1 mai 2011

Stelute din aluat fraged

Nimic mai simplu decat prepararea acestor biscuiti. Unde mai pui ca sunt taaare gustosi, fragezi si conturati de altii pentru voi..  atunci e imperios necesara repetitia..



Ingredientele pentru aceste piscoturi / stelute / biscuiti sunt: 300 g faina, 200 g untura (multumesc tare mult Lidia pentru provizia de untura :)), 100 g zahar, 1 ou, un praf de sare si putina vanilie, sau scortisoara pentru extra flavors..

Se pun toate intr-un vas, se amesteca bine, pana se intrepatrund ingredientele, si se formeaza o bila care se da la frigider pentru cateva ore. 

Buna mea le spunea piscoturi, si ii preferam de fiecare data in compania unui ceai si bineinteles a unei povesti cu zane :)). In fine, in cazul nostru a intrat printul in actiune, fortat de imprejurari sa-si salveze printesa de glicemia scazuta brusc,  pregatindu-i aceste mini stelute de aur... :))


Si uite asa a facut Edutu la stelute, pentru toate printzesele din lume...


Piscoturile se dau la cuptor pentru vreo 25 minute la 180 grade. Dupa ce s-au copt, se pudreaza cu zahar vanilat si se papa simplu sau dupa plac..


Eduard si-a pictat stelutele cu putin gem de mure, asa se justifica prezenta celeilalte dulcegarii..























Daca nu aveti untura, puteti inlocui cu unt. Sunt super simplu de facut si adorate de copii..























Sa aveti pofta !


25 de comentarii:

  1. Si bunica-mea imi facea piscoturi din astea Anto. Erau grozave. Mai ales ca le pregatea tot cu untura si intotdeauna ne ungea si noua cate o felie de paine cu putina untura si niste boia dulce si sare d-aia mare. O nebunie. ce vremuri am trait. acu astia mici stau atarnati numai la calculator, mananca chipsuri si mai tarziu beau bere :)) cica se transforma in barbati :))Te pup Anto. Bune rau. Mi-ai adus aminte de mamaie :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Ai dreptate Claudia.. Si eu mancam asa ceva cand eram mica, langa un catel de usturoi chipurile sa se duca raceala la altii.. :)) ce vremuri... Te pup

    RăspundețiȘtergere
  3. Cand tocmai ma pregateam cu intrebarea "ce facem daca nu avem o Lidia?" am si vazut varianta :P. Nu stiu daca sa ma bag la stelutzele astea, pentru ca nu dispun de cele doua manutze magice :).Te pup.

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce fromoase-s! :x Noi ne puneam zahar cateodata pe painea cu untura:D

    RăspundețiȘtergere
  5. :)) untura e geniala.... mergea si cu dulceata daca ne chinuiam un pic :))

    RăspundețiȘtergere
  6. Da Ralu..merg foarte bine si cu unt.. ti se topesc in gura !

    RăspundețiȘtergere
  7. Intrebare intrebatoare: ai incercat fursecutele si cu unt in loc de untura? care ar fi diferenta? Intreb nu din preocupare pentru calorii, nu pentru ca n-as apreciez untura la adevarata ei valoare, ci pentru ca nu cred ca voi gasi. Daca m-ai putea lumina as fi fericita, pentru ca eu parca totusi le-as incerca ca tare sunt dragute.

    RăspundețiȘtergere
  8. Le-am incercat Ruxi.. ofc :) Au o consistenta asemanatoare tartei in combinatie cu cea de piscoturi clasice... Sunt foarte bune... iti recomand un unt mai gras in cazul asta. Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  9. Ce manute harnicute are mama!!!! si o forma speciala de stelute....Felicitari pentru micutul ajutor.

    RăspundețiȘtergere
  10. Multumesc frumos Ghiocel. Da, e jucaria lui Edi :)) Ii place tare mult sa ma ajute la gatit...asa ca nu pot sa-i resping aceasta placere... E bine sa stie de toate, nu?

    RăspundețiȘtergere
  11. Da, da, ti-am zis eu ca asta e secretul reusitelor tale: doua manutze magice :P

    RăspundețiȘtergere
  12. ":)) pai Ralu.. spor la treaba ;) blink ! :)) Doamne ajuta !

    RăspundețiȘtergere
  13. Anto dupa cum ti-am zis aseara m-am apucat si de stelute. Aveam o cutie cu formite (stelute, floricele, fluturasi) si datorita spatiului foarte mic din bucatarie le-am pus bine, numai ca le-am pus atat de bine ca nu le-am mai gasit. Si dai si cauta, si dai si cauta si nimic. In final am renuntat la steluta si am facut luna :D. Le-am facut cu un pahar mai mic, asa ca eu vin cu luna si tu cu stelutele. Oricum sunt super delicioase. Le-am facut cu unt. Nici nu le-am scos bine din cuptor ca Bogdan s-a si infipt in ele, alaturi de o cana cu laptic :).

    RăspundețiȘtergere
  14. Anto am fost in Metro si am uitat sa imi iau stelutze, asa ca stelutza mea a fost si de data asta luna :P, dar la fel de delicioasa :).

    RăspundețiȘtergere
  15. Ce noroc ca am gasit reteta ta! Mama mea facea bunatati dinastea! Din pacate stia sa le faca "fara caiet" si dupa moartea ei am ramas fara "piscoturi" si fara multe,multe altele.Am incercat reteta ta si vreau sa-ti multumesc ca m-ai ajutat "sa am bunatati de la mama"

    RăspundețiȘtergere
  16. Superbe ti-au iesit !!!! ... cu asa manute harnice nici nu se putea altfel ;) ... Sarbatori fericite alaturi de tot binele din lume iti doresc !!

    RăspundețiȘtergere
  17. Sunt super frumoase stelutele tale! si imi plac si mie tare mult langa o cafea / ceai. te pup

    RăspundețiȘtergere
  18. Am facut si eu aluatul asta, dar pentru o placinta cu mar si am pus in plus un praf de copt. Rezultatul a fost o placinta care se mananca cu lingura, aluatul fiind foarte sfarmicios, chiar si cel de deasupra. Probabil mai trebuia faina???

    RăspundețiȘtergere
  19. Aluatul pentru placinta e total diferit de acesta. Placinta nu are legatura cu biscuitii. Uita-te la reteta de placinta cu branza de el. Daca iti doresti o prajitura cu mar.. vezi ca e una cu mar si castane, foarte gustoasa.

    RăspundețiȘtergere
  20. cate linguri de untura sunt in cele 200 g.

    RăspundețiȘtergere
  21. Cam doua linguri pline cu varf :). Mult spor... si musai un cantar de bucatarie de la Mosu' :) Pupici si sarbatori fericite !

    RăspundețiȘtergere
  22. Oare acest aluat se poate trece prin masina de tocat cu smecherie din aia atasata de ieseau piscoturi cu zimti?

    RăspundețiȘtergere
  23. Paine cu untura...si cu zahar, complet scarbos. Am trait mult inainte de 89, dar un pachet de unt in casa am avut mereu, imi inchipui cum mancati mezeluri...

    RăspundețiȘtergere