14 ianuarie 2011

Spaghetti cu carnati

Nu sunt fan carbs (in afara de bombele care implica zahar), dar cum altii sunt pasionati de carbo si pikanterii...si nici mancarea nu-mi dadea afara din frigider (mi-a luat doar 2 minute sa reperez ingredientele disponibile), am decis ca, the only recipe pot incropi e pasta carbonara, sau un fel de. Din my memory, bacon-ul e King in reteta asta, dar cum n-aveam, am folosit cei 5 carnati semiafumati pe care-i vazusem cand am deschis frigiderul si 100 g de prosciutto.


First, am pus oala cu apa la fiert, cu nitzica sare si o picatura de ulei de masline...Si in timpul asta m-am apucat de taiat o ceapa mare si un ardei iute iute. Cand a inceput sa sfaraie uleiul in tigaie, am pus legumele la calit.


Cat s-au imprietenit ele cu uleiul, asa ca fetele, incet dar sigur, am taiat rondele carnaciorii si feliute prosciutto-ul si le-am tavalit prin tigaie.


Intre timp apa a fiert si am pus 400 g paste. 


Bucataria mirosea mult prea misto, ca sa ma opresc aici. Am adaugat in tigaie o foaie de dafin, asa pt putina aroma, niste firicele de piper negru si o lingurita rasa de sare, fiecare dupa gust, (pe asta o pusesem de la faza 1, calitul cepei). Putina boia iute ar fi fost pe gustul meu, dar cum nu-mi ling eu boticul de data asta, am zis pas, desi-mi tremura mana pe plic..
Si peste toata sfaraiala aia am turnat 200 g de smantana grasa si o manutza mica de patrunjel uscat.


Ma astepta gata trecut prin razatoare, cascavalul, si patrunjelul proaspat, tocat marunt. N-am mai adaugat ou, (se poate adauga 1 ou sau 2 chiar pentru cantitatea asta de paste, batute spuma se amesteca in pastele gata fierte) ca era deja prea tarziu si n-am mai vrut sa asezonez ficatul cuiva cu niste bombe-n plus.
Cand a sunat the bell door, aveam farfuria pregatita si langa, 2 pahare de vin alb sec...unul pentru mine ofc.


O papica gustoasa si usor de preparat  ...daca-i pasa cuiva..;)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu