1 iunie 2012

Cupcakes pentru zambet de 1 Iunie

 

Fie ca e sau nu 1 iunie, orice copil merita sa fie fericit. Dar mai cu seama de Ziua Copilului chiar si cei mai putin favorizati de soarta au nevoie de o imbratisare calda, o mangaiere, un zambet... ca sa-l poata intoarce la randul lor catre ei si noi toti ! Si-mi doresc din suflet ca acest proiect initiat de "Emily's cupcakes" impreuna cu "Sugar Spice boutique" sa capete amploare, sa inchida cutia Pandorei, sa umple cu cerneala magica niste stilouri provocatoare, sa deschida jurnalul multora si sa primim mai lejer aprobari peste aprobari si libertate mai mare in a face un bine.. oricat de mic, dulce, dar din tot sufletul l-ar face lumea / l-am face noi!  Si ma bucur nespus ca pot sa va anunt ca impreuna cu alti 12 bloggeri particip la acest minunat si dulce proiect, iar toate dulcegariile (cupcakes / muffins) pregatite de bloggeri vor fi oferite copiilor de la centrul " Pinocchio", precum si celor peste 100 de copii ai strazii, carora "Speranta pentru Romania" o sa le ofere si o masa calda. Si desi n-o sa cersim un zambet, sunt sigura ca-l vom afla in toata inocenta lui, plin de candoare pe chipul acestor copii minunati ! 1 iunie de poveste va doresc tuturor ! 



Later edit: si pentru ca azi noapte era tarziu tarliu, revin acum pe foarte scurt cu reteta, ca sa ne bucuram cu totii de dulcegariile zilei de 1 iunie.  Ingrediente: (pentru 30 muffins):
450 g zahar, 420 grame faina, 250 grame unt, 100 ml lapte gras, 2 pastai de vanilie Bourbon, o lingura plina cu cacao, 6 oua, 1 pachet praf de copt, 1 lingurita cu bicarbonat (stins in otet), 180-200 grame dropsuri de ciocolata.

Preparare: se mixeaza bine ouale intregi cu zaharul - pana capata volum si consistenta pufoasa. Se adauga miezul celor doua pastai de vanilie, untul topit (pentru 1 minut) la microunde si se mai mixeaza putin compozitia. Se cerne faina - in care se adauga praful de copt, praful de cacao si bicarbonatul stins, iar mai apoi se incorporeaza cu o spatula in amestecul obtinut anterior, alternand cu cantitatea de lapte. La final se adauga si dropsurile de ciocolata. Se preincalzeste cuptorul la 180 grade. Iar amestecul de muffins se transfera in hartiutele speciale pentru cupcakes - lasand un spatiu liber cam d'un deget pana la buza hartiutei. Se presara cativa fulgi de migdale peste compozitie si se baga tavitele la cuptor pentru 15 minute, la 180 grade. Testul cu scobitoarea rules.. daca mai e necesar le mai lasati 3 - 4 minute. Si cam asta-i tot ! La multi ani, copii !  ♥♥♥


15 comentarii:

  1. Felicitari pentru initiativa minunata! Sunteti niste profesioniste si va admir mult! Pupici cu drag ♥

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce faine sunt.La multi ani si puiutului tau.
    Te pup cu drag si-ti doresc weekend fain.

    RăspundețiȘtergere
  3. La multi ani tuturor copilasilor !!! .... iar voua fetelor , felicitari din tot sufletul meu !!! Ptr anul viitor am sa ma gandesc si eu sa fac ceva in orasul meu micut !! ;)

    RăspundețiȘtergere
  4. La multi ani tuturor copiilor din lume! Foarte frumos ati facut! Va pup!

    RăspundețiȘtergere
  5. Minunat proiect ♥♥♥! felicitari si la mai multe astfel de proiecte!

    RăspundețiȘtergere
  6. la multi ani copilasilor...fie mari sau mici :)
    ce cadou duuulllceee...mmmmm...

    RăspundețiȘtergere
  7. Minunat proiect, minunate fotografii, minunata revenirea ta, minunat juniorul vostru (tare bine seamana cu tine) :)
    O bucurie vizita aici, la tine! pupici

    RăspundețiȘtergere
  8. La Multi Ani, bucatarasului tau!!
    Te felicit si pe tine ptr proiectul asta! Este mare lucru sa furi un zambet copiilor abandonati...
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  9. La multi ani baietelului tau si tuturor copiilor din lume!!
    Frumos proiectul si delicioase prajiturelele!Felicitari!
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  10. Foarte frumoasa initiativa, mi-ar fi placut sa iau parte la ea :)

    RăspundețiȘtergere
  11. La multi ani lui Edutzu! Cred ca s-au bucurat tare copilasii...

    RăspundețiȘtergere
  12. Frumoasa initiativa voastra! Felicitari!

    RăspundețiȘtergere