scot la jumatate de ora din congelator s-o mai mixez putin .

    RăspundețiȘtergere
  30. superbe pozele. cred ca exceptional de delicioasa si inghetata :)

    RăspundețiȘtergere
  31. Mmmmmmmmmmmmmm.ce bine arata,cred ca si la gust e la fel felicitarile mele,sa sti ca am facut si eu tortu cu frisca si pierici e nemaipomenit o sa mai incerc si altele.pupici

    RăspundețiȘtergere
  32. Licuta multumesc tare mult! esti o dulce! pup

    Andreea te astept la o portie.. e doar la o aruncatura de batz;)) pup iubi draga!!

    Adela sa stii ca nici eu nu ma dau in vand dupa cafeaua de dimi.. sunt zile cand uit de ea.. dar cand vine vorba de inghetata cu cafea.. nu stiu cum de-mi aduc aminte si noaptea :)) pupici

    Iain multumesc tare de vizita! e delicioasa.. merita facuta macar o data... dupa aia sigur urmeaza repetitii :) pupici

    Corinut multumesc frumos de vizita! Ma bucur tare mult ca ti-a placut tortul.. Iti recomand tot sirul de dulcegarii .. sunt delicioase rau :) pupici

    RăspundețiȘtergere
  33. Caietel cu retete.. chiar daca nu ai aparat si chiar daca uiti de mixer .. e foarte buna. Si eu am facut-o pana acum fara aparat si oricum m-am indragostit de ea in stadiul ala.. :)) Cu aparat clar e mai cremoasa si mai grozava... dar e buna si fara.. Pupici

    RăspundețiȘtergere
  34. io cand vad atatea explicatii ma apuca ameteala !aparat ma bate gandul de anul trecut cand citeam retetele de inghetata ale lui crazy.ma fac io mare si o sa-mi iau si eu un aparat.arata rau de tot de apetisant inghetata ta !

    RăspundețiȘtergere
  35. Antonina te asteapta un premiu virtual la mine! Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  36. Daca este cu cafea ,aici e de mine!Abia astept s-o testez!

    RăspundețiȘtergere
  37. Exact Pansy.. si pe mine.. de asta si arunc caietul ala cu instructiuni.. pana la urma trebuie sa ma prind cum functioneaza si fara el nu? e tare bun unul la casa omului... Multumesc mult ! pupici

    Adela multumesc tare mult!! pupici

    Eu multumesc de vizita ! e un vis inghetata.. Sa-mi spui cum ti s-a parut .. Te pup

    RăspundețiȘtergere
  38. Am citit retetele tale de inghetata si am vazut ca ai cumparat aparat pt. facut inghetata,arata tare bine la tine in poze asa ca am cumparat si eu un aparat pt. inghetata,am citit instructiunile ,am pus bolul ,aparatului in congelator cam 8 ore,am pregatit inghetata,am scos bolull si am pus in el inghetata,am lasat cam 30 minute ,dar inghetata mea era asa cum am pus-o,nu era deloc inghetata ,era tot lichida,imi vine sa pling de ciuda,oare ce are ,trebuie sa il schimb?asa ca am pus compozitia la congelator s-a dus inghetata mea cremoasa.

    RăspundețiȘtergere
  39. Mirela.. ai facut o mica greseala.. nu trebuie sa schimbi aparatul ;) Deci ... bolul aparatului se tine in congelator 12 ore.. asa chiar mai mult.. * chiar daca scrie asa pe instructiuni.. nu-i e suficient. Apoi cu bolul aparatului ramas in congelator.... inghetata dupa ce s-a racit..o torni intr-un alt recipient *(nu bolul aparatului) si recipientul acela il lasi 30 minute la congelator. Apoi scoti si bolul aparatului si recipientul cu inghetata.. torni inghetata in bolul respectiv.. pornesti masina.. pt 30 minute.. si cu siguranta vei avea o inghetata de vis.. Sper ca ti-am fost de folos.. Oricum chiar daca ai pus-o acum in congelator.. iti recomand macar o data sa o scoti sa o mixexi.. si sigur te vei delecta cu o super inghetata.. Si cu aparatul incearca exact pasii pe care i-am scris aici.. si sigur nu vei da gres. Pupici si sa auzim de bine

    RăspundețiȘtergere
  40. Ce inghetata ai facut tu aici, draga Antonina...chiar ca e magica!!!
    Am si eu masina de inghetata si sta de vreo 3 ani de zile pe dulap ca nu incape cuva in congelator...:( Asa ca o sa trec la spart acele de gheata din 30 in 30 de minute. puuup

    RăspundețiȘtergere
  41. Multumesc frumos Liana. Inghetata e un vis.. si merge clar si mixata din 30 in 30 minute... Chiar si cu acele de inghetata e tot la fel de surprinzatoare. ;) Pupici o zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  42. A.. si-mi pare rau de aparat... Din pacate nu mai poti sa-l schimbi nu?? a expirat deja garantia.. banuiesc;(( Ar mai fi o solutie.. il duci la vecina de deasupra ;)) pupici Liana !

    RăspundețiȘtergere
  43. te rog din suflet, scrie retetele simplu, este asa de deranjant sa citeasca omul toate infloriturile pe care le bagi intre ingrediente.... Ii piere omului cheful sa mai urmareasca reteta!!!! Eu de ex. imi fac o arhiva cu retetele pe care doresc sa le incerc si e aiurea sa tot caut printre randuri care e de fapt reteta.

    RăspundețiȘtergere
  44. Inghetata arata demential! Felicitari si sa ne mai delectezi cu inghetate ca este vara si cald afara!
    ... iar pentru Anonim-ul care vorbeste de dupa perdea ... ca la spovada (nu stiu cu ce a pacatuit...) doresc sa-i transmit ca multi din cei care urmaresc acest blog gusta si aceste picanterii dintre randurile retetei. Este ceva diferit fata de multele bloguri care sunt pe internet, iar acesta este un blog in care proprietarul poate scrie ce doreste, dar tu daca cauti o carte de bucate atunci mergi la libraria din colti sa-ti cumperi una.... dar scuze... costa bani! Unii sunt invatati sa caute calul de dar la dinti, dar altii nu... mergi sa-ti cumperi un cal!

    RăspundețiȘtergere
  45. anonimului (nu cu A mare, caci nu cred ca merita): poti accesa pe viitor allrecipes.com . Este lipsit de "infloriturile" care atat de tare te deranjeaza. Spor la copy/paste!

    RăspundețiȘtergere
  46. Anonim,:), Antoninei nu-i trebuie avocat, sa nu iei mesajul meu ca pe o sustinere.
    Imi zic doar parerea, asa cum ai facut si tu.
    Am ajuns pe blog la ea citind postul "Mi-am pus buton ca sa fiu cul" si de atunci am indragit-o.
    De ce? Tocmai pentru stilul de a scrie,tocmai pentru faptul ca e ALTFEL.
    Acum ma intreb: pentru cine scrie ea? Pentru mine, pentru tine sau pentru ea?
    Crezi ca va fi o cale de mijloc in care vom fi multumiti toti trei?
    Uite eu m-as indeparta de blog daca nu m-ar mai atrage asa tocmai povestile ei (pe langa minunatele retete pe care le face
    ) .
    :).
    Va reusi vreodata sa multumeasca pe toti? Eu cred ca nu.
    Asa ca daca nu iti place, eu zic s-o spui, dar pe alt ton, pentru ca ea MUNCESTE la blogul asta , nu o plateste nimeni, o face din pasiune si nu cred ca datoreaza nimanui nimic ;)

    RăspundețiȘtergere
  47. mai anonim chiar esti prost nene.ti-au zis-o si cei ce au comentat inaintea mea dar mai finut.eu personal nu cred ca tu esti apt sa pricepi freze cu subintles de aceea consider ca e mai usor sa iti zic pe calea dreapta ca este tembel!de ce crezi tu ca interesaza pe cineva ce cauti tu?pune fundu' la treba si rescrie retata .esti pe un domeniu privat.omul pe banul lui scrie exact ce are chef.daca vrea sa puna o poza cu el in fundul gol pune ca el e cel care munceste la blog nu tu.sau mai bine,pune link catre blog-ul tau sa vedem si noi ce geniu esti.
    Antonia sorry iubita,a crescut rau tensiuna.mamaaa ce specimene umplu pamantul!

    RăspundețiȘtergere
  48. Daca aveam aparatu, acu ma puneam pe treaba, asa o pohta mi-ai facut, Antonina! Dar tre sa astept sa intre salariul pe cont....atunci imi iau si eu scula din asta, michteaux ! Cit despre inghetata, posesoarea blogului si stilu
    Ei, numai de bine!

    RăspundețiȘtergere
  49. Buna. Am primit si eu un clatronic 3225 dar nu am manual la el. Ma poti ajuta cu instructiunile. Am cautat pe net dar nu am gasit nimic. Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  50. Fata draga, Antonia draga mea (repetitia mama-nvataturii), nu fii prea trista, fiindca e pacat (na, ca am plagiat olecuta, pen'ca e la moda). Te anunt cu durere-n suflet ca si eu ditamai ingineroaica, am patit-o exact ca tine cu masinuta mea de facut inghetata, dar nu tocmai din vina mea. So, masinuta mea nu este cine stie ce marca, dar ca orisice ingineroaica care (observi cacofonia, nu?) se respecta am citit instructiunile in limba romana. Si alea ziceau ca vestita cuva se tine in frigider minim 8 ore. Prima oara, am lasat-o doar 2 ore in frigider pe raftul de jos (cel mai rece) si apoi am lasat sa se roteasca paleta-n ea pana s-a-ncalzit tare si s-a oprit singura de atata caldura cata avea-n ea. A doua oara am lasat-o peste 10 ore pe raftul cel mai rece al frigiderului si numai 30 de minute sa se roteasca paleta. Normal, dezamagire crunta de ambele dati, urlete si reprosuri cum ca ce mi-a trebuit sa arunc banii pe o porcarie. Insa, datorita caldurii din vara asta si numai dupa ce-mi trecura istericalele, ma pusei si citii (uite asa pe olteneste) instructiunile de utilizare pe vestita limba a lu' ala de-a scris Romeo&Julieta. Si am aflat ca se tine in "frigider", daaaaaar la cel putin -16 grade Celsius. Uite-asa ma luminai si eu si am pus cuva-n CONGELATOR. Si cu ocazia asta, am rasuflat usurata, am pupat masinuta de facut inghetata si i-am multumit celui de sus pentru luminarea mintii cu ideea de a citi si partea englezeasca a carticicai cu instructiuni.
    Concluzia: nu-ti face probleme cu cititul instructiunilor, pentru ca de multe ori nu afli nici prea multe si nici esentialul. Mergi direct la sursa.
    No, o sara buna sa ai, draga mea.

    RăspundețiȘtergere