19 iunie 2011

Porc cu cirese la cuptor

Marturisesc ca nu detin monopolul revelatiilor terestre, dar o parere, o atitudine in plus nu poate fi decat binevenita, nu ?! Nu stiu cum e sambata pentru altii, dar pentru mine e o cantitate insemnata de timp de care trebuie sa profit maxim.. . Si chiar daca randurile poate nu prezinta nici un interes, un exemplu este bun pentru ca da  intotdeauna multe lectii... asa c-o sa le scriu oricum ! ;)   Am inceput cu o dulcegarie, o repetitie nebuna de dulceata de cirese, cam vreo 6 kg... Edi m-a ajutat neconditionat si asta pentru ca mi-am luat aparatul ala magic care-i scoate ciresei samburii pe nas .. si uite asa am doborat toata torba cu cirese... Am mai pastrat cateva pentru un splendid tort, dar asta-i deja alta poveste... Apoi a urmat o dulceata de capsune, nu prea mult.. cam tot p'acolo vreo 5 kg.. numai ca in cazul lor chiar n-am muncit prea mult...vine si reteta asta curand.  Apoi prin parc; un joc pe wii, ofc am iesit pe un loc laudabil .. undeva la coada vacii, basca nu stiu cum de reuseste Edi sa ma faca 'mica' de fiecare data... vorbesc de Mario Cars  + Sonic Colors pentru cei ca Edi... super extra califragilistici de cunoscatori :)  Dupa ce-am pierdut la mustata, stergand cu roata o coaja de banana, i-am predat stafeta lu taica-su, ca sa indure si el aceeasi nesansa.. s'am inceput sa pregatesc minunea asta de mai jos.. hmmm.. mult mai jos !! :)).



Eram aproape de final, cand vine Edu cu o lacrima in barba, urland ca si-a adapostit bomboana-n nara dreapta !!! wtf !!  Dar a fost tare, mai puternic decat il credeam, si eu la fel :)) i-am sters bomboanei grupa sanguina care i se prelingea pe mustata lui fii-miu, mi-am luat strumful de-o aripa si-n 5 minute eram deja la spital !.. Nu mi-am luat decat un act, o bluza pe mine pusa pe dos, niste ghiare pline cu pamantul de pe cartofi, un par valvoi, pe taica-su... dar asta le-am constientizat deja dupa ce ne-am intors, ofc pe M l-am vazut de la-nceput .. el conducea  ;)) ...Desi am incetat demult sa mai cotrobai prin labirintul intortochiat al mintii umane, inca mai caut normalitatea in starea ei de gratie.. si de mult ori am gasit-o docila, inteleapta, edificatoare, iar de mai multe ori.. nu i-am gasit parca nici urma !.. Am crezut mereu ca urgentele sunt ca-n filme, ii si povesteam motanului meu pe drum.. ca ajungem acolo si-ntr-o fractiune de secunda ne scoate bomboana (participam cu trup si suflet, deja o simteam si-n identicul meu nas ;))) .. si dimpotriva cand am ajuns acolo a fost necesar o FISA.. Pai bine - Fisa, dar Edi are o bomboana mare-n nas! Ce-i drept i se topea, ca lichidul ala rosu era colorantul drajeului, nicidecum grupa sanguina a lui Edi ;)) .. basca il durea, imi era frica sa nu o inspire, sa o ia mai jos pe trahee.. si tot asa. .. Ii spuneam continuu "sufla, sufla" si dupa ce ne-a completat doamna fisa aia timp de 10 minute, ne-a indrumat catre orl... Pai acum imi spui??? Nu era mai bine sa mergem acolo din prima si sa completam fisa pe urma?? Cert e ca pe drum... (ca orl-ul asta e undeva la etajul 4 - si fara lift - s-a dus naibii urgenta)..  il aud pe Edi.. "nu mai e buba.. !!!"  Refuzam sa ma gandesc la variante... iar colea, la vreo 2 metrii de noi, suflata zdravan pe podea.. zacea bomboana ;)))))))  Am ras, basca mi-am constipat revelatiile sindromul Tourette pe bomboana aia, ca asa plastic cum imi imaginam eu lucrurile nu cred ca le-au auzit vreodata altii... Si daca iubirea nu poate pune conditii, macar poate sa le imagineze.. asa ca i-am promis lui Edi ca n-o sa mai vada drajeuri d'astea pana la 18 ani... sau si mai bine pana se insoara :)), Am urcat totusi sa ne vada si noua cineva nasul.. si apoi ne-am carat trupurile spre casa..  nu inainte de a constientiza ca iubirea este genul de examen care se poate "lua" fara sa fi invatat.... Adik, eu nu i-am pus mana pe nas... si nu pentru ca a-si fi citit undeva ca nu e bine, ci pentru ca simteam ca n-ar fi tocmai indicat..  Si in cazuri de gen, va sfatuiesc sa procedati la fel..  desi acu, depinde de instinct... dar rezolutia e clar "don't touch the f-king kandy from his nose " !!:) ....  Pun punct aici si ma intorc la excelenta reteta, spasita ca v-am rapit din timp cu cele de mai sus  !;)
Grozavia asta vine in intampinarea celor care au uitat de Provocarea Dulce Romanie.. ;) Noroc de M. ca mi-a adus aminte de mancarea asta, ca altfel serveam la masa Provocarii doar dulcegarii.. ;)) Pentru inceput puneti la fiert 800 grame carne de porc taiata in bucati (in apa cu sare, ca pentru supa)  ...si lasati-o sa se mai zbata in apa timp de 30 minute, din momentul in care a inceput sa clocoteasca. O spumati ofc, sa eliminati toxinele, sa va spalati gandurile negre si o lasati in zeama aia cat pregatiti voi legumele...



: Executati: o ceapa rosie feliata brut (nu se accepta maruntita), scoateti de la congelator 200 grame ciuperci intregi (asa le-am avut eu) sau proaspete pentru o culoare initiala mai reusita :)) ... nefierte sa fie oricum, 10 prune uscate, 60 cirese (fara samburi ofc), 2 morcovi mari curatati si feliati, 4 cuburi zahar brun (sau juma de lingurita cu miere), 1 lingurita cu varf sare de mare, 375 ml vin alb dulce - o Feteasca regala am folosit eu, un varf plin de cutit cu piper negru si 3 catei de usturoi feliati pe din trei. Dupa ce le aveti pe toate astea pregatite, mutati bucatile de carne (scurse de zeama) si toate ingredientele amintite mai sus - intr-un wok - putin incins cu 75 ml ulei de floarea soarelui si le lasati sa se incinga la flacara mare timp de 20 minute, amestecand din cand in cand..


Dupa timpul asta, turnati 2 linguri pasta concentrata de bulion, o legatura de patrunjel tocata marunt si 300 grame din supa de mai sus (strecurata de resturi).


Toata minunatia asta de arome, o transferati intr-un vas (eu l-am folosit pe cel ideal de la soufflé-ul de cartofi..)  si o predati cuptorului preincalzit la 190 grade timp de 30 minute.



Intre timp curatati 900 grame cartofi, ii dati pe razatoarea mare si-i puneti asa rasi la fiert - in apa cu sare. Din momentul in care apa a dat in clocot, numarati 5 minute si apoi stingeti focul. Lasati cartofii in apa (ideal e sa-i puneti la fiert cu putin timp inainte de a scoate vasul din cuptor), si dupa cele 30 de minute scoateti vasul, strecurati cartofii, trantiti peste ei 2 lingurite pline cu pasta de hrean, amestecati bine pasta aia in cartofi si apoi blagosloviti imparateste porkul cu aceasta coronita magica.



Nu indesati cartofii in compozitia de sub ei... imprastiati-i bine cu o furculita pe toata suprafata si dati nebunia asta ce te vindeca de orice boala pentru inca 45 minute in cuptor la 190 grade.


Sub arsita focului prunele si ciresele parca se topesc, mantuind porkul cu toata seva si aromele ce le poseda.. Carnea fragezita imbibata cu arome si vin, te invita sa o savurezi s-apoi sa te culci.. nicidecum sa conduci.. ;)).. asa c'aveti grija ! ;))



E o mancare miraculoasa, ce transcede in vesnica pomenire mancarea clasica. Man-ul meu e pur si simplu indragostit de mancarea asta. Daca stau bine sa ma gandesc pe cineva iubeste mai mult.. hmmm.. as intreba, dar mi-e teama de raspuns..


Asa ca ridic mancarea asta .. oricand isi doreste (cu cirese proaspete sau congelate) .. la rang de ecstasy,  si-l las la figurat si propriu..  cazut pe spate :))





 Sa aveti pofta !



50 de comentarii:

  1. Recunosc ca am fost intrigata de reteta ta, trebuie sa recunosc ca habar nu am ce gust ar avea combinatia de porc cu cirese, dar banuiesc ca nu poate fi decat foarte buna, cum ciresele sunt dulci acrisoare, nu? Pup si iti doresc o saptamana splendida!

    RăspundețiȘtergere
  2. Alina combinatia este extraordinara..! Pacat ca nu vrea Marius sa-si comenteze impresiile.. dar cica avem o intelegere.. eu gatesc si scriu ... el infuleca :))) Daca incerci reteta sa-mi spui cum ti s-a parut ! ar fi o adevarata pierdere daca nu o testezi ;) pupici... si te astept cu provocarea .;))

    RăspundețiȘtergere
  3. No, hai, no...ce pofta mi-ai facut! :(
    Arata demential!

    RăspundețiȘtergere
  4. Boabe de cafea multumesc tare mult ! Te astept la provocare ;)) Pupici

    RăspundețiȘtergere
  5. Da, am sa vin curand cu reteta! Este o prajiturica simpla, facuta pentru nepotelul meu scump :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Ceva inedit!As incerca asa ceva,imi place combinatia,mai ales ca M al meu e de parere ca cea mai buna leguma e porcul,asa ca .....Felcitari pentru reteta si-mi pare rau intamplarea cu Edu!puuup!

    RăspundețiȘtergere
  7. Numai cat am citit reteta mi s-a facut o pofta nebuna...daramite sa ma mai uit si la poze...

    RăspundețiȘtergere
  8. Antonina, si eu sunt intrigata de gustul mancaricii tale, dar arata bine, as incerca si eu. Printre servici, comenzi, incerc sa termin postarea a "ceva" cu menta si testez "ceva" cu cirese :) Dar ca sa fiu mai sigura pentru alte testari mi-am comandat si o chestie de scos samburii ca sa nu mai fiu pistrita si pe fata, pe maini si pe maieu :)) Dar le rezolv eu pana la data limita!

    RăspundețiȘtergere
  9. Draga Antonia,iti dau de la mine 10 pentru blog, 10 pentru retete in general si poze si 10 pentru reteta de azi.
    Am trecut prin niste emotii citind intamplarea ta, off. Am si eu 2 copii, bine mari, dar stiu prin ce poti trece. Cu bine!

    RăspundețiȘtergere
  10. Anto credeam ca ai mai auzit ca in spitalele noastre asa se intampla. Pana iti completeaza fisa, iti rezolvi singur problema? Sper ca nasucul lui Edutu e ok :). Totusi cum a reusit!? Si Bogdan al meu tot maestru in infulecat e :D. Mai nou te viziteaza si el pe blog. Probabil ca sa poata sa imi inchida mie gura, daca indraznesc sa spun ca nu stiu ce sa mai gatesc :P

    RăspundețiȘtergere
  11. Flory sa stii ca parte din reteta e de la buna mea.. Ea gatea mereu cu cirese... e dementiala combinatia... Sa o incerci ! Pupici !

    Licuta multumesc frumos ! te pup

    Mihaela.. il citez pe Marius, ca lui ii pica mana daca scrie ceva "e super gustoasa".. :)) Musai sa o testezi.. e buna rau! .. Astept cu nerabdare si reteta sau retetele tale participante.. Multumesc frumos. Pupici

    Vasi multumesc tare mult ! din fericire Eduard e bine... si refuz sa ma gandesc la ceva rau ;) I-am sters de pe lista bombonici din astea, dar ce m-a intrigat foarte tare a fost comportamentul adoptat de un spital de urgenta!! De abia se moscaiau ! din pacate asa e in Romania in spitalele de stat.. :( Sa-ti traiasca copii si sa aibe parte de noroc.. ca pana la urma asta conteaza 90 % ;) Pupici si numai bine.

    Ralu.. totul e ok.. Sincer nu stiu cum.. ca eu eram la bucatarie.. murdara pana-n gat si cand l-am vazut am inlemnit ! dar mi-a placut ca m-a ascultat si a facut exact cum i-am spus.. sa nu puna mana si sa sufle tare... s-a descurcat perfect ! Multumeste-i lui Bogdan din partea mea.. si-ti recomand musai sa-i faci mancarica asta.. E taare buna ! va pup.

    O saptamana frumoasa tuturor !

    RăspundețiȘtergere
  12. Pai te-a ascultat ca e baiat mare si destept:). Tocmai ce am terminat 1 kg de cirese. Le-am papat asa in starea lor naturala, dar mai gasesc eu. Am gasit niste cirese babane, 12 grame una :D

    RăspundețiȘtergere
  13. Ce poze si ce reteta superbe! M-ai facut tare curioasa cu reteta asta. Merita incercata! Te pup

    RăspundețiȘtergere
  14. Hey dar ce bine a iesit, sa stii ca mi-ai facut pofta acum ! :D
    e pe cooking list si la mine :)

    RăspundețiȘtergere
  15. Felicitari pentru reteta !!! E grozava !!!
    Daca citeam reteta ieri, o faceam astazi. Asa ramine pe alta zi, in care am timp de gatit. Am facut de multe ori friptura de porc cu prune si caise uscate, in sos de vin si cu suc de portocale, adaugat la sfirsit. Cirese la carne am mincat, doar sub forma de sos ( de cirese sau de visine ), asa servea bunica friptura...
    Bine, ca s-a terminat povestea cu spitalul fara complicatii, o sa-i fie de invatatura celui mic - nu cred, sa mai incerce, sa puna ceva in nas dupa peripetia asta .

    RăspundețiȘtergere
  16. io ardeleanc fiind,sunt obisnuita cu gustul carnii si cu sos de fructe.in copilarie erau preferatele mele.cred ca-i o nebunie mancarica ta.am zis ca particip si eu,e la frigider o parte din ce va fi maine mai pe seara.ceva dulce si simplu si cred bun.nu am mai facut pana acum.nu te-am uitat!

    RăspundețiȘtergere
  17. Ce cantar bun ai Ralu !:))

    Lacrima multumesc frumos! clar merita incercata..

    Octavian multumesc de vizita! musai sa o incerci.. e una din preferatele sotului.. O seara frumoasa !

    Dani multumesc frumos de vizita ! E buna si pe cooking list dar clar nu e de uitat acolo ;) Si buna mea pregatea minunatii din astea si eram toti adunati in jurul mesei, apoi o liniste totala la masa... savuram ! ;)) Da.. clar trebuie sa tina minte faza cu bomboana.. dar la cat de nazdravan e .. eu ma astept hmm.. parca mi-e si frica sa spun.. la mai multe ;)) O seara faina..

    Pansy multumesc tare.. Astept cu nerabdare dulcegaria ! pupici

    RăspundețiȘtergere
  18. Mamma mia!!! Pork cu cirese n-am incercat, dar mi s-a umplut gura de saliva...totul pare atat de delicios, fotografiile-s minunate!

    RăspundețiȘtergere
  19. Multumesc Liana.. sa o incerci .. e grozava !

    RăspundețiȘtergere
  20. Antonia ne-ai dat gata pe toate cu combinatia ta. Si mie imi plac provocarile, asa ca de ce n-ar fi buna... sa incercam. Sa fereasca Domnul sa mai treci prin emotiile cu spitale, doctori... mereu cei mici sunt pusi pe nazbati. Pup!

    RăspundețiȘtergere
  21. Si uite asa imi aduc aminte de reteta mea de vita cu cirese pe care n-am mai postat-o :P. Oricum, vita mea a palit in fatza porcului tau, asa ca vin si eu cu farfuria intinsa, lihnita de foame dupa atata drum :P. Pupa pe Edi din partea mea.

    RăspundețiȘtergere
  22. Acum se face dulcegaria mea pentru provocare :) o sa incerc si eu reteta aceasta, eventual mai incolo cand scade pretul la cirese, ca acum sunt 7$ pound-ul (jum de kg)...te pup si postez curand reteta!

    RăspundețiȘtergere
  23. Auch Antonina! Bine ca s-a terminat cu bine! Baietelul tau sigur nu mai repeta figura, cat despre spitalul de urgenta, nu-ti imagina ca aici e mai bine, dimpotriva. Ideal e sa reusim sa stam departe.

    Interesanta reteta! Ungurii mananca combinatii de genul asta, mie categoric mi-ar placea, dragutului meu insa probabil nu.

    Cand mi-am prezentat minunatele supe de visine ori de mere colegelor de camin din Teleorman (in tinerete ofc) m-au gratulat cu ''sa mananci tu compot de visine cu ceapa'' ... hmmm! :))) nu stiau ele ce-i bun ... :)

    te pup!

    RăspundețiȘtergere
  24. Pai da, cantar de cantar ca sa nu mai pun ... "din ochi" sau "cat cuprinde" =))

    RăspundețiȘtergere
  25. Anto tortul cu cirese il publici pana sambata :D?

    RăspundețiȘtergere
  26. vai de mine si de mine! aventura bomboana :)). ma gandeam ce te-a apucat cu porc cu kappa :)), dar e de inteles dupa aventura asta!! eu cred ca lesinam de zece ori si o strangeam de gat pe aia cu fisa ei cu tot de 100... pfffffffff! dar noroc cu mancarica asta delicioasa, ca ne mai trece de sperietura :))

    RăspundețiȘtergere
  27. Sara sincera sa fiu nu am avut intentia asta.. Chiar ma bucur cand cineva spune ca stie mersul treburilor si ca porkul merge strasnic cu ciresele... Seva retetei (combinatia) o mananc de mai bine de 25 de ani ... ma bucur in schimb ca v-am trezit si voua interesul... E fffoarte buna..Si coronita aia de cartofi cu hrean e delicioasa.. Merita incercata. Multumesc Sara .. Pupici


    Andreea bine te-ai intors !! sper ca ai avut un concediu plin de savoare si vi acum pe teava cu dulcegarii cu ciocolata, vita cu cirese, si alte d'alea a le tale minunate ;) Te pup si mi-a fost dor sa stii... il mozolesc pe Edi acu ':))

    Alina multumesc frumos... astepta cu mare bucurie reteta. Ai dreptate pretul e mare le cirese... eu am luat prima data cu 18 ron, apoi cu 8 si acum sunt 4 ... au scazut al naibii de mult.. Dar mi-am facut provizii strasnice :) Pupici


    Andreea sa o incerci.. Ciresele se topesc pur si simplu... nu le vezi , ca se zdrobesc de caldura si se amesteca in toata combinatia aia... isi lasa seva pe unde le invarte lingura si e o nebunie totul.. deci nu vezi cireasa intreaga... E buna rau ! Pupici


    Ralu.. ca clar il public.. dar nu stiu daca asta e pentru ce vrei tu... vorbim ! Pupici

    RăspundețiȘtergere
  28. Ce combinatie! Eu as mnca,ai mei,nu:))
    Pozele, reteta, ca intotdeauna, de top.

    Pup io Edutz cu bombonica buclucasa.

    Si Mona cand era mica a bagat un samburel de cireasa.
    Copii...

    RăspundețiȘtergere
  29. Zaza multumesc tare. Si eu as fi strans-o ... si mai ca-mi venea sa-mi revars toti nervii pe ea.. si sa-i spun ce simt despre sistemul sanitar romanesc:)) dar mi-a fost teama ca apoi nu ma mai rezolva nimeni... E aiurea rau ! Da.. si porkul asta a luat toata vina... dar ii rau de bun! Pupici

    Gabyta sa incerci.. ai sa vezi ca nu o sa te dezamageasca.. si am eu asa o idee ca ar manca si C. ;)) pupici

    RăspundețiȘtergere
  30. Da Anto, ai intuit bine pentru aniversare imi trebuie. O sa fac cheesecake, sarailie, cosulete cu urda, inghetata de mure si stelute din aluat fraged. Astea pe langa ceapa aia umpluta si quiche cu somon. Iar acum mi-ai mai dat de furca si cu porcul asta minunat. Tre' sa imi iau o zi de concediu :D. A propos: sa stii ca n-am uitat de ciorbite :P. Te astept cu retete :P. Pupici

    RăspundețiȘtergere
  31. Ralu cu cheesecake-ul o sa dai o lovitura de gratie... Nu mai zic de restul.. ca-mi place tare ce ti-ai ales... poti sa faci si cornuletele cu ciocolata.. ca-s bune rau... Si tot la fel de simplu de facut si de nota 10 e tortul cu ciocolata.. o sa te surprinda intr-un mod taaare placut ! vin si ciorbele.. ;)) pupici

    RăspundețiȘtergere
  32. Anto eu as face toata lista :D, dar cand ...?!

    RăspundețiȘtergere
  33. Porc cu cirese?De ce nu?Eu îl manînc si cu visine!!!
    Sau snitel de vita/porc cu sos de cirese sau visine,si cartofi piure..si,si,si.
    O combinatie perfecta si o prezentare impecabila!
    ...si pentru ca ne mai povestesti asa frumos,muah!
    xoxoxo

    RăspundețiȘtergere
  34. Maya multumesc tare mult ! ma bucur ca sustii aceasta reteta :) pentru mine nu e deloc o noutate... poate vor incerca si fetele si vor vedea cat de buna e! Pupici si te astept cu mare drag la Provocare... ;)

    RăspundețiȘtergere
  35. Ce sâmbătă ai putut avea, draga mea!
    Cunosc sentimentul că și noi am vizitat orelistul odată, dar din pricină de os de pește, nu de bomboană.
    Oricum, ori am eu vedenii, ori, de emoție, ai pus o poză de vreo trei-patru ori. Cea cu cireșele de pe bolul de lut ars. (Acuma văd că de fapt nu sunt identice, dar variațiuni pe aceeași temă tot sunt. Un fel de leitmotiv.)
    Faine preparate!
    Nu cred că a fost nevoie să le spui ”Poftă bună!” năzdrăvanilor tăi. :D

    RăspundețiȘtergere
  36. Silavaracald .. am trecut cu bine.. sper sa nu se mai repete :) Cat despre poze.. imi pare asa de rau sa le dau delete :))) asa ca le pun..dar cum ziceai si tu nu sunt identice...am o scuza buna ;)) Cat despre mancare e taare buna... si da.. la mine n-a fost nevoie de pofta buna (desi se practica sa-i spun mereu;)) ca sotului meu ii place tare. O zi faina!

    RăspundețiȘtergere
  37. Cred ca n-am copilarit de-adevaratelea daca nu ne-am bagat ceva in nas :p. Ma bucur ca s-a terminat cu bine.
    Cat despre porcul asta, nu ma prea dau in vant dupa el dar combinatia asta prea imi face cu ochil. Geniala ideea cu ciresele, o incerc sigur, in cel mai rau caz cu vita.

    RăspundețiȘtergere
  38. Ai dreptate Lavinia .. toti am facut trasnai.. Doamne ajuta sa fie toate fara surprize neplacute ! cat despre pork, daca nu esti fan porky.. hmm... poate mancarea asta o sa te intoarca pe drumul cel 'bun':)) E tare buna !

    RăspundețiȘtergere
  39. am mai facut carne de porc cu caise si a fost super.. cred ca e super si cu cirese!

    RăspundețiȘtergere
  40. Cu toata partea tragica a povestirii, trebuie sa recunosc ca am ras in hohote :D Faine foto.
    O zi frumoasa xoxo

    RăspundețiȘtergere
  41. Ari e grozava ! sa o incerci .. pupici

    Delicioasa... pana la urma e de ras.. si clar e de ras sistemul sanitar romanesc.. :)) O zi faina..Multumesc tare. Pupici

    RăspundețiȘtergere
  42. Te rog frumos, Antonina, nu mai spune "sa aveti pofta" - ai retete minunate, poze si povesti asemenea, textul asta e ca la restaurantele cu chelneri obraznici :) Te citesc cu drag si sper sa nu te superi.

    RăspundețiȘtergere
  43. Doina multumesc de vizita.. O zic intr-un singur scop: mancarea e in farfuria voastra (pregatita de voi dupa reteta respectiva).. asa ca nu pot decat sa va doresc pofta! ;) Tu ce propui Doina sa zic? dar nu-mi zice .. "pune punct si atat"..;) Cat despre suparat.. zic si eu ca Edi.. 'nici gand".. Chiar va conjur la virulenta.... in sensul pozitiv al lucrurilor. Pupici

    RăspundețiȘtergere
  44. Buna,ce patanie ai avut cu Eduard!Ma bucur ca e bine, daca nu ar face nazbatii,dar care din pacate uneori ii sperie pe parinti, nu ar mai fi copilarie, nu?
    Buna gustarea!

    RăspundețiȘtergere
  45. cred ca e foarte gustoasa mancarica pregatita de tine!
    Cat de curand am sa o fac si eu!

    Apropos de chestii bagate in nas de copii, am patit-o si eu insa la mine cleo(cea mai mica) si-a bagat in nasucul ei o biluta de la o bratara pe care o rupsese sora ei mai demult.
    A gasit ea biluta si mi-a facut palpitatii!
    OOO m-am pierdut toata ma si gandeam spital etc... noroc sa sotul nu s-a pierdut iar ea a stat atat de cuminte pana ia scos el biluta cu o scobitoare.
    Am scapat usor zic eu , desi biluta era intepenita sus de tot!
    Nici nu vreau sa ma mai gandesc! Copiii... de atunci am zis ca si tine cu drajeurile, gata cu margelele! Sper ca nu te-am plicty.
    te pup o seara frumoasa sa ai!

    RăspundețiȘtergere
  46. Scuza-ma ca te-am botezat in toate comentariile plus in postare! Acum am vazut ca defapt te numesti Antonina .... daaa eu mai "dorm" cateodata!

    RăspundețiȘtergere
  47. Porcul asta e demential ! musai trebuie incecat ;)
    Mi-e tare frica de bilute din astea... Ati avut noroc !! sa-ti traiasca copiii si sa fie norocosi !! Edi avea la un moment dat probleme cu polistirenul.. ;))) dar n-a avut sanse nasul lui sa-l vada, ca mereu eram pe faza.. Iar daca nasul n-a avut , atunci a mancat niste bobite de polistiren.. asa sa-mi faca in ciuda... Pana am alergat spre el.. le-a inghitit ;)) In privinta numelui.. e el putin mai complicat in prima faza.. apoi curge ca uns ;)0 Te pup

    RăspundețiȘtergere
  48. Anto azi e pe lista porcul =))

    RăspundețiȘtergere
  49. Anto si man-ului meu i-a placut deliciul asta, incat parca nici eu nu m-as mai incumeta sa intreb pe cine iubeste mai mult =))

    RăspundețiȘtergere