6 februarie 2011

Scoici cu rice noodles

Pentru minunatia asta aveti nevoie de 160 g carne de scoici. Daca o luati congelata, asa ca mine, uitati-va pe greutatea neta, dupa descongelare. Pregatiti  1 ceapa, cateva frunze de coriandru proaspat, 1 dovlecel, 2 felii de mango, taiate mai apoi dupa pofta inimii, zeama de la jumatate lime, cateva felii de ardei iute.


 Si le puneti in wok-ul incins cu putin ulei de masline. Ii musai ca mango sa fie foarte copt, altfel trebuie pus primul sa-si mai subtieze putin din tarie, sau sa-l dati pe razatoare. In timp ce-si fac ele de cap prin wok, faceti-va si voi partasi jocului, intretinand aceasta prietenie cu o lingura cu miere de salcam (asta am folosit eu, dar puteti jongla), sare si piper dupa gust si  cilli. Voi - putin cilli, sa nu dati in balbaiala; eu - am pus un varf de cutit, din ala mare de bucatar, sa simt ca traiesc :)). Amestecati putin aromele sa se cunoasca una pe cealalta si turnati 2 linguri oki cu otet de orez si 1 plic cu zahar brun.


Nu e nevoie de smantana, sau alte adaosuri, pentru ca dovlecelul ala mic si puternic, lasa suficienta apa, iar in combinatie cu celelalte arome, perfectiunea e la ea acasa.. Dupa ce s-au calit, nu mai mult de 10 minute, puneti carnea de scoici, presarati putin cimbru si mai tineti pe foc 8 minute, amestecand deliciosul tablou de culori si arome.


 Probabil ca intre timp ati si fiert 150 g taitei din faina de orez (fix pentru 2 portii), rice noodles, cu un praf de sare, pe care le incoronati cu "mandrie" si coriandru.  Mi-e greu sa descriu in cuvinte ce au simtit papilele mele gustative. E ca si cum, fiecare savoare se inconjoara pe sine insusi, lasand loc totusi atingerilor delicate a celorlalte simturi.


Enjoy !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu